Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Ali bi bili za tak referendum

DA
53
79%
Ne
14
21%

Skupaj glasov : 67

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Sr nov 15, 2006 1:18 am

Pugi je napisal/-a:Js svojega mnenja sploh ne bom napisal, ker se bo kšn najdu k me bo prjavu al pa kej.

Men je prejle rekla kolegica, da sm prfuknen, ker bi določene stvari naredil takim pa takim in se podpišem pod tole lol:

Je pa podobno kot od nebiveduja sam na potenco. Rečmo tko, da če je 10 ljudi v bloku v enem stanovanju, pa če so vsi kolkr tolk vredu, eden pa smrdi, skoz pušča svinjarijo, usran skret, vsak 2 dan kej zmanjka, itd. No jes bi takega iz stanovanja lastnoročno odstranil. V državi je vse bolj zakomplicirano, samo princip je pa skor isti. Torej referendum podpiram.

Ja ampak on je revež - je mentalni invalid in ni sposoben za sabo pucat, je len in nima denarja in kako bo živel, če si ne bo kje kej sposodu. Moralo bi mu ostalih 9 pomagat in ga podpirat. Vsaj to je trenutno "in".
Odpreš okno pa go long.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 15, 2006 9:49 am

Ambrus
Ime te dolenjske vasi ste gotovo slišali. To pismo pišem, ker so skrajno neprofesionalni slovenski mediji popolnoma izkrivili realno sliko dejanskega problema.
Izseljeni Romi niso bili edini prebivalci tabora v Dečji vasi. V tem taboru so se kar naprej menjavali najrazličnejši 'civili', povečini z zločinsko preteklostjo. Ker je lokacija tabora dokaj na samem, je bila idealna za neke vrste azil z vso mogočo sodrgo. Prav zato krajani ves čas poudarjamo, da ti ljudje niso bili izseljeni zaradi svoje narodnosti – to bi bilo skrajno nepravično(!) – oditi so morali, ker so gojili, zganjali in prikrivali kriminal. K razrasti le-tega je med drugim pripomogla tudi velika oddaljenost policijske postaje. Dogodki zadnjega tedna so bili tako ukrep krajanov iz obupa, ki je sledil stopnjevanju strahu do vrha. Veste, osnovne kulturne razlike so bile s strani vaščanov sprejete pred 40 leti, ko so se Romi trajno naselili v Suhi krajini. 'Razlike' s katerimi pa ti ljudje danes tako grobo kršijo zakon, še posebej tiste, ki predstavljajo kršitev osnovnih človekovih pravic, niso bile in nikakor ne smejo biti sprejemljive! Tekom let so se poleg običajnih kraj pridelkov in živali, vrstile tudi hujše protizakonite aktivnosti: vlomi in kraje, najraje v hiše starejših ljudi, ki živijo sami, več vlomov v okoliška župnišča, cestne blokade z ostrim kamenjem ali deskami, polnimi žebljev, kraja mobilnih telefonov, napad na gobarke, grožnje z uperjeno puško v mimovozeči avtomobil, izsiljevanja, podkrepljena z grožnjo, do boš ubit ali posiljena, lansko leto je policija zasegla večje število strelnega orožja in mamil, nedaven napad na Jožeta Šinkovca pa je bil že drugi poskus umora v dveh letih. To in podobno je krojilo naše vsakdanje življenje. Zadnjo žrtev tega tabora so mediji prikazali kot pretepaškega moškega – resnica pa je, da je branil svojo zidanico pred dobro znanimi vlomitelji. S tem si je nakopal maščevanje in skorajšnjo smrt. Jožetu so se na glavni cesti v blokado postavili trije avtomobili, za njim še dva, tako da je bil ukleščen mednje ter na milost in predvsem nemilost prepuščen Čmaku in njegovim romskim kompanjonom; kaj je sledilo veste. Na dejstvo, da ti z njive zmanjka kakšna glava zelja smo se kar navadili, nihče pa se nikoli ne bo navadil na to, da ti strežejo po življenju. Živeti v nenehnem strahu je sila mučno. Če tega niste doživeli, si ne morete predstavljati, kaj se godi v človeku, ko med vožnjo ugleda uperjeno cev puške. Jaz sem jo. Občutek tesnobe je nepojmljiv; Naj ustavim? Peljem naprej? Naj kličem policijo? Ne, kaj pa če me naslednjič ustavijo?! Gotovo bodo vedeli, da sem jaz klicala…
Neverjetno kako hitro se je slovenska policija organizirala za zaščito in varovanje tabora in njegovih prebivalcev. Sprašujem se, kje je bila ta javna služba med padanjem kola po Jožetovi glavi, kdo je varoval njega, kdo je varoval domove, avtomobile, njive in življenja vaščanov? Varuhu človekovih pravic pa vse skupaj kar nekako ni jasno. Ne samo, da ni bil v Ambrusu, ob nepreverjenih dejstvih in opazovanju od daleč si drzne dajati nekakšne pavšalne izjave in s tem grobo zavajati širšo slovensko javnost. Ali pa preprosto ne loči med etničnim sporom in bojem proti leglu kriminala. Veste g. Hanžek, nihče od Romov ni bil napaden, nihče ubit. Napaden je bil Jože Šinkovec iz Ambrusa! Ko smo izvedeli, da bo do izselitve končno prišlo, nismo čutili zmagoslavja. Ne. Čutili smo veliko olajšanje. Zato je zadonela Zdravljica. Naj rojak Suhokrajnčan prost bo vsak, ne vrag zločinski, le pošten sosed naj bo mejak!
Da izseljeni skupini življenje v Postojni ne odgovarja je razumljivo, saj nimajo raziskanega rajona, »poslovnih« poznanstev in informacij o imetju okoliškega prebivalstva. Medijem pa se bolj problematična zdi skrb za perjad, ki je ostala v taboru, kot Jožetovo zdravje. Močno upam, da zaradi težkih poškodb glave ne bo imel trajnih posledic. V kolikor preživi.
Dragi bralci, Ambruška zgodba je dolga več desetletij, ne en teden. Zadnjih 12 let je potekal boj za osnovno človekovo pravico – za mir. Za mir, ki upam da ga bomo končno deležni. Žal pa se še vedno bije še en boj – Jožetov boj za življenje. Zato, Jože, drži se! Mi smo s tabo! Bog je s tabo! Drži se!

(zaradi varnosti) anonimna Ambrušanka
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr nov 15, 2006 10:45 am

Se popolnoma strinjam s tole izjavo! Poleg tega kar je napisano, bi rad še dodal da so ti cigani bivali na tuji zemlji, si prav tako postavili hise/bivalnike brez vseh dovoljenj, prispevkov, davkov. itd... obnašali so se pa kot da so zemljo kupili. Ce bi se jaz odloču postavit bajto na tuji zemlji bi priletela inspekcija in policija tako hitro da se prvega zidaka ne bi uspel polozit. Se za vsako najmanjso piz*arijo ki sem se jo odlocu narest okol svoje hise, zato da bo malo lepse, se je pojavil inspektor na vratih. Me zanima kok inspektorjev se je upalo prit pogledat papirje v Ambrus? Dejstvo je da se cigane izrablja za politicne spletkarije. Sploh je ta Hanzek en nebodigatreba, naredi vec skode kot koristi in ki bi rad prilezel kam višje ko mu bo ta mandat potekel. Vceraj sem ravno bral clanek iz NY timesa, kjer so ti cigani predstavljeni kot najvecje zrtve novodobne nacisticne politike vascanov Ambrusa. Seveda govori tudi o g. Hanzku, ki je "uspel" to krivico prenest na plodna tuja tla in s tem ocrnit naso drzavo.Edina pozitivna stran glede tega je da nas bodo mogoce nehali zamenjevat s Slovasko...
Tisti, ki zagovarjajo cigane in jih podpirajo, naj odstopijo SVOJ koscek zemlje ce jo imajo, ali pa naj sprejmejo cigane medse.
Me prav zanima kolko casa bodo na njihovi strani....en teden...mogoče dva? :roll:
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr nov 15, 2006 11:56 am

vidim da smo podobnega mnenja. pa tisti ki jih zagovarjajo vidim, da so najbižje bili ciganu takrat, ko so ga kazali na tv-ju....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr nov 15, 2006 12:59 pm

Od jeze me kr razganja. Kako ti mediji in g.Hanžek skrivijo resnico, ko pa vsi vemo kako je. Res sramotno, da gre nekdo na takem položaju tako očrnit svojo državo, pri tem pa nima osnovnega poznavanja situacije.

Nedavno sem se peljal proti Litiji, ko so ob cesti stali neki stari mercedezi itd. Seveda je šef črede na silo ustavljal (postavil se je kar na cesto) avtomobile in jim potem težil da naj kupijo ketno okol vratu. Poklical sem policijo, kjer so rekli da "že vejo" s povsem umirjenim glasom... Seveda lahko takoj ugotovimo "pripadnost" teh oseb tam ob cesti (tudi žene z otroci ja). Ampak žene in otroci so tudi v prvih bojnih vrstah vseh narodov, ki igrajo na karto simpatij nevednih. Ko je sranje tapru pokažejo ženske in otroke kako se jim godi, tipi pa hodjo v ledrcah pa ketnah.

No vglavnem, takrat sem si močno želel, da bi nabasali kakega nebivedu style odfukanca, da naravnost zapelje med njih. (joke nebivedu) Em, mediji bi potem samo pisali o trpljenju par polomljenih ciganov in kako se jim godi krivica, o poštenih davkoplačevalcih pa nebi bilo niti besede. Ne toliko tistih par tisoč SIT kolikor so izgubili, ampak strah vsakega ki je tam ustavil in so ga zastraševali... Groza res. In ko pride policija, se je "njim pokvaril avto in sedaj pač prodajajo da bi zaslužili za popravilo"... Res ql.

Če bi jih preselili v mojo bližino bi bil taprvi v koloni vaščanov.
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr nov 15, 2006 1:02 pm

o romih.. ne dvd in ne cd ;)
kaj si mislijo zunanji opazovalci... v navedku americani

http://www.nytimes.com/2006/11/13/world ... ref=slogin
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr nov 15, 2006 1:18 pm

Kva me to pogreje... Pol pa še tkole ugled države gre u falus zato k en čudak zjebe sceno. Ja, vaščani so mafija.. Raaajt.

Dost je blo zajebancije, cajt da se nardi red.
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr nov 15, 2006 1:36 pm

A niso imeli včeraj v Ljubljani nekih shodov v podporo ciganov?Nek Pen klub je bil tudi zraven se mi zdi.To so razni pisatelji in in ostala kulturna sodrga.Danes zjutraj odprem Delo in na prvi strani fotka transparenta: "Ko vlada ku klux klan je vsak cigan".tiste tepce, ki imajo domišljije za take transparente bi obesil na križ in bi potem govorili o KKK :evil: Nagradno vprašanje je zakaj so tako zaščiteni?Policijski specialci varujejo cigane, Hanžek trosi neumnosti o koncu pravne države, država jim šenka zemljo in zida hiše, kulturniki imajo neke proteste, cigani jokajo kako so bogi.Kdaj bo kdo meni dal kakšno stvar?Kdo je zdaj tukaj drugorazredni državljan?Mene so na faksu učil, da zakoni RS veljajo za vse osebe za ozemlju RS.Če veljajo za vse đumbalajce bi pa lahko tudi za cigane.A, ko cigani kršijo praktično vse predpise pa ni konec pravne države?Navadnega državljana se j**e za vsako neumnost.Sicer je pa večina odgovornosti za tako sranje IMO izključno na policiji.Namesti, da zdaj varujejo cigane bi lahko delali pogoste racije v taborih.Če že ne zaradi ukradene robe pa vsaj zaradi orožja.mah bom raje nehal, ker je škoda živcev.doštudirat potem pa ven iz te usrane države :evil:

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr nov 15, 2006 3:09 pm

...poleg teh ciganov v Ambrusu je še kar neki teh ciganskih postojank po državi, a se zaenkrat ljudje ne upajo nic narest, ker je tam se huje kot pa v Ambrusu. Poznam tut situacijo,kjer so grozili cigani policistom in njihovim familijam (in dejansko tut uresnicil kako glasbeno zeljo), zato si pa ti lokalni varuhi reda nc ne upajo. Sam ne, cigani so ubozcki...Zadnjic je bil konflikt s cigani v NM, kjer se je enmu neciganu snel in jih je preganju s terencom po mestu, pol strelanje v Ribnci, pol vceri spet ko so cigani preluftal 2 resevalca pred bolnico...no sej...prav nam je...ker cigani oni so BOOOGI!

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Sr nov 15, 2006 4:19 pm

Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr nov 15, 2006 6:27 pm

Poizkušajmo raje oceniti situacijo glede na znana in preverjena dejstva in naj vsak pove, kako bi ravnal v tem primeru, ki se je zgodil. Tako bomo verjetno lažje prišli do zaključka ali so bila dejanja odgovornih dobra ali slaba.
Zaplet:
- v bližini vasi Ambrus živi ciganska družina, na parceli, ki je sicer njihova last je pa totalno nezazidljiva, ker je prvi pas vodovarstvenega območja(kazen za en sam odvržen akumulator na taki zemlji je od 500.000 pa do 5.000.000 sit za pravne osebe in od 100 do 500.000 sit za fizične osebe).
- na tej parceli so zgradili objekte za katere je bila že nekajkrat izdana odločba za rušenje pa se to ni zgodilo
- na parceli, ki jo koristijo, je tudi vodno zajetje, ki je baje edino daleč naokoli in mu zaradi ciganskega načina življenja grozi kontaminacija
- naselje je zbirališče vseh vrst kriminalcev in v naselju se tudi dogaja kriminal (droga, skrivanje ukradenih stvari, fizično nasilje, ...)
- ne samo, da veljajo Strojanovi za marginalce med vaščani, pač pa jih na rob odrivajo tudi ostali cigani in velika večina jih ne zagovarja
- zaradi načina življenja in navad Strojanovih je trpela ožja in širša okolica
- policija kljub krajam, vandalizmu, fizičnem nasilju in ostalim hujšim kršitvam zakona (uporaba orožja) ne ukrepa
- prebivalci na problem opozarjajo že leta in leta, pošiljajo dokumentacijo na vladne naslove, hodijo od poncija do pilata vendar se ne zgodi nič
- po zadnjem incidentu, ko človeka pretepejo do smrti(verjetno bo umrl) in ponovnem mlačnem odzivu policije, med ljudmi zavre
- ker država leta in leta ne pokaže interesa za reševanje problema in zaščito interesov večine (99,9%) državljanov, ki so neposredno vpleteni v ta primer, se ljudje odločijo za državljansko nepokorščino
- država je tako med kladivom in nakovalom prisiljena ukrepati
- ker je situacija v Ambrusu blizu vrelišča, predstavniki vlade (Zver in Mate) in Strojanovi ugotovijo, da je družino potrebno zaščititi
- družina se prostovoljno (in modro, če se vpraša mene) preseli v Postojno
- vlada začne aktivno in v sodelovanju z družino iskati novo parcelo
- poleg parcele vlada ciganom obljubi tudi izgradnjo stanovanjskih objektov (v zameno za kaj, mi še zdaj ni jasno) brez kakršnih koli zahtevkov do ciganov

Vprašanja se glasijo:
Ali so predstavniki vlade v tej zadevi ravnali pravno pravilno?
Ali so predstavniki vlade v tej zadevi ravnali modro?
Kakšen bo po vaše razplet in kakšne bodo posledice?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr nov 15, 2006 7:25 pm

Js mislm da je tu država odpovedala že davno prej. Če bi bli ukrepi policije ob kršitvah dosledni, do tega nebi prišlo.

Ne glede na to, gre v širšem pogledu za dejansko kršitev človekovih pravic s to selitvijo. Dobr hiše bi mogl porušit, ampak vemo kako deluje ta mehanizem. Kjer je bila politična volja, so takoj porušli (STROJEVA ZNANSTVENA POSTOJANKA).

V pravni državi naj civilisti nebi posegali po tako drastičnih metodah za zagotovitev svoje varnosti, vendar bi to morale omogočiti inštitucije, kot so policija, sodstvo itd.

Zadevi bo tukaj treba priti do konca, ker to ni osamljen primer.

Vrjamem tudi, da sem v življenju plačal veliko več kazni, kot celotna skupina ciganov, ki so bili izseljeni. Parkiranje je danes najhujši zločin.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr nov 15, 2006 8:45 pm

stealth je napisal/-a:Se popolnoma strinjam s tole izjavo! Poleg tega kar je napisano, bi rad še dodal da so ti cigani bivali na tuji zemlji, si prav tako postavili hise/bivalnike brez vseh dovoljenj, prispevkov, davkov. itd... obnašali so se pa kot da so zemljo kupili. Ce bi se jaz odloču postavit bajto na tuji zemlji bi priletela inspekcija in policija tako hitro da se prvega zidaka ne bi uspel polozit. Se za vsako najmanjso piz*arijo ki sem se jo odlocu narest okol svoje hise, zato da bo malo lepse, se je pojavil inspektor na vratih. Me zanima kok inspektorjev se je upalo prit pogledat papirje v Ambrus? Dejstvo je da se cigane izrablja za politicne spletkarije. Sploh je ta Hanzek en nebodigatreba, naredi vec skode kot koristi in ki bi rad prilezel kam višje ko mu bo ta mandat potekel. Vceraj sem ravno bral clanek iz NY timesa, kjer so ti cigani predstavljeni kot najvecje zrtve novodobne nacisticne politike vascanov Ambrusa. Seveda govori tudi o g. Hanzku, ki je "uspel" to krivico prenest na plodna tuja tla in s tem ocrnit naso drzavo.Edina pozitivna stran glede tega je da nas bodo mogoce nehali zamenjevat s Slovasko...
Tisti, ki zagovarjajo cigane in jih podpirajo, naj odstopijo SVOJ koscek zemlje ce jo imajo, ali pa naj sprejmejo cigane medse.
Me prav zanima kolko casa bodo na njihovi strani....en teden...mogoče dva? :roll:

Ameri naj bodo pa kar lepo tiho. So totalno zjebal Indijance.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr nov 15, 2006 8:55 pm

Kdo mislte da ma trgovino s heroinom čez v našem koncu ? Cigan, za katerga vse inštitucije vedo pa mu nč ne nardijo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr nov 15, 2006 8:57 pm

...ravno zato sem nalepil link o new yorkerjih oz. americanih kaksne ne-argumentirane
scene delajo... ja in to mece slabo luc na naso CELOTNO drzavo
raja naj pred svojo zgodovino pregledajo... svoje resne napake! :evil:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Sr nov 15, 2006 11:16 pm

nebivedu, tokrat se pa s tabo v celoti skoraj strinjam! :pivo

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če nov 16, 2006 8:48 am

Samotar je napisal/-a:Kdo mislte da ma trgovino s heroinom čez v našem koncu ? Cigan, za katerga vse inštitucije vedo pa mu nč ne nardijo.

nwe pozabt na trgovino z orozjem,"indijanci" itd :)

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če nov 16, 2006 2:20 pm

MacTron je napisal/-a:o romih.. ne dvd in ne cd ;)
kaj si mislijo zunanji opazovalci... v navedku americani

http://www.nytimes.com/2006/11/13/world ... ref=slogin

Kva je zaj**** dobit e-mail naslov od tega kekca k je tole napisal..

Drugace pa Nebivedu, sem v prvi vrsti s tabo za referendum :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če nov 16, 2006 2:21 pm

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Če nov 16, 2006 2:48 pm

Bi jim jest dal novo parcelo pa priključke pa hišo :roll: pa tistga Hanžka bi pa tud nekam poslav :evil:
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost