Debate, ki niso vezane na ostala področja...

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr sep 08, 2010 8:35 am

mITJA122 je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:
mITJA122 je napisal/-a:http://www.delo.si/clanek/120432

http://www.zurnal24.si/crna-kronika/v-n ... a-galerija

Voznika, ki je v kritičnem stanju poznam :? :?

In kje so sedaj bili policisti, da bi lovili "podivjane" voznike.. :evil:Mene pa j*** ker sem skoz naselje prpelal 7preveč:roll: Ta odsek ceste, je znan po prometnih nesrečah, kjer se običajno končajo tragično...Ponavadi nastradajo nedolžni.

Divjake z ceste!!!

:!: :!: :!:

Če se bi vozil po predpisih te nebi ustavili. Mogoče pa bi ravno tegale:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/prehiteval-v-skarje-posledice-grozljive.html

To je ista nesreča, kot sem dal link zgoraj....četudi bi ga dobili(oz. so ga) a žal prepozno. Je že uničil dve mladi življenji z svojo objestnostjo in nepremišljenim ravnanjem :?

Mogoče pa bi več takšnih dobili, če bi se nekateri vozili bolj po predpisih. Ampak namesto da bi pri sebi kaj naredili, se izgovarjajo na druge. Vse so drugi krivi, sami pa nikoli nič.
Slika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr sep 08, 2010 9:01 am

AndrejD je napisal/-a:Mogoče pa bi več takšnih dobili, če bi se nekateri vozili bolj po predpisih. Ampak namesto da bi pri sebi kaj naredili, se izgovarjajo na druge. Vse so drugi krivi, sami pa nikoli nič.
Tega komentarja pa ne razumem, kdo naj bi se bolj vozil po predpisih in kdo se izgovarja na druge?

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr sep 08, 2010 9:13 am

dask je napisal/-a:http://24ur.com/novice/crna-kronika/foto-s-ceste-v-koruzni-nasad.html

Bodite pozorni na nalepko na zadnji šipi :roll:

Hudoooooo!
Avto, moj partner!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr sep 08, 2010 3:18 pm

domen_ je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Mogoče pa bi več takšnih dobili, če bi se nekateri vozili bolj po predpisih. Ampak namesto da bi pri sebi kaj naredili, se izgovarjajo na druge. Vse so drugi krivi, sami pa nikoli nič.
Tega komentarja pa ne razumem, kdo naj bi se bolj vozil po predpisih in kdo se izgovarja na druge?

mITJA122 se izgovarja da so njega ustavili za 7km/h preveč, takšne, ki delajo prometne pa spustijo...

Če mITJA122 in podobni nebi delali prekrškov bi bila dosti večja verjetnost da jih res spolovijo...

Prvo treba pred svojim pragom pomest... Ampak kaj ko vedno samo druge vidite...
Slika

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr sep 08, 2010 4:56 pm

Ne bom se neki vpletal preveč v debato, samo dlakocepit in lovit folk za ja teh kretenskih 7kmh, ob enem pa pustit folk k nori in dela pi. po cesti, vključno in predvsem motoristi, je višek digenizma. Problem pa ni v ničem drugem kot nabiranju denarja v proračun. Ko bi bil primarni cilj zmanjšati smrtnost bi se posluževali drugačnih ukrepov kot pa je višanje denarnih kazni.

Zaradi tega ne bodo dobili nobenega divjaka več, kvečjem manj, če se bodo ukvarjali z prekrškarji za 3kmh...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr sep 08, 2010 5:21 pm

ker sem se parkrat mel možnost peljat za avtošolo tovornjakom s prikolico(torej c+e kategorija) si skor upam stavit, da je temu, ki je prehiteval dobesedno dopizdilo.
Niti enkrat še nisem videl, da bi se avtošola odmaknila, niti enkrat ni tisti j*beni eurocargo ali atego oz ti tamali do 7,5t razvil hitrosti 90km/h, da ne omenjam kak včasih kdo zapleše po cesti. Zares nevem, zakaj morejo prvo kandidate peljat na najbolj zajebane ceste, če pa se že od zunaj vidi, da še ne obvladajo in seveda dostikrat vozijo ravno v času ko ljudje hodijo v službo ali iz nje(ne v tem primeru!!) in nardijo še večje sranje.
In ne, ne zagovarjam človeka ki je prehiteval! ker ni važno kolk te kdo iztiri/razjezi..., ko moreš še vedno bit sposoben treznega razmišljanja, kadar si za volanom, na motorju, kolesu in celo peš.

PS: na žurnalovih slikah se tudi vidi, kako slabo je odporen na deformacije potniški del trdostrešnih kabrijev.
LP Rok

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Sr sep 08, 2010 5:23 pm

AndrejD je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:

mITJA122 se izgovarja da so njega ustavili za 7km/h preveč, takšne, ki delajo prometne pa spustijo...

Če mITJA122 in podobni nebi delali prekrškov bi bila dosti večja verjetnost da jih res spolovijo...

Prvo treba pred svojim pragom pomest... Ampak kaj ko vedno samo druge vidite...
To imaš pa prav.

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Sr sep 08, 2010 6:26 pm

Prokarjon je napisal/-a:Ne bom se neki vpletal preveč v debato, samo dlakocepit in lovit folk za ja teh kretenskih 7kmh, ob enem pa pustit folk k nori in dela pi. po cesti, vključno in predvsem motoristi, je višek digenizma. Problem pa ni v ničem drugem kot nabiranju denarja v proračun. Ko bi bil primarni cilj zmanjšati smrtnost bi se posluževali drugačnih ukrepov kot pa je višanje denarnih kazni.

Zaradi tega ne bodo dobili nobenega divjaka več, kvečjem manj, če se bodo ukvarjali z prekrškarji za 3kmh...

To sem imel v mislih jaz in takšno je tudi moje mišljenje.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Sr sep 08, 2010 7:03 pm

Prokarjon je napisal/-a:Zaradi tega ne bodo dobili nobenega divjaka več, kvečjem manj, če se bodo ukvarjali z prekrškarji za 3kmh...
Argument, ki ga predlaga AndrejD (in js mislim da ima prav), je to, da namesto pritoževanja nad malimi prekrški bi jih lahko nehali delati in tako bi policisti imeli dodaten čas za lovljenje večjih prekrškarjev. Saj po zakonu morajo sankcionirati vse. Temeljna drža tukaj je ta, da če se držimo zakonov se bodo stvari popravile, če pa se jih ne bomo, pa bomo ravno s tem onemogočali njihovo popravljanje.
Meni se zdi to pameten način razmišljanja. Saj vsi živimo v isti državi in tako kot je v družini treba imeti neka pravila, tako jih je treba imeti tudi v državi (čeprav se enako kot v družini mogoče ne strinjamo vedno vsi z vsem).

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr sep 08, 2010 7:57 pm

zadnič je jadranski magistrali, slovenc z ornk avtom iza blagega ovinka pripeljal recimo 150km\h, nebi bilo ql če bi takrat kdo prehiteval,..
bi pa nasproti vozeči sigurno zaradi neprilagojene nesreče dosti pripomogu k nesreči..

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Sr sep 08, 2010 9:17 pm

Na Gorenjskem spet nesreča s smrtnim izidom! V Poljanski dolini je popoldne umrl 17 letni sopotnik v avtu! :x

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če sep 09, 2010 8:46 am

domen_ je napisal/-a:
Prokarjon je napisal/-a:Zaradi tega ne bodo dobili nobenega divjaka več, kvečjem manj, če se bodo ukvarjali z prekrškarji za 3kmh...
Argument, ki ga predlaga AndrejD (in js mislim da ima prav), je to, da namesto pritoževanja nad malimi prekrški bi jih lahko nehali delati in tako bi policisti imeli dodaten čas za lovljenje večjih prekrškarjev. Saj po zakonu morajo sankcionirati vse. Temeljna drža tukaj je ta, da če se držimo zakonov se bodo stvari popravile, če pa se jih ne bomo, pa bomo ravno s tem onemogočali njihovo popravljanje.
Meni se zdi to pameten način razmišljanja. Saj vsi živimo v isti državi in tako kot je v družini treba imeti neka pravila, tako jih je treba imeti tudi v državi (čeprav se enako kot v družini mogoče ne strinjamo vedno vsi z vsem).

Ja, čist razumem tvojo logiko, problem je samo v tem da tiste 3kmh zelo teško nadziraš nekje v mestu razen če voziš skos z limiterjem (kontra tempomata; če ga seveda imaš; predvidevam da 95% tega nima ali pa tudi ne uporablja).

Torej je logika lovljenja "mini" prekrškarjev napačna, misleč da bo potem lažje lovit ostale... to so čiste zavajujoče laži s strani nabiralcev denarja (enako z obveznim čeladam na kolo). Sicer pa bodimo iskreni... policija nima sredstev in namenov lovit ultra prekrškarje, ker se s tem avtomatično zapletaš v neka lovljenja ipd., kar pa pomeni blamažo pred javnostjo... Čisto povsem enak problem je romov. Noben si noče z njimi mazat roke, ker je preveč dela. Zažimijo in pustijo da gre sprevod dalje...

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če sep 09, 2010 3:31 pm

Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če sep 09, 2010 3:44 pm

Prokarjon je napisal/-a:Torej je logika lovljenja "mini" prekrškarjev napačna, misleč da bo potem lažje lovit ostale.
Policija mora sankcionirati vse, ne samo nekatere. To je razlog, da se lovi tudi mini prekrškarje (posrečen izraz). Js v tem smislu ne vidim zakaj bi bila to propaganda za zaslužkarje (tukaj zasluži državni proračun, noben posameznik).
Prokarjon je napisal/-a:policija nima sredstev in namenov lovit ultra prekrškarje, ker se s tem avtomatično zapletaš v neka lovljenja ipd., kar pa pomeni blamažo pred javnostjo.
S tem se pa strinjam, sredstva za lovljenje ultra prekrškarjev so neučinkovita in tudi se strinjam, da je pri marsikateri politik (ministri in vodje policije) to pometal pod preprogo. Ampak tu js ne vem kaj bi pomagalo, pač poskusimo nove ljudi in vidimo če se bo kaj premaknilo.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če sep 09, 2010 6:22 pm

Prokarjon je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:

Ja, čist razumem tvojo logiko, problem je samo v tem da tiste 3kmh zelo teško nadziraš nekje v mestu razen če voziš skos z limiterjem (kontra tempomata; če ga seveda imaš; predvidevam da 95% tega nima ali pa tudi ne uporablja).

Torej je logika lovljenja "mini" prekrškarjev napačna, misleč da bo potem lažje lovit ostale... to so čiste zavajujoče laži s strani nabiralcev denarja (enako z obveznim čeladam na kolo). Sicer pa bodimo iskreni... policija nima sredstev in namenov lovit ultra prekrškarje, ker se s tem avtomatično zapletaš v neka lovljenja ipd., kar pa pomeni blamažo pred javnostjo... Čisto povsem enak problem je romov. Noben si noče z njimi mazat roke, ker je preveč dela. Zažimijo in pustijo da gre sprevod dalje...

za 3km/h na uro preveč te živa duša nebo šla ustavljat. Saj je toleranca 5km/h. Torej moraš vozit vsaj 10km/h preveč da te ustavijo... Pa še to se mi zdi da se jim ne da...
Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če sep 09, 2010 6:24 pm

Drocky je napisal/-a:Niti enkrat še nisem videl, da bi se avtošola odmaknila, niti enkrat ni tisti j*beni eurocargo ali atego oz ti tamali do 7,5t razvil hitrosti 90km/h, da ne omenjam kak včasih kdo zapleše po cesti. Zares nevem, zakaj morejo prvo kandidate peljat na najbolj zajebane ceste, če pa se že od zunaj vidi, da še ne obvladajo in seveda dostikrat vozijo ravno v času ko ljudje hodijo v službo ali iz nje(ne v tem primeru!!) in nardijo še večje sranje.

Ko sem jaz delal izpit za C in E (leta 2000) Mercedes 814 je za mene veljala omejitev izven naselja 70km/h, na AC in hitri cesti pa 80km/h. Ne vem kako je sedaj s tem (nisem po izpitu nikoli vozil tovornjaka), mislim da ima tudi veze, če ima ABS pa te pripomočke, da potem lahko hitreje voziš. No ta Mercedes, ki sem ga jaz vozil ni imel nič.

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Če sep 09, 2010 10:16 pm

Na navadni cesti abs gor al pa dol je omejitev 70...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če sep 09, 2010 10:46 pm

Se posipam s pepelom glede omejitve. Sem mislil, da majo omejitev 90 ali vsaj 80, ker jih dosti na ravnini gre več kot 70(nimam nič proti temu, ker skoraj noben več ne prehiteva tovornjakov), pa drži to kar sta mišek in Simon123 napisala.
LP Rok

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Re: Nesreče - komentarji, kaj storiti?!...

Napisal/-a Renault VG So nov 27, 2010 5:38 pm

No skratka na dolenjski avto cesti pri uvozu/izvozu za višnjo goro je nalet vozil.Ker je cesta zaprta se je veliko ljudi odpravilo po stari cesti ni sedaj je nastala kolona še v višnj gori.Komur ni nujno potrebno iti iz dolenjske smeri proti ljubljani naj ostane doma.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Nesreče - komentarji, kaj storiti?!...

Napisal/-a ban So nov 27, 2010 5:42 pm

Renault VG je napisal/-a:No skratka na dolenjski avto cesti pri uvozu/izvozu za višnjo goro je nalet vozil.Ker je cesta zaprta se je veliko ljudi odpravilo po stari cesti ni sedaj je nastala kolona še v višnj gori.Komur ni nujno potrebno iti iz dolenjske smeri proti ljubljani naj ostane doma.

Baje so 4 umrl :huh:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov