Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Zavorne ploščice

Napisal/-a seat Pe maj 01, 2009 8:24 pm

Ok fantje imam vprašanje in sicer glede zavornih ploščic.
sedanje sem po 27000 kilometrov zdelal in čas je,da avtu in sebi privoščim nove zavorne ploščice za spredaj a če bom menjal bom menjal na vseh 4 oseh.
Torej rabim disk poščice za civic-a 8.gen.Bil sem na servisu in je cena za par 100€ z delom vred,ker bi jih menjal sam mi je smešno dajati 100€ za menjavo ploščic.
Gledal pa sem tui serijske ploščice in se mi zdijo nekam boge oz. me zanima,če lahko dobim za obstoječe čeljusti boljše ploščice za recmo enako ceno oz. mi je najbolj pomembno,da se avto tui ustavi in ni problema za kvaliteto primaknit kak € več.
Razne brembote prosim,da mi ne svetujete,ker šparam za neki druzga in mi zjle lih ne diši dajat jurja ali več za brembote pa tui Honda ne gre tko hitro,da bi rabla brembo čeljusti :) tistih 120km/h bom pa tui z navadnimi diski ustavil :)
Morm se še zanimat za čeljusti in diske od typeR ampak mislim,da bi ta predelava potegnila poleg še dodatne stroške.Kaj mi predlagate in kje dobit te zadeve razen uradnih servisov
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe maj 01, 2009 8:34 pm

Ti pojdi samo v trgovino z avtodeli, in kupi ploščice nekje srednega cenovnega razreda, strošek okoli 50e če boš sam menjal
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Touge
Nov uporabnik

Napisal/-a Touge Pe maj 01, 2009 9:08 pm

Kakšne EBC Green ali Red Stuff nabavi pa maš mal boljše zaviranje za najmanj denarja. ;)
Dobiš pa jih lahk preko RSR Motorsport.

LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 01, 2009 9:12 pm

ebc green ne primejo nc bol k pa seriske.red stuf je malo boljsa k seriska.ni pa neki cudez zj to.
mas pa poj se yellou stuff pa blue stuff.drgac mal poglej tut ta kakimi fedodo ploscicami.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe maj 01, 2009 10:48 pm

jst mam red stuff pa lahko recem da so res ok.
ne pregrevajo se.oz se rercmo full segrejejo tok da ze vse tul k zaviras sam poj k se odladi so cspet k nove.
pa sm probal ze marsikaj nardit tut pr velkih hitrostih.tko da ti jh priporocam.
Ni vse res kar napišem

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe maj 01, 2009 11:21 pm

Kaj te EBC gren, red, blue stuff... ok pač boljše od serijskih in verjetno malo dražje.
Ampak zato, ker bolje primejo imajo verjetno krajšo življensko dobo oz. se prej izrabijo.
Me zanima tako informativno recimo kakšne ploščice, da bolje primejo od originalnih ampak da imajo precej podobno obrabljenost/življensko dobo kot original navadne. Pa ne rabijo bit neka znamka al nevem kako posebne.
Nisem nek poznavalec glede teh zadev.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe maj 01, 2009 11:45 pm

am sej ne obrabjo se velik prej kot pa seriske ploscice.
disk se obrab veliko hitreje zarad teh ploscic
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc So maj 02, 2009 12:23 am

Mam navadne Ferodo ploščice in sem zelo zadovolen z njimi, pa še precej manj praha puščajo na feltnah kot prejšnje. :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So maj 02, 2009 3:24 am

chevy je napisal/-a:Ampak zato, ker bolje primejo imajo verjetno krajšo življensko dobo oz. se prej izrabijo...........

....s tem tudi manjša obraba diska, kar niti ni zanemarljivo

P.S na mojem je neka neverjetno trda zmes ploščic(ATS) niti feltna ni črna, niti obrabe ploščice po 24.000km praktično nobene_posledično temu ŽE milimetrski rob na obeh diskih.......če bo šlo tako naprej, bo disk pri 50.000 km zrel za menjat....

P.S1. EBC je dobra zadeva, sem enkrat še za prejšnjega audija kupil pri RSR-ju.......drugače pa Ferodo v rdeči škatli je tudi spodobna zadeva...

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza So maj 02, 2009 10:09 am

abbe je napisal/-a:ebc green ne primejo nc bol k pa seriske.red stuf je malo boljsa k seriska.ni pa neki cudez zj to.
mas pa poj se yellou stuff pa blue stuff.drgac mal poglej tut ta kakimi fedodo ploscicami.

ebc green imam jaz, mogoče če bi bile komplet z novimi diski,da bi bilo kaj bolj fajn drugače pa nič drugače kot pa originalne,
pa ebc stuff ploščice so namenjene voznikom, ki se športno vozijo vendar, so bolj za izi variante šoferjev, hitro se segrejejo in tudi ne primejo več tako kot bi mogle...
priporočam red stuff, abbe je zadovoljen še en kolega ma na gtiju in je res ni da ni.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So maj 02, 2009 10:16 am

Kakšne so pa blue stuff

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So maj 02, 2009 10:45 am

abbe je napisal/-a:ebc green ne primejo nc bol k pa seriske.red stuf je malo boljsa k seriska.ni pa neki cudez zj to.

Ko se segrejejo primejo ko nore prej pa tema taka je vsaj moja izkusnja ! ( ebc green)
Lp by Mare

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So maj 02, 2009 11:38 am

a obstajajo ksne sparco pa tem podobne ploščice?a se sploh take ploščice splača tlačt na navadn disk?...hvala na odg. lp

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So maj 02, 2009 12:09 pm

No zanima me samo to ali lahko od recimo teh primerov ploščic,ki ste mi jih napisali pričakujem več od serijskih zadev na stock diskih.Nisem neki extremni voznik a kdaj pa kdaj rad stopim na gas in rad imam tudi,da vem,da se bom lahko varno tudi ustavil.Načeloma sem pa mnenja,da je bolje imeti bolj mehke ploščice,ker je ceneje in lažje menjati ploščice kot pa diske :)
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po maj 04, 2009 4:10 pm

pskoda je napisal/-a:Kakšne so pa blue stuff

Racing only :lol: yellow še gredo za vsak dan, bo pa svinjalo, cvililo neogreto in hitro pobralo disk :D

Seat: green oz red nabavi, odvisno kolk hočeš da prime, osebno na Civica dam obvezno mal agresivnejšo zadevo, ker so zavore pol k. vredne.

Poglej na jdm forum imajo group buy EBC-ja...

BTW 100€ z delom vred je dobra cena, ker take boljše ploščice so lahko že same čez 100€, če ni lih kakšne GB v igri..

BTW: če so zadaj še ok je brezveze menjat, menja se po potrebi. Vsekakor ti je pa orginal skorja prehitro pobralo, je pa res da pravijo da orginal (na novih Civicoh in Accordih) hitr radira..

Uporabniški avatar
Urshy_STi
Nov uporabnik

Napisal/-a Urshy_STi Po maj 04, 2009 7:29 pm

Performance friction...;)

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Po maj 04, 2009 9:43 pm

ferodo so trde ploščice, ki delujejo ko so segrete....rally varianta....ni za normalno cestno uporabo
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po maj 04, 2009 9:58 pm

-..
Zadnjič spremenil CupraR, dne To maj 05, 2009 8:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Napisal/-a T-Man To maj 05, 2009 7:50 am

Urshy_STi je napisal/-a:Performance friction...;)

Kje bi se dalo pa to kupiti?
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov