Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

kultura voznikov oz. odmetavanje "smeti" iz avta

Napisal/-a adis Sr avg 15, 2007 9:00 pm

no veliko srečam ljudi ki se vozijo pred mano in po nevem kaki logiki odvržejo čik,smeti ali pa kaj drugega čez okno svojega vozila! jim je res tako težko pospraviti čik ali karkoli že v zato namenjen predal v avtu, ki se imenuje pepelnik??!!?? mislim da je temu tako, ker verjetno nočejo da jim avto smrdi po čikih!
sicer mi je vseen za to ampak ko to prileti v moj avto takoj popi*** in bi najraje temu odrezu roko s katero je odvrgel karkoli. nevem zakaj to nekateri počnejo in ali so res ekološko dovolj ozaveščeni in bi nekatere morali poslati nazaj v šolo...me prov zanima kako bi bilo če bi jst ali kdo drug odvrgel smeti pred njegov avto ali pa pred njegov prag...mislm ene bi blo treba "stepst" hahah

me zanima kakšne voznike v smislu odmetavanja smeti v sami vožnji vi sami srečavate? jst večinoma take mlade in predvsem ženske ki rade odmečejo kak čik ali dva čez okno

PS: takim bi dal tako kazen da bi morali vsaj 1 mesec smeti pucat po cestah zaradi tega

lp
Zadnjič spremenil adis, dne Sr avg 15, 2007 9:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr avg 15, 2007 9:02 pm

:shock: norc :lol:

sicer pa ja .. mori ko vidm pederčine kako mečejo čike čez okno itd.. :evil:

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a sebek 206 Sr avg 15, 2007 9:05 pm

eni so res neobzirni glede tega.....

eni odmetavajo robčke. ćike, plastenke......

a je res tk težko dat nekam u avto, pa pol doma u kanto vrečt.....

LP

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Sr avg 15, 2007 9:07 pm

Čiki me ne motijo tolk, sam me pa razfuka k eni mečejo vn pločevinke, vrečkice, robčke pa ne vem ka še vse, takim bi dal nej smeti z zobi pol po cesti pobirajo, ne vem a je res tok teško pospravt tiste smeti nekam pa jih pol vržt u smetnjak??
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr avg 15, 2007 9:07 pm

Pred kakimi tremi leti, ko sem naredil izpit, sem vozil po bistriški ravnini proti Slov. Bistrici, za enim Smartom Fortwo, LJ tablice, in ta budala vrže čez okno bananine olupke, pollitrski lonček od kokakole od McDonaldsa, pladenj od hamburgerja in še nekaj drugih papirjev. :shock: Mislim da si vsi znate predstavljati da so ti odpadki razmeroma velike velikosti. Takrat mi je bilo žal da ga nisem prijavil, in od tistega dneva naprej sem se zaklel, da bom prijavil vsakega ki kaj takega še kdaj naredi.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr avg 15, 2007 9:13 pm

Jaz sem bil pa enkrat na izletu z dekletom, in ona odpre okno vrže papirček ven od bombona, jaz pa po bremzi in rikverc... Po pregovarjanju ga je šla pobrat.... Drgač jaz bi tud najraj prjavu tako zadevo...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr avg 15, 2007 9:18 pm

@danny svaka čast jst bi isto tko

res eni so .... radi bi imeli doma "tiptop" delajo pa tak nered z smetmi po cestah da je obup, smiljo se mi taki k to delajo :shock: haha

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr avg 15, 2007 9:27 pm

danny je napisal/-a:Jaz sem bil pa enkrat na izletu z dekletom, in ona odpre okno vrže papirček ven od bombona, jaz pa po bremzi in rikverc... Po pregovarjanju ga je šla pobrat.... Drgač jaz bi tud najraj prjavu tako zadevo...

adis je napisal/-a:@danny svaka čast jst bi isto tko

To je že malo preveč. Ni cesta nek prostor, da bi se šli neke principe in pobirali papirčke po njej. So za to službe, ki imajo pravilno signalizacijo in oblačila za skakanje po cesti. Vse kar še je smiselnega v takem primeru je, da pač potarnaš, poveš kaj si misliš o takem početju in v kolikor ni nekaj takšnega kar zna ovirat druge voznike, pač pelješ naprej. Nek papirček od bombona ne predstavlja neke nevarnosti nikomur.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Sr avg 15, 2007 9:39 pm

Reno911 , zgled mora biti postavljen :!: ;) In ni nujno da smetarske službe sploh obiščejo tisti cesto, po kateri odvržeš smeti in potemtakem lahko ostanejo tam zelo dolgo časa. In nima veze če smeti predstavljajo nevarnost za promet ali ne, za okolje je treba skrbeti. Čisto okolje pomeni tudi čisto vest ;) Iz stanovanja se tudi briše prah, čeprav se še noben ni spotaknil ob njega...

edo-lj
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a edo-lj Sr avg 15, 2007 9:42 pm

blackghost je napisal/-a:Čiki me ne motijo tolk, sam me pa razfuka k eni mečejo vn pločevinke, vrečkice, robčke pa ne vem ka še vse, takim bi dal nej smeti z zobi pol po cesti pobirajo, ne vem a je res tok teško pospravt tiste smeti nekam pa jih pol vržt u smetnjak??

več nimam za povedat.. :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr avg 15, 2007 9:48 pm

Zakaj vas pa čiki ne motijo ?
Počakte da vam ga potegne v zračni filter pa da vam avto zagori.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

edo-lj
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a edo-lj Sr avg 15, 2007 9:50 pm

Samotar je napisal/-a:Zakaj vas pa čiki ne motijo ?

ja in kako mi lah potegne?sj je use zaščiten..

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 Sr avg 15, 2007 9:52 pm

sebaveh je napisal/-a:Reno911 , zgled mora biti postavljen :!: ;) In ni nujno da smetarske službe sploh obiščejo tisti cesto, po kateri odvržeš smeti in potemtakem lahko ostanejo tam zelo dolgo časa. In nima veze če smeti predstavljajo nevarnost za promet ali ne, za okolje je treba skrbeti. Čisto okolje pomeni tudi čisto vest ;) Iz stanovanja se tudi briše prah, čeprav se še noben ni spotaknil ob njega...

Glej, mene tudi razjezi, ko vidim koga pred mano, da odvrže smeti, ampak pri opisanem primeru pa me je zmotilo, da se je človek šel nekega psihičnega nasilja nad kolegico, ki takrat ni imela kam it, razen pobrat tisti papirček, zraven tega pa je ogrožal svoje in njeno življenje pa še koga drugega, ki bi ju lahko zadel. Iz napisanega je razvidno, da papirčka ni pobrala prostovoljno. On pa tudi nima pravice sodit, lahko le poda svoje mnenje, pa še to je lahko že preveč, če je preveč pameten.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 Sr avg 15, 2007 9:53 pm

:D Da ne govorimo o tem, kaj vse se bi lahko zgodilo, če bi "sebaveh" zapeljal preko odvržene banane.
Zadnjič spremenil RENO911, dne Sr avg 15, 2007 9:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr avg 15, 2007 9:55 pm

Odlična oblika kaznovanja se mi zdi naslednja (mislim, da je primer iz Nemčije)
- ko te dobijo pri takšnem početju imaš dve možnosti
1) plačat visoko kazen
2) pobirat smeti in napolniti veliko plastično vrečo

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr avg 15, 2007 9:56 pm

Odlična oblika kaznovanja se mi zdi naslednja (mislim, da je primer iz Nemčije)
- ko te dobijo pri takšnem početju imaš dve možnosti
1) plačat visoko kazen
2) pobirat smeti in napolniti veliko plastično vrečo

LP

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr avg 15, 2007 10:29 pm

@reno911 lahko napišeš en post ne pa dva isto za tebe velja @karl abarth

v glavnem tako kaznovanje majo v usa, kjer tisti ki nekaj naredi javno to prizna npr.: krade nato mora za kazen nositi dva napisa ( spredaj in zadaj) na seb da je kradel in hoditi po ulici 8h

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr avg 15, 2007 10:40 pm

edo-lj je napisal/-a:

Si že videl kakšen tovornjak, ki mu je gorela mašina ? Vzrok je točno to - čik v zračnem filtru.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr avg 15, 2007 10:43 pm

to se je zgodilo v tunelu ki je terjala takrat največ žrtev in sicer na mejnem prehodu švice z francijo

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Sr avg 15, 2007 10:46 pm

edo-lj je napisal/-a:

Da nebo kdo mislil da so čiki tako nedolžni kot zgledajo: -Je bil dokumentarec na Discoveriyu o nesreči, požaru v tunelu pod Mont Blancom. Takrat se je tovornjak, naložen z margarino (ki je seveda na oljni oziroma maščobni osnovi), vžgal najverjetneje zaradi čika ki je priletel v zračni filter. http://en.wikipedia.org/wiki/Mont_Blanc_Tunnel

In, če ustaviš in zapelješ nazaj na prazni cesti, brez da je kdo zadaj, potem še to ni spravljanje drugih v nevarnost, kot misliš. Ampak to je že offtopic.
Se strinjam s Karlom - je napisal čisto tako kot je v Nemčiji - poskusi se tam vscati za kakim grmom in da te vidi policaj... Ne bo poceni...

...ampak pri opisanem primeru pa me je zmotilo, da se je človek šel nekega psihičnega nasilja nad kolegico... ...Iz napisanega je razvidno, da papirčka ni pobrala prostovoljno. On pa tudi nima pravice sodit, lahko le poda svoje mnenje, pa še to je lahko že preveč, če je preveč pameten.

To pa res ni sojenje, niti ni bil preveč pameten, kaj šele neko psihično nasilje, lepo te prosim...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso in 3 gostov