ban je napisal/-a:Pozdrav!
Zanima me kako se ta motor ki ga vgrajujejo v polote, fabie in ibice kej obnese glede porabe, pospe�kov, vzdr�ljivosti itd.
Hvala za odgovore.
acid je napisal/-a:ban je napisal/-a:Pozdrav!
Zanima me kako se ta motor ki ga vgrajujejo v polote, fabie in ibice kej obnese glede porabe, pospe�kov, vzdr�ljivosti itd.
Hvala za odgovore.
Polo s to mašino ne obstaja vsaj do 99 letnika ne, bili pa so 1.4 16v 100KM, 75KM pa so bile 1.6 mašince
black je napisal/-a:Če ta motor primerjam z mojim 1.6,ki ima isto 75KM in približno isto navora (ne vem točne cifre) je dost švoh tale 1.4 16V.
Motor je naredil veliki napredek če ga primerjaš z starim 1.4, 60KM. Imel sem Golfa III z tem motorjem in naredil 105000km, zdaj imam Golf IV in sem že prevozil 110000km z tem 1.4, 55kW motorjem. Vse najboljše o tem motorju, če nisi preveč zahteven glede moči. Motor dela brez posebnosti in je zelo uporaben pri vsakdanji vožnji.
Poraba se vrti okrog 7 litrov, lahko tudi 6 če si bolj nežen z njim.
Meni je ratal največ porabiti takrat ko sem šel v Ženevo(večinoma avtoceste) z polno naloženim avtom je poraba bila 8 litrov.
Fullback je napisal/-a:....še danes velja za enega najboljših, najbolj dodelanih in za svojo moč najbolj poskočnih vw.jevih motorjev......
For je napisal/-a:Fullback je napisal/-a:....še danes velja za enega najboljših, najbolj dodelanih in za svojo moč najbolj poskočnih vw.jevih motorjev......
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sem prav pogledal naslov teme.......sem že mislil da gre za 1.8T motor
![]()
Tale tvoja izjava bi res bila primerna za ta motor, ne pa za tega 1.4, 60KM!!!????
For je napisal/-a:black je napisal/-a:Če ta motor primerjam z mojim 1.6,ki ima isto 75KM in približno isto navora (ne vem točne cifre) je dost švoh tale 1.4 16V.
1.4, 55kW je veliko boljši! Motor je v celoti iz aluminija, navorom pri niskih vrtljaji je tudi daleko boljši,zelo priporočam tale motor, prej kot tale 1.6, ker tega je pa treba preganjati v višje vrtljaje kar kot posledico imaš večjo porabo in večji hrup motorja v kabini.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov