Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr okt 29, 2008 8:19 pm

sašo5 je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:nebivedu@ Avto je najslabša investicija v kapitalističnem sistemu. Ulaganje v avto je isto, kot metanje denarja v straniščno školjko. Avto je potrošen materjal, ki služi

...ah seveda :roll: npr: 100.000 eur mi bo na banki stalo, sam se bom pa v "jajcu" za "jurja" vozil, pa kot "stari ati" vsak dan na hranilno knjižico(hvala bogu teh ni več) gledal.....

Nima vsak toliko denarja kot imaš ti.
No hvala bogu, da se vsaj kakšen tak najde kot si ti. :P
Avto, moj partner!

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Pe okt 31, 2008 6:40 pm

Tudi sam bom naslednje leto prodal svoj avto in kupil novega, zato mi ta "kriza" prav pride.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 31, 2008 10:55 pm

sašo5 je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:nebivedu@ Avto je najslabša investicija v kapitalističnem sistemu. Ulaganje v avto je isto, kot metanje denarja v straniščno školjko. Avto je potrošen materjal, ki služi

...ah seveda :roll: npr: 100.000 eur mi bo na banki stalo, sam se bom pa v "jajcu" za "jurja" vozil, pa kot "stari ati" vsak dan na hranilno knjižico(hvala bogu teh ni več) gledal.....

Če bi imel jaz sedaj 100.000 evrov, mi sigurno nebi stali na banki. Kupil bi si ene par njiv, par travnikov in par gozdov.
Old subarus never die, they just get faster!

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik So nov 01, 2008 7:58 am

Upam, da bodo cene šle malo navzdol, saj "sanjam" o novi Mazdi 3.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So nov 01, 2008 12:07 pm

hja, če imaš na banki 100.000 eu, ti bo kar nekaj obresti kapnilo vsak mesec, če jih imaš seveda na vezani vlogi. Ne vem pa, kakšne posledice bodo imele sedaj te obresti na vezani vlogi, ko je gospodarska kriza. Ali se bodo te obresti kaj zmanjšale ali ne? Ima kdo ta podatek? Vem, da se bodo obresti za kredite (dolgoročne) kar pošteno povišale. Za kratkoročne naj bi ostale nespremenjene!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So nov 01, 2008 12:21 pm

snoopek je napisal/-a:Ne vem pa, kakšne posledice bodo imele sedaj te obresti na vezani vlogi, ko je gospodarska kriza. Ali se bodo te obresti kaj zmanjšale ali ne? Ima kdo ta podatek?

koliko obresti boš dobil na vezano vlogo je to odvisno od sledečega:
- količina denarja, ki jo boš vezal
- št. dni vezave

bankam bo sedaj v interesu, da privedejo "izgubljene" stranke nazaj, da vežejo denar zato bodo tudi v to smer delane akcije za stranke ( naprimer: nekatere banke že ponujao obrestno mero 5.55% ;) )

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So nov 01, 2008 12:26 pm

Ja, to vem, da so obresti pogojene z količino denarja ter številom dni. Ja, seveda, banke bodo sedaj ponujale večje obrestne mere, da bodo pridobile stranke nazaj. To je tako ali tako logična poteza! Na ta način bodo pridobil tiste ljudi, ki imajo dovolj denarja, po drugi strani pa bodo izgubil veliko strank, ki so hotle pridobit kredit, ker se bodo obresti močno povečale predvsem na dolgi rok.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So nov 01, 2008 12:35 pm

snoopek je napisal/-a:Ja, to vem, da so obresti pogojene z količino denarja ter številom dni. Ja, seveda, banke bodo sedaj ponujale večje obrestne mere, da bodo pridobile stranke nazaj. To je tako ali tako logična poteza! Na ta način bodo pridobil tiste ljudi, ki imajo dovolj denarja, po drugi strani pa bodo izgubil veliko strank, ki so hotle pridobit kredit, ker se bodo obresti močno povečale predvsem na dolgi rok.

zmeraj bodo stranke, ki bodo hotele kredit imeti za takšno ali drugačno stvar, kredite bodo težje dobili študenti ( razen ob porokih - starši)
vsekakor se splača plačati zavarovanje za kredit ( beri: skozi dobo odplačevanja kredita imaš isto obrestno mero), edino v minus greš lahko, če se obrestna mera skozi čas spusti

sam nekako vidim porast hipotekarnih kreditov ( leasing) predvsem na področju avto trga

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So nov 01, 2008 12:39 pm

Ja, velik porast je na področju leasingov za avtomobilie. Čedalje več ljudi se odloča za nakup avta na leasing! Ja, seveda, tisti, ki bo hotel imeti kredit, ga bo tako ali tako uzel ne glede na to, kakšna je obrestna mera. Spreminja se pa tako ali tako samo TOM (temeljna obrestna mera). Ni tako?

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik So nov 01, 2008 1:53 pm

Kdaj pa naj bi se te pocenitve zgodile, takoj po novem letu?

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So nov 01, 2008 4:36 pm

Me prav zanima, če se bo sploh kaj pocenilo!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne nov 02, 2008 2:59 pm

hladni je napisal/-a:Ja ampak stari ata bo mel čez 5 let 120tisoč eur, ti pa si dal za avto recimo 35t eur in bo čez 5 let vreden 13t eur. To pa je logika ja. :roll: Kdo je zdaj tu bol pameten?

....to me najmanj "seksa" ..... :lol:
...važno je, da si v petih letih prišparam razliko do novega ob tem, da mi ne "trpi" ne morje ne smučanje, ne želodec
:P

P.S pa niti pod razno nimam na banki 100.000 eur....dal sem samo primer, kaj je bolje oz. kaj bi bilo, če bi bilo..........

P.S 1. delnica Krke je bila že preko 120 eur, sedaj je 70......
.....koliko pa so izgubili skladi, pa je sploh brezpredmetno govorit....

hladni je napisal/-a:Ata, zato ker bo si na račun obresti kupil golfa, ali celo kaj več če bo primerno naložil. :lol:

...ne bo si ga, v tem je bila poanta mojega posta, ter primerjava in tistih 100.000 eur. danih kot primer.....

Denar je da kroži, banke so pa zato, da ti nakažejo plačo, ter kake izredne prilive, v največji meri pa za jemanje kreditov......

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne nov 16, 2008 9:22 pm

Cene morajo past ker se tudi zanimam in počasi zaradi povecanja druzine rabimo vecji avto. Trenutno mi nam je najbolj cool avto Altea XL in pri primerjavi cen novih avtov v Nemčiji in pri nas te lahko kap zadene oz. mene je ker so tam konkretni avti cenejsi za minimalno 4000-5000€.Npr:
Avto Jarc MB: http://www.avtojarc.si/?seat
in
Kramer D: http://www.automobile-kraemer.de/eu-fah ... 38A218.php

fantje kje je logika. Naj kar propadejo nasi domači oderuhi jaz grem po nov avto v Nemčijo.lp!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne nov 16, 2008 9:24 pm

pomoje se pa ne bo toliko novih avtov kupovalo, pomoje bo tu največji šok..
in potem ne bo na trgu toliko dokaj mladih avtomobilov..
če tako razmišljaš dvomim da se bojo rabljeni pocenil..

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne nov 16, 2008 9:58 pm

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Ne nov 16, 2008 10:17 pm

nebivedu je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Če bi imel jaz sedaj 100.000 evrov, mi sigurno nebi stali na banki. Kupil bi si ene par njiv, par travnikov in par gozdov.

in kaj boš počel z njivami in travniki (za gozdove bi še nekako ugibal)?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne nov 16, 2008 10:34 pm

adamovc je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Zemlja ne izgublja vrednosti, kvečjemu vrednost raste. Za stanovanja nisem tok ziher, ker se bo trg nepremičnin s prenapihnjenimi cenami počasi sesul .
Old subarus never die, they just get faster!

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Ne nov 16, 2008 11:35 pm

ne podlešt dobrim cenam. počakajte pol leta in če boste imeli keš ter ga pravilno vložili boste bogati.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po nov 17, 2008 8:46 am

nebivedu je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Zemlja ne izgublja vrednosti, kvečjemu vrednost raste. Za stanovanja nisem tok ziher, ker se bo trg nepremičnin s prenapihnjenimi cenami počasi sesul .

Zakaj pa bi cena zemlje lahko samo rasla? Cena je tudi tu povsem odvisna od ponudbe in povpraševanja in če ni kupcev lahko prav tako pade kot katera druga stvar. Cene zemlje so v Sloveniji rasle predvsem zaradi špekulativnega razloga - možnega preoblikovanja v zazidljiva, kar pa bo v teh razmerah precej manj zanimivo, zato lahko na precejšnjem delu zemljišč pričakujemo normalizacijo cene nazaj na naravno stanje.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po nov 17, 2008 8:51 am

snoopek je napisal/-a:hja, če imaš na banki 100.000 eu, ti bo kar nekaj obresti kapnilo vsak mesec, če jih imaš seveda na vezani vlogi. Ne vem pa, kakšne posledice bodo imele sedaj te obresti na vezani vlogi, ko je gospodarska kriza. Ali se bodo te obresti kaj zmanjšale ali ne? Ima kdo ta podatek? Vem, da se bodo obresti za kredite (dolgoročne) kar pošteno povišale. Za kratkoročne naj bi ostale nespremenjene!

Pozabil si na inflacijo. Če imaš 100.000€ na vezani vlogi z 5% obrestno mero za 1 leto, letna inflacija pa je potem tudi okoli 5%. Si z to vezano vlogo SAMO ohranil vrednost denarja.
Ne pozabi pa sledeče: 5% pomeni 5.000€ obresti letno. Vse kar je nad 2.000€ obresti plačaš davek državi. Se pravi pri 5% letni inflaciji pri 5% letni obrestni meri za vezano vlogo si izgubil na vrednosti. Kaj boš sedaj?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov