Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So sep 08, 2007 7:54 pm

Ne moreš met dvojne optike :P Kratke imajo še zmeraj enojno ;)

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

OBRAZLOŽITEV CASHU

Napisal/-a THE NIGHTRIDER So sep 08, 2007 8:05 pm

Tako se pravilno imenujejo sprednje luči. Nekateri avtomobili imajo enojno optiko se pravi da imajo H4 žarnico + pozicijsko, in pa dvojna optika luči katera ima dve žarnici, eno za kratko luč in eno za dolgo luč( H7 + H3) + pozicijsko.Tako imam jaz. In ne pametovat kajti ogromno avtorevij zem že prebral da vem kaj govorim in ni me treba učit :twisted: :!:
TDI POWER

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So sep 08, 2007 8:56 pm

Vem, kaj je dvojna optika, samo ti še zmeraj uravnava svetlobo ena optika, ker dolge maš ugasnjene, ko ti pride nasproti kdo.
In xenonk se ne daje na navadno parabolo, ker slepiš druge, pa če si priznavaš ali pa ne. ;)

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos So sep 08, 2007 9:51 pm

malo še počakaj, pa bodo policisti še bolj preverjali, če maš xenon kit not ali ne...Zaenkrat te še samo opozorijo, pa še to če imaš srečo in se res narediš b*****, da nisi vedel, da se to ne sme dajat v navadne žaromete s parabolo!

Če imaš pa original luči lečo pa nimam nič proti!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So sep 08, 2007 11:32 pm

:twisted: :cry :cry :cry :cry

Izpit za avto maš? :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne sep 09, 2007 3:10 am

Ok, THE NIGHTRIDER , sej ne, da sem kaj proti tebi, samo, ker si povdaril, da imaš dvojno optiko, me je to zmotlo pač. Ko greš proti drugim, imaš normalno kratke in takrat imaš prižgano samo eno parabolo -->"enojno optiko" in ti dvojna, trojna... optika ne pomaga dosti. Problem je ta, ker navadne parabole slepijo nasproti vozeče, ker je parabola veLIIIKA v primerjavi z lečo in je svetloba zato zelo močna, leče pa so majhne in te ne slepijo tako zelo močno. Drugo kot drugo je to, da zlahka prepoznaš pri navadni paraboli, kdaj je vgrajen xenon kit, zato te policaj takoj dobi. Pri lečah ni tako zelo očitno, ker so identične originalnim.
THE NIGHTRIDER, s svojimi lučmi zelo tvegaš, da boš dobil kazen, ker se že od daleč vidi, da je kit.
Pa še nekaj: dnevno srečujem določen avto, kateri ima vgrajen kit na navadne parabole in lahko rečem, da zelo slepi, pa četudi gledam stran, me moti tista svetloba.
Lahko bi si jih tip/tipica vsaj naštimal/a prav. Imam tudi frenda, kateri ima kit na navadnih parabolah in čisto spuščene, tko, da dolge svetijo čisto v tla, pa še vedno nekoliko slepijo, to pa zato, ker so parabole velIIIKEEE.
Smo šli cca 1 mesec nazaj nekam in je frend vozu za mano in ti lahka rečem, da me je kar motlo. Sedaj si jih bo zamenjal z lečo.
Noben te ne zajeba.., samo pomisli tudi na druge, ko voziš nasproti njim in se daj v nasprotno vozilo.
Najbolj na KUR.. pa mi gre folk z razštelanimi halogenkami in najpogosteje z levo stranjo ti slepijo v siht. Pa ne, da bi jih bilo malo, neee, vsak dan jih srečam zelo dosti. :bonk

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Ne sep 09, 2007 11:39 am

tudi pri meni je slepelo ker nimam lece. sem pa luci nastavu na pravo visino na tehnicnih in je veliko bolje. kakor zgleda nobenga ne moti, sicer pa itak imam se na stikalu malo nizje kot je normalno, vidim pa vseeno dovolj.

so me pa ustavli ze vsaj 10x pa noben ni nc reku zaradi luci. kot zgleda ni pri vseh parabolah enako da xenon sveto naokoli.
je pa razlika velika zdej ko mam xenon, razlika je pa tudi precej velika ce imas leco ;) zal v mojem primeru to ni mozno..
Extreme N

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne sep 09, 2007 2:40 pm

Lenivec, ja tud cutoff je slabši pri navadnih lučeh

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Po sep 10, 2007 8:25 am

Cash je napisal/-a:Lenivec, ja tud cutoff je slabši pri navadnih lučeh

Ja in ne. Večino luči s parabolo ima slab cut-off že pri halogenskih žarnicah. So pa tudi izjeme, pri katerih je cut-off zelo dober.

Poleg tega je za samo bleščanje malo kriva tudi izdelava žarnice. Če je žarnica kvalitetnejša, je bleščanja precej manj.

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER Po sep 10, 2007 8:51 am

Men potegne ta kit na belo svetlobo že v samih žarometih in ne tisto plavo (razen v štaru), ki jo majo eni kiti da kar preveč bode v oči predvsem 8000k(kadar imajo parabolo) tak da, mi noben še ni blendal, pa se vsak dan vozim ponoč. Zjutraj pa velikokrat srečujem VW passata model 96 - 00, ki ima v navadnih serijskih žarometih kit 8000k, pa je svetloba tako močna plava, da komaj gledaš, pa tut svet mu vse naokol, tak da obup! Ja izpit pa mam že kar lep čas :lol: .
TDI POWER

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po sep 10, 2007 2:16 pm

Shelton, sam jaz ne razumem, zakaj kvalitetnejša žarnica blešči manj, saj mora imeti tisto bunkico na točno določeni razdalji, kot pa originalna nitka od halogenke. Ko sem manjaval kit, sem dal xenonko in halogenko eno poleg druge in je imela xenonka točno na isti dolžini bunkico, kot je imela halogenka žarilno nitko, pa nimam kaixena.
Samo zanima me, zakaj naj bi kaixen manj slepel, saj ravno tako močno sveti, kot ostali kiti, bunkico pa ima ravno tako na isti razdalji, kot halogenka in ostali kiti, saj je vse narejeno na CNC strojih pri cheap kitih in pri xenonu, tako, da praviloma odstopanj ne bi smelo biti. (pač zmeriš dolžino pri halogenkah in narediš isto dolžino na xenonki, pa ni važno, katera firma kita je, če je CNC in seveda je, mora bit točno) :roll:

stech
Nov uporabnik

Kraj: sg

Napisal/-a stech Po sep 10, 2007 3:52 pm

ne vem.. neki sem slišal govorit, da naj bi bili nekateri kiti fake, šli so merit napetost na lučeh.. pa so izmerili 12v? :?
xenonke pa delujejo na nekaj kv

že ima kdo kakšno podobno izkušnjo..?
mogoče so to res samo govorice :?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So sep 15, 2007 12:42 am

mene pa zanima ce je kdo ze montirau xenon kit v novega passata 2007 letnik.ma kolega pa bi kupu xenon kit pa mislm da ma nekak drgac za prklopt,pa ce bi kdo znau svetovat

Matos1
Nov uporabnik

Napisal/-a Matos1 So sep 15, 2007 12:30 pm

lenivec je napisal/-a:tisti kv so zagonski tok...

drugače pa dajte že enkrat razumet da je vse skkupaj isto sranje in med kiti ni razlik

Bodi siguren da je med kiti ogromna razlika kot dan in noč, res je da žarnica zaradi kvalitetnega kita ne bo bolje ali drugače svetila ampak vprašanje je kako dolgo ti bo služil ta kit , sem že vidal preveč "skurjenih" kitov, kit žarnic. Jaz osebno prisegam samo na originalne balaste, torej Hella, Bosch, AL, Valeo. To so pač balasti s katerimi imaš "mir" dokler imaš avto. Poznam tudi X ljudi ki imajo mesečno težave s temi kitajskimi balasti, zadeva crkuje... Seveda pa spoštujem tvoje mnenje in nikakor ni moj namen da bi se s kom prerekal!

Lp

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre So sep 15, 2007 1:29 pm

in potem prisegas na "bosch", ki sploh ne dela kitov :lol: kvaliteten kit dobis od kaixena 8)
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So sep 15, 2007 1:31 pm

jurre je napisal/-a:in potem prisegas na "bosch", ki sploh ne dela kitov :lol: kvaliteten kit dobis od kaixena 8)

se enkrat preberi da ne omenja teh kitov o katerih je bilo ze tudi precej napisanega
pac pa ORIGINALNE balaste Bosch ki jih najdes v prenekaterih avtomobilih :idea:
in seveda naprej omenjene hella, valeo...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov