Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 26, 2004 2:12 pm

monster_d je napisal/-a:
PaGeR je napisal/-a:
lisko1 je napisal/-a:Torzija se premakne.... in ni kaj dost trša..... sicer pa trdoto se da zelo lepo nastavt z amortizerji. Sam sem mel APEX fedre pa premakjeno torzijo+komplet novih in trašnih amortizerjev......stvar dobesedno LIMA

Ali ni torzija namest zadnjih amortizerjev ter fedrov?

Nočm nč pametovat, sam mam jst 4x fedre, pa newem kako je pri torziji... Prosim da obrazložiš....

LP

Spredaj vijacne vzmeti + amortizer
Zadaj amotizer + torzija

Točno tako. SPredaj maš vijačne vzmeti ker so pač zavite u špiralo in se jim reče VIJAČNE.
Torzija pa je dejansk palca ki je na en stran zašpanana u karoserijo na drug stran pa je obešena kola gor.
Dejansk je to fedra ki se pač ne stiska kot vijačna vzmet ampak se zvija okrog svoje osi.
Za primer si vzam palico ki jo na eni strani pritrdiš nekam. Na drugi strani pa jo sučeš okrog svoje osi-se ti upira in po končanem zvojanju se vrne nazaj v prvotni položaj.
No na tak način deluje torzija. Poleg tega pa še maš seveda amortizerje ki blažijo nihanje da pač avtek ne poskakuje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Sr maj 26, 2004 2:53 pm

Jasmy je napisal/-a:Jaz mam kmplet apex kit (fedre in amortizerji-40mm) in se mi avto zelo lepo drži ceste. Vzadi mam torzijo in to torzijo so sam premaknal.

Drugače pa knap, ja lega bo dobra pa bolš se ti bo ceste držal kot sedaj (logično), sam če hočeš da je avto še mal bolš, kupi komplet. Mal dražje je pol.

Lep pozdrav
Jasmy

A mi lahko prosim poveš kje si dobila Apex kit najcenej in za koliko. Sam iščem nekaj podobnega...

LP Tilen
Slika

Uporabniški avatar
Jasmy
Stalni uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a Jasmy Sr maj 26, 2004 6:05 pm

Tilen je napisal/-a:
Jasmy je napisal/-a:Jaz mam kmplet apex kit (fedre in amortizerji-40mm) in se mi avto zelo lepo drži ceste. Vzadi mam torzijo in to torzijo so sam premaknal.

Drugače pa knap, ja lega bo dobra pa bolš se ti bo ceste držal kot sedaj (logično), sam če hočeš da je avto še mal bolš, kupi komplet. Mal dražje je pol.

Lep pozdrav
Jasmy

A mi lahko prosim poveš kje si dobila Apex kit najcenej in za koliko. Sam iščem nekaj podobnega...

LP Tilen

Jaz sem kupla apex kit v a3m in zanj odštela le 46k. Takrat je bla tista akcija 40% popusta in sem jo izkorisla. Mogoče da ma zdj tud kakšne popuste al pa kašna znižanja. Nevem pozanimaj se.

Lep pozdrav
Jasmy

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Sr maj 26, 2004 9:14 pm

No tud sam mam Apex vzmeti na Meganu pa sm dal z montažo 30k.Pa moram rečt da je avto glih prov spustlo, tko da ne pošaram glih vsake mal večje luknje, pa tud pa tud glih prov je trd(tko da ne čutiš glih vdake mravljice k jo povoziš), nizkopresečne gume (45) pa so vse skup še ful poboljšale tko da sm z dobljenim zadovoljen!
Slika

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap Če maj 27, 2004 6:50 am

kje je najceneje kupiti apex in montirat, kje si ti kupil in montiral, da je pršlo 30k sit.

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Če maj 27, 2004 12:08 pm

Fantje in dekleta, the real thing je samo tole:

Slika
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a simko1 Če maj 27, 2004 8:22 pm

Jaz mam ze tudi tri leta apexove vzmeti na kii.Imel sem totalko pa so mi avto nazaj skop nardil pa je bil odspredaj za 2 cm nizji od zadaj pa normalno pasem po 3mesecih zletel s ceste in drugic naredo totalko.Pol pa sem se odlocil da ga znizam in moram povedati da sem zelo zadovoljen z apex vzmetmi.Avto je nizem in je zelo stabile na cesti ovinke vozim kot na dirkah pa se sekat jih ne rabim.
Zmontirali so mi jih v RDO centru pa se temnenje sip sem imel tako da me je to olajsalo za 60 tisoc montaza pa je bila zastonj

Uporabniški avatar
[Psyho]
Novinec

Napisal/-a [Psyho] Po maj 31, 2004 4:27 pm

a v A3M, k je cena za cliota 26k (se mi zdi) je vključena tudi montaža?

Bl ne, se men zdi? :?

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Po maj 31, 2004 10:25 pm

[Psyho] je napisal/-a:a v A3M, k je cena za cliota 26k (se mi zdi) je vključena tudi montaža?

Ne se bat, montaža ni nikol vključena v ceno, pa še 26K brez montaže je hudo mal!
Slika

Uporabniški avatar
Jasmy
Stalni uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a Jasmy To jun 01, 2004 12:20 pm

[Psyho] je napisal/-a:a v A3M, k je cena za cliota 26k (se mi zdi) je vključena tudi montaža?

Ne to je cena samo fedr, drugač montaža pr a3m pride 15k. Sam zdj nevem al je za montažo za samo fedre kaj manj.

Lep pozdrav
Jasmy

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jun 01, 2004 1:04 pm

Jasmy je napisal/-a:

Ne to je cena samo fedr, drugač montaža pr a3m pride 15k. Sam zdj nevem al je za montažo za samo fedre kaj manj.

Lep pozdrav
Jasmy

FAck niso normalni!
RAje sam eno urco si uzamem casa in zmontiram fedre, pa grem na firmo placam ddv za montiranje feder pa mi napisejo, strokovno montazo!
Pa prisparas vec kot 10k :wink:
Usaj jaz sem tako naredo, nedam nobenemu tolk kesa, usaj eni dnara ne serjemo :D :twisted: :twisted:

bonifaci
Nov uporabnik

Kraj: litija

Napisal/-a bonifaci To jun 01, 2004 2:24 pm

Mojstri. Nasvet rabim, odločil sem se za nakup vzmeti in sem v dilemi katere.Ker sem o Apexih slišal in prebral različna mnenja imam v mislih naslednje dvoje:
Vzmeti FK Cena: 40.000,00 nižji 35,40mm - Pro-Car
Vzmeti H&R Cena: 44.000,00 nižji 30mm - Technoracing
Razlika ceni je minimalna,skoraj ni omembe vredna.
Katere bi bile bolše :?: .Clio 1.2 letnik 2000

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap To jun 01, 2004 6:41 pm

kaj je pa z apeksom narobe?? :?:

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To jun 01, 2004 6:50 pm

knap je napisal/-a:kaj je pa z apeksom narobe?? :?:

Pust ga, ga je ze nekdo napizdo da je cisti falus to. :wink:

bonifaci
Nov uporabnik

Kraj: litija

Napisal/-a bonifaci To jun 01, 2004 7:25 pm

Nisem reku da je kej narobe.Je bla pred časom,ne dolg nazaj tema tud na tem forumu v kateri so jih eni spluval spet drugi spet hvalil Apexe.Ni mi blo ušeč ker je bil preveč mešano mnenje, dočim za ostale fedre ni blo tko.

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a simko1 To jun 01, 2004 9:38 pm

bonifaci je napisal/-a:

Nisem reku da je kej narobe.Je bla pred časom,ne dolg nazaj tema tud na tem forumu v kateri so jih eni spluval spet drugi spet hvalil Apexe.Ni mi blo ušeč ker je bil preveč mešano mnenje, dočim za ostale fedre ni blo tko.

Ves kako je to,vsak hvali tisto kar je preizkusil in je tud zadovoljen s tem.
Jaz sem z Apex vzmetmi zadovoljen,ko pa bom menjal avto pa se bom spet odlocil za njih.Druge vzmeti pa ne bom hvalil in ne grajal.
Na tebi je ostalo le to da izberes,kar se ti zdi najboljse in bos zadovoljen,z enimi al pa z drugimi,kajti ce bos imelene ne bos hvalil tistih katerih ne bos imel.
Veliko uzikov v voznji po znizanju :pivo

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap Če jun 03, 2004 3:18 pm

še enkrat, če kupim športne vzmeti -35mm a je potrebno menjati tudi amortizerje (punto II, l. 2003) veliko sem prebral na forumu tak da zdej sploh ne vem.!? :? divjam pa ne, pa tudi 1.2 mašina je. kakšni bodo učinki (+ - ) ps. kakšna je sploh življenska doba šp. vz. ob normalni vožnji

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če jun 03, 2004 3:25 pm

knap je napisal/-a:še enkrat, če kupim športne vzmeti -35mm a je potrebno menjati tudi amortizerje (punto II, l. 2003) veliko sem prebral na forumu tak da zdej sploh ne vem.!? :? divjam pa ne, pa tudi 1.2 mašina je. kakšni bodo učinki (+ - ) ps. kakšna je sploh življenska doba šp. vz. ob normalni vožnji

NE, je pa priporocljivo! :wink: :D

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe jun 04, 2004 8:00 am

jebemu žalost, zdele kličem na amortizerja in mi prbije
fedri 60 tisoč, montaža 12.000 papirji 7 tisoč...

se prav fakin 80 jurjev sam za fedr!!!!
a so bolani?!

pišuka a niso mel pred kratkim v AM napisan da so kao 50 kompletno z vsem ?!
đizs... sam gotovina :(
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
HMX
Novinec

Kraj: Radlje Ob Dravi

Napisal/-a HMX Pe jun 04, 2004 8:59 am

Priporočam tršanje amortizerjev. Brez tega je isto, kot pa če bi na originalne fedre dal
total zrabljene amortizerje. Če ne verjameš, ti izračunam! Sej vsi vemo, da se da z
rabljenimi amortizerji tud peljat, samo ravno športno pa ni...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov