AM je napisal/-a:Ti si pa ja nor... Ta avto je bil več na servisih, kot na cesti...
V letu 2006 si imel 11 servisov.... Lol....
Pa na leto imaš v povprečju po 5 , 6 servisov... Pa kaj si fukjen ....
Malo pretiravaš al pa je VW res tak j**c....
To je samo primer doslednega in prenventivnega servisiranja avtomobila. Ti pač imaš drugačno filozfijo, "dokler bo šel bo šel, ko bo pa crknil gre pa tak na odpad" jaz sem pa ziheraš in zavedam sem da vsaka okvara, pa tudi če je najmanjša, čez čas provzroči večjo (dražjo).
Primer kaže predvsem redne servise. Vsi izredni servisi so bili večinoma brezplačni (garancija) Kar je bilo neljubih dogodkov kot je zadnja šipa, hladilniki ipd, je zavarovalnica plačala.
Gre predvsem za različne filozofije. Ne zaupam nepooblaščenim serviserjem in se držim tistega da je POCENI NAJDRAŽJE.
Če imaš rad svoj avto (in sebe) mu boš privoščil nujno potrebno vzdrževanje. To se ti zdi ogromno ker je to edini takšen seznam. Poznaš še kakšen? Kakšne druge znamke?
Čez en mesec dobim novo astro GTC in bom enako vodil evidenco o stroških, pa bova čez slabih 6 let kakšno rekla na to temo

Upam da bo z astro manj stroškov.
Že nakupna cena je višja za 2000 €. Golf je bil 28000 DM kar lahko na grobo preračunamo kot 14000 €. Astra je 16000 €
Ne pozabi glavna finta je v tem koliko ti pomeni varen in zanesljiv avtomobil. Jaz sem naprimer golfu zdaj privoščil odlične gume (Potenza 050 A) če prav sem vedel da ga bom prodal. En kolega je pa za svojega Audija dal gume ki so precej cenejše (nikoli slišal za model) dodal je še 100 € in je še lite feltne dobil zraven...
To je pač tako...meni veliko pomeni varnost, a nekomu več pomeni ime znamke (Audi) kot dobre gume.....Audi se bolj sliši kot Wolksvagen

a ne?
Vsak po svoje razume vzdrževanje vozila....zato imamo toliko goljufij pri nakupu rabljenega. Moj avto je tako ohranjen (kot nov) da bi mu komot ene 70-80 tisoč km prevrtel, pa bi lažje kakšnega nategnil, ampak to ni moj stil. Verjamem da obstajajo kupci ki bolj cenijo dosledno vzdrževan avto kot pa malo prevoženih kilometrov. Jaz sem že tak....samo dokaze (račune) moram videt.