Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a škoda Pe avg 17, 2007 5:42 pm

Je kdo razen mene še gledu test sprožanja airbegov. Uglavnm pokazal so različne vrjante in se niso airbagi sprožl.

Skočl so čez rampo, zaleteli v kup peska, zaleteli v eno oviro, pa se niso airbagi sprožl nakoncu pri že čist uničinim avtu so jih sprožl. Sm se še jz čudu kako je sistem sproženja vzdržljiv. Drugače pa, a je slučajn ta cordoba rdeča pa iz rudnika slučajno.
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Pe avg 17, 2007 6:27 pm

škoda je napisal/-a:Je kdo razen mene še gledu test sprožanja airbegov. Uglavnm pokazal so različne vrjante in se niso airbagi sprožl.

Skočl so čez rampo, zaleteli v kup peska, zaleteli v eno oviro, pa se niso airbagi sprožl nakoncu pri že čist uničinim avtu so jih sprožl. Sm se še jz čudu kako je sistem sproženja vzdržljiv. Drugače pa, a je slučajn ta cordoba rdeča pa iz rudnika slučajno.

to so testirali novo Opel Corso, nisem gledal videa, imam pa Oplovo brošurico o Corsi, kjer so po takem vrstnem redu kot si ti zgoraj opisal testirali airbag-e.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe avg 17, 2007 6:58 pm

... ponavadi se z lomom menjalnika bagi ne sprožijo, ker lomljenje absorbira pojemek (je pa zelo odvisno od kota naleta)... osebno sem zaštartal bage in pasove ob trku na robnik, kjer je visok pločnik udaril v centru v prednji most, ki ga je samo malo zvilo... vozilo sploh ni ugasnilo (varnostno stikalo motorja ni zablokiralo), optika je še vedno štimala... v glavnem zaključek: samo nepomembno zvit most in zaštartana vsa pirotehnika...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe avg 17, 2007 7:35 pm

SamoK je napisal/-a:haha, Sonček pa ti si car :!: Ti pomoje ze sanjas tote Cordobe :!:

kasn car?!?!?! to je sramota da zivijo taki pacienti.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Pe avg 17, 2007 10:25 pm

PiLLLe je napisal/-a:
SamoK je napisal/-a:haha, Sonček pa ti si car :!: Ti pomoje ze sanjas tote Cordobe :!:

kasn car?!?!?! to je sramota da zivijo taki pacienti.

metafora :!:

stardo
Novinec

Kraj: SG

Re: sprožena airbaga menda zaradi robnika

Napisal/-a stardo Pe avg 17, 2007 10:55 pm

speaker je napisal/-a:Rabim vašo pomoč, v temi kupovanje avtomobila, sem spraševal o nakupu avta, ki je bil karamboliran in sta se sprožila airbaga, ta lastnica, ki ta avto prodaja trdi, da je povozila en hud robnik in, da naj bi presekala gumo, ter poškodovala sprednji odbijač, zato sta se sprožila obe blazini, sedaj pa sm mal v dvomih, na net-u sem bral, da se najbi airbaga sporožila pri čelnem trčenju nekje 50km/h in, da naj bi bila škoda kr velika.

Al je sedaj za vrjet lastnici, da je povozila robnik, ker so te senzorji dlih pri kolesih. Rekla je, da je bil menjalnik že zamenjan, vzroka točnga ni navedla je pa rekla zaradi okvare pri 110 tkm hm, hm, hm,
Avto seat cordoba je rezervirana do ponedeljka.

živ

Evo, bom podal kr lastno izkušnjo...

Definitivno je možno, da se ob dovolj močnem trku z robnikom sproži airbag. Ko rečem "dovolj močnem" mislim na konkreten udarec z realtivno vlko hitrostjo.

Poleg sprožitve bočnega (sovoznikovega) airbaga mi je zlomlo most, ALU felgno, obe roki pa še vse ostale malenkosti. Upam, da ti bo pri odločitvi pomogala moja izkušnja pod pogojem, da prodajalka res govori resnico. Meni osebno je skor žal, da nism klico policije, da bi mev zapisnik, da se je to res naredlo ob trku v robnik.

Aja, na karoseriji se ni poznala niti praskica. Očitno je dovolj, da sila "pade" na avto po točno določenim kotom in je dovlj za sprožitev Airbaga.
Lp
Dve stvari se definitvino splača met: Pogrebni zavod v Iraku pa pooblaščen servis za Renaulte

speaker
Nov uporabnik

Kraj: okolica Železnikov

Napisal/-a speaker So avg 18, 2007 12:17 am

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1569770#
www.Avto.net - 1.slovenski avtomobilski sejem na internetu

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1564348
www.Avto.net - 1.slovenski avtomobilski sejem na internetu

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So avg 18, 2007 1:14 pm

Pa dobro kaj že ni dosti naših vozil rasutih je treba še iz Italie uvažat ta Polo je iz IT SINA rabljena vozila večjih podjetji tudi do 120kom enega modela na zalogi popolnoma enake barve ter opreme.Stock trgovec ;)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po avg 20, 2007 11:43 am

off:
@speaker alias soncek
ignoriras? prav bom pa jaz tudi ...zapiram ti komplet vse tvoje accje
razen Soncek... (polo_gti, takist1, mrcina1, speaker)

kaj se bojis da bi enkrat zamesal vsa mnenja pa zato veselo pises v drugem imenu?
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po avg 20, 2007 12:24 pm

Ded je mel kar nekaj nickov odprtih ne :lol:

Glede airbagov, kolega je mel prometno z Seat Ibizo, pa je dobil bočni trk drugega avtomobila, so se tud airbagi na volanu in armaturki odprli, pa ni blo čelnega trka. Direkt v vrata je fasal samo.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov