Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

stilk0
Novinec

Kromanje plastike

Napisal/-a stilk0 To jul 06, 2004 9:38 am

Rad bi dou pokromirat zaščitne lajštice na vratih zdej me pa zanima če se to sploh da delat pa kje bi mi lohka to delal ?
s_t_i_l_ko

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To jul 06, 2004 10:11 am

Kolikor je meni znano (in mi je kar dobro znano :P ) se teh letvic pri nas ne da kromirat tako kot se dajo npr. ohišja stranskih ogledal.

Če ne verjameš pokliči 041/911-383 in dobil boš enak odgovor ;). Če bi se to dalo, bi se pri nas vozilo že kar nekaj avtomobilov s takšnimi letvami :)
Slika Slika

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To jul 06, 2004 11:08 am

Moj kolega je dal 16k SIT.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To jul 06, 2004 1:25 pm

Res je, cene so od 16 do 19 tisoč SIT - pač odvisno od modela avtomobila. Čaka se od 2 do 5 dni če ni zapletov.

Sicer je bilo po forumu že veliko napisanega, prav tako dobite vse info. na zgoraj omenjenem gsm-u ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
jerney
Nov uporabnik

Napisal/-a jerney Če jul 08, 2004 7:27 pm

Js sm dau pa 6K za oba spegla. mors jih razdret na fino zbrust. v enem dnevu so mi jih pokromal
Slika
Zadnjič spremenil jerney, dne Ne jul 11, 2004 5:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če jul 08, 2004 8:17 pm

jerney je napisal/-a:Js sm dau pa 6K za oba spegla. mors jih razdret na fino zbrust. v enem dnevu so mi jih pokromal
Slika

Seveda lahko tudi sam - ampak jih j eže precej poizkusilo in obupalo že pri brušenju ;). Marsikoga so pa že po večkrat odslovil, ker je bilo slabo zbrušeno in postopek ni uspel. Vsak po svoje ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
jerney
Nov uporabnik

Napisal/-a jerney Ne jul 11, 2004 5:37 pm

Pol dej pa 16 jurjou pa ti bojo naredl. Ce nisi prevec povrsn pa ce mas eno urco cajta se men zdi da se splaca da sam zbruss kr ni tak problem.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Ne jul 11, 2004 7:30 pm

Hahahaha, rad bi videl enga, ki to zbrusi v eni urci LOL - sej nočem bit zoprn, sam s tem se ukvarja moj fotr in iz prve roke vem koliko je to brušenja :roll: .

Pa še par tistih, ki so sami probal zbrusit lahko povejo kako je to. Če je tebi ratalo v eni uri zbrusit vse na roko, potem pa svaka čast :bow

Hehehe, ne morem verjet, 1 uro za obe ohišji ogledal, jao jao
Slika Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne jul 11, 2004 7:44 pm

Ni nobene nuje da se hodi nekemu profiju lahko tudi sam narediš kvalitetno:
http://www.autobild.de/drucken_alles.ph ... el_id=6563
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Ne jul 11, 2004 7:55 pm

INFINITI je napisal/-a:Ni nobene nuje da se hodi nekemu profiju lahko tudi sam narediš kvalitetno:

Hum mogoče si res kdo lahko pomaga na ta način a žal tole ni primerljivo s pravim kromiranjem. Teli krom look sprayi se ne obnesejo preveč - tudi s tem imam izkušnje iz prve roke :?

Bi bilo pa zelo super če bi šlo na ta način, to pa se strinjam. Zaenkrat še ni bilo kakšnih dobrih rezultatov.
Slika Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jul 11, 2004 11:30 pm

Zakaj imam obcutek, da hoces na vsak nacin fotru biznis narest ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po jul 12, 2004 12:13 am

Pa sej če mu fotr dobr dela zakaj pa ne? Bo še kak popust zrihtau kr se "poznamo" :wink:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po jul 12, 2004 10:12 am

Samotar je napisal/-a:Zakaj imam obcutek, da hoces na vsak nacin fotru biznis narest ?

Ja ja, to bo ja :roll: - sem pa že mal predolgo na tem forumu (in smo mel o takem kao reklamiranju tud že neki debat), da bi me lahko ti česa takega "obtoževal".

Če bi hotu biznis delat, bi na dolgo in na široko na vsakem koraku pisal da dajte tam in tam dat kromirat, pa to. Vedno napišem samo najnujnejše če kdo vpraša kaj v zvezi s tem. Mi gre pa na živce, ker je folk v taki zmoti glede tega kromiranja, da to ni res. Itak si pa noben nič ne pusti rečt.

No ja whatever, ravno zaradi takih je mene že zdavnaj minilo tukaj gor komurkoli kaj pomagat. Forum ste pa itak spremenil v eno samo drkanje med sabo. No ja dost bo z moje strani, da ne bom še česa zakuhal tukile :D

Popust so pa že dostkrat fantje z avtomobilizma dobil, če pa ne drugega sem pa vsaj fotru reku, da naj se za tega in tega mal bolj potrud, da bo hitrej pa to. Fotr si pa itak biznis kar sam rihta tako, da sem jaz še vesel če se mi ni treba s tem kakorkol ukvarjat, ker nimam totalno nič od tega ( pri 26-ih se mi ni treba kaj dost na očkata finančno zanašat :roll: ). No ja whatever, jaz sem si dal duška ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Po jul 12, 2004 4:54 pm

INFINITI je napisal/-a:Ni nobene nuje da se hodi nekemu profiju lahko tudi sam narediš kvalitetno:

Ne deluje stvar :wink: probal

Ne vem no lahko je tole kej novega sam tist kr se pri nas kupi je za en k.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po jul 12, 2004 6:19 pm

Ja res ne deluje (kot sem že zgoraj napisal); Road Runn3r a je pri tebi tudi potemnelo čez nekaj časa? Pa kar taka čudna glazura je bila kot, da se ne posuši do konca.

Mi smo potem probali še čez s prozornim avtolakom pa je bilo še slabše, ker je vse skupaj skoraj črno ratalo.

Skratka čudna zadeva te krom spreji, ki se dobijo pri nas :? :?
Slika Slika

erick
Nov uporabnik

Napisal/-a erick Po jul 12, 2004 9:06 pm

Jaz bi pokromiral strešne nosilve Golfa4 karavan.
Ali kdo ve, če se to da in kdo bi to naredil?
Je pa nekaj plastike nekaj pa verjetno ALU ali pa kak drug material.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po jul 12, 2004 9:27 pm

Sale je napisal/-a:Ja res ne deluje (kot sem že zgoraj napisal); Road Runn3r a je pri tebi tudi potemnelo čez nekaj časa? Pa kar taka čudna glazura je bila kot, da se ne posuši do konca.

Mi smo potem probali še čez s prozornim avtolakom pa je bilo še slabše, ker je vse skupaj skoraj črno ratalo.

Krom sprej -------> :ne

Jst sm bil tud pametn pa sm reku da bom rajš sam naredu, kukr pa da bi dal 20k za kromiranje lupinc od ogledal. Sm spraševal po teh trgovinah in povsod so mi rekl, da to je to. BUUUUUČEEEEEE!!!!!! Fantje ne nasedat :!:

Sm s primerjem najprej pošpricu (sevede prej vse zbrusu in opral z razredčilom), pol pa s tem krom sprejem. No sej ratal je še nekak, sicer ne un visok sijaj, ampak bolj mat. Pa sm reku, pa nej bo. No čez ene par ur ko sm hotu to gor dat, sm sam da sm prjijel lupince, odstranu takoj to "krom" barvo. :evil:
Sm reku: "OK, mogoče bi mogu pa še mal več počakat." Pa sperem vse dol (sm se drku 3 ure) pa še enkrat cel postopek. Pol sm pa sušil en dan. Spet se je vse spacal. :evil:
Pa še enkrat - 2 dni sušil (mal na zraku, mal v peči) ----- spet isti shit!!!!

Pol sm mel pa vsega dost pa sm šou do unga prodajalca. Pa mi je reku, da če se spraska takoj dol, da nej še z lakom čez špricnem, pa bo obstojno. OK, kupm še ta lak, spet naredim isto in polakiram ------> pol je pa ratala navadna siva barva
Ajde, če bi bla vsaj srebrna kovinska ne bi nč pi*du, ampak to je blo pa že preveč.

No, pol pa še šit, k nism mogu lupinc več lepo oprat, ker se je lak dobr strdil gor.
Tko da sm mogu nove kupt!!!!!

Rezultat: zapravu 10k za primer, krom spreje, lak ------> BREZ EFEKTA
+ mogu kupt nove lupince k sm une uniču!!!!!!!

To je pa pol nanesl več kot pa če bi dal na začetku enmu stručkotu to pokromirat!!!!
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a Golden eye Po jul 12, 2004 9:58 pm

a to so samo KROM spreji tolk zanič?? Jest bi pobarval ogledala na isto barvo kot je avto, belo, pol bi blo cool, ane? :)

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Po jul 12, 2004 10:03 pm

Sale je napisal/-a:Ja res ne deluje (kot sem že zgoraj napisal); Road Runn3r a je pri tebi tudi potemnelo čez nekaj časa? Pa kar taka čudna glazura je bila kot, da se ne posuši do konca.

Jah ubistvo je blo neki tacga :? zadeva se je nekako dol brisala. Še po 24-ih urah mi je ostalo sivo na prstih (če sem fajn drgnil ) čeprav je na spreju pisalo suho v 15 min. Ko sem probal polakirat je pa res zeloo potemnelo tko da ni bo za nikamor. Lepši učinek bi dobil z metalik srebrno barvo :roll:
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov