Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jan 05, 2008 1:53 pm

torej zarad prehitevanja plačaš 600€ :lol: fak ne,sori to pa nisem vedo. Stari kar danes se bom naročo na čipanje da bom lahko toti mesec 5 avtov prehitel,pa potem za ovinkom plačal policaju :lol:

mogoče sem bolj staromodne narave,samo zarad prehitevanja se mi zdi butasto devat 600€ pa potem še podpiranja policije...
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So jan 05, 2008 2:54 pm

Dariooo je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:pri čem? pri računo od policije? s tem pa bi se strinjal ja :EE

Sploh ti, ko imaš tolk čipanih avtov pa izkušenj da glava peče ane :) Če se ti ne moreš kontrolirat in močen avto voziš neprestano nad omejitvami ne posplošuj to na ostale. Vsak avto gre 60 v naselju in 140 na avtocesti, ne vem kaj to toliko povdarjaš. Namen čipa je popolnoma drug, kot ga očitno vidiš ti.

lp

jaz imam 1.3 multijet 75 konjev in imam porabo 5.5 kombinirane voznje...baje ce bi ha chipal na 90 konjev baje da bi imel manjso porabo pa se manj bi ga rabu terat da gre kam in bi vec vleku pri nizjih obratih.....to drzi??

aja...sej 75 se da chipat na 90 ne?
LP

Na multijete in te zadeve se ne spoznam, tako da ne vem na koliko se kej čipa, lahko samo preberem na strani tunerjev. Poraba dvomim da se bo znižala, če se že, je to komaj opazno. Da ga je treba pa manj terat pa drži, navor se poveča in tudi krivulja navora se izboljša.

Patrik_A3 je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:pri čem? pri računo od policije? s tem pa bi se strinjal ja :EE

Sploh ti, ko imaš tolk čipanih avtov pa izkušenj da glava peče ane :) Če se ti ne moreš kontrolirat in močen avto voziš neprestano nad omejitvami ne posplošuj to na ostale. Vsak avto gre 60 v naselju in 140 na avtocesti, ne vem kaj to toliko povdarjaš. Namen čipa je popolnoma drug, kot ga očitno vidiš ti.

lp

daj nekaj mi razloži brihtnež. Čemu bi naj čipal avto,da bi se potem 60 vozo? Daj mit e prosim razloži namen čipanja v današnjih časih kjer so kazni 1000€ in za vsakim ovinkom postavljen radar? čemu ti potem služi teh 30 konjev več pa 600€ manj v denarnici?

Še enkrat bom napisal. Čip ti dvigne končno hitrost za nekaj kmh, ampak že original končna je NAD omejitvijo, tako da tole omenjanje čipa in vožnje nad omejitvijo nima nobene zveze. Vožnja v naselju pri 40, 50, 60 ali celo 100kmh je popolnoma ista če imaš čip ali pa ne, če imaš 90 konjev ali pa 190. Oba avta sta tega zmožna in čip tu NE igra vloge. Poanta čipa je večja moč, kar se kaže v boljših pospeških, torej so tudi prehitevanja bolj varna, ker to lahko storiš hitreje, če pa ne prehitevaš pa tudi ni treba. (Jaz recimo zelo malo). Samo če si na križišču ali pa za traktorjem ki vozi 30 na cesti in veš da si obsojen na n-kilometrsko vožnjo za njim in iščeš luknjo za prehitevanje, ti lahko večja moč pač pomaga. Druga stvar je, kot je razloženo v začetku posta, lažja vožnja na račun večjega navora pri nižjih obratih. In spet boljši pospeški brez prestavljanja al kakorkoli, če to komu kaj pomeni. Ne vem zakaj se potem ne zgražaš nad 130 konjskimi avti, tako kot nad nekom, ki čipa na take konje. Konec koncev je pa lahko nekomu samo v užitek pospeševanje na polno ko je prazna cesta in je za to raje pripravljen dat 600€, namesto da da 6.000€ ali več za močnejši avto. Btw: ne vem od kje ti cifra 600€, ko pa sem za najdražji čip pri rsr-ju dal manj (ko sem prišel s kolegom). Za te navadne čipe za katere se folk zanima je pa cena še toliko nižja, sploh 30% off.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So jan 05, 2008 2:58 pm

moč nima veze z nesrečami, ALKOHOL jih ima.! 100x sem že napisal, da se z 200hp da avto dosti "lepše" vozit, in ponavljam spet v usa vozijo v povprečju avtomobile z min 150-200hp in to 17 letniki, pol nevem ki je problem. Ampak tam se večina zaleti zarad gužve, nepravilno menjavanje pasov in nerodnosti... Tu pri nas pa pa se ga napije folk vsede v cliota 1,2 in gas do podna, sledi prva dreva.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Kraj: ok. mb

Napisal/-a Vasc0 So jan 05, 2008 4:36 pm

se strinjam... največji problem je v alkoholu!

namen čipanja pa je pomanjšati porabo goriva, povečati moč in navor, zato nevem zaka se tu polek mešajo kazni in policija...

saj če sem dal avto čipat še ne pomeni da divjam po naselju in prehitevam z 200km/h

sedaj ko je avto čipan lahko brez problema potegnem mimo v 4. prestavi za kar sem moral prej prestaviti v 3.-jo

s križišča bolj potegne in če že, sem zadovoln s porabo -tako olja kot goriva.

ni mi žal da sem čipal - sploh pa da sem šel k RSR ker tam ti pa vse lepo pove kak pa kako to deluje in ti za bvz ne bo šel čipat avta iz 150PS na 250PS če ve da to ni ok.
No Engine, Like Turbo Engine ;)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 So jan 05, 2008 4:42 pm

hvala za opis. 115 TDI gre baje na 150 KM, če se ne motim, kako gre pa tole s cenami, če je avto starejši od xx let, je še cenejš?

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Napisal/-a Vasc0 So jan 05, 2008 4:48 pm

Za vsa vozila z dieselskim motorjem v tem ceniku z letom izdelave '99 in starejša, je cena predelave enotna, 250 €.

Bencinski turbo motorji se plačajo po ceniku neodvisno od letnika izdelave.

tak

1.9 TDI 115PS 85KW 285 Nm (320)
150 110 320 (380) => po čipanju
Slika
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 05, 2008 6:26 pm

Škoda se sploh kregat. Pavel_P in Vasc0 sta lepo povedala zakaj se čipa in točno to je moj namen. Nikoli ne divjam, ne prehitevam na regionalnih cestah (izjema traktor, kolesar,...), na AC ne delam bedarij. Vem pa, da ko grem prehitevat, hočem v čimkrajšem času mimo. Na AC mi je pa zelo pomembno, da pri današnjih kulturnežih in pametnjakovičih pridem čimprej mimo, če ne mi že na 2km blenda, da se mu umaknem.

Skratka moja vožnja se ne bo spremenila prav nič.

PS: Lepo prosim, da tema ne zaide v prepir, ker bi jaz zelo rad našel sokompanjona, ki bi čipal 30% ceneje;) Hvala.

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Napisal/-a Vasc0 So jan 05, 2008 6:32 pm

točno tako...

če hoče kdo šimfat čipanje naj odpre svojo temo

ta tema je bila ustvarjena zaradi iskanja kandidatov za čipanje in nabiranja izskušenj kaj se tiče čip tuning (ni važno al je dizl al bencinar, al je turbo al ni)

v glavnem...

brez prepirov prosim

za vse tiste kandidate ki boste šli k RSR pa vam zagotavljam da ne boste razočarani (in s tem ne delam reklam!!!)-govorim iz izkušenj ;)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jan 05, 2008 6:38 pm

Kak lahko čipanje poveča hitrost??Je pa res, da rabiš šipanje, če hočeš prehitevat pa ne šaltaš prestavo nižje, drugače pa js tut ne vidim smisel čipanja. Poraba pa tut močno dvomim da se zmanjša. Očitno vas ma dost čipane avte, pa me zanima kolk se vam je končna povečala pa kolk majnša je poraba pri podobni vožnji kot pred čipanjem.
LP Rok

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So jan 05, 2008 6:42 pm

Drocky je napisal/-a:Kak lahko čipanje poveča hitrost??Je pa res, da rabiš šipanje, če hočeš prehitevat pa ne šaltaš prestavo nižje, drugače pa js tut ne vidim smisel čipanja. Poraba pa tut močno dvomim da se zmanjša. Očitno vas ma dost čipane avte, pa me zanima kolk se vam je končna povečala pa kolk majnša je poraba pri podobni vožnji kot pred čipanjem.

pejt mal nazaj poste brat,ti bo vse jasno :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R So jan 05, 2008 6:45 pm

Zakaj pa se s čipanjem ne bi povečala končna hitrost, če je avto močnejši?? Omejitev so edino prestavna razmerja, ki jih je treba spremenit, podaljšat. Avto porabi manj goriva pri enakem režimu vožnje kot pred čipanjem. Če pa uporabljaš celotno konjenico, pa poraba naraste, normalno.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 05, 2008 6:50 pm

Pri meni grem stavit, da bi se tudi končna povišala zaradi tega, ker imam v 6. še toliko lufta, da glava boli.... pač je motor prešvoh da bi do konca izkoristil prestavo.

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Napisal/-a Vasc0 So jan 05, 2008 7:09 pm

s čipanjem ti dvigneš obrate motorja zato se pozna tudi na končni - pri meni je pred čipanjem avto šel 240km/h po števcu (torej okoli 230 realnih), po čipanju sem ga pa stisnil 260km/h (po števcu)

zato se vsem čudno zdi kako bi se tudi končna povečala če nima kaj veze z menjalnikom :)

em, poraba- poraba se pomanjša ker serijski turbo motorji delajo od 1500 obratov pri bensinskem motorju (za dizla nevem, tam pomojem že od 900). Zdaj po čipanju se pa fajn pozna da avto tisto prav potegne šele pri 2500 obratih (sm je pa res da 3x bol potegne kot pa prej) :P
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 05, 2008 10:02 pm

legendarac je napisal/-a:Prevoženih imam 205.000 km. Se splača oziroma ali je pri tej kilometrini še dobro opravit chip tuing.Je navadni TDI letnik 2001.Z motorjem še nisem imel nikakršnih težav,tudi poraba olja je normalna 0.5 l na 15000 km.Odločil bi se za RSR .Kakšno je vaše mnenje ?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 05, 2008 10:07 pm

Vasc0 je napisal/-a:jaz sem čipal svojega 1.8t z 200.ooo prevoženimi pa do zdaj ni kai narobe (prevozil sem že 15.ooo od čipanja)

turbo dela brezhibno in olja tud ne spije veliko (še manj kot prej)

sm moj je bencinar ne :s

za dizla nevem

Če bencinc zdrži, zdrži tud dizelaš.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 05, 2008 10:14 pm

nejkonej je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:PS: Lepo prosim, da tema ne zaide v prepir, ker bi jaz zelo rad našel sokompanjona, ki bi čipal 30% ceneje;) Hvala.

Aprila 100% računaj name če boš zdržal do takrat ;)

Hehe... upam, da bo že kaj prej. Če ne pa ko bo.... pa aprila pa aprila ;) :D

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 05, 2008 10:24 pm

To pa res ne vem....za 3 se mi zdi, da so se enkrat nekaj pogovarjali samo nisem prepričan....bom zdle mal prečekiral.... jaz upam da vsaj to še velja.

Edit: Nop. Kolkor sem zdajle gledal in iskal (najdi.si) je 30% max.... še vedno dost dober. Sploh glede na to da še enega komaj dobiš, kaj šele da bi mogel 2 ali več interesentov iskat.

Uporabniški avatar
JerdnaL
Nov uporabnik

Napisal/-a JerdnaL Ne jan 06, 2008 9:45 am

nejkonej je napisal/-a:Hehe ja 30 % je le nekaj :D Hmm kaj pa če jih gre več kot 2 naenkrat čipat? Do koliko gre popust (če sploh gre nižje)

Mi smo se pred novim letom najdl štirje komadi pa ni blo nč več popusta... Na razne dodatke pa je popust 0% (jaz sem vzel še filter).

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jan 06, 2008 11:09 am

JerdnaL je napisal/-a:Mi smo se pred novim letom najdl štirje komadi pa ni blo nč več popusta... Na razne dodatke pa je popust 0% (jaz sem vzel še filter).

Torej 30% je pa še vedno?

Uporabniški avatar
maks01
Nov uporabnik

Napisal/-a maks01 Po jan 07, 2008 1:41 pm

FBR je napisal/-a:
JerdnaL je napisal/-a:Mi smo se pred novim letom najdl štirje komadi pa ni blo nč več popusta... Na razne dodatke pa je popust 0% (jaz sem vzel še filter).

Torej 30% je pa še vedno?

Ja, 30 % imajo vedno če prideta vsaj dva. Pa nič čakat, kar čipat. Se splača, čeprav kot
vidim imaš podoben stil vožnje kot jaz. Ampak "od viška glava ne boli" pravijo. :D
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov