Mene so tovariši miličniki ustavili kar nekajkrat, dvakrat sem dobil kazen (vedno zaradi hitrosti), enkrat sem plačal, drugič ne (ker so izkoristili postavitev krajevnih tabel daleč proč iz naselja). V glavmem so izkušnje pozitivne, ok, morda se je enkrat obnašal zelo uradno, je imel glas kot kakšen oefarski jurišnik. V glavnem sem z njimi diplomatski in jim po pravici povem, če me kaj vprašajo. Odsvetujem otresanje gobca po nepotrebnem, še zlasti kadar so sopotniki v avtu malo pod gasom in bi radi pametovali. Takrat jih je najbolje utišati takoj na začetku, ker je to podobno kot na mejnem prehodu, ker imaš zaradi kakšne besede preveč hitro sranje na puklu. Ena dobra izkušnja je tudi iz Ljubljane, ko sem enkrat pri RTV hotel zapeljati na parkirišče, pa so ga tik pred mano zaprli, ker naj bi bilo zasedeno. Sem hotel it rikverc, da bi se odpeljal naprej, pa se ni dalo, ker je bilo preveč prometa zadaj. Potem pa pride policaj na kolesu in ustavi promet, da sem se lahko izmotal ven.
Se je pa že zgodilo tudi mojemu fotru, ko sta šla z mat na trgatev na Dolenjsko, pa so ga pili, zmenjeno pa je, da bo mat nazaj peljala, ker je čisto malo pila. Bil pa je problem, ker so bile tam gor totalne rovte in ona ni znala prit do doline, zato je najprej moj fotr vozil, pa so ga policaji ustavili in je seveda napihal. No, potem je naša mat prišla zraven in povedala, da je drugače ona nameravala vozit. Zato so potem napisali eno čisto majhno kazen, pa so rekli, da je to darilo od brežiških fantov.
Morda še to: ko sem hodil na morje v Portorož, so me nekateri opozorili, da bom lažje prišel skozi, če me ustavi policaj, ki je Štajerc. Tam imajo menda nekaj policajev uvoženih od drugod, ker je domačinov premalo, so pa ravno slednji najbolj zateženi (mogoče je zdaj drugače). S policajkami pa zaenkrat nisem imel izkušenj. Sem pa enkrat bral, kako je ene naše ljudi na mejnem prehodu hrvaška policajka j**ala v glavo, njen kolega pa se je od zadaj posmehoval in na koncu rekel: "Sve su žene iste."