Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jan 13, 2007 5:30 am

Philips in Osram delata za evropski trg samo še 4300K žarnice, ker so ostale prepovedane. Po novem.Tak je reko kolega ki se bavi z žarnicami. Dobiš z več kelvini ampak neke kitajske firme ki hitro zbledijo in ful crkavajo. Kolega mel full probleme s temi no name žarnicami ker stranke niso bile zadovoljne ker so hitro šle žarnice u k... Kolk vem ma Audi 4300K original.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jan 13, 2007 10:42 am

DonFilipo je napisal/-a:Rabis pa D1S barve pa ne vem, amapk prodajalci imajo tudi kataloge iz katerih je to razvidno. Po moji izkusnjah je pri Audiju okoli 6000K.

dej poglej kaj sem zgoraj ze objavil... (slika) in ni res da je stock 6000K ampak je
Philips D1S 4300K ,ali Osram (to je povedal Lumpy_) jaz pa dodajam
...upgrade je pa lahko na 5400K

se razlika med D1S in D2S
Slika Slika

D1S imas starter skupaj z zarnico
D2S pa je samo zarnica (tipa D1 in D2 sta pa identicna)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Ne jan 14, 2007 1:34 pm

Dva kolega mata isti problem - obema je ena žarnica začela svetit bolj vijolično. En ma Laguno 2001 drugi pa A4 2003, poleg tega pa sedaj svetijo slabše. Najverjetneje je kriva žarnica.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Ne jan 14, 2007 4:39 pm

Ja žarnica je zgubila svetilnost.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Pe jan 19, 2007 2:01 pm

kaj pravite o temu kitu?
http://www.bolha.com/oglas1396530

sm gledal tudi kaixen kite
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?ID=1189085

oba mata 1 let garancije, pa kaixen je tok drazji da zdej pa res ne vem ce je kvaliteta tok boljsa da se splaca tok vec dnarja dat.vzel bi pa 8000k.

mnenja?

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Pe jan 19, 2007 2:16 pm

Delala ti bosta oba , samo da Kaixen ima tolk boljšo svetilnost . Je razlika . Pa če si pameten vzem raje 6000 K , ker 8000 bo samo leča ali fokus , kar imaš , bolj plavo , svetijo pa dost manj . Sprobano . Sedaj pa , kaj ti je boljše : da vidiš ali da se pederiraš ?

Drugače je pa tudi ta kit vredi , sploh ker maš releje zraven !

Za D1S žarnice , jih pa en tip v krškem prodaja in sicer 150 eur za 2 komada . Dobijo se pa samo philipsove 4300K , tok ko so original . Ponaredkov pa zaenkrat še ni

LP
Diesel Powa !!!

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Pe jan 19, 2007 3:19 pm

gasy je napisal/-a:kaj pravite o temu kitu?

oba mata 1 let garancije, pa kaixen je tok drazji da zdej pa res ne vem ce je kvaliteta tok boljsa da se splaca tok vec dnarja dat.vzel bi pa 8000k.

mnenja?

kaixen nima stranske nezazeljene svetloba katera blesci ostalim voznikom. pri kaixenu gre vsa svetloba na cesto, pri drugih niti ne. ostali kiti se z tem ne morejo pohvaliti. sam odloci.
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Erw
Nov uporabnik

Napisal/-a Erw Pe jan 19, 2007 4:16 pm

Vsem hvala! Zadevo sem porihtal in sicer sem naročil preko e-baya philipsove žarnice. 2 kom s poštnino 77 eur. Lahko tudi omenim, da ima zamenjana žarnica (ki je svetila vijolično) neko usedlino v "bučki" ki je vijolične barve, ter po mojem amaterskem mnenju povzroči, da žarnica sveti vijolično.
Morda še zadnje vprašanje - razlika med osram in philips? Original v A4 je osram.

lp

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe jan 19, 2007 4:33 pm

Ta usedlina nastane s časom in zato žarnica slabše sveti.

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo Pe jan 19, 2007 4:40 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Ta usedlina nastane s časom in zato žarnica slabše sveti.

Ta usedlina nastane ko prvic przges zarnico. z casom se povecuje.

bistvene razlike ni.

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe jan 19, 2007 4:47 pm

DonFilipo je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:Ta usedlina nastane s časom in zato žarnica slabše sveti.

Ta usedlina nastane ko prvic przges zarnico. z casom se povecuje.

bistvene razlike ni.

Ja imaš prav. Se popravljam. Že s prvim vžigom se pojavi usedlina, sem tud zadnjič videl ko sem dal novo noter pa jo prižgal in je takoj blo videt. Je pa res da ko je čist na kraju oz. ko ne dela več da je čist meglena bučka že.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jan 19, 2007 5:57 pm

DonFilipo je napisal/-a:

mnenja?

kaixen nima stranske nezazeljene svetloba katera blesci ostalim voznikom. pri kaixenu gre vsa svetloba na cesto, pri drugih niti ne. ostali kiti se z tem ne morejo pohvaliti. sam odloci.

Morda veš natančneje, kaka je razlika v zgradbi kaixena in ostalih proizvajalcev, da ne blešči?

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo Pe jan 19, 2007 11:48 pm

Cash je napisal/-a:
DonFilipo je napisal/-a:

mnenja?

Morda veš natančneje, kaka je razlika v zgradbi kaixena in ostalih proizvajalcev, da ne blešči?

Razmak med elektrodama je na istem mestu kje je pri halogeni zarnici nitka. Na oko se skoraj ne da videti razlika v primerjavi z drugimi X-kiti, ker se gre za par delcev milimetra. Ampak pol milimetra z zarnici je lahko tudi do nekaj metrov na cesti. Kaixen dela tudi nekaj manjsi razmik med elektrodami od drugih proizvajalcev. Pri zarometih z leco toliko ne pride do izraza ta pojav.

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So jan 20, 2007 8:46 am

Aha dobro, hvala!

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So jan 20, 2007 11:41 am

Ali pa naštelaš žaromet za eno pozicijo nižje- ni bistvene razlike, k itak osveti cel žaromet in je to tako in tako moteče za druge udeležence v prometu. Jaz imam tale kit, http://www.bolha.com/oglas1522985, pa sem maximalno zadovoljen. Ko sem jih kupoval, je bila cena kaixen kita skoraj 100 € dražja in ko sem dobil HID kit po pošti, sem opazil, da so konektorji, ohišje, rele in kabli popolnoma identične izdelave, kot pri kaixen. Tako da, kot predvidevam, tudi notranjost balasta ne more biti nevemkaj drugačna. So pa ti konektorji na kablih, katere priklopiš v balast zanič, saj so se mi, dokler jih nisem privezal z vezico, nonstop odklapljali. Glede na to, da so domala vsi sestavni deli identični kot na kaixen kitu, se mi zdi to samo promoviranje znamke.

Brez zamere, govorim samo iz lastnih izkušenj, morda ima kdo izmed vas drugačne.
Svaki čedo svoga konja hvali!

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar So jan 20, 2007 11:54 am

Tudi sam razmišljam o nakupu xenon kompleta, mam pa navadno luč, ki nima leč, je pri tem kaj drugače, se stvar res zelo segreva, in kako je z inštalacijo, priklopiš balaste samo na serijski konektor ali pa moraš kaj improvizirati, za žarnico vem da se da v serijsko odprtino, pri meni je to H4. In kaj se bol splača bixenon ali navadni xsenon?
BMW E46

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So jan 20, 2007 12:11 pm

Kako pa je kaj z zavarovanjem če vgradiš xenon not ?

Homologirat ga nemoreš če nimaš samostojne nastavitve višine in pranja žarometov :(

Torej imaš v bistvu nezakonito opremo not in če pride do nesreče ti verjetno več zavarovanje ne velja ?

Ma kdo kaj izkušenj s tem ?
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So jan 20, 2007 12:46 pm

Če je za nesrečo kriv xenon (zalepitev drugega voznika), potem je verjetno, da te bo zavarovalnica zajeb...., če pa boš recimo zaradi ledu zdrsnil v drug avto, nima xenon tu nič vloge in ti more zavarovalnica izplačati.
In še enkrat ---> xenon se manj greje kot navadna žarnica!!!

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo So jan 20, 2007 12:59 pm

ghostrider je napisal/-a:Ali pa naštelaš žaromet za eno pozicijo nižje- ni bistvene razlike, k itak osveti cel žaromet in je to tako in tako moteče za druge udeležence v prometu. Jaz imam tale kit, http://www.bolha.com/oglas1522985, pa sem maximalno zadovoljen. Ko sem jih kupoval, je bila cena kaixen kita skoraj 100 € dražja in ko sem dobil HID kit po pošti, sem opazil, da so konektorji, ohišje, rele in kabli popolnoma identične izdelave, kot pri kaixen. Tako da, kot predvidevam, tudi notranjost balasta ne more biti nevemkaj drugačna. So pa ti konektorji na kablih, katere priklopiš v balast zanič, saj so se mi, dokler jih nisem privezal z vezico, nonstop odklapljali. Glede na to, da so domala vsi sestavni deli identični kot na kaixen kitu, se mi zdi to samo promoviranje znamke.

Brez zamere, govorim samo iz lastnih izkušenj, morda ima kdo izmed vas drugačne.

Ne gre za nobeno reklamiranje ali promoviraje znamke. Jst govorim iz lastnih izkusenj. Do zdej sem imel ze veliko izkusenj z x-kiti (vec kot 6 let) in se je kaixen pokazal kot najboljsi. meni je cisto vseeno ker jih osebno ne prodajam. ko pa jih montiram za druge svetujem kaixen.
Tvoja izjava da "itak osveti cel žaromet in je to tako in tako moteče za druge udeležence v prometu" je dokaz da nimas dobrega kita. pri kaixenu ni tega. dober kit naredi lepo cut-off linijo in ni straha pred zaslepitvijo drugih. Cel zaromet je itak osvetljen, a to ne pomeni da mora svetiti tam kjer mu ni mesto. Zato pa je tvoj kit 100Eur cenejsi. Posledicno ker slabsi kit odda nekaj svetlobe "v luft" je zato cesta manj osvetljena. Poglej in primerjaj svoj kit z kaixenom in bos ugotovil zakaj je drazji. Naradna pravi: "Koliko denarja toliko muzike." in to tukaj drzi!

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo So jan 20, 2007 1:04 pm

leoCar je napisal/-a:Tudi sam razmišljam o nakupu xenon kompleta, mam pa navadno luč, ki nima leč, je pri tem kaj drugače, se stvar res zelo segreva, in kako je z inštalacijo, priklopiš balaste samo na serijski konektor ali pa moraš kaj improvizirati, za žarnico vem da se da v serijsko odprtino, pri meni je to H4. In kaj se bol splača bixenon ali navadni xsenon?

Dej malo preberi to temo. Na tvoja vprasanja je vsaj ze 10-krat odgovorjeno.
Pa se enkrat:

- xenon se manj greje
- za avte na evropskem trgu ni razlike ce imas lece ali parabolo (zaradi evropske homologacije zarometov moras imeti nezasenceno in samo take se da kupiti pri nas)
- instalacija je razlozena ze velikokrat, poleg tega pa itak dobis navodila v kitu (vse je trorl - ni improvizacije)
- za H4 bos verjetno nabavu bixenon ker je cenejsi in boljsi. za kombinacijo xenon in halogen (dolga luc) bos placal vec in tezje bos najdu tako izvedbo na nasem trgu.

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov