Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ppc
Nov uporabnik

Kako zatesniti luči ?

Napisal/-a ppc Ne mar 26, 2006 8:43 am

Lancia Kappa - sprednje luči so po pranju ali dežju vedno rosne na notranji strani stekla. Kako naj to popravim. Če jih razdrem, ali lahko fokuse operem in če lahko kako (s čim) ? Stekla bom kar v pomivalcu opral. Kako naj potem pri sestavi zadevo zatesnim ? Preden razdiram - ali je med fokusom in steklom tesnilo ? Če je kje ga lahko nabavim ? Novi deli na servisu me ne zanimajo - raje bi uredil sam.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne mar 26, 2006 8:46 am

rajsi nena rastavljaja :D ni to tak na izi bos se kaj polomo sicer pa kak ces ja namesto tesnila daj prozorni sanitarni silikon pa je, sanitarni pa zato da nebo porumenel! 8)

ppc
Nov uporabnik

Napisal/-a ppc Ne mar 26, 2006 12:58 pm

Kaj res še nihče ni tega počel ???

LP

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne mar 26, 2006 7:48 pm

Luci so zatesnjene z neko sivo tesnilno maso, ki se zmehca na toploti. Zato luci preden jih razstavis dobro pogrej (pecica, fen.. samo pazi da jih ne bos predolgo in prevec segrel, ker se bodo stopile!!). Potem jih lepo mirno pocasi in po korakih razstavljas in sproti grejes, da je tesnilna masa mehka, da ti ne drzi prevec skupaj luci, ker potem jo je hudic razstavljat, takoj kaj polomis. Ce jo dobro segrejes, ni problema. Potem luci lepo previdno spucaj, pazi da kaj ne polomis. Nazaj jih sestavis na isti nacin, ali segrejes tesnilno maso in luci lepo pocasi skupaj das, ali pa tesnilno maso odstranis in namesto nje das navaden BREZKISLINSKI (ali kakor mu ponekod recejo, nevtralni) silikon. Ni vazno katere barve, samo da bo brezkislinski, da ti ne bo razzrl plastike. To je to. Jaz sem svoje tako prav lepo spucal, in nazaj sestavil, svetijo dobesedno trikrat boljse kot prej umazane, tesnijo pa prav tako odlicno, nic se ne rosi notri.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne mar 26, 2006 9:50 pm

pa ne dotiki se parabol ker so zajebane za pucat očist sam stekla pa zalimi nazaj sam ni pa nujno da ti zarad netesnenja stekla rosijo lahko ti rosijo tud zaradi slabo nataknjenegapokrova oz. da ga sploh gor nimaš

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po mar 27, 2006 9:39 am

Jaz sem jih zalimal od R clia že kakih 10kom... enostavno odlimaš steklo dol, očistiš stari kit, in namažeš z novim ... (mi imamo profesionalen kit - črne barve - znamke žal ne vem na pamet - je pa tuba 3,5k) in zalimaš.

to je to.... Steklo bi očistil tako kot si ti rekel, ostalo bi pa kar pri miru pustu, da ne bi kake škode naredu.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Po mar 27, 2006 9:45 am

Jaz sem to zalimal kr z ono vroco plastiko na tisto pistolo na strom,tiste palcke ne vem kak se temu rece.......dihta full narazn pa vec tud ne gre hehehehe

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr mar 29, 2006 12:19 am

Delal že kdo to na petki ? Kak narazen dobit?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov