Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Sr jul 06, 2005 8:31 pm

Yurchek evo čist frišna zgodbica v zvezi s Petrolom od dons.

Oče je mel Citroena C3 Hdi 16v( 92 KM). Prodal ga je lansko jesen eni ženski. Ta se je lepo vozila do prejšnga tedna ko ji je na Trojanah zatrokeru in crknu. Niso znal pr avtovleki nč narest, zato so šlepal na servis. Zdej so na uradnem srevisu avto razstavil in pogleal kaj je narobe. Rezultat: ( a sploh še čm naprej govort?) ker je bila v nafti voda je le-to pač pumpa potegnla in napumpala v common-rail. Glavna črpalka se ni več mazala in je zaribala. Prav tako so zanič šobe in seveda filtr za nafto. Seveda bo treba tut rezervoar dol dat in ga očistit.

Stroški: 600 tisoč so šobe in črpalka, poleg tega delov ni in jih je treba čakat. 5o tisoč je še stroškov avtovleke. :idea:

In ja, uganu si, tankala je na Petrolu, podjetju, ki mu zaupa veliko Slovencev, ki podpirajo domačo industrijo in kjer je postanek pomebnejši od poti. :roll: :roll: :roll:

Klinc pa tak monopol kot ga imajo oni. Standardi so neobvezujoči za ponudnike goriv in na splošno je zmeda v zakonih. Zato lahko oni lepo tankajo kakršnokol scavnico v svoje rezervoarje, država pa jim nič ne more. In ja, oni postavljajo merila v zakonih, ker so tako močni. Od tuki naprej je že politika, o njej pa ne bi tuki gor.

Torej upam da bo zdej pa res naje**l, ker tak primer se ni zgodil prvič, zdaj pa je še tok vozil pokvarjenih. Maš protiargumente?
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr jul 06, 2005 9:00 pm

Hotel bo raziskave črno na belem :lol:

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Sr jul 06, 2005 9:53 pm

Lahko trdite svoje, možno da imate prav...jst sm svoje povedu....in dokler se zgodba ne zaključi ne bom več komentiru.....najlažje pa je krivit gorivo za slabo kvaliteto avtomobilov ja.....se mi pa čudno zdi da se to ni dogajalo npr. golf II D pa verjemte da je bla takrat kvaliteta goriva še slabša, tankal so pa le na petrolu(mi je jasno da so motorji narejeni čisto drugače, common rail, turbo itd). Zakaj je bla kvaliteta goriva slabša? Ker se ga je dalo kradit in so si z mešanjem pomagal.....Pač ne vem kdo bi se mogu komu prilagodit naftna industrija proizvajalcem avtomobilov ali obratno.....

Zzzooom če še nisi opazil imamo konstruktivno debato, mislim da ne pašeš zraven....ker imaš pojma le o mlatenju slame in kotaljenju bučk....moderatorji?

p.s.: tok nimam pojma ampak pravijo da se voda ustavi v naftnem filtru, da ga je smiselno zato tudi pred zimo zamenjat, da voda v njem ne zmrzne....ne vem kok je to res, itak mi ni logičn, its just a thought.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr jul 06, 2005 9:58 pm

Zooom, mal se pomiri.
Kr pa se tiče kvalitete goriva. Dejstvo je, da je kr naenkrat nekaj avtov zaribalo. Vsi so tankali na petrolu. Torej so na petrolu zajebal z gorivom. Thats it! Nč druzga... Jst sm in bom zmerej tankov pr Petrolu, ker mi nekako bolj leži, tut delou sm dva mesca tu pa ša najbližji mi je. Usekakor pa sramota da se je to nardilo. Kr stroški popravil so vrtoglavi.

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Sr jul 06, 2005 10:14 pm

yurchek: Današnje avtomobile primerjaš z Golfom II D. To je kot bi primerjal noč pa dan. :?

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr jul 06, 2005 10:53 pm

sam očitn se TOK VODE NI MOGL USTAVT V NAFTNM FILTRU!
Pa sj sm vidu kako delajo v ZALOGU TM K MAJO VAGONE PA FILAJO CISTERNE....

Kolega je tm delal pa je velik folka seb tankal pa nalival vodo v preostali manjkajoči del goriva?????!!!

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Sr jul 06, 2005 11:12 pm

Mal se pomirte no , ko bodo neodvisni rezultati znani , pol se pa kregite naprej .

Tako se najhitreje prenašajo prazne marje . En neki ven spravi , pol je pa ves svet zaslepljen z packarijami . večkrat preizkušeno

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Če jul 07, 2005 10:25 am

sodelavec- megane 2 (pol leta star) tankal na petrolu (drska)- 900k škode.
pumpa zaribala- opilki vsepovsod po sistemu.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če jul 07, 2005 12:35 pm

14 dni nazaj :evil:
v naši okolici se sicer ve, da imajo ene bencinske skoz slabo gorivo, sam sem pozabu in pač šel tja. lepo natankam in čez 10km se začne dogajat z avtom(tdi) cela štala, ful cuka, pobira mu moč, pr polnem plinu v hrib se nism mogu pelet več kot 40 in pol se spomnem kje sm i**** tankal. naslednji dan se peljem in se pržgejo lučke za abs in esp in avto fertig - zatrokiru čist. kličem mehanika ves posran in reče naj probam mal kasneje pržgat in naj pridem takoj. kaj se je zgodlo? lahk bom zadovoljen, če ne bo treba menjat vbrizgalne šobe, ker je blo gorivo u podnu in je reku, da bo na enem cilindru zamenju neko dihtungo(nvm js), da če pa ne bo bolš pa nove šobice, ki niso najbl pocen. zdej mene zanima, kje je tu fora? in kdo je kriv pol, če ne petrol :?:
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 07, 2005 1:14 pm

No jst bom tkole povedal. Pred dvemi tedni sem tankal na petrolu na šmartinski cesti sicer bencin, ampak ni važno. V vožnji 40km do doma sem 3x moral spihat cevko za bencin, ker je bilo notro polno enih koščkov rje in železa ter ostalih smeti. Doma sem razstavil avto in iz tanka prelil v posode, ter jih filtriral. Dobil sem ostružkov in dodatnih smeti za en cel zamašek od fruca - 4cm premera pa ene 2cm visok.
Naj poudarim še to, da sem 6 tednov nazaj speskal tank, ker sem imel podobno zadevo in sem pomislil, da mi že tank znotraj rjavi in sem speskal ter pobarval tank na novo. amo tiste smeti so bile še od prej v tanku. Te nove pa so prišle samo z bencinom v tank in ker prej nisem imel nobenih problemov, domnevam da so s petrola oz ene izmed njegovih starejših pump, ki imajo najbrž tudi že zanič rezervoarje.
Od sedaj naprej tankam na agipu ali novih pumpah, za katere vem, da imajo rezervoarje vredu. V tank si bom montiral mrežico za zajem teh smeti in če bom tankal, pa da dobim smeti na mrežici, kličem inšpekcijo, ker vsakič se mi pa tut ne da tanka dol jemat, pa ga pucat, sploh pa ne kje na kakem offroadu, kjer je avto blaten.
Old subarus never die, they just get faster!

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Če jul 07, 2005 1:49 pm

In posledično bodo šle premije avtomobilskih zavarovanj spet gor?
Most of the parts that break on the 156 are made in Germany

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe jul 08, 2005 7:19 am

ziv
Petrol gor ali dol......nimam nc proti njemu....ampak.
Na očetovem dizlu je po bilo potrebno po 10 K km zamenjat naftni filter. Mehanik ga je odprl, ker ga je zanimal kako je to možno....polno svinjarije notr...
Zdej tankamo na OMW in potem bomo videli kje je nafta boljša....nč papirji ampak fizični dokazi....
LP 8)

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe jul 08, 2005 7:50 am

Pri mojem avtu (letnik 2000) je bil naftni filter menjan leta 2001, ko je imel avto prevozenih 55kkm, potem pa do zacetka leta 2005 ni bil menjan (pac neznanje prejsnjega lastnika in malomarnost servisov). Jest sm ga dal zamenjat in je bil do vrha poln vode. Prejsnji lastnik je vecinoma tankal na petrolu, ker v blizini ni imel druge pumpe. V tem casu je avto prevozil se priblizno 40kkm.

Kot zanimivost, mi je avto teden po zamenjavi filtra crknu, ker se je zamasil dotok nafte. Je pa res, da je bilo to ravno takrat, ko je bil hud mraz, nafta pa je bila agipova. Slaba nafta na agipu, smeti v tanku se iz petrola? Pa se tole, po tem sem dal se tank ocistiti, pa ni bilo smeti notr.

Vem se za en primer, ko je cipan touran 2.0TDI na naso in avstrijsko nafto kadil k turk, na svicarsko pa cisto nic.
Slika

Uporabniški avatar
Tweety
Novinec

Kraj: Ivančna gorica

Napisal/-a Tweety Po jul 11, 2005 8:28 am

Slika

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Po jul 11, 2005 9:01 am

Mate je napisal/-a:nafte. Je pa res, da je bilo to ravno takrat, ko je bil hud mraz, nafta pa je bila agipova. Slaba nafta na agipu, smeti v tanku se iz petrola?

Če si tankal na letališki je možno, da si spregledal napise.
Na skrajno levi piše, da je samo za tovorna vozila in avtobuse, mogoče je kaj s tem...
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po jul 11, 2005 10:35 am

zombi je napisal/-a:Če si tankal na letališki je možno, da si spregledal napise.

Tankal sem v Senozetih, 90% na drugi pumpi od desne, ko se pripeljes na servis :P .
Hvala vseeno :)
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jul 11, 2005 7:51 pm

no, pr nas smo v enem tednu menjal pet črpalk, kompletov šob in filtrov na avtih (dci) od ene firme, ki ima sicer svojo črpalko, samo gorivo pa kupuje, ugante od koga...točno od petrola! mene je to prepričal!
sploh pa ko vidiš kaka svinjarija je v vzorcih goriva :roll:
tako zgleda, kot bi se npr. vino skisalo, sami neki ne vem kaj plava, pa polno opilkov je noter!
men je sicer vseeno, ker nimam dizla, sam punca in oče, pa ne tankata več na petrolu....
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jul 11, 2005 8:07 pm

ule je napisal/-a:yurchek: Današnje avtomobile primerjaš z Golfom II D. To je kot bi primerjal noč pa dan. :?

ma niti ne. noc je crna dan je pa bel.

avtomobilizem pa ze saj 50 let ni vidu kksne korenite spremembe ali izboljsave.

avto je v osnovi se zmer isti, pac elektricne sipe gor, dol. najvecja sprememba je to da zdj mors za zarnco zamenat pelat na servis mastno placas, ucas si lahko to naredu pa doma.

kar se pa goriva tice bom zaceu sam se na omv tankat. na petrol bom sam se po mozzarela sendvice hodu :D

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Po jul 11, 2005 10:20 pm

S tem sem mislil da so novejši avtomobili bolj občutljivi na razno svinjarijo, ki plava v gorivu.

Uporabniški avatar
Tweety
Novinec

Kraj: Ivančna gorica

Napisal/-a Tweety Pe jul 22, 2005 8:25 am

Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov