Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Voznja z motorjem brez izpita,brez celade,lazni podatki itd.

Napisal/-a svizc So apr 07, 2007 12:30 pm

Heh, naslov pove ze skorej vse, pa seenkrat od zacetka. Zdej letos avgusta bo 2 leti od tega ko se je to zgodilo. Namrec v industrijski coni Sk. Loka smo se z frendi vozil z tomosom avtomatikom. Stvar je taka da takrat nisem imel ne izpita za motor narejenega, na sebi nisem imel ne celade, motor je bil neregistriran, poleg vsega pa sem se na koncu se izmislil podatke. Polcaj je su valda preverjet podatke in so me pojebal. Najprej mi je zacel neki nabijat z visokimi kaznimi, pa gor in dol, pol me neki cajta gleda, in spet neki razlaga. Pol je na koncu se preveril podatke in niso bli pravi. Spet kolk bo kazni gor dol. Potem me pa clovek neki cajta gleda in prav "a si ti zadet(sprzen)?". Sm reku ne nism, in on men nazaj "ja si, vidm te!", in me tipo 15min tm zmerja da sm zadet in nevem kaj, na koncu sm le prsu do besede da sm reku da greva lahko na teste in da mu dokazem. Pol tipo nekej casa gleda spet mene in se neki pogovarja z kapsi na centrali, pol pa prav nej ti bo, bomo samo obvestil tastare doma, pa eno kazen bomo napisal, pa k sodniku za prekrske bos su.
Pol mi pa vs pametn spusti gume, zdej pa pejt pes dam z spuscenimi gumami(do doma pa ene 3km). Pol sm res da ene 500m porivu un motor z spuscenimi gumami naprej, pol smo prsli do ene bajte tm in prosil za pumpo in se lepo odpelal domov :lol: .
Zdej pa zadeva je taka, zdej avgusta kot sm reku bo cca. 2 leta od tega kar se je zgodilo, cca. 8 mesecev nazaj pa so mi na dom poslal posto v kateri je pisal da naj se ob dolocenem datumu zglasim pri sodnici za prekrske. K sreci da sem meu v sol takrt en test pomembn, tko da je mami napisala "opravicilo" in smo poslal nazaj. Od takrt naprej pa do danes mi niso poslal niti ene poste vec da naj se zglasim pri njih, pravtako pred tisto posto ne skoraj eno leto, mogoce malo vec. Zdej kako je z to kaznijo me zanima, kolk casa to velja. Ker zdej zgleda spet ta scena kot da so me pozabil, polet enkrat bom pa zgleda spet dobil posto da naj se oglasim al kako :? . Pa kako je z tem takrt k se je to zgodil se nism bil polnoletn, zdej sm pa ze.

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc So apr 07, 2007 1:08 pm

seeno vabiilo na sodisce bos dobu.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So apr 07, 2007 1:16 pm

Je kksna opcija da to zastara al pa kej?

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex So apr 07, 2007 1:28 pm

Če si takrat bil mladoleten se sploh ne sekiraj!

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So apr 07, 2007 1:36 pm

Ja bil sem 16 str takrat ja.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker So apr 07, 2007 1:41 pm

Verjetno boš dobil še eno vabilo za k sodniku za prekrške. Tam te ne bodo pogrizli ampak boš moral celotno zgodbo še enkrat povedat sodniku - on bo to zapisal, podpisal in dal v evidenco, ti pa boš verjetno dobil opomin (ukor) --> nič posebnega. Kako bo/je bilo pa z denarno kaznijo pa nevem.

Jaz sem imel podoben primer, le malo bolj omiljen. Par let nazaj sem prodajal tomos avtomatika (frčo 8) ) in zato sem ga pred prodajo pač rihtal in popravljal še par stvari ki jih je blo treba uštimat. Na koncu je blo že vse v najlepšem redu, sam še ketno sem moral napet ker je opletala. Napnem ketno, grem čez cesto in po viaduktu čez avtocesto, naredim še en krog po tistih potkah ki tečejo ob njivah in pridem ven na drugi strani asfaltirane ceste. Tam obrnem in ko se že hočem vrnit nazaj, me dobi policaj. Brez čelade, neregistriran in tehnično neizpraven motor :D Izpit sem mel. Dobim sodnika in pri slednjemu opomin, denarne kazni 0 sit. Niso komplicirali.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So apr 07, 2007 1:45 pm

Ker jest zdej mam izpit za motor, in izpit za avto, sam to nc ne pomaga zdej, to bi takrt moglo. Sicer pa ko sm doma povedal tisto fotru ma mat glede zmerjanja da sm zadet. So rekl da ce me poklicejo k sodnici da nej povem kaj me je napizdevou k njega to nc ne briga, ce bi blo pa kej bi me pa lohk na odvzem krvi pelu pol bi pa vidl. Sam da me je pa napizdevu tm to je mal cez rob...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker So apr 07, 2007 1:48 pm

Ti kr povej da te je napizdeval ampak na končno oceno ne bo to nič vplivalo, vsaj kar se tega tiče da se bi ti zarad napizdevanja kej pritoževal al karkol.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
c00l3r
Nov uporabnik

Napisal/-a c00l3r So apr 07, 2007 2:57 pm

Meni se je zgodila podobna stvar. Ko mi je manjkal 1 teden do 18. leta, so nas ustavili policaji in nisem bil nepripet. Kazni mi ni mogel napisat, zato je rekel da bom dobil sodnika. Čez 1 teden sem dopolnil polnoletnost, in ugibam, da se je s tem vse zbrisalo. Letos bom star 22 in še vedno nisem nič dobil od sodišča :D

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc So apr 07, 2007 2:58 pm

c00l3r je napisal/-a:Meni se je zgodila podobna stvar. Ko mi je manjkal 1 teden do 18. leta, so nas ustavili policaji in nisem bil nepripet. Kazni mi ni mogel napisat, zato je rekel da bom dobil sodnika. Čez 1 teden sem dopolnil polnoletnost, in ugibam, da se je s tem vse zbrisalo. Letos bom star 22 in še vedno nisem nič dobil od sodišča :D

Upam da bo pri meni isto, jest bom pa 19 letos :roll:

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So apr 07, 2007 3:55 pm

Povej tudi, da ti je gume spuščal :lol:

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So apr 07, 2007 5:23 pm

Besedni napad na osebo in vandalizem? Uf! :lol:

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. So apr 07, 2007 6:24 pm

Po vseh pravilih bi morala dobit kazen tvoja mama ali oče, ker sta opustila dolžno nadzorstvo nad mladoletnikom, ne glede na to ali sta bila takrat, ko si se vozil z mopedom doma ali ne!

Pa še povej sodnici, da ti mopeda ni vzel, kot bi to moral storiti, pa po to storila sodnica. Moped gre po novem Zakonu o prekršku seveda v uničenje.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Ne apr 08, 2007 11:54 pm

Matevz S. je napisal/-a:Po vseh pravilih bi morala dobit kazen tvoja mama ali oče, ker sta opustila dolžno nadzorstvo nad mladoletnikom, ne glede na to ali sta bila takrat, ko si se vozil z mopedom doma ali ne!

Pa še povej sodnici, da ti mopeda ni vzel, kot bi to moral storiti, pa po to storila sodnica. Moped gre po novem Zakonu o prekršku seveda v uničenje.

:/:o:/ Torej očetje in matere svoje otroke na ketno pa v prisilni jopič, pa bogvari da jih pred 18. letom kam ven spustite ker boste fasali visoko kazen, če bo kaj malega uštimal. Pa niti minute ne smejo biti prosti! :noro

Botri, za birmo pa nič več mopedov, ker še pokavec nima izpita, pa bo šel v šrot če ga čapnejo!:twisted:

Matevž, mal se zamisli nad svojim komentarjem, na srečo dandanes ni tako. Če mene vprašaš je to kršenje človekovih pravic, pa je lahko nevem kak zakon skup spocan! Pa brez zamere seveda, vem kako zadeve potekajo (sem kot mladoletnik večkrat pri obisku pri sodnici). :lol:

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Po apr 09, 2007 12:07 am

Zanč smo mel z enmu debato, pa je reku da se je z motrjam brez čelade mem polcaja pelu, ubisvu mev jo je na rok in valda policaji za njemu, napiše kazn in ostalo kar zravn paše. On je pa zapisnik poslav en bivšim polcajm pa krimičom k majo en klub in pišejo pritožbe. In so mu v pritožbo napisal, da nikjer v zakonu ne piše da morš imeti čelado na glavi, in ker res niso najdl kje bi pisal da more bit na glav, mu ni blo treba plačat kazni. TKo da povej da si jo mel na roki, pa da u zakonu nikjer ne piše da more biti na glavi. razn če se je zdej zakon kej spremenu in so ga dopovn.. k to je blo 1 let nazaj tm nek

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Po apr 09, 2007 12:28 am

Ma to ne gre prek. Se zakoni ne razlagajo dobesedno. Nismo v ameriki.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po apr 09, 2007 8:36 am

popravek
Zadnjič spremenil Nejko87, dne Po apr 09, 2007 8:37 am, skupaj popravljeno 1 krat.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po apr 09, 2007 8:37 am

ne sekiri se, u lok mamo kar srečo :D
dobil sem 3x sodnika
usakič je bil samo ukor

pa na vsakem je pisal "naslednič sledi znatno strožja kazen" neki tazga :)

k si mladoleten se lahko igraš ;)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po apr 09, 2007 11:04 am

Hahahaha...kršenje človekovih pravic, poba se je lagal, vozu brez izpita, registracije, čelade in bo še pisku proti policajem zdaj, ker ga je mal napizdu...kam pa pridemo brez domišlija kaj :lol:
Pa čelada na komolcu ja...jafak kake kozlarije tukaj prebereš :lol:
zakon že vsaj od leta 1998(za nazaj se mi ne da iskat) predvideva uporabo zaščitne čelade na GLAVI in ne samo uporabo le te...dejte vsaj malo preverit kaj streljate po forumih no, da vam ne bo kak naivnež verjel :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Po apr 09, 2007 5:33 pm

ZVCP-1: Odgovornost staršev, posvojiteljev, skrbnikov in rejnikov
94. člen
(1) Če otrok ali mladoletnik prekrši predpise o varnosti cestnega prometa, pa je prekršek posledica opustitve dolžne skrbi ali nadzorstva nad njim, se za prekršek opustitve dolžne skrbi ali nadzorstva kaznujejo z globo najmanj 20.000 tolarjev njegovi starši, posvojitelji, skrbniki oziroma rejniki.
(2) Starši, posvojitelji, skrbniki oziroma rejniki so v primeru iz prejšnjega odstavka dolžni plačati tudi stroške iz 24., 123., 240., 241., 243. in 248. člena tega zakona.
(3) Opustitev dolžne skrbi ali nadzorstva iz prvega odstavka tega člena nastopi zlasti tedaj, ko starši, posvojitelji, skrbniki oziroma rejniki omogočijo, dovolijo ali dopustijo vožnjo vozila v nasprotju s predpisi o varnosti cestnega prometa.

Samo v EUR je treba globo preračunat.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov