Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a benf1 Če apr 15, 2010 6:08 pm

izgleda boljše kot navaden :D
sploh sprednji del je zelo lep...
vprašanje je samo cena

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe apr 16, 2010 4:36 am

benf1 je napisal/-a:izgleda boljše kot navaden :D
vprašanje je samo cena

Se strinjam, kere zadnje luči, lepo, lepo :D

Renault - Quickdrop / Battery switch

renault — September 15, 2009 — An immediate charge using the exclusive QUICKDROP system for rapid electric car battery exchange.
http://www.youtube.com/watch?v=H-Azrt_wUkc

Kakšen komentar glede baterij,.... :?: ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
x-girl
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska*** :)

Renault Fluence Z.E.

Napisal/-a x-girl Pe apr 16, 2010 12:24 pm

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Renault je ZAKON!!! :D :D :D

Slika

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Pe apr 16, 2010 12:36 pm

Se je kdo poglobil, koliko so dejansko rentabilni taki avtomobili?
Ce izkljucimo onesnazevanje in zacetno ceno.
Koliko-in ce bi-bi pforitiral posameznik, ce bi avto polnil doma, z elektriko? Ker vemo, da je elektrika med najvisjimi stroski, ki so v domu? koliko casa polnis to? Ne vem, se mi ne zdi to ravno neka prihodnost.

Lp
:)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe apr 16, 2010 12:53 pm

Strošek enga kilometra s takim avtom je 1/3 cene porabljenga goriva na kilometer pri navadnem avtomobilu. Torej cca 40 centov.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Pe apr 16, 2010 1:09 pm

Sigurno? ker meni se elektrika zdi zelo drag vir energije in tudi enkratno polnjenje vzame verjetno zelo veliko...
Ne vem, mozno, pa da je!
Nisem ravno ta smer faxa zato me je zanimalo.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe apr 16, 2010 1:48 pm

Večkart sem zasledil, tud na faksu smo se doskrat menil (sem na elektro faksu) če bo sploh kaj ceneje vožnja na elektriko in baje da bo. Bomo vidl kuk trošarin bodo politiki nabil na elektriko, to je pa druga zgodba :lol:

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Pe apr 16, 2010 1:51 pm

Koliko časa se pa to polni, bojim se, da tak način pogona še ni toliko dodelan, da bi bil pripravljen na redno proizvodnjo. 8)
Fiat klub Slovenija

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Pe apr 16, 2010 1:52 pm

jack86 je napisal/-a:Večkart sem zasledil, tud na faksu smo se doskrat menil (sem na elektro faksu) če bo sploh kaj ceneje vožnja na elektriko in baje da bo. Bomo vidl kuk trošarin bodo politiki nabil na elektriko, to je pa druga zgodba :lol:

Ravno to me je zanimalo-ker sem vedel, da se na faxu, ki je v tej smeri, pogovarjaja o tem.
Lp

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe apr 16, 2010 1:56 pm

X-girl: Dajte malo spremljat forum in ne samo priletet gor, ker mislite da morate nekaj objavit :!:

Tega Fluenca imamo že v tej temi:

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=43843&start=1240

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe apr 16, 2010 4:25 pm

jack86 je napisal/-a:Večkart sem zasledil, tud na faksu smo se doskrat menil (sem na elektro faksu) če bo sploh kaj ceneje vožnja na elektriko in baje da bo. Bomo vidl kuk trošarin bodo politiki nabil na elektriko, to je pa druga zgodba :lol:

Namesto da se jo kupuje, bi lahko ustvarili veternice na Nanosu in še okoliških hribih. Druga zadeva je tudi morje-turbine. Sicer pa vse malo upliva na eko sistem, vsaj turbine. Ampak tega mislim da nebo nikoli pri nas.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe apr 16, 2010 5:01 pm

Mégane RS Cup

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.autofun.cz/megane-rs-4615/

Daleč najlepši iz družine Megane. Majhna pripomba so alu zunanje kljuke. Boljše bi bile obarvane v barvo karoserije. Notranjost po izgledu (razen sedežev) ne sledi dinamični zunanjosti, a itak je to slabost vseh hot hatchov.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe apr 16, 2010 5:03 pm

Pogon na elektriko zveni zelo čisto in kul, ampak v realnosti ni neke BLAZNE razlike, kot se jo seveda oglašuje. Primer, ki sicer ni iz avtomobilizma: ogrevanje sanitarne vode na vašem domu je ceneje z modernim naftnim oz. občutno ceneje s plinskim/biomasnim(drva ali peleti) kotlom kot pa z elektriko. Sicer je res, da je pri avtu slika drugačna, ampak vseeno: ni tako rožnato, kot pravijo. Ne pozabite, kaj je v baterijah...malce pobrskajte po googl-u.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe apr 16, 2010 5:33 pm

problema s PM10 delci pa nebojo občutno zboljšali. Še vedno zavore prašijo, še vedno se obrabljajo pnevmatike.
LP Rok

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Pe apr 16, 2010 6:30 pm

[quote="Daedalus"] Primer, ki sicer ni iz avtomobilizma: ogrevanje sanitarne vode na vašem domu je ceneje z modernim naftnim oz. občutno ceneje s plinskim/biomasnim(drva ali peleti) kotlom kot pa z elektriko. quote]

Izračuni kažejo, da je najbolj racionalno ogrevanje sanitarne vode z toplotno črpalko (elektrika), bojler na navadni grelec pa je velik porabnik. Tudi ogrevanjer hiše je najcenejše z ogrevanjem t. črpalke, kot pa olje ali plin (sploh plin v cisterni, ki je najdražji energent). (pustmo stroške investicije).

je pa res, da zaenkrat smo lahko veseli, da je elektrika po taki ceni kot je, ker se bo v bližnji prihodnosti lahko tudi za 40% podražala, zaenkrat je najcenejši energent.

Malo zašel iz teme pa ne,da karkol napeljujem na el. vozila tudi sam imam rajši pogon na bencin oz. dizel.

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So apr 17, 2010 6:17 am

O TČ omenjeni zgoraj lahko samo potrdim - lastne izkušnje.

Lp

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So apr 17, 2010 10:13 am

Polnil se bo 6 do 8 ur. 250 kg težka Li-ion baterija z zmogljivostjo 22 kW/h.

http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?p=356011#356011
http://www.renault-klub.si/
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So apr 17, 2010 11:51 am

RS84 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a: Primer, ki sicer ni iz avtomobilizma: ogrevanje sanitarne vode na vašem domu je ceneje z modernim naftnim oz. občutno ceneje s plinskim/biomasnim(drva ali peleti) kotlom kot pa z elektriko. quote]

Izračuni kažejo, da je najbolj racionalno ogrevanje sanitarne vode z toplotno črpalko (elektrika), bojler na navadni grelec pa je velik porabnik. Tudi ogrevanjer hiše je najcenejše z ogrevanjem t. črpalke, kot pa olje ali plin (sploh plin v cisterni, ki je najdražji energent). (pustmo stroške investicije).

je pa res, da zaenkrat smo lahko veseli, da je elektrika po taki ceni kot je, ker se bo v bližnji prihodnosti lahko tudi za 40% podražala, zaenkrat je najcenejši energent.

Malo zašel iz teme pa ne,da karkol napeljujem na el. vozila tudi sam imam rajši pogon na bencin oz. dizel.

LP

mogoče je res ogrevanje s toplotno črpalko najceneješe..

sam je pa začetna investica najdražja 20.000€

pa vseeno plačuješ elektriko da črpalka dela..

krneki govorite...

bi vsi že mel toplotne črpalke če bi blo tko fajn..

....

itak so pa pri takem avtu največji problem baterije...
ker še niso dost razvite...
potem pa sama razgrandja njih, da ne pride do večjega onesnaževanja okolja, ko če bi vozli na benz..

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 So apr 17, 2010 1:58 pm

kolesar je napisal/-a:
RS84 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a: Primer, ki sicer ni iz avtomobilizma: ogrevanje sanitarne vode na vašem domu je ceneje z modernim naftnim oz. občutno ceneje s plinskim/biomasnim(drva ali peleti) kotlom kot pa z elektriko. quote]

LP

mogoče je res ogrevanje s toplotno črpalko najceneješe..

sam je pa začetna investica najdražja 20.000€

pa vseeno plačuješ elektriko da črpalka dela..

krneki govorite...

Sj sem reko, brez upoštevanja začetne investicije. Gre se samo koliko je cena energenta in tisti, ki se ogrevajo s toplotno črpalko plačajo na zimo recimo max. 500€ za elektriko z kurilnim oljem ali plinom pa ne prideš s tem denarjem čez.

Ampak dolgoročno se ne ve kako bo s ceno elektriko. Mam pa nekaj izkušenj na področju ogrevanja, ker se ukvarjam vsak dan s tem .

LP

bi vsi že mel toplotne črpalke če bi blo tko fajn..

....

itak so pa pri takem avtu največji problem baterije...
ker še niso dost razvite...
potem pa sama razgrandja njih, da ne pride do večjega onesnaževanja okolja, ko če bi vozli na benz..
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost