u glavnem...meglenke so za v meglo ne zato da vidiš pol metra bolj levo in desno
Točno to govorim, meglenke so za MEGLO.

u glavnem...meglenke so za v meglo ne zato da vidiš pol metra bolj levo in desno
protonika je napisal/-a:Danes zvečer sem z Gorenjske vozila proti domu, vidljivost slaba, megla in dež. Pa nisem bila čisto ziher, ali naj prižgem sprednje meglenke. Na srečo se je megla do AC že precej skadila.
Mene meglenke nasproti vozečih vozil v dežju blazno motijo in ne vem, od kdaj je moderno, da jih prižgeš, če pada dež, saj ti ne pomagajo. Zanima pa me, ali jih smeš prižgati, če pada dež in je poleg tega še megleno. Oziroma ali je to fer do nasproti vozečih ali podobna svinjarija kot meglenke v dežju (brez megle). BTW, a so neupravičeno prižgane meglenke sploh prekršek?
Pudgar Uroš je napisal/-a:protonika je napisal/-a:Danes zvečer sem z Gorenjske vozila proti domu, vidljivost slaba, megla in dež. Pa nisem bila čisto ziher, ali naj prižgem sprednje meglenke. Na srečo se je megla do AC že precej skadila.
Mene meglenke nasproti vozečih vozil v dežju blazno motijo in ne vem, od kdaj je moderno, da jih prižgeš, če pada dež, saj ti ne pomagajo. Zanima pa me, ali jih smeš prižgati, če pada dež in je poleg tega še megleno. Oziroma ali je to fer do nasproti vozečih ali podobna svinjarija kot meglenke v dežju (brez megle). BTW, a so neupravičeno prižgane meglenke sploh prekršek?
Še komentar na post avtorja teme... Zanima te, če lahko imaš prižgane meglenke, če je dež in megleno? Te res to zanima? Si prepričana? Meglenke? Ob megli? Pa še dež ob enem?... Ne bom ti odgovoril, lahko pa se malo zamisliš... Oz. naj jaz tebe vprašam: Kdaj lahko po tvoje prižgeš meglenke? Nasprotivozeča vozila boš najmanj motila, če jih prižgeš v garaži, ali pa ob sončnem vremenu.... Uh mam slab dan danc... brez zamere.
nebivedu je napisal/-a:Podgar Uroš, tut ti se lahko malo zamisliš. Meglenke ob dežju zaslepijo nasproti vozeči avto, ki lahko zaradi zaslepljenosti zapelje vate ali pa v jarek. In če ti misliš, da zaradi meglenk boljše vidiš po takem vremenu, ker ti na 12 let starem avtu normalne luči več ne svetijo dovolj, pomeni samo eno - zamenjaj ali obnovi luči ali pa zamenjaj avto, ker očitno ti luči ne delajo dobro. Sam jih dam obnavljat v hello in se kar dobro obnese za tistih 3000 sit po luči. Naparijo novo zmes gor in luči so kot nove. Predlagam da to narediš.
Mene osebno zelo motijo meglenke nasproti vozečega vozila sploh kadar je deževno vreme in se svetloba odbija od cestišča. Na strehi od avta imam 4 delovne luči s po 75W moči, na bullbaru imam 2 rally saturnusove meglenke vsaka s 100W, pa jih nimam prižganih, ker vem, da motijo nasprotivozeča vozila. Potrebujem jih samo ko vozim po terenu ponoči, ali pa občasno na kaki cesti, pa še to če sem čisto sam na cesti, če mi pripelje avto nasproti jih izklopim, vedno.
Tako da bom še enkrat povedal, meglenke so samo za meglo - že samo ime to pove, pa še to, če ste prvi v koloni imejte samo sprednje, če ste pa zadnji, pa samo zadnje vklopljene. V kolikor vam pa kdo pride nasproti pa jih ugasnite, ker motite ostale udeležence z njimi! Pa tut če ste zadnji v koloni in se vam nekdo bliža odzadaj ugasnite meglenko, ker to zelo moti ljudi.
Lahko pa se gremo tudi drugačno taktiko in začnem vsakemu, ki mi bo nasproti prišel s prižganimi meglenkami kadar ne bo megle, prižigat vse svoje meglenke, verjemte da 500W (brez navadnih luči spredaj na avtu), da neko svojo svetlobo, ki je moteča celo za tovornjakarje..
esem je napisal/-a:Hella lux (bivši Saturnus), Letališka 17, LJ, tel (centrala) (01) 520 33 33
Imeli so to v kontejnerju zraven vhoda na Letališki, ne vem, če je še in kako je s plastičnimi parabolami.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov