Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kripa
Nov uporabnik

preveč olja

Napisal/-a kripa Če mar 09, 2006 4:36 pm

Ko sem avto pripeljal iz servisa, sem opazil, da je količina olja precej čez maksimum. Odlil sem točno liter in pol olja(!!??), preden sem zadevo spravil vsaj do maksimuma. To sem opazil že pri enem od prejšnjih servisov, čeprav takrat ni šlo za cel liter in pol.
Motor je sicer delal čist normalno, niti se ni pregreval. Olje (in ostale stvari) sem preveril čisto iz navade, ker to storim zmeraj, ko je avto "poservisiran".
Ni mi jasno kako lahko naredijo na pooblaščenem servisu, kej takega; najprej sem mislil da mi olja sploh niso menjai, sam je čist lep pa še oljni filter je 100% nov.

Zanima me, kaj lahko naredi preveč olja motorju, ker sem ga odlil šele čez cca. 500 km?

Kakšne so kaj vaše izkušnje s servisi?

lp

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če mar 09, 2006 4:42 pm

upam da ti ni kje vn vrglo...poglej mal oikrog.

kripa
Nov uporabnik

Napisal/-a kripa Če mar 09, 2006 8:11 pm

Ne, vn mi ga ni nč zmetal vsa mašina je suha, sem pregledu.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če mar 09, 2006 9:01 pm

Avto je pa kater? Ves eni imajo tudi to pizdarijo da negre v vsako serijo enako kolicino olja, in oni tam nalivajo olje iz sodov ne pa iz kantic. Torej pogleda v katalog koliko olja gre in ga nalije.

kripa
Nov uporabnik

Napisal/-a kripa Če mar 09, 2006 10:05 pm

Avto je bravo 1.6 (l. 2001). Avto verjetno je mal čudne serije, ker ma npr. izpuh isti kot Stilo.
Ja sem jst tut posumil de se nekaterim pač ne da kontrolirat nivoja po šipki, ampak kar nalijejo npr. 4 litre pa je. Sam liter pa pol je pa vseen mal huda.

Koliko je škodljivo preveč olja za mašino sprašujem zato, ker mi je enkrat neki stari maher razlagal, da je preveč olja veliko bolj škodljivo kokr npr. malenkost premal.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če mar 09, 2006 10:46 pm

Tudi jst sem zadnjič, ko sem enmu frendu menju olje pa filter na bravotu 1.2 16 V in lepo nalijem 3 litre,itak ga potem še v filter potegne. No in preden sem ga zalavfu pogledam na šipko in vidim da je kar precej čez max. Ok zalavfam da je še v filter potegnil olje,grem še enkrat pogledat in jasno še vedno mal čez max. Nato grem v autodato pogledat,nakar vidim da gre samo 2.8 l z oljnim filtrom. Skor nism mogu verjet. Tko da hitr malce olja ven spustit pa je blo :D še dobr da je bil od frenda avto,pa še sam sem bil :)

Tko da,hitro se to dogodi,čeprav je zame to popolna slamparija če opazjo da so preveč nalil in ga potem ne spustijo tolk ven,da bi blo ok.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če mar 09, 2006 10:55 pm

ne se sekirat-vse bo ok,sam pel naprej pa ne obremenjuj se
uzivi

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Pe mar 10, 2006 12:27 am

Hja, na polotu na pokrovčku za dolivanje olja piše, da lahko nivo olja nad max poškoduje katalizator. Vsekakor si pametno naredil, ker si odlil odvečno olje. Pa servis menjaj :)

Uporabniški avatar
skeey
Novinec

Napisal/-a skeey Pe mar 10, 2006 8:29 am

Ma mislim da preveč olja niti ni tak problem, itak ima avto mazanje z "prho" šprica olje, drgač pa pride gred cela v olje, v glavo je pa itak konstanten pretok saj ma črpalko v karterju...mislim da prav kaj narobe nebi moglo bit, razen da ti ga kje zmeče vem zaradi prevelike količine ko se segreje.
Večji problem je pri premalo olja(da ga črpalka več na potegne), sploh pri turbačih, ker je poblem z hlajenjem batov.

Čeprav 1,5l to je pa kar precej!!

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Pe mar 10, 2006 9:13 am

Kakor vem lahko spusti kak semerig, če je olja preveč.
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

rados
Nov uporabnik

Napisal/-a rados Ne apr 23, 2006 10:35 pm

ko sem meu puntota pa je nekako prišlo do prevelike količine olja sem meu probleme samo z čiščenjem motorja....pa še vn ga je vrglo....tut zračn filter sm mogu menjat...sam ni blo tok zlo velik....

discovery
Nov uporabnik

Napisal/-a discovery Po apr 24, 2006 6:55 am

Ravno dva tedna nazaj sva s kolegom imela primer ko je bilo v dizlu kaka dva litra olja prevec in ko je prisl na obrate je "potisnilo " olje skozi oddusek v zracni kolektor, to je prislo v cilindre in je botor "zbezal" (ibertur..al kako ze?) tudi ko se mu je oduzelo kontakt je kar veselo norel in pil olje :) Da smo ga ustavlil je pomagal sam se menjalnik. :D

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 12 gostov