Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dio
Nov uporabnik

kupiti... a kaj ??? novi espace, P 807, ali C8

Napisal/-a dio Če nov 16, 2006 8:14 pm

kaj naj kupim ...dilema,...da bo o.k. mislil sem najprej renaulta espace 03 2.2 dizla itak ,a me je tik pred nakupom posvaril in prepričal dober kolega (dela na servisu renault) naj ga ne serjem s to mašino (2.2DCI)k so tok zgrešene in da so sami problemi (glave pokajo,šobe,......)tok da zdaj ne vem,...res al espace 1.9 dci -ta naj bi bil dober ali peugeot 807 al c8vse diesel, zdaj sem še malo gledal za mazdo 5 sam je še kar draga pa tud dizlov ni dost tele ostale k sem jih naštel se da dobit tam nekje od 2,8Mio-3.3Mio.
mi je pa pri renaultu zelo ušeč udobje,oblika,mmmmm c8 pa 807,imata pa drsna vrata kar se mi tud zelo dopade,....uf težka odločitev ,a ne ??
samo ne vem pa nič od okvar, vzdržljivosti ,porabe,vem sam za espace za 2.2 cdi da je drek kar mi je kolega reku?.
no kaj naj?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če nov 16, 2006 8:46 pm

Dizli iz PSA koncerna imajo večinoma vsi probleme(tipske napake), kot tudi renault, tako da ti odsvetujem vse tole.
Japonec je boljša izbira, v končni fazi zna biti tudi cenejši. Kaj pa tisti mitsubishijev enoprostorec?

P.S.: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1063839#
Ti motorji so neproblematični.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Če nov 16, 2006 9:12 pm

Ja, kolega ima prav o motorju 2.2dci- imajo veliko napak tele mašine... zato pa so nove 2.0dci-150ps, toliko bolj odlične, samo ti motorji so le v novejših espacejih. 1.9dci pa je za ˝samo˝ normalno vožnjo dovolj močan... Drugač pa tudi PSA enoprostorci niso tako slabi in imajo verjetno tipske napake že popravljene ali odpravljene! Po izgledu mi je pa najlepši seveda pionir enoprostorcev- Espace!
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če nov 16, 2006 9:22 pm

hmm glede espaca ti tudi js recem da se ga izogibas, ker ce gres na renault porodajna mesta jih bos vidu en kup starih eno leto, ki jih prodjao in to zato, ker so kupci bli razocarani in so jih nazaj vrnili.
js ti priporocam kakega sharana, ce rabis 7 sedezev al pa tourana ki je tudi vredu aftek, je pa malo manjsi.
meni osebno je zelo lep Mitsubishi Grandis ampak ne vem nic o njemu :) evo en primer

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1065248
Slika

drugace pa je tudi megane kr qool ce rabis malo vecji avto.sem vozu 1.5dci ki ima neki vec kot 100 konjev, 6 brzin in sem ga teral 150-160 in je pil malo manj kot 6 in je ful zakon :)
LP pa upam da sem ti kej pomagal
Slika

dio
Nov uporabnik

Napisal/-a dio Po nov 20, 2006 10:06 am

hvala za odgovore,sam še vedno ne vem ,italianov ne maram preveč npr.kakšna lancia al pa fiat ullyse to mi res ne gre,grandis je pa super izbira samo cena,cena ,.......khm(dizel 6 mio,...)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po nov 20, 2006 10:22 am

Nisem še slišal, da bi dizli 2.0 HDI ali pa 2.2 HDI pri PSA imeli probleme pa sem dosti v tem... rec. na servisu v MB so menjali do sedaj 1 (eno) turbino na HDI motorju od kar je HDI motor... Se zgodi ne pa tako kot nekateri pišejo... Vsi se samo baba čula baba rekla se mi zdi...

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 Po nov 20, 2006 10:25 am

Ko sem zagledal Mitsubishija, sem se kar zasmejal.

Pred 2 leti, ko sem kupoval nov avto, sem zavil tudi Megana II pogledat. In tam me je en majster masiral, da kolk je oh in sploh. Ampak ni vkopcal, da na Meganu II je samo oblika, ki me pritegne. In je govoril in govoril, da on ima novga Scenica in da ni problemov in da lahko tudi na plin pritisnes :!: :!: :)

Ni minilo 2 leti ga zagledam z Micko enoprostorcem. No.... mal sem se pozanimal; Renaulta ni razbil, Renaulta nima vec, Micko je kupil z druge roke.

Jest bi gledal tega Mitsubishija, Tojoto Previo in Mazdo 5.
To so le moji predlogi. Premisli sam kaj hoces.
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po nov 20, 2006 10:30 am

Grandis ni senca velikega enoprostorca- je samo mal višji karavan
2.0 -150km ga ni v espacu- je 175km
zdej primerjave med avti- men je espace daleč najlepši- in na prvih zicih najudobnejši- touran nima kej praskat v tej konkurenci- pravtako sharane je ostal zadaj- sploh glede na ceno
zdej nov je daleč najcenejši C8- tko da predvidevam, da je tud pri rabljenih najcenejši- tko da boš dobu najnovejši in najbolj opremljen avto za denar, ki si ga pripravljen odšteti
drugače je pa tko- k pravš italjanov ne- Citroen, Peugeot, Fiat in Lancia so praktično enaki avtomobili- tud isto pokvarljivi
Lancia pa je baje najbolj udobna- zdej ne vem zakaj, vendar mi je to povedal kupec našega avtomobila, ko sm mu povedal, da gledamo C8- mi je povedal razlike, in toplo priporočal lancio- je pa vrjetno malce dražja, ker obstaje skoraj le full optional
lp

Uporabniški avatar
pety
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pety Po nov 20, 2006 12:42 pm

Glede stylinga, udobja, opreme in varnosti espace pomete z vso konkurenco.
Motor 2.2 je pa zares problematičen, medtem ko sta nova dva 2.0 dci s 150 ali 175KM prva liga. V originalu sta to nissanova motorja in baje zelo vzdržljiva.
Ampak morš pa novega vzet, ker rabljenih s temi motorji še ni na pretek.
Renault še ni slabega avta naredo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po nov 20, 2006 12:51 pm

Sam neki, a ni tale Mlakar un, k zna prov nategovat pr rabljenih avtomobilih?
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po nov 20, 2006 12:57 pm

jp, točn ta je ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po nov 20, 2006 1:42 pm

pety je napisal/-a:Glede stylinga, udobja, opreme in varnosti espace pomete z vso konkurenco.
Motor 2.2 je pa zares problematičen, medtem ko sta nova dva 2.0 dci s 150 ali 175KM prva liga. V originalu sta to nissanova motorja in baje zelo vzdržljiva.
Ampak morš pa novega vzet, ker rabljenih s temi motorji še ni na pretek.

Na primerjalnih testih je bil C8 ali P 807 precej blizu po udobju, varnosti, opremi, bil je bolj okreten, styling pa je itak stvar posameznika, meni npr. je RE krava proti C8 ali 807. Od kdaj Nissan dela dizle za Renoja? Kako je lahko zelo vzdržljiv, če je zunaj šele dobro leto ali dve? lp

Uporabniški avatar
pety
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pety Po nov 20, 2006 2:44 pm

@esem: od takrat ko je Nissan Renaultov. Približno dve leti.
Probaj se peljat z Espacom in drugimima dvema. Sorry, ampak Espace je avto za C8 in P807. Glede same izdelave pa itak brez debate, Espace je svetlobna leta pred ostalima dvema.
Ena od pridobitev novega motorja je veriga namesto jermena (posledica: skoraj nemogoče da se vtrga), manjša prostornina je manjša teža kar je manjša poraba.
Vzdržljivost pa se bo zares šele pokazala čez par let.
Renault še ni slabega avta naredo.

RenaultFan
Nov uporabnik

Napisal/-a RenaultFan Po nov 20, 2006 3:11 pm

OT:Ali bodo zdaj vsi Renault 2.0 dci motorji imeli 175km?

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po nov 20, 2006 3:12 pm

Kaj pa mazda MPV? Imaš ravno zdaj dve dizelci na netu, samo tista z navedeno ceno je po mojem malček predraga. Je večja od mazde 5, ima pa drsna vrata.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po nov 20, 2006 3:15 pm

RenaultFan je napisal/-a:OT:Ali bodo zdaj vsi Renault 2.0 dci motorji imeli 175km?

kokr jst vem ne
2.0 je zamenjal 1.9toerj iz 120km na 150
2.0 175km pa je zamenjal praktično 2 motorja 2.2 in 3.0 motor- V6 bo nov z baje cca 250 km
2.0 175km je v espacu od FL- torej cca pol leta
lp

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po nov 20, 2006 3:19 pm

pety je napisal/-a:@esem: od takrat ko je Nissan Renaultov. Približno dve leti.
Probaj se peljat z Espacom in drugimima dvema. Sorry, ampak Espace je avto za C8 in P807. Glede same izdelave pa itak brez debate, Espace je svetlobna leta pred ostalima dvema.
Ena od pridobitev novega motorja je veriga namesto jermena (posledica: skoraj nemogoče da se vtrga), manjša prostornina je manjša teža kar je manjša poraba.

Ti si že kdaj videl espaca pa 807 ali C8 od blizu ali bereš tu pa tam kako poslovečkovo revijo... :?: :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Po nov 20, 2006 3:28 pm

Čudno da tako govori oseba ki ima v avatarju sliko Renaulta, da podpisa rajši ne omenjam.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po nov 20, 2006 3:30 pm

xandrej je napisal/-a:

Ti si že kdaj videl espaca pa 807 ali C8 od blizu ali bereš tu pa tam kako poslovečkovo revijo... :?: :?: :?: :?:

za njega ne vem-
pol leta nazaj smo kupovali omenjen trojček- leta 99 je na domačem ''natečaju'' zmagal espace, letos pa spet ;)
pa ne zaradi navezanosti na znamko ;)
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov