Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Brezdelnez
Nov uporabnik

Kerga karavana?

Napisal/-a Brezdelnez To mar 06, 2007 1:39 pm

Kupujem avto za cca 8000€. Sam se nagibam v smeri:
Renault Laguna Grandtour
Ford Mondeo karavan...
od letnika 2000 in do dobrih 100.000 prevoženih.
Hvaležen bi bil še za kakšen predlog in prednosti oziroma slabosti zgoraj naštetih avtomobilov, rabim pa varen avto po možnosti dizla in da ima 5 vrat.
Lahko je tudi enoprostorec.

HVALA za pomoč.

Uporabniški avatar
*alko*
Novinec

Kraj: Slov.konjice

Napisal/-a *alko* Če mar 08, 2007 9:32 am

Meni je od karavanov najlepši audi a4 ali vw passat! Med tema dvema pa bi raje vzel laguno! ;)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če mar 08, 2007 9:34 am

MONDEO :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Če mar 08, 2007 9:36 am

ja men je tud audi 14 karavan ful lep, med tema dvema pa bi se odločil za mondeota

Uporabniški avatar
*alko*
Novinec

Kraj: Slov.konjice

Napisal/-a *alko* Če mar 08, 2007 9:46 am

Js če se ne motim, fordi ful zgubijo ceno! Sej drugače je vredu avto pa to sam nekak mi ni! :?

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Če mar 08, 2007 9:49 am

Jst sm za Mondeota, je res da zgubljajo cene, sam mislim da boš s Fordovo mašino imel najmanj težav, kar se pa tiče Lagune pa ne vem no..ostajam pr Mondeotu.
Slika

Uporabniški avatar
Brezdelnez
Nov uporabnik

Napisal/-a Brezdelnez Če mar 08, 2007 10:15 am

Že že men je tud A4 všeč sam so letnik 2000 čez 8000€ pa še krepko čez 120.000 prevoženih. Neki gledam tud Citroen Xsaro picasso ma kdo kakšne izkušnje pa kok so kej šparovni tile bebcinarji 1.8 16v?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Kerga karavana?

Napisal/-a Mojster Miha Če mar 08, 2007 10:19 am

Brezdelnez je napisal/-a:Kupujem avto za cca 8000€. Sam se nagibam v smeri:
Renault Laguna Grandtour
Ford Mondeo karavan...
od letnika 2000 in do dobrih 100.000 prevoženih.
Hvaležen bi bil še za kakšen predlog in prednosti oziroma slabosti zgoraj naštetih avtomobilov, rabim pa varen avto po možnosti dizla in da ima 5 vrat.
Lahko je tudi enoprostorec.

HVALA za pomoč.

Med tema dvema kandidatoma brez veliko razmisleka MONDEO - najraje z 2 l dizel agregatom - 96 kW + opremo GHIA

Ostalo - ŠKODA OCTAVIA COMBI med karavani, med enoprostorci pa je kr nekaj izbire, poraja pa se vprašanje potrebuješ velikost SCENIC-a ali ESPACE-a (če ostanemo pri RENAULT-ju zgolj za primerjavo).
Pri večjih enoprostorcih lahko najdeš recimo Ford Galaxy - prenovljeno različico, pri manjših pa Mazda Premacy

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če mar 08, 2007 10:21 am

Brezdelnez je napisal/-a:Že že men je tud A4 všeč sam so letnik 2000 čez 8000€ pa še krepko čez 120.000 prevoženih. Neki gledam tud Citroen Xsaro picasso ma kdo kakšne izkušnje pa kok so kej šparovni tile bebcinarji 1.8 16v?

Pri enoprostorcih je za "šparovec" obvezen dizelski agregat - razlika z bencinarji na račun večje teže in "obilne" zunanjosti (zračni upor) je še večja kot pri navadnih, osebnih avtomobilih

LP

Uporabniški avatar
Brezdelnez
Nov uporabnik

Napisal/-a Brezdelnez Po mar 12, 2007 9:11 pm

L.p. mal sem prebral okoli in sem slišal da imajo Renault Laguna Grandtour težave z elektroniko in me je to malo velik odvrnilo od nakupa sem pa v dvomih Mondeo karavan in Fiat Stilo multiwagon raje bi Mondeota sasm majo vsi dizli ful prevoženih ne bi rad da ga moram vsake tok cajta vlačt po servisu da mi bo veš časa na servisu kot v garaži. Ali imajo tile Fiati kakovostno izdelavo notranjosti, ker sem alergičen na čričke?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 12, 2007 9:17 pm

Tudi Citroen C5 HDI karavan bi bil možna izbira. Je zelo prostoren, najbolj udoben, zaradi hidravlike se nič ne posede, ko je obtežen z ljudmi ali prtljago, hkrati ga lahko dvigneš za kakšno oviro (kamen, garaža v klet itd)....

npr tale
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1310241#

Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po mar 12, 2007 9:31 pm

Hidravlika je fajn, dokler ne crkne ... je crknila pumpa, popravilo 4000 EUR in se avto raje za dele prodaja, kot pa da bi se popravljal. :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 12, 2007 9:35 pm

Skeniraj račun in zalepi tu gor, drugače je ta res malo bosa za verjet. Da se dobit ceneje ali obnovit ali dobit rabljeno... Hidravlika pri C5 ima 200.000 km garancije, če to kaj pove.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po mar 12, 2007 9:39 pm

moj glas gre k monedotu

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po mar 12, 2007 9:47 pm

Tudi jaz sem za mondea.
Ima neverjetno nizko porabo, veliko prostora, pa še ni slab za pogledat.
Je pa ena napaka - vrata zaradi serijske napake rada rjavijo - je vključeno v garancijo za prerjavenje in če prejšnji lastnik tega ni uredil, ti na servisu zastonj zamenjajo vrata.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Brezdelnez
Nov uporabnik

Napisal/-a Brezdelnez To mar 13, 2007 2:44 pm

Ja ja esem to mi deli ni slab. Mi je Citroen čist ven iz glave padu, zdej sta ostala Mondeo ali C5 Break 2.0 Hdi, ženi je pa všeč Xsara picasso. Zdej bom prov spremlu sam še ta dva.

HVALA za pomoč.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 02, 2007 1:39 pm

milankregar je napisal/-a:Hidravlika je fajn, dokler ne crkne ... je crknila pumpa, popravilo 4000 EUR in se avto raje za dele prodaja, kot pa da bi se popravljal. :roll:

Tole se mi je zdelo tako neverjetno, da sem poklical na dva uradna servisa, kjer so mi odvrnili naslednje:

1. kaj takega se njim pri C5 (predvidevam, da gre za ta model?) še ni zgodilo
2. če bi se zgodilo, bi to krila garancija na hidravliko, ki pri vzdrževanem vozilu res traja do 200.000 prevoženih km
3. če tega ne bi krila garancija, bi popravilo stalo kakih €1000 (mehaniki so govorili na pamet, tako da je možno odstopanje).

Dopuščam torej naslednje alternative:

1. da namerno blatiš znamko, ki jo iz vsega srca sovražiš. Zdi se mi namreč izredno čudno, da bi lastnik relativno dragega avto obupal na tako skrajen način in avto začel prodajati po delih, pred tem pa se nič pozanimal in mogoče poiskal najugodnejšo alternativo. Poleg tega se mi zdi neverjetno, da bi hidravlična pumpa stala skoraj toliko kot cel C5, čeprav si tega ne upam izklučiti.
2. da je tvoj brat kupil uvožena jetra s prevrtenimi kilometri in je z njim narobe še vse drugo
3. da je vse skupaj res. Hidravlika pri C5 naj bi bila izjemno kvalitetna in dovršena, vendar seveda nič ni 100% zanesljivo.

Predloži dokaze, da ima avto res 60.000 km, da mu je res crknila hidravlična pumpa in da bi res stala €4000, v nasprotnem dobiš rumeni karton za klevetanje.
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Po apr 02, 2007 1:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po apr 02, 2007 1:52 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
milankregar je napisal/-a:Hidravlika je fajn, dokler ne crkne ... je crknila pumpa, popravilo 4000 EUR in se avto raje za dele prodaja, kot pa da bi se popravljal. :roll:

Tole se mi je zdelo tako neverjetno, da sem poklical na dva uradna servisa, kjer so mi odvrnili naslednje:

1. kaj takega se njim pri C5 (predvidevam, da gre za ta model?) še ni zgodilo
2. če bi se zgodilo, bi to krila garancija na hidravliko, ki pri vzdrževanem vozilu res traja do 200.000 prevoženih km
3. če tega ne bi krila garancija, bi popravilo stalo kakih €1000 (mehaniki so govorili na pamet, tako da je možno odstopanje).

Dopuščam torej naslednje alternative:

1. da namerno blatiš znamko, ki jo iz vsega srca sovražiš. Zdi se mi namreč izredno čudno, da bi lastnik relativno dragega avto obupal na tako skrajen način in avto začel prodajati po delih, pred tem pa se nič pozanimal in mogoče poiskal najugodnejšo alternativo. Poleg tega se mi zdi neverjetno, da bi hidravlična pumpa stala skoraj toliko kot cel C5.
2. da je tvoj brat kupil uvožena jetra s prevrtenimi kilometri in je z njim narobe še vse drugo
3. da je vse skupaj res. Hidravlika pri C5 naj bi bila izjemno kvalitetna in dovršena, vendar seveda nič ni 100% zanesljivo.

Predloži dokaze, da ima avto res 60.000 km, da mu je res crknila hidravlična pumpa in da bi res stala €4000, v nasprotnem dobiš rumeni karton za klevetanje.

Očitno si pooblaščen serviser za Citroen. Dobiš dva rumena kartona za lažnive izjave, razen če uspeš dokazati, da je kak pooblaščen servis pripravljen zamenjati pumpo (z novo seveda) za manj kot 3.500 EUR, oziroma kakor lažnivo trdiš da to popravilo spada pod garancijo. Tokler teh lažnivih trditev ne podpkrepiš z dokazi lahko blebetaš kakor hočeš.

Kot sem ti že na ZS napisal, očitno si eden od serviserjev, ker je odnos popolnoma identičen IGNORANTSKI kot na pooblaščenih Citroen servisih.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 02, 2007 1:59 pm

Jaz nisem nikakršen serviser, sem si pa vzel čas in poklical na dva servisa in povedal kar so mi dejali.

Jaz ničesar ne vsiljujem in dopuščam vse možnosti, se mi pa zdi močno močno čudno vse skupaj...

Pa je avto kupljen v Sloveniji in redno vzdrževan?

Skratka, pošlji mi po ZS številko šasije, da pokličen na par servisov in ko mi bodo povedali ceno, bomo videli kaj je res.

LP,
Martin

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Po apr 02, 2007 2:33 pm

Vse tiho je bilo :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov