imilet1 je napisal/-a:http://home.arcor.de/frittenoel/durchlauferhitzer.htm
ta grelec bi dal pred bosch pumpo.Če je kasen ki bi mi tole naredil naj mi pove...
Vso bakreno inštalacijo je najlažje kupit v metalki na topniški v ljubljani, ker imajo vse pa sproti si sestavljaš in boš videl kaj še vse rabiš. Potem pa vzameš en močan lot aparat ali pa majhen brenerček in vse skupaj sestaviš in zalotaš(hardlot). Tiste dele, ki jih rabiš pa za svečke je pa najlažje nest enemu drejarju, ki ti jih povrta in vreže navoj, lahko pa tudi sam povrtaš in narediš skozi navoj. Take stvari jst doma delam za svoj avto, ker bi me drgač prišlo predrago.
Naredi pa še dodatek, da priklopiš termostikalo(
da nebi slučajno kupoval termostata), ki bo merilo temperaturo, lahko pa še kak dodatek za pretok, pa si narediš še terminalček, ki ti kaže trenutno porabo.
V A-netu ali pa kje drugje poišči in kupi termostikalo, ki izklopi tokokrog pri 70 stopinjah celzija. Vdelaj ga zraven in preko njega veži grelne svečke. Če bo temperatura presegla 70 stopinj, se bo to stikalo izklopilo in ti svečke ne bodo grele.
Zadeva te bo prišla malo dražje, vendar vnaprej ne boš imel problemov, ker ob točno določeni temperaturi se bodo izklopile svečke in ne bo prišlo do pregretja.