Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To nov 30, 2004 11:53 pm

Sm se :P Ma kolega lanosa, k sm ga tud že pelu, pa nimam nč fajnga za povedat. :D
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Sr dec 01, 2004 12:26 am

dejan84 je napisal/-a:Sm se :P Ma kolega lanosa, k sm ga tud že pelu, pa nimam nč fajnga za povedat. :D
kaj pa nubira oz. leganca :?: :D no jst sm zadovoln, pa kolektor je še čist uredu :D

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr dec 01, 2004 6:33 pm

Pozdravček!

Matiza nisem vozil, tako da vama ne morem svetovat. Vsekakor pa mislim da je Twingo prava izbira. Sam sem ga vozil leto in pol, v tem času naredil več kot 50.000 km. Avto je zelo varčen, saj lahko s pametno vožnjo pokuri samo dobrih 5 litrov. Količina opreme je lahko precej različna, za takšno ceno in letnik, kot praviš pa bi morala dobiti avto od prvega lastnika z vso opremo in platneno streho. Vzdrževanje avtomobila je precej nezahtevno. Redno servisiranje je vse kar zahteva. Če se bosta odločila za platneno streho pazita da avto ni bil poškodovan, saj se lahko zgodi da ne bo več tesnila. Pri avtomobilu pa bodita pozorna predvsem da je redno servisiran, da je bil pravočasno zamenjan zobati jermen in vodna črpalka. Drugače pa avto nima posebnih slabosti. Predvsem pa bosta pozitivno presenečena nad prostornostjo in prilagodljivostjo avtomobila.

Lp Tristan01

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Sr dec 01, 2004 8:04 pm

Kdo bi si mislil, da je avto v praktično nespremenjeni obliki, na cesti že 11 let, a je še vedno mladostno svež.
Ko sem se prvič vsedel v twinga, sem bil nad njegovo prostornostjo tako prijetno presenečen, da sem ostal brez besed. V primerjavi s cliom je v twingu občutek prostornosti veliko bolj izrazit. Vzrok za to je predvsem v enoprostorski zasnovi avta, ki je edinstvena v svojem razredu. Osebi na prednjih sedežih se v avtu počutita zelo kraljevsko, za zadnji del, pa se moramo odločiti ali ga bodo zasedali potniki ali prtljaga. Karkoli bomo izbrali, bo odločitev pravilna, saj se na račun po dolžini pomične zadnje klopi da pridobiti ali prostor za noge zadnjih potnikov ali pa dodaten prostor v prtljažniku. Zato bomo imeli pri izbiri le ene izmed teh dveh stvari občutek, da se vozimo v veliko večjem avtu.
Največji problem pri twingih starejših letnikov predstavlja varnost, saj zanjo na začetku ni bilo najbolje poskrbljeno. To napako so odpravili l. 98, ko so twinga zapeljali pod "kirurške nože," ki so mu naredili facelift, ki se mu pozna predvsem na močno izboljšani varnosti - v avto med drugim od takrat naprej tudi serijsko vgrajujejo air bag - in posodobljeni notranjosti, zunanjost pa so spremenili res minimalistično.
Cena, za katero nameravaš kupiti avto, letnika 97 ni pretirana.

Upam, da si razbral, da ti svetujem matiza :twisted: , ne, saj ne, twingo bo kar prava odločitev, vsekakor pa ti svetujem, da primakneš še nekaj Cankarjev in kupiš letnik 98.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Sr dec 01, 2004 9:29 pm

Se popolnoma strinjam z Omelom in Darwinom. Zakaj pa misliš da so Twngoti tako dragi in tako držijo ceno :-P ;) 8)
Citroen Xsara HDi

AudioX
Nov uporabnik

Napisal/-a AudioX Pe dec 03, 2004 12:15 am

no vidte to je že mal boljš :lol:

ne resno hvala za odgovore če ma še kdo kej za povedat, kr...
with great bass comes great responibility

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne dec 12, 2004 7:22 am

Twingo!
imamo ga doma (žena), pa ji prav paše.

Strinjam se z ostalimi glede:
je večji, širši...
premična zadnja klop,
za to starost (kot jo ti kupuješ) in velikost avta dovolj varen (euroncap ***),
glede oblike pa tako in tako ni debate - ni mnogo avtov našlo mesta v MoMA (Museum of modern art) v New Yorku le najbolj brezčasni ali ekstravagantni: hrošč, multipla... in - twingo.

le glede cene: pred kratkim sem poskušal prodati ženinega (letnik 2000, prva reg. 2001, 35k km, motor 1,2, 60konjev, pa so mi pri dilerju ponujali 950k, tako da bi ga oni prodali za vsaj 1M.
vseeno - twingo je stilski avto.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne dec 12, 2004 11:05 am

Od teh dveh, defenitivno twingo!!!

Jaz sicer nimam nekih izkušenj, ampak ene parkrat sem peljal twingota (onega prvega, brez AB-jev) in ni tako švoh.

Zdajle bom napisal minuse (kar me je motilo):

Prvo moram pograjati zavore, v primerjavi z polotovimi so zelo švoh, bistveno bolj moraš stisnit, da je efekt. Mogoče so bile na tistem avtu kake leve ploščice, ampak tudi diski so bistveno manjši kot na polotu.

Spodnji del armaturke deljuje zelo špartansko, zvočniki so spodaj na A stebričku kar za neko glupo mrežico :shock:

Tudi namestitev zadnjih sedežev in police mi ni najbolj všeč, ker je preveč lufta okoli in se ne prilega vse tesno skupaj. (OK, sedeži naj bi bili pomični in polica se lahko dviguje z prtljažnimi vrati, to je vse lepo in prav, samo meni osebno ne izgleda najboljše).

Pa tudi sedeži so mi v polotu boljši!

No, da zaključim, v bistvu bi se na vse zadeve lahko privadil, razen na zavore!!

PS.: OK če vredu pomislim, bi tudi polotove sedeže pogrešal :twisted:

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo Ne dec 12, 2004 12:33 pm

Definitivno TWINGO, ce bi moral res samo med tema dvema izbirati. Sicer pa naj malo se razmisli pa naj pogled vrže še na kak drug avto.

Lp
Jony
No pain no gain!!!!
Slika

Uporabniški avatar
hovi
Nov uporabnik

Napisal/-a hovi Če mar 08, 2007 10:23 am

da malo pogrejem temo in ne odpiram nove :)

punci je v "oko" pado matiz od avtohiše, in me zanima če je kdo kupoval pri tej avtohiši in če ima kdo kaj proti njim za povedat :)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1323092#

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Če mar 08, 2007 11:03 am

Ma ne matiza no 8)
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Če mar 08, 2007 11:37 am

jst ti lahko povem za daewoo nubiro da mi dela brez posebnosti, delam samo redne servise, razn zdaj sm naredu zlo velik servis, ampak to je zaradi kilometrov zgolj preventiva. Je pa res, da se nubira razlikuje od matica in lanosa, tko kot se leganza od nubire. Tko da bo boljš če nekdo, ki dejansko ma ali pa je mel matica napiše kaj in kako.
Za to avtohišo pa nimam pojma, zdi se mi mal drag.

lp rugby

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če mar 08, 2007 11:47 am

hovi je napisal/-a:da malo pogrejem temo in ne odpiram nove :)

punci je v "oko" pado matiz od avtohiše, in me zanima če je kdo kupoval pri tej avtohiši in če ima kdo kaj proti njim za povedat :)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1323092#

S to avtohišo nimam izkušenj - sicer pa so primeri, ko imajo kupci pri isti avtohiši bistveno drugačno izkušnjo.

Zato, je po mojem prepričanju bolje kot zbirat mnenja "za in proti", enostavno sam ali pa z nekom, ki se spozna avto pregledat (karamboliranost, vzdrževanost, morebitne skrite napake ... ) in se dogovorit glede garancije oz konkretno "kaj storiti če pride do težav z avtomobilom"

Sicer pa bi osebno pogledal še kakšnega MATIZA - pri tem pogrešam klimo

LP

Uporabniški avatar
*alko*
Novinec

Kraj: Slov.konjice

Napisal/-a *alko* Če mar 08, 2007 12:03 pm

Raje tvongota!

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Če mar 08, 2007 10:50 pm

Jaz ti svetujem Twingota. Pa ne zato ker ga imam sam, ampak zato ker sem z njim več kot zadovoljen. Majhna poraba, notranja prostornost (visok 194cm, pa sedim not ko kralj), super se znajde v mestu, deli niso dragi (veliko je ponaredkov), poceni registracija itd.

V skoraj nespremenjeni obliki se je na tržišču obdržal celih 14 let. 8)

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Pe mar 09, 2007 4:50 am

če že pogrevaš tri leta staro temo, razmisli raje o twingu namesto nekega matiza. mislim, da avtomobila nista primerljiva in da tu ne more biti pomislekov.
lp pilgrim
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov