sploh sprednji del je zelo lep...
vprašanje je samo cena
benf1 je napisal/-a:izgleda boljše kot navaden
vprašanje je samo cena
jack86 je napisal/-a:Večkart sem zasledil, tud na faksu smo se doskrat menil (sem na elektro faksu) če bo sploh kaj ceneje vožnja na elektriko in baje da bo. Bomo vidl kuk trošarin bodo politiki nabil na elektriko, to je pa druga zgodba
jack86 je napisal/-a:Večkart sem zasledil, tud na faksu smo se doskrat menil (sem na elektro faksu) če bo sploh kaj ceneje vožnja na elektriko in baje da bo. Bomo vidl kuk trošarin bodo politiki nabil na elektriko, to je pa druga zgodba
RS84 je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a: Primer, ki sicer ni iz avtomobilizma: ogrevanje sanitarne vode na vašem domu je ceneje z modernim naftnim oz. občutno ceneje s plinskim/biomasnim(drva ali peleti) kotlom kot pa z elektriko. quote]
Izračuni kažejo, da je najbolj racionalno ogrevanje sanitarne vode z toplotno črpalko (elektrika), bojler na navadni grelec pa je velik porabnik. Tudi ogrevanjer hiše je najcenejše z ogrevanjem t. črpalke, kot pa olje ali plin (sploh plin v cisterni, ki je najdražji energent). (pustmo stroške investicije).
je pa res, da zaenkrat smo lahko veseli, da je elektrika po taki ceni kot je, ker se bo v bližnji prihodnosti lahko tudi za 40% podražala, zaenkrat je najcenejši energent.
Malo zašel iz teme pa ne,da karkol napeljujem na el. vozila tudi sam imam rajši pogon na bencin oz. dizel.
LP
kolesar je napisal/-a:RS84 je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a: Primer, ki sicer ni iz avtomobilizma: ogrevanje sanitarne vode na vašem domu je ceneje z modernim naftnim oz. občutno ceneje s plinskim/biomasnim(drva ali peleti) kotlom kot pa z elektriko. quote]
Izračuni kažejo, da je najbolj racionalno ogrevanje sanitarne vode z toplotno črpalko (elektrika), bojler na navadni grelec pa je velik porabnik. Tudi ogrevanjer hiše je najcenejše z ogrevanjem t. črpalke, kot pa olje ali plin (sploh plin v cisterni, ki je najdražji energent). (pustmo stroške investicije).
je pa res, da zaenkrat smo lahko veseli, da je elektrika po taki ceni kot je, ker se bo v bližnji prihodnosti lahko tudi za 40% podražala, zaenkrat je najcenejši energent.
Malo zašel iz teme pa ne,da karkol napeljujem na el. vozila tudi sam imam rajši pogon na bencin oz. dizel.
LP
mogoče je res ogrevanje s toplotno črpalko najceneješe..
sam je pa začetna investica najdražja 20.000€
pa vseeno plačuješ elektriko da črpalka dela..
krneki govorite...
Sj sem reko, brez upoštevanja začetne investicije. Gre se samo koliko je cena energenta in tisti, ki se ogrevajo s toplotno črpalko plačajo na zimo recimo max. 500€ za elektriko z kurilnim oljem ali plinom pa ne prideš s tem denarjem čez.
Ampak dolgoročno se ne ve kako bo s ceno elektriko. Mam pa nekaj izkušenj na področju ogrevanja, ker se ukvarjam vsak dan s tem .
LP
bi vsi že mel toplotne črpalke če bi blo tko fajn..
....
itak so pa pri takem avtu največji problem baterije...
ker še niso dost razvite...
potem pa sama razgrandja njih, da ne pride do večjega onesnaževanja okolja, ko če bi vozli na benz..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost