Klik za oglas
Z ebaya sem že kar nekajkrat nabavlu in vedno gledam, da kupujem od ziher prodajalca, prav tako se pa vedno pred koncem avkcije s prodajalcem natančno zmenim glede poštnine in vsega. Tako sm tud zdej gledu, da bom kupil od nekoga, za katerega sem mislu, da me ne bo nategnu. No, ta prodajalec je na ebayu že 2 leti in pol in do sedaj ni dobil niti ene slabe ocene niti pri kupovanju, niti pri prodajanju. Za časa avkcije sva se vse domenila tud glede poštnine in plačila. Takrat je ves čas sproti odgovarjal na maile in biu pripravljen sodelovat. Po končani avkciji mi je tudi takoj poslal njegove podatke, da bi šel lahko plačat takoj naslednji dan. No, na banki so mi rekli, naj mi da še njegov točen naslov, ker mi tega ni dal, da bo bolj ziher glede nakazila denarja. No, tle so se pa začele že prve mučke. Na njegove podatke sem čakal 2 tedna (tačas ni bilo o njem ne duha ne sluha in sm mu že rekel, da pač ne bom plačal in ne bom vzel feltn) nato mi je naposled le odgovoru z izgovorom, da je biu v tujini. No, jst sm mu nekako verjel in potem šel takoj nakazat v četrtek 11.10.2007. Naslednji dan mi on napiše mail, da mi javi takoj ko bo denar in ko bo odposlal feltne. Nakar je spet minil več kot 2 tedna, feltn pa od nikoder. 28.10.2007 sm ga prijavil na ebay, da nisem dobil feltn in potem mi on odgovori, kao da je denar dobil šele 2 dni nazaj in da bo takoj v ponedeljek poslal feltne, ki morajo priti najkasneje v 2 tednih. Ker feltn spet do prejšnjega petka tako ni blo, sem mu spet poslal mail, kaj je zdej s feltnami. In on mi reče, da jih je dobil nazaj, ker naslovnik ni znan. Da pa se opravičuje za težave, in da bo v soboto spet poslal feltne. To mu ne verjamem in sem mu tud reku in mu reku, nej feltne v soboto pošlje, potem naj mi pa da točne podatke o transportu (da lahko jst sledim pošiljko). Zdej pa spet od petka ne odgovarja več na moje maile. Hotu sm ga še enkrat prijavit na ebay, ampak to lahko naredim samo enkrat. Zdej kakega točnega kontaktnega maila od ebaya nisem našel (ve mogoče kdo?), ostane mi edinole možnost, da zaprosim na zavod za varstvo za potrošnikov. Ampak tam kukr sm bral ne bom dobil moje kupnine in poštnine nazaj, ampak samo 200€, temu je pa treba odšteti še ebay davke (25€). To je pač premalo, glede na to, da so me prišle feltne s prevozom skor 400€. Sem pomislu tud, da bi probal dobit njegovo telefonsko, sam sm izvedu, da je celo njegov naslov, ki mi ga je dal, drugačen od njegovega dejanskega, ki ga je dal pri vklopu ebay računa. Tako da sem sedaj prepričan, da je biu njegov namen, da me bo nategnu

A ve kdo še za kaj, kar bi lahko naredu? Za feltne mi zdej že dol visi, rad bi sam dnar nazaj... Ne vem zakaj se je spomnil, da bo glih mene prvega zajebu...