Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jan 07, 2008 6:24 am

ManIAK je napisal/-a:Nism gledal nazaj po temi, me pa zanima kateri kit predlagate... Nekak mi najbolj diši kaixen, newem pa kako se obnese bosch in podobni... In ali je lahko brez releja, da nebo potem kaj zajebavalo. Avto je megane coupe 1,6 16v

:/:o:/
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po jan 07, 2008 10:00 am

bass je napisal/-a:
ManIAK je napisal/-a:Nism gledal nazaj po temi, me pa zanima kateri kit predlagate... Nekak mi najbolj diši kaixen, newem pa kako se obnese bosch in podobni... In ali je lahko brez releja, da nebo potem kaj zajebavalo. Avto je megane coupe 1,6 16v

Če je tak težko napisat ime bom pa posurfal... 8] Čeprav se v tej vaši kregariji najde bore malo in je tema pregledana samo za tiste, ki jo že od začetka spremljajo... :woohoo :nae

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jan 07, 2008 12:25 pm

ManIAK je napisal/-a:tema pregledana samo za tiste, ki jo že od začetka spremljajo... :woohoo :nae

nebi se strinjal s tem... le pravi konec moras pogledat
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=55015

glede kitov je pa tudi napisano... kateri in zakaj so tudi v taksnem
cenovnem rangu... vseeno pa so se ti rebasedan kiti tudi med
vso to temo tudi razvili (v vseh teh letih).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po jan 07, 2008 2:21 pm

@Maniak, lahko da boš dal npr 90 eur za kit, pa ti bo špilal tak kot meni že nekaj mesecev, al pa ti bo crknil po 14 dneh balast. Mogoče pa boš dal 160€ za nek drug kit, pa se ti bo isto zgodilo.

Tak da ta vprašanja, kater kit kupit, se mi zdijo že čisto brezveze. Nikol neveš kaj boš dobil.
Klasa za sebe bi naj bil Kaixen kit, samo te jih ima bolj malo userjev na tem forumu, da bi lahko dost komentirali življensko dobo in kvaliteto. :)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Napisal/-a T-Man Po jan 07, 2008 7:25 pm

Jaz imam Kaixen kit in ti ga lahko priporočim. Imam ga več kot eno leto in ni nobenih težav. Ne vem pa, kako je z ostalimi kiti.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po jan 07, 2008 8:00 pm

Sklepic je napisal/-a:kaj pa ce kupim te xenonke original(luči) pa dam notr xenon kit 6000k(za 80€) a bi se to dal? mam pa sicer 2003 letnik avto.

To ne bo šlo. Originalne xenon luči so prirejene za D2S žarnice, kiti pa imajo običajno priložene H1, H4 ali H7 žarnice. Poleg tega je to precej nesmisleno, ker največji delež predstavljata žarometa. En xenonski žaromet nov na servisu stane okrog 400€ brez žarnic in elektronike, en halogenski žaromet z meglenko pa okrog 250€. Najceneje in original bo verjetno kakšen komplet luči na e-bayu, kjer pa moraš biti pozoren. Jaz sem s prvo pošiljko dobil precej bogi levi žaromet, tako da sem moral kupiti še enega.
Slika

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko To jan 08, 2008 1:11 pm

Dobil sem nove žarnice.
Tokrat 5000K.
Te se razlikujejo po tem, da sta še 2 dodatni žički, prej je bila samo žarnica, zdej pa še 1x črna in 1x rdeča, ki imata na koncu kovinski karkoližetoje.
Kako naj to zamenjam, kam naj te kovinske vtaknem ? Čemu služijo ?

Slika

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi To jan 08, 2008 1:36 pm

ManIAK je napisal/-a:
bass je napisal/-a:

Če je tak težko napisat ime bom pa posurfal... 8] Čeprav se v tej vaši kregariji najde bore malo in je tema pregledana samo za tiste, ki jo že od začetka spremljajo... :woohoo :nae

A pa ves kaj tebe vse caka ko bos menjal.Kot prvo bos mogu prvi odbijac dol vzet drugo luci dol vzet da sploh zraven prides :) Eni jih montirajo skoz koloteke sam je pol bl tko narejeno. Jih vgrajujem pa se jaz imam megana pa vem kolk je dela s njim rajs ene 5 komadov A4 kot pa 1 megana :)
Slika
Toj pač vse kar sem imel za danes!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To jan 08, 2008 5:21 pm

mikko je napisal/-a:Kako naj to zamenjam, kam naj te kovinske vtaknem ? Čemu služijo?

Sicer se s xenonskimi kiti nisem še nič ukvarjal, mislim pa da vem, kaj je namen tistih dveh žičk in gumijastega nastavka.

Dve žici gresta od žarnice skozi gumijast nastavek, dve pa samo skozi gumijast nastavek. Na koncu so "čeveljčki", ki pašejo eden v drugega - neke vrste konektor. Ideja je taka, da zvrtaš luknjo v ohišje žarometa in iz notranje strani ven potegneš vse štiri žice, tako da gumijast obroč čisto zapre zvrtano luknjo. Žici, ki gresta naravnost na žarnico priklopiš na izhod "transformatorja" in vžigalne naprave, žici ki gresta samo skozi gumijast čep na vhod "transformatorja", ti isti dve žici pa še znotraj žarometa na staro napajanje za žarnico.

V tvojem primeru pač ignoriraj tisti dve žici, ki nikamor ne vodita, in ostali dve priklopi na izhod vžigalne naprave.
Slika

rozakim
Nov uporabnik

Napisal/-a rozakim To jan 08, 2008 5:49 pm

a če kupiš kit, potem dobiš dolge in kratke?
Prijatel ima kratke xenonke in dolge navadne, nenonke so prižgane nonstop in ko vklopiš dolge, je samo neka rumena pika na sredini.. :p
Slika

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ To jan 08, 2008 7:16 pm

ne če kupiš kit dobiš samo kratke ali samo dolge odvisno od kakšen avto imaš. pri cliotu imaš kratke H7 če pa hočeš še dolge imet xenon moraš pa še en komplet žarnic kupt. dvojn strošek tako rečen.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jan 08, 2008 7:21 pm

@rozakim: prvo kar je podpis spremeni na dovoljene velicine
drugo pa ...kaksna vprasanja so to ce kupis kit dobis dolge in kratke :)

takole ti bom povedal 100 stran... v teh 100 straneh se nahaja precej tebi
zeljenih odgovorov in da se ne bos takoj zacel "repencit" kako bos vse to nazaj
pogledat imas tu skupek najpomebnejsih informacij :idea:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=55015
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Sr jan 09, 2008 9:28 pm

OK, sem zmontiral nov xenon kit, 5000K. Sveti fuul bolj belo kot 6000K, je kr taka modro-zeleno-rumeno-bela svetloba...tko , mal weird. 6000K mi je bla boljša.
AMpak...Je problem. Sveti mi kar v vse smeri, full preveč na gor, luči sem čiiiis dol spustil, na gumbu v avtu + fizično s šraufencigarjem tam kjer reguliraš...
Ima kdo kakšen nasvet, kako naj naredim, da bo lepo svetlo ? Sem peljal danes na tehničnega, pa je rekel, vrž ven, ni pravega snopa in nič...
Lahko to kam peljem, kjer bi mi žarnice lepo notri dali, tako kot je treba ?

Avto je pa Alfa Romeo 147 (1. gen.)

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr jan 09, 2008 10:16 pm

Maš meglen fokus oz. steklo žarometa? Neboš nikoli dobil lepega snopa. Vrži ven! 1000-krat razloženo že.

5000K? Kje si pa to našel? :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Sr jan 09, 2008 10:28 pm

pa vrz to sranje vn..
glih te dneve ko je bila velka megla-ljubljana proti gorenski,sem miljonkrat jebu ksnmu m****.
ko pripelje mimo tebe z tisti xsenonom te cist zaslepi..in to mene ki imam dober vid kaj sele na ksnmu starejsemu folku. in to govorim za avte brez lece.in sicer v mojmu primeru sm si zapomnu megan 02-dalje,alfa 147,clio itd.
uglanm blo bi fajn da policija malo vec pozornosti vrze na take... :!:
to je moje mnenje in ce nimate najman samo lec si kupite navadne bele zarnice,ne pa ta kitajska sranja not devat..usak misl da je zdej frajer k ma to notr..vrjemte da ima skor usak 100€ za PO***AN kit.

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Sr jan 09, 2008 10:45 pm

Komaj čakam, da policaji malce poostrijo in poterajo preserače dol s ceste.
Delat pa dnar šparat za original xenon ali pa vsaj leče montirat gor, če že glava ne da spati.
Bolano.
Ali smo na pol slepi, da moramo slepiti druge? Ene normalne halogenke pa prava višina, so za normalnega povsem dovolj.
Drugo je, kaj blodi po glavi.

lpB

če komu še vedno ni jasno naj bere podobne zadeve (tipa sicer dobro poznamo preko njegove Nikon fotografije, a vendar napisano je res pa če si hočete priznati ali ne):
http://www.kenrockwell.com/bmw/540notxenon.htm

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Če jan 10, 2008 9:22 am

Lumpy_ je napisal/-a:Maš meglen fokus oz. steklo žarometa? Neboš nikoli dobil lepega snopa. Vrži ven! 1000-krat razloženo že.

5000K? Kje si pa to našel? :D

Kar razpršeno, levo - desno - gor - dol ... Pri prejšnjem kitu je lepo svetilo, tako kot original luči samo močnejše, to je pa obup.
5000K sem dobil v Digitkliku v Trzinu.

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Če jan 10, 2008 9:29 am

Tudi sam študiram, da bi vrgel ven in imel mir.
Ne vem pa, kje naj dobim nove pokrovčke te plastične črne za na luči, kamor je bilo treba zvrtati luknjo...Pa koliko me to spet pride.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če jan 10, 2008 10:33 am

Oprostite gospoda, za nekatere avtomobile se ne dobi žarometov z lečami (za mojo 156npr.), jaz bi jih z veseljem imel, tudi lepše zgledajo.
Ampak tudi jaz opažam, da je neprimerno bolj moteče, če ima avto veliko parabolo, saj ta bolj blešči- predvsem clioti starejši modeli in pa vsi, ki imajo mlečne luči, torej vsak avto star 8,9let ali več. Jaz sem tudi v gosti ljubljanski megli super zadoveljen s snopi in z vidljivostjo. Ven pa ne mislim nič metat. Enkrat HID, vedno HID, tiste halogenske "sveče" pa kar obržite zase, jaz jih ne maram. Blenda mi nikoli noben, tako očitno nikogar ne motim. Tudi, ko se vozim za kakim kolegom, se še ni pritožil, da bi ga motilo, na tehničnem pravijo sicer, da je levi snop OK, desni pa je kao preveč v tla. Torej slepim nikogar ne.
Je pa res, da vsakih par dni očistim luči da svetloba ne difuzira zaradi umazanije...dvomim da še kdo dela to, se pa kar pozna.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Fat_Mike
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Fat_Mike Če jan 10, 2008 4:25 pm

Ac|d_Burn je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:Maš rele? Zveži preko releja, pa boš videl če se bo izboljšalo delovanje. To sem že večkoga slišal, da mu blinknejo žarnice, preden se dobro segrejejo. Za armaturko sicer nevem, xenon pa ja.

Na bolhi sem najdo tole:http://www.bolha.com/oglas2788433
Rele sem sicer ze takrat naroco pri Digitklik pa ga se do danes nisem dobil;neresnost :lol:
Zdaj pa dilema al tale vmesnik al rele?

Lp,Dejan

A ma že kdo kakšne izkušnje z temi vmesniki? Namreč sem v fazi naročanja le teh, pa me zanima če špila tako kot mora?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov