Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe apr 29, 2005 2:43 am

1.6 je močnejši od 1.9- navor
zaradi prostornine manj porabi
ima pa verjetno manj tuning potenciala- pa še to ni nujno
lp

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Pe apr 29, 2005 9:25 pm

Evo poročilo: avto sem si ogledala in sem.....razočarana. Zakaj: armatura-tok čip, da ima vsak punto lepšo (siva barva, deluje prav bedno), sedeži trdi. neudobni k da bi se v ferarija usedla, za povrhu pa pogledam v felgo (oprostite RATKAPO)...železne felge na avtu za 5.200.000. Hvala, ampak ne hvala. Pr taki vsoti pa mislim, da lahko zahtevam vsaj alu platišča! Sej vem, da me boste skurcal, sam res sem razočarana.

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Pe apr 29, 2005 9:36 pm

A na vožnjo z 1.6 HDI nisi šla? Da sploh vidiš kako se avtomobil obnaša na cesti. Morda pa so v vožnji trdi sedeži in nekoliko mehkejše podvozje pravi kompromis.

Pojdi za hec do Citroena in si oglej ali sprobaj novega C5. Kljub navidez precej drugačnemu avtomobilu sta si v bistvu po funkionalnosti in motoriziranosti precej podobna. V C5 so sedeži fotelji, hidravlika naredi še dodatno udobje, motorji identični, armaturka verjetno še slabša kakor v P407,... Pojdi za hec pogledat, morda pa ti bo všeč - meni je C5 oblikovno bolj všeč kakor P407.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe apr 29, 2005 10:08 pm

kljukec je napisal/-a:1.6 je močnejši od 1.9- navor

Tudi to je cisto mozno, ampak v tem primeru so pac vgradili vecjo turbino in od tu prirastek navora, drugace ne more bit :roll: Do zdaj so se taki poskusi (pretezak avto in premajhna kubatura turbodizelskega motorja) ponavadi zelo klavrno koncali (spomnimo se samo Mercedesa S 350 TD) :jao: Racunajte tudi na to, da tovarne zaradi neizprosnega boja med konkurenco na trgu danes nimajo vec casa za preliminarno testiranje motorjev in da so njihovi testni vozniki kar prvi kupci sami :wink: Da bi mene nekdo pripravil v nakup takega avtomobila... jok brate, ODPADE :nae

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So apr 30, 2005 12:41 am

_Jerry_ je napisal/-a:

Tudi to je cisto mozno, ampak v tem primeru so pac vgradili vecjo turbino in od tu prirastek navora, drugace ne more bit :roll: Do zdaj so se taki poskusi (pretezak avto in premajhna kubatura turbodizelskega motorja) ponavadi zelo klavrno koncali (spomnimo se samo Mercedesa S 350 TD) :jao: Racunajte tudi na to, da tovarne zaradi neizprosnega boja med konkurenco na trgu danes nimajo vec casa za preliminarno testiranje motorjev in da so njihovi testni vozniki kar prvi kupci sami :wink: Da bi mene nekdo pripravil v nakup takega avtomobila... jok brate, ODPADE :nae

1.9 kakor je meni znano ni comon rail motor
in motor je po zasnovi star
za razliko od 1.6
poglejte laguno l95
ma 1.8 motor s cca 80km
zdej ma to 1.2 mašina
tehnika gre naprej
in ne podcenjujte je
lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So apr 30, 2005 12:51 am

sam res ce ze kupujes turbodizelico, kup neki nepodhranjenega. ze tko kar se mene tice je dizl len k fux pol ce je pa se podhranjen, pa se tok slabse. js pod 2l turbodizla sploh gledat nebi su. te stose z velikimi turbinami na mikro kubaturah povrh pa se dizlskih nej kr majo. sj slis se lepo da zre nevem 5l sam k to za sabo potegne se negativne strani ki jih pa ne navedejo. mam raj da zre recimo 7l pa da se saj kulturno premika, ne pa da mors prou pazt kdaj bo moc pa kdaj je ne bo. pa tud 1.6 za vlect 1512 kilski avto se men zdi mal smesn no. :) nevem

pa tud glede na naslednje podatke nekak js ne vidm da bi biu 1.6 mocnejsi od ostalih dveh dizlskih opcij ki sta v tem avtu:

1.6 HDI 110 manual: 0-60 12.8 seconds; top speed 119 mph; combined mpg: 51.3; CO2 emissions: 145 g/km (Band A diesel: £115pa VED), Euro 4, IG TBA.

2.0 HDI 136 manual: 0-60 10.7 seconds; top speed 129 mph; combined mpg: 47.9; CO2 emissions: 155 g/km (Band B diesel: £135pa VED), Euro 4, IG TBA.

2.0 HDI 136 auto: 0-60 11.7 seconds; top speed 127 mph; combined mpg: 42.1; CO2 emissions: 178 g/km (Band C diesel: £155pa VED), Euro 4, IG TBA.

tehnika gre naprej
in ne podcenjujte je

hehe ja ja blazno gre naprej men se tud zdi ;)
Zadnjič spremenil Voith, dne So apr 30, 2005 1:09 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So apr 30, 2005 1:00 am

zaradi prostornine manj porabi

The 407 comes with two turbodiesel engines: a 1.6-litre with 110bhp and 180lb ft of pull and our favourite, the punchy 2.0-litre with 136bhp and hefty 240lb ft of pull.

180 je vec kot 240?

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko So apr 30, 2005 8:22 am

Jaz pa bi takole rekel:
Zaenkrat nočem 16v HDI motorja. Zakaj?

Preberite si tule, ko sem dobil še čisto sveži C4 v kratek test (65km) - motor 2.0 16v HDI 136KM - motorji so enaki v Citroenih in Pežojih (PSA).
http://www.citroenbilten.com/forum/view ... 1#pid40218

Glede navora in moči pa je še vse zelo veliko odvisno od samih krivulj, saj max. navor in max. moč ne pove dosti o avtomobilu. Potrebno je še pogledat kako je izračunan menjalnik in sami odzivnosti motorja. To kar vsi proizvajalci prodajajo novim kupcem - max navor XXX NM pri že 1900 ali celo 1700 vrtljajih lahko kar mirno pozabite. Pa tudi tiste tovarniške krivulje navora in moči so pravljica za otroke. Turbo dizli (TDI, HDI, JTD,..) imajo maksimalne navore tam med 2300 in 2700 vrtljaji - preverjeno!

Papir prenese vse, zato pa je potrebno vsak avto pred nakupom dobro spoznat in narediti vsaj 50 km z njim po različnih cestah.

Pa še okrog porabe: nizko kubaturni 16v motorji v velikih/težkih avtomobilih so ponavadi precej požrešnejši kakor višjekubaturni. Tudi moja Xsara lahko pije le 4,2 litra dizla (iz Kp v Dalmacijo in nazaj), vendar imam porabo 6,1l ko še ni bilo čipa (110KM), ter 6,5l sedaj ko je čip, s tem, da imam zelo veliko kratkih mestnih voženj z neogretim motorjem.

Motorja 1.6 16v še nisem vozil, vendar sem skoraj prepričan, da recimo v C4 ali P307 ob istem načinu vožnje pije od 0,5 do 1 liter nafte več kakor 8v 2.0 HDI.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne maj 01, 2005 12:11 am

kljukec je napisal/-a:tehnika gre naprej
in ne podcenjujte je

Ja, tehnika gre naprej in lahko si preprican, da bo recimo Bushu brez dvoma pomagala, da bo ob naslednji "preventivni" vojni zaradi tega pobil se veliko vec nedolznih ljudi, kot jih je v prejsnji :twisted:

In kaj imamo od tega neverjetnega napredka tehnike mi, miroljubni ljudje :?: Ne samo da nimamo cisto NIC, ampak se veliko slabse kot to :roll: Namesto da bi avtomobilske tovarne tehnoloski napredek uporabljale za izboljsevanje zanesljivosti avtomobilov, se, delno sicer zaradi konkurencnosti avtomobilskih proizvajalcev, v glavnem pa zaradi njihovega cisto navadnega POHLEPA, dogaja ravno obratno: tovarne namesto da bi razmisljale, kako neko stvar narediti cim bolj kvalitetno, razmisljajo, kako to isto stvar narediti cim ceneje -potem si pa lahko mislite, kaksen je rezultat... :evil: Francozi danes hodijo po isti poti, ki so jo v zadnjih 30 letih prehodili Italijani. Ta pot se sicer njim samim financno zelo obrestuje, narod pa vodi strmo NAVZDOL. Kupci njihovih avtomobilov so primarne, neposredne zrtve taksne strategije, tovarne same (in posledicno drzava) bodo sekundarne, posredne zrtve. Ampak za to je sefom popolnoma vseeno, takrat, ko bo prislo do poloma, bodo oni ze zdavnaj kje na Karibih ali na Bahamih, s polnimi zepi denarja in se bodo le se zabavali, ko bodo brali o krizi v svojih bivsih tovarnah... :wink:

Cojko, vzrok v opisani zakasnitvi odzivnosti motorja je elektronske narave in je tovarni zelo dobro znana. Namesto drazjega, hitrejsega cipa so pac uporabili cenejsega, pocasnejsega. Ce je prihranek 1 euro, bi po njihovi racunici po vec 10 milijonih izdelanih motorjev tega tipa prihranili prav toliko milijonov eurov. Se pa ta primer slamparije (namerne, prosim lepo) od vseh ostalih (na katerih tovarne prihranijo ne milijone, ampak MILIJARDE eurov) loci po tem, da je ta rec ZIVLJENJSKO NEVARNA. Pri prehitevanju se bo v nalednjih nekaj letih ubilo toliko in toliko ljudi, nekateri bodo tozili tovarno, v glavnem pa sploh ne... In tudi ce jo bodo tozili, kako bodo dokazali, da so se zaleteli ravno zaradi zamika v odzivnosti cipa? Je najvecji dovoljeni zamik zakonsko predpisan? Ni. Sodisce bo v prvih primerih zato zagotovo presodilo v korist tovarne. In ubilo se bi se toliko in toliko ljudi, CE... ce ne bi nekaj teh primerov prislo v javnost. No, TAKRAT bo pa tovarna zacela vgrajevati hitrejsi cip, sicer ljudje ne bi vec kupovali njenih avtomobilov. To so zame navadni MORILCI. In zato jaz vozim stare, dobre, preizkusene avtomobile... ;)

Povem vam se nekaj: ne samo avtomobilski proizvajalci, celo letalski prevozniki dobesedno trgujejo s cloveskimi zivljenji. Primer: ceprav bi lahko ze zdavnaj presli na letalsko gorivo, ki se ob nesreci ne bi vzgalo in bi po strmoglavljenju letala preprecilo pozar, zaradi denarja se vedno vztrajajo na starem, poceni gorivu, pri katerem letalo ob najmanjsi napaki pilota (ali tehnicni pomanjkljivosti) zagori kot baklja. In takih primerov je se NESTETO. Drzave raje vlagajo v oborozevanje in razmisljajo, kako bodo pobili cimvec sovraznikov, kot pa da bi vlagali v razvoj in varnost lastnih drzavljanov. Le zakaj, ce bodo pa oni sami kmalu na Bahamih? No, upam da se jim bo letalo vzgalo, ko bodo leteli tja... :lol:

Povzetek: ne bodite OVCE in ne kupujte taksnih avtomobilov, ki so zivljenjsko nevarni. Kupite stare, varne, preizkusene avtomobile, ali pa (ce ze imate denar) primaknite se kak tolar vec in kupite avto bolj zanesljive znamke. Ceprav je danes lahko ze skoraj vsako jabolko crvivo :? Jaz zato ze dolgo casa pijem samo kompot, ce me razumete... :mrgreen:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne maj 01, 2005 3:17 am

_Jerry_ :clapclap :bow :pivo sam nebi znou bols povedat.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne maj 01, 2005 5:14 am

Blacky je napisal/-a:Evo poročilo: avto sem si ogledala in sem.....razočarana. Zakaj: armatura-tok čip, da ima vsak punto lepšo (siva barva, deluje prav bedno), sedeži trdi. neudobni k da bi se v ferarija usedla, za povrhu pa pogledam v felgo (oprostite RATKAPO)...železne felge na avtu za 5.200.000. Hvala, ampak ne hvala. Pr taki vsoti pa mislim, da lahko zahtevam vsaj alu platišča! Sej vem, da me boste skurcal, sam res sem razočarana.

torej, brinetka, 407 odpade (čeprav so meni prodali avto za 6,5M z jeklenimi platišči, pa je pač ostalo odtehtalo - vendar te razumem, če ti avto, ko sedeš vanj, ne potegne - bejž z njega ven),

prav tako te ne mikajo ostale velike firme, saj če te prav razumem:
Men velik pomen, da nima vsak ta drug tazga avta. Zato odpade Citroen, Renault, Ford in podobni.

jaj, jaj, ženske izbirčne ;) ...

kaj pa kaj takega
(vsi so redke ptice pri nas, resda niso vsi dizli, vsi so malo čez 5M - no ja saab je malo dražji pa legacy tud, je pa zato forfour malo cenejši...):

ampak - nima jih vsak

pt cruiser
Slika

forfour
Slika

saab 9.3
Slika

legacy
Slika

lybra
Slika
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky To maj 03, 2005 8:08 am

Hmmm jest še zdej nimam avta!!!! Joj kok sem zbirčna, ampak mislim da se bliža dan, ko vam bom sporočila, da jo imam: NOVO ZVERINCO!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 03, 2005 9:21 am

Blacky je napisal/-a:Hmmm jest še zdej nimam avta!!!! Joj kok sem zbirčna, ampak mislim da se bliža dan, ko vam bom sporočila, da jo imam: NOVO ZVERINCO!

sj mas prou. kr bot izbircna, bos saj dobila tist s cimr bos zadovoljna :)

kup si rablenga porschla da vo v stilu tvoj awatar :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov