Napisal/-a maliking Pe jan 11, 2008 7:48 pm
Pred Novim letom sem v Celju kupil Hyndai Lantra Wagon 1,8 GLS.Vse OK.Normalno,peljem k mehaniku, da opravi "prvi"servis, pač hočem biti siguren v vozilo in da bo v kot treba.Možakar naredi "pregled",nakupimo rezervne dele (300€), v glavnem vse za ta spodnji del.Od levega končnika,zavore...Vse ok.Preden je začel mu povdarim, da mi pri menjavi brzine iz višje v nižjo ali obratno-v zadnjem delu izredno ropota.Naj bi bile štangice stabilizatorja (opozarjam, da se v strokovne izraze ne spoznam, prav tako pa uporabljam izraze,ki mi jih je mehanik tu na Hrvaškem navedel).
Da ne bom predolg.V glavnem je vse narejeno kot je treba, edino to čudno ropotanje v zadnjem delu Lantre je "živce parajoče".Šele, če "trofim" menjavo,torej postopek spuščanja sklopke itd se nič ne sliši, drugače pa je grozno za slišat.Mehanik pravi, da je to zaradi sklopke,ali nekaj takega,ampak mene to grozno moti.Ima kdo izkušnje s tem? Sem iskal po tem forumu kaj podobnega,ampak nič. Lastniki Lantre, mogoče kake izkušnje?
Hvala za vsak nasvet,obenem pa lublancanu,ki mi je pred NL opisal postopek nakupa-prepisa itd, še enkrat hvala.