Debate, ki niso vezane na ostala področja...

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po maj 14, 2007 10:45 am

roki125 je napisal/-a:btw, z temi kiti slepite ostale udeležence v prometu... ;) če že hočte met xenon ugradite projektorje... (poleg tega da bol sveti...)

a res :roll: ......skoraj še nisem srečal kakšnega ko bi me zaslepil s kitom....z razliko da z originalnim xenonom slepi kar lepo število vozil... ;)

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Po maj 14, 2007 10:50 am

nejko307 je napisal/-a:
roki125 je napisal/-a:btw, z temi kiti slepite ostale udeležence v prometu... ;) če že hočte met xenon ugradite projektorje... (poleg tega da bol sveti...)

a res :roll: ......skoraj še nisem srečal kakšnega ko bi me zaslepil s kitom....z razliko da z originalnim xenonom slepi kar lepo število vozil... ;)

pač maš srečo... ne govorim na pamet... vrjamem svojim očem in očem od prijateljev...sj ne pravm da usi slepijo ampak večina odvisno od luči...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po maj 14, 2007 2:00 pm

po mojih izkušnjah do sedaj me niti eden od vozil z kakršnimikoli xenonskimi žarometi ni zaslepil toliko kot nekateri z navadnimi halogenskimi žarnicami, ki nekateim svetijo vsepovprek,
poleg tega pa imam jest v žarometih tudi take kovinske oziroma plehnate zaslonke in ni pogoja da bi koga slepil na cesti, ti povem da nekateri starejši avtomobili ki nimajo električno nastavljivih žarometov in se jih nastavlja ročno, imajo te mehanizme že vse polomljene tako da se niti nastaviti več ne da in potem mu kratke zasenčene luči svetijo rtako da desna ki bi mogla svetiti dlje, sveti v tla, leva ki bi pa morala biti usmerjena bolj v tla pa sveti proti luni, ali pa nekaterim obe svetita dva metra pred avto in tko naprej, ne vem jest po lastnih izkušnjah nimam pripomb čez xenon, se pravi ali je to kit ali pa original vgradnja v vozilu, povem ti pa nakaj zdelo dobrih izkušenj: večji je kot osvetljenosti cestišča-prej vidiš pešce, sploh v popolni temi, prej te drugi udeleženci opazijo, ko se recimo približuješ prednostni cesti ponoči se že na daleč vidi, da nekdo prihaja s stranske ulice, in sigurno bi se še našla kakšna pozitivna stran xenona,
lp, Miha....
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 14, 2007 2:11 pm

@xsara..mi lahko daš kontakt kje si nabavil ta kit in koliko evrčkov si dal..hvala.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 14, 2007 2:48 pm

lenivec je napisal/-a:zakaj vsi tak radi v zagovor jemlete razštelane halogenske luči?
dejstvo je da xenox v navadnih žarometih slepi, pa če vam je všeč al pa ne, pač ni luč predvidena za to.

V navadnih mogoče, js nimam navadnih ( ali pač?? ), kak je s tem pri corsi C sploh?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po maj 14, 2007 3:19 pm

lenivec je napisal/-a:dejstvo je da xenox v navadnih žarometih slepi, pa če vam je všeč al pa ne, pač ni luč predvidena za to.

čisto odvisno od posameznega žarometa :?: ....ali daješ vse v isti koš.. :roll:

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To maj 15, 2007 6:39 am

lenivec je napisal/-a:niti en žaromet z motnim steklom ni predviden za xenon, in ja vse dajem v isti koš.

no jest imam na xsari clearglass žaromete in dejansko se nič ne blešči, no ja kakorkoli že jest sem prepričan da zaradi tega ker imam vgrajen xenon se nič ne zmanjša varnost, prav nasprotno, brez zamere....
lp Miha..............

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To maj 15, 2007 7:06 am

speedfreak je napisal/-a:@xsara..mi lahko daš kontakt kje si nabavil ta kit in koliko evrčkov si dal..hvala.

evo sem ti poslal na ps, če pa nisi dobu pa povej, lp..........

Uporabniški avatar
Gujzer
Nov uporabnik

Kraj: Na soncni strani bohorja

Napisal/-a Gujzer To maj 15, 2007 9:22 am

Mene pa zanima, če je že kdo vgrajeval v accorda 2006? Vem da ima prvo steklo čist gladko brez kakih motenj in "nalomljenih" stekelc. Dolgo halogenko se lepo vidi od spredaj, kratka pa je "skrita" za še enim steklom, ki je kao leča oziroma parabola, ne vem, ker ne ločim teh dveh stvari. Iz zadnje strani se težko pride z učkom not da bi pogledu, mislim pa da je v samem prostoru kjer je kratka dovolj prostora za kit.
Prosil pa bi vas če mi priporočate ker kit naj kupim (če se mi ga sploh splača) in ne mislim proizvajca ampak koliko K-jev naj ima in ali zasenčene ali ne.

Aja, a bi pri mojem avteku tut prišlo do motenj računalnika, zaradi manjše porabe?

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton To maj 15, 2007 9:28 am

Znanec je vgradil kit na točno talega Accorda. Kit je bil Kaixen 6000K. Deluje pa mu brez problema in brez dodatnih predelav. Pri Japoncih je ponavadi tako, da je računalnik precej manj občutljiv od Evropskih avtov.

Uporabniški avatar
Gujzer
Nov uporabnik

Kraj: Na soncni strani bohorja

Napisal/-a Gujzer To maj 15, 2007 5:45 pm

A je kakšna trgovina v LJ dobro založena z Kaixen kiti? V laško mi glih ni za hodit, po pošti pa ne trgujem rad.

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a T-Man To maj 15, 2007 7:39 pm

hladni je napisal/-a:nekako smo prišli do zaključka da je kaixen nekako v vrhu če se ne motim. a dobiš prav račun in garancijo? so težave če hočeš kaj pod garancijo zamenjat?

Da, dobiš račun in garancijo. Nobenih težav s kakršnokoli reklamacijo. Dečko je res korekten. :tomidelej:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To maj 15, 2007 8:14 pm

lenivec je napisal/-a:niti en žaromet z motnim steklom ni predviden za xenon, in ja vse dajem v isti koš.

potem si malo :?

PS: mercedes in volvo (nevem modelov, je pa malo starejši letnik) imata oba original xenon in motno steklo!! torej dela obliko snopa steklo!!
aja maš res...te dve znamki sta pač bolj tako tako, kakšne resne avtomobilistične firme si tega nebi dovolile!

PPS: ti dam pa prav, da xenon malo bolj moti kot navadna halogenka...pa to še ne pomeni, da slepi, je le bočj močna svetlobo, ki jo pač bolje zaznaš

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre To maj 15, 2007 8:22 pm

Gujzer je napisal/-a:A je kakšna trgovina v LJ dobro založena z Kaixen kiti? V laško mi glih ni za hodit, po pošti pa ne trgujem rad.

Poklici jih ali pa poslji mail, jaz sem na bolhi videl, da so imel napisani dostava v LJ in se nekatere konce, pa sem jih vprasal in se zmenil z enim tipom, je rekel da je njegov brat v LJ od tega in tega dne, mi dal njegovo stevilko in sem se z njim zmenil, da sva se dobila v LJ. Je prinesel s seboj skatlo, racun, garancijo, ki mi jo je tam podpisal, vse ok. ;) Nobenih komplikacij..
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr maj 16, 2007 7:37 am

Gricko je napisal/-a:PS: mercedes in volvo (nevem modelov, je pa malo starejši letnik) imata oba original xenon in motno steklo!! torej dela obliko snopa steklo!!
aja maš res...te dve znamki sta pač bolj tako tako, kakšne resne avtomobilistične firme si tega nebi dovolile!

btw ce bi dobro pogledal (starejse letnike) pri Mercedezih bi opazil
da imajo kljub motnem steklu se vedno pas ki je clear (govorim za xenonske zaromete)
stare E-klase

Slika

novejse imajo pa ze lece... (standard) in seveda obvezno clear steklo
Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

blink
Novinec

Napisal/-a blink Sr maj 16, 2007 12:42 pm

MacTron je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:PS: mercedes in volvo (nevem modelov, je pa malo starejši letnik) imata oba original xenon in motno steklo!! torej dela obliko snopa steklo!!

btw ce bi dobro pogledal (starejse letnike) pri Mercedezih bi opazil
da imajo kljub motnem steklu se vedno pas ki je clear (govorim za xenonske zaromete)
stare E-klase

Slika

novejse imajo pa ze lece... (standard) in seveda obvezno clear steklo
Slika

Pri Mercedesu in ostalih avtomobilskih firmah so hitro ugotovili da HID in žaromet brez leče nista najbolj primerna za uporabo na cesti. Vsi ki si montirate HID na žaromete brez leče (motno ali pa clear steklo) in z D2S žarnico (za motno steklo morajo biti D2R žarnice!) močno slepite ostale udeležence s svojimi "reflektorji". Pri žarometih z lečami se zaslepitev zgodi samo če direktno vate posveti npr. luknja v cesti, klanec..itd. ker imajo zelo dober cutoff oz. točno določeno mejo kaj in do kam naj bo osvetljeno in kaj ne.

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak Sr maj 16, 2007 4:50 pm

Zanima me če ma kdo izkušnje s tem xsenon kitom

http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=1433061

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov