Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kakšno je vaše mnenje o tem motorju?

Pozitivno
33
60%
Negativno
22
40%

Skupaj glasov : 55

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Motor--VW 1.4 55kW 75KM

Napisal/-a For Pe nov 25, 2005 10:19 pm

Prosil bi vse lastnike tega motorja ne glede na znamko avtomobila(Audi, VW, Seat, Škoda), da napišete kakšno je vaše mnenje o tem motorju.
Zanima me predvsem naslednje:

PORABA---kakšno skupno povprečno porabo imate, mogoče največo in najmanjšo doseženo povprečno porabo?

NAVOR---kako ste kaj zadovoljni z navorom, a se vam zdi da je motor pod 3000 vrtljaji zaspan, len, mrtev, kako se motor obnaša npr. med zavijanjem v križišču, mogoče morate kdaj prestaviti v prvo prestavo ko zavijate...???

Kako je kaj speljevanjem, a je pod 3000 vrtljaji sploh možno normalno speljati, ali speljujete z vrtljaji nad 3000 in se vam takrat razbremenjeno notranje kolo "zakoplje v prazno"?

Če je mogoče kaj od tega res, a ga potem morate vrteti v višje vrtljaje in zaradi tega se poraba dvigne nad 10 litrov?

Mogoče se vam je kdaj zgodilo, da ste med vožnjo po mestu večkrat pretikali v prvo prestavo le zato ker vam je druga(prestava) "umrla"?

Moje mnenje po štirih leti in 115000 prevoženih kilometrih (prvi lastnik), je da nič od tega kar je zgoraj napisano, NE DRŽI NITI PRIBLIŽNO!!!
Vozim sicer Golfa IV letnik 2001 in kar se tiče porabe nikoli ni presegla 7,3 litrov(10000km)
Največo porabo sem imel ko sem šel v Ženevo--8 litrov (800km) , z polno naloženim avtom in prtljažnikom, večinoma avtocesta. Takšno porabo sem imel in v eno in drugo smer.
Kar se tiče speljevanja nimam nobenih težav, nikoli mi ne zakoplje!!!

Med zavijanjem v križiščih pa ponavadi sploh ni treba prestavit v drugo ker se lepo izide tudi v tretji prestavi (tam nekje okrog 20-30kmh), prav to mi je pri tem motorju najbolj všeč. Skoraj nikoli ga ne vrtim čez 3000 vrtljaji, ker ni potrebno....edino na avtocesti, normalno...

Prosim, če se vam da, da napišete svoje izkušnje z tem motorjem.

Hvala
Zadnjič spremenil For, dne Po nov 28, 2005 6:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Pe nov 25, 2005 10:27 pm

evo jaz ga imam 1.4 16v sem izredno zadovolna neverjetno potegne, končna je 190km/h, edin k je klima mal bl švoh potegne ampak še zmer gre...poraba ni take sile, 7litrov, edino enkrat mi je spila poln avto do kraja v portorož 11litrov-to je tut maksimum...men je všečn motor kar dost potegne pa mal pije....

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po nov 28, 2005 3:47 pm

Najbrž vas ni veliko z tem motorjem.... :?
@rumena ibiza....kaj pa tista vprašanja glede navora, speljevanja...a bi lahko konkretno odgovorila prosim?

Mogoče še kdo.....? :? :shock:

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Po nov 28, 2005 5:00 pm

Poglej, jaz nimam tega motorja, ampak njegovega sorodnika 1.4 44 kW, 8v. Ko sem ga kupoval sem se zmrdoval nad premajhno močjo, ampak danes ga verjetno ne bi zamenjal za 16v. Razlog je v odličnem navoru, ki ga moj motor nudi praktično na celotnem območju vrtljajev. Je pa res, da se tistih 15 KM več pozna, vendar le pri višjih vrtljajih. Odvisno od tvojega načina vožnje.Večkrat sem vozil tudi 16v, tako da ti govorim o primerjavo med tema dvema. Je pa baje ta 16v precej zanesljiv (vsaj bolj kot tisti 100 KM).

Po mojem ne zgrešiš, če ga izbereš.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po nov 28, 2005 6:31 pm

Jaz sem tudi z tem motorjem(44kW) naredil 105000km, tko da zagotovo lahko trdim da tale 16V pri nižjih vrtljaji dela veliko bolje in na sploh se mi zdi da je boljši. Nimam pa tudi nič slabega za povedat čez ta motor(44kW), meni je služil z manj težav kakor tale zdaj--PRIZNAM!!!
Moj način vožnje sem napisal v prvem postu... ;)

Hmmm...ko smo glih pri prvem postu....malo sem poudaril vprašanja v prvem postu ki me zelo zanimajo, pa če je slučajno še kdo ki ima kaj izkušnj z tem motorjem....lepo prosim za konkreten odgovor ;)

Pa še nekaj bi vprašal.... a bi se dalo tole temo premakniti v "splošna debata", ker ne gre za kupovanje avtomobila (ne vem, ali sem se jaz zmotil, al pa je nekdo premaknil)....prooooooosim ;) ;) ;)

Hvala vsem za komentarje

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Po nov 28, 2005 7:09 pm

For v tanovem avtomagazinu maš testeranga polota s tem motorjem pa si ga kup in preber članek ;)
sicer članka nism (še) prebrau,sm sa končo oceno prebrau in so motor opisali kot len v obratih pod 3000,v višjih je žejen ko žouna (testno povprečje 8.8L),premalo živahen!
zdej to je njihovo mnenje,najboljš pa je da sam preizkusš ta motor in boš vidu na čem si ;)

pogo
Nov uporabnik

Napisal/-a pogo Po nov 28, 2005 7:13 pm

a bi blo možno če ma kdo izkušnje zs to 1.4 mašino 75KM pa z 1.6 105 od VW, če lahk mal primerjave nardi kolk več pije 1.6??

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] Po nov 28, 2005 9:15 pm

Naš družinski avto je Golf IV, 1.4 16V 75 KM.

Motor se še kr rad zavrti in hitro reagira na gas. Ni požrešen (6,5-8 l/100),
je čist (euro4) in ni zahteven pri vzdrževanju.Pospeški so solidni, predvsem zaradi kratkih prestavnih razmerij.
Moti pa to, da je zaradi kratkih prestavnih razmerij zelo glasen pri višjih hitrostih.
Pri 120 km/h ima skoraj 4000 obratov v 5. Mogoče imajo drugi modeli daljša razmerja.
Prožnost je pa tipična za 16V motorje. Dobro vleče šele pri višjih obratih, nekje nad 2500-3000 navzgor.

Skratka zelo dober motor - ne moreš zgrešit. ;)

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Po nov 28, 2005 10:04 pm

Jaz sem premaknil v Kupovanje. Tudi premikam nazaj.

Moj namen je, da bomo imeli vse pametne podatke pod tapravim forumom. Vse, kar pišemo tukaj bo zelo koristilo vsakemu, ki bo kupoval avto ;)

Mislil pa sem res, da kupuješ. :P

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po nov 28, 2005 10:42 pm

@don CONSIGLIO-Moj namen sploh ni tak kot ti misliš....tole nima veze z kupovanjem avtomobila, ampak če ti misliš tko.....naj bo :(
Gre za test Polota v Avtomagazinu ki je totalno zavajanje in blatenje tega motorja.
To kar je napisal Aljoša Mrak nima veze z realnostjo. Predvidevam da preden se je usedel v tistega Polota, vozil kakšno mrcino z 250KM, ne najdem druge razlage :shock: :? :evil: , ker vsem nam je jasno da ta motor ni športnik in da je za navadnega smrtnika čisto uporaben, zanesljiv in poceni stroj.
Rad bi zvedel kaj več od drugih lastnikov tega motorja, ker drugač bom začel verjeti da sem zmešan :noro :noro :evil:
Dauče je napisal/-a:For v tanovem avtomagazinu maš testeranga polota s tem motorjem pa si ga kup in preber članek ;)
sicer članka nism (še) prebrau...

Ko boš prebral, boš vedel zakaj tale tema.... :roll: ;)

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Po nov 28, 2005 10:57 pm

Ne, sej zdej sem razumel tvoj namen, ampak se verjetno tudi ti strinjaš, da bo ta tema zelo uporabna za nekoga, ki bo to kupoval. Gre samo za čimboljšo preglednost foruma in pa seveda točnost podatkov.

Kar pa se tiče novinarjev v Avtomagazinu. Ne bom nič govoril proti komurkoli od njih, jih tudi ne spremljam toliko (berem predvsem tuje revije), ampak ko jih, me mnogokrat razočarajo. Glede tega motorja se delno strinjam s tabo. Jaz mu (75 KM) zamerim predvsem mnogo manjšo odzivnost pri nizkih vrtljajih (vendar mislim, da je bolj živ že pri nekaj čez 2000, ne pa 3000). Tisto o prestavah pa je opazil samo on. Me zanima, če si upa to zapisati o 1.9 TDI 110 KM, ki dosti raje crkne v podobni situaciji.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po nov 28, 2005 11:48 pm

[DocX] je napisal/-a:Naš družinski avto je Golf IV, 1.4 16V 75 KM.

Motor se še kr rad zavrti in hitro reagira na gas. Ni požrešen (6,5-8 l/100),
je čist (euro4) in ni zahteven pri vzdrževanju.Pospeški so solidni, predvsem zaradi kratkih prestavnih razmerij.
Moti pa to, da je zaradi kratkih prestavnih razmerij zelo glasen pri višjih hitrostih.
Pri 120 km/h ima skoraj 4000 obratov v 5. Mogoče imajo drugi modeli daljša razmerja.
Prožnost je pa tipična za 16V motorje. Dobro vleče šele pri višjih obratih, nekje nad 2500-3000 navzgor.

Skratka zelo dober motor - ne moreš zgrešit. ;)

po podatkih ma 13,5s
Ce je to soliden pospesek za avte v danasnjih casih :roll:

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To nov 29, 2005 8:35 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:Ne, sej zdej sem razumel tvoj namen, ampak se verjetno tudi ti strinjaš, da bo ta tema zelo uporabna za nekoga, ki bo to kupoval.

Ne, ne strinjam se.... :? moj namen je da tole temo vidi čim več uporabnikov in samim tim čim več lastnikov tega motorja, in da v čim večjem številu demantiramo (al pa tudi ne) pisanje Avtomagazina...to je namen te teme!
Verjamem da bo uporabna za potencijalne kupce, ampak tukaj ne gre za kupovanje.. ;) , zato bi te prosil da premakneš če se da.
Naprimer, jaz sem kar pogosto na tem forumu in zelo redko kliknem na "kupovanje avtomobila", ker ne kupujem in tudi prodajam ne, in verjamem da tudi vsi podobni ne kliknejo na ta podforum.
Docx je napisal/-a:Pri 120 km/h ima skoraj 4000 obratov v 5.

Še enkrat bodi pozoren, pa boš videl da pri 4000 obratov ima 140 km/h(5 prestava)
pogo je napisal/-a:a bi blo možno če ma kdo izkušnje zs to 1.4 mašino 75KM pa z 1.6 105 od VW, če lahk mal primerjave nardi kolk več pije 1.6??

Mislim da je razlika sigurno 1,5-2 L na 100 km....

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO To nov 29, 2005 11:06 am

Ponovno v splošno. ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To nov 29, 2005 11:14 am

Ej. Sam se bom v kratkem preselil. A te lahko najamem za pomoč ? :lol:
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To nov 29, 2005 12:06 pm

glej... tebi se zdi motor uporaben...
on pa u primerjavi z ostalimi trdi da pač ta motor ni dober to je to.
glede pospeška... ax ma 11.9 pa se mi zdi len. tko da.. newem..
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] To nov 29, 2005 12:41 pm

monster_d je napisal/-a:po podatkih ma 13,5s
Ce je to soliden pospesek za avte v danasnjih casih Rolling Eyes

JOJ sej ne govorimo o raketah in dirkalnikih! Govorimo o avtu, ki ima skoraj 1100kg (GOLF IV) in motorju s 75 KM.

JA, 13,5 je čisto soliden pospešek za takšno konfiguracijo. In motor je čisto soliden za vsakdanjo nezahtevno fijakanje...

Res vas ne zastopim včasih...

:roll:

Pri 120 km/h ima skoraj 4000 obratov v 5.
Še enkrat bodi pozoren, pa boš videl da pri 4000 obratov ima 140 km/h(5 prestava)

Ok, mogoče sem se zmotil pri točnih obratih, sam avto je nenormalno glasen pri hitri (že pri 120km/h) vožnji zaradi (pre)visokih obratov. Pri mojmu puntonu 1.2, 60KM se peljem veliko tišje. 4000 obratov punto doseže pri končni hitrosti okoli 160 km/h.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To nov 29, 2005 12:57 pm

Nejko87 je napisal/-a:... ax ma 11.9 pa se mi zdi len. tko da.. newem..

Ja, sam ax ma ene 700 kg, polo pa 1100.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To nov 29, 2005 1:21 pm

[DocX] je napisal/-a:Ok, mogoče sem se zmotil pri točnih obratih, sam avto je nenormalno glasen pri hitri (že pri 120km/h) vožnji zaradi (pre)visokih obratov. Pri mojmu puntonu 1.2, 60KM se peljem veliko tišje. 4000 obratov punto doseže pri končni hitrosti okoli 160 km/h.

:rofl
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm To nov 29, 2005 1:27 pm

Hm, sicer ne vem kje ste dobili vaše podatke, ampak po mojih ima Golf IV 1.4 16v pospešek 0-100 14s.
Punto 1.2 in 4000 obratov pri končni? A to je kakšen nov bencinar, ki gre na dizel al kako? :? :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov