kolesar je napisal/-a:Tattoo- je napisal/-a:Bi rekel, da je bila nedobava Bi-Xenona samo "dober" izgovor za pljuvanje čez Golfa!?
dj no a res vidiš sam golfa?
pogoja sta bla dva (xenon, esp)
poglej si kolk audijev a3 ima xenon..
In kje sem napisal, da imam v mislih tvoj konkreten primer?!

In ker si že ravno omenil...pri Audiu A3 se za Xenon odloči nekaj čez 20 % strank, ki kupujejo nov avto, kar pa je še vedno zelo zelo malo (še posebej, če upoštevaš, da se pri aktualni generaciji ob naročilu Xenona dobijo tudi sprednje LED dnevne luči, ki popolnoma spremenijo izgled vozila). In dejstvo ostaja, da Xenon v tem razredu pač (še) ni odločilni faktor pri nakupu novega vozila...
Polo78 je napisal/-a:Tisti, ki imate ali ste vozili Golfa 1.4 TSI (122 km), dajte malo povedat kakšna je kaj realna poraba za ta motor? Namreč po testih prihajajo do zelo različnih rezultatov...
Na testih prihaja do zelo različnih rezultatov pri porabi zato, ker je TSI izjemno "občutljiv" na način vožnje (izkoriščanje navora pri nizkih obratih). Če želiš nizko porabo moraš dosledno prestavljati in avto voziti praktično kot dizla!
Osebno se mi je v Golfu VI 1.4 TSI (122 KM) povprečna porabo gibala od 5,0 pa vse do 13 l/100 km...realna povprečna poraba v nekem "normalnem" mešanem ciklu (regionalna cesta / avtocesta / nekaj mestne vožnje) pa se je gibala okoli 6 l/100km...za primerjavo sem na isti relaciji z Golfom VI 2.0 TDI (110 KM) imel povprečno porabo slabih 5 l/100km.