Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe sep 02, 2005 4:55 pm

INFINITI

Imam popolnoma enak problem, samo med 80 in 85 km/h.
Probali s dvojimi gumami (novimi in starimi), scentrirali feltne na avtu, luftov nobenih. Menjalnik OK.

Vzrok naj bi bile polosi ali (suh) zglob. Drug teden bomo zadeve razstavili.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne sep 04, 2005 9:48 pm

Nasty je napisal/-a:INFINITI

Imam popolnoma enak problem, samo med 80 in 85 km/h.
Probali s dvojimi gumami (novimi in starimi), scentrirali feltne na avtu, luftov nobenih. Menjalnik OK.

Vzrok naj bi bile polosi ali (suh) zglob. Drug teden bomo zadeve razstavili.

Pri meni je bilo to ja - sedaj je vse 1a ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če apr 13, 2006 7:56 am

:roll: Vibracije in tresenje se je zopet vrnilo ko sem dal gor nizkopresečne široke gume :? Sem da l avto na servis in mi rečejo ja homokinetični so šli - se mi je zdelo čudno da bi zato treslo, pa tudi niso pokali, ampak ok - zamenjajo plačam in isti drek! :evil:
-Odpeljem avto nazaj in tipi gledajo in merijo cela 2 dni in na koncu ne ugotovijo nobenega vzroka. -SO merili vse lufte, iztekanja, zamenjali gumice v podvozju in en končnik, probali z drugimi gumami in feltnami pa nič.

Sem glical na amortizer če bi lahko bili kakšni fedri ipd v riti, čeprav so na testerju izpadli OK, razen zadnjih ki so malce obrabljeni in je rekel da kaj takega še niso imeli.

Nimam več pojma kaj naj bi bilo. -En tip, ki tudi šraufa dirkalnike pravi da je možno da so diski, vendar ne trese diskov, ko bremzam ipd. -WTF? :roll:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe apr 14, 2006 3:16 pm

Kaj si dal vse štiri gume balansirat al samo prednje?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Pe apr 14, 2006 3:34 pm

Nisem vsega bral, pa vseeno. Če enkrat vredu "na črto" zaviraš, ne pomaga nobeno balansiranje več ;)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe apr 14, 2006 3:55 pm

kot je reko martk; če je guma jajčasta al pa bulasta na tekalni površini(ne na strani!!) ti nobeno centriranje ne pomaga, ker centrira se levo/desno če me zastopte :oops:
tak da če niso ble gume prav shranjene čez zimo al pa če je defektna guma je lahko hudič....
če pa dela tut z drugimi gumami(nism te najbol razumeu glede tega infiniti) pol pa nimam pojma....

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Napisal/-a peroa Pe apr 14, 2006 5:09 pm

INFINITI je napisal/-a::roll: Vibracije in tresenje se je zopet vrnilo ko sem dal gor nizkopresečne široke gume :? Sem da l avto na servis in mi rečejo ja homokinetični so šli - se mi je zdelo čudno da bi zato treslo, pa tudi niso pokali, ampak ok - zamenjajo plačam in isti drek! :evil:
-Odpeljem avto nazaj in tipi gledajo in merijo cela 2 dni in na koncu ne ugotovijo nobenega vzroka. -SO merili vse lufte, iztekanja, zamenjali gumice v podvozju in en končnik, probali z drugimi gumami in feltnami pa nič.

Sem glical na amortizer če bi lahko bili kakšni fedri ipd v riti, čeprav so na testerju izpadli OK, razen zadnjih ki so malce obrabljeni in je rekel da kaj takega še niso imeli.

Nimam več pojma kaj naj bi bilo. -En tip, ki tudi šraufa dirkalnike pravi da je možno da so diski, vendar ne trese diskov, ko bremzam ipd. -WTF? :roll:

Sej to z diski pa ma logiko.
Diski se vrtijo in če disk ni zbalansiran oz. ima neka odstopanja v materialu , bo to tudi povzročalo neke vibracije.
Pa to potem nima veze s tresenjem pri bremzanju, ker ni vzrok to, da je zvit.

DrMac
Nov uporabnik

Kraj: Tolmin

Napisal/-a DrMac Pe apr 14, 2006 5:38 pm

jst bi najprej preveril nosilce motorja, možno je da je kakšen počen !

Lp
---Avtodeli rabljeni in novi za vse znamke vozil !---

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe apr 14, 2006 6:55 pm

nekdo je napisu da se ne da gume scentrirat na gram natančno da se ker ma vsaka digitalna mašina tudi možnost fine nastavitve sam tega noben ne dela kdo ti bo pa uteži brusu pa cviku na gram natančno?? optiko pa špan štela vse kar se na avtu štelat da se prav sprednji in zadnji stek ,nagibi in zaostajanje ampak zaostajanje ma redko kater avto za štelat no to sem zdej mal na splošno razložu glede tresenja pa kako so ble skladiščene gume?? a so vse isti datum??glede silent blokov pa ne vem no če bi bli res tok utrujeni pol ti ne bi mogl optike štelat ker bi pri nastavitvi na taprav stek koles in pol pri izravnavi naravnost njemu končni rezultat skoz nihal gor dol nikol ne bi ostal isto res je da so to desetinke ampak če bi ga to jebal bi pogledu kaj je narobe če pa boš roke rihtu pa vpraši k VARGALANT-u če ima obnovljene

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Ne apr 16, 2006 6:34 pm

Nekaj casa nazaj sem imel isti problem...bil je pa problem v luftu med distancnim obockom ki ga das na notranjo stran feltne in pestom...ko sem menjal te oborcke in ponovno centriral je problem odpravljen. Poglej za vsak slucaj se to.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po apr 17, 2006 12:26 pm

Hvala za odgovore fantje. Sedaj da odgovorim
Vse 4 gume so nacentrirane u nulo. Tudi jajčaste niso. Smo tudi dvignili avto zavrteli kolesa in spodaj dali mersko šipko pa se guma ni v eni točki dotaknila - nobena od njih. Potem so dali za foro originalne feltne in platišča od drugega coupeja in je še vedno treslo. Tudi tisto z obročkom za pesto smo pogledali in se ulega kot kondom na tiča.
Nosilci motorja so bili preverjeni tudi in so 100% OK.
Sedaj čakam na nove diske in ploščice od EBC. Sem se tudi pogovarjal na Avtotrade-u in sem izrazil nezadovoljstvo, da se bolj ne potrudijo glede težave.
Upam da bo v kratkem prišlo do kake pametne rešitve.

Nekdo
Nov uporabnik

Napisal/-a Nekdo To apr 18, 2006 9:05 am

a si že pomislil na diske??

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 18, 2006 9:13 am

Tresejo ti polosovine. Na polosovinah imaš uteži in polosovivine morajo bit scentrirane. Če je ena slaba ti bo tresl tok da boš mislu, da ti bo vrglo havbo iz avta.
Pejt lepo na servis in naj probajo z drugimi polosovinami.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To apr 18, 2006 11:03 am

Nekdo je napisal/-a:a si že pomislil na diske??

Sem - jih čakam nove

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To apr 18, 2006 11:10 am

nebivedu je napisal/-a:Tresejo ti polosovine. Na polosovinah imaš uteži in polosovivine morajo bit scentrirane. Če je ena slaba ti bo tresl tok da boš mislu, da ti bo vrglo havbo iz avta.
Pejt lepo na servis in naj probajo z drugimi polosovinami.

Polosovine so nove - baje so šle gor skupaj z homokinetičnimi; je pa res tako kot si rekel; trese kot svinja. Iskreno sem že popolnoma obupal; ne krivim avtomobila ampak servis, ki rad sprejema denar naredi pa nič.
Med drugim so mi lani ko so menjali pakne pametnjakoviči zdrgnili zavorne klešče in pobrali zaščitni sloj dol, tako da je lepo čez zimo vse površinsko zarjavelo. Potem so tudi eno pikico, ki jo je na plehu naredil kamen s ceste na moje naročilo sanirali, vendar tako da so rjavico prekrili z barvo in sedaj nekaj mesecev kasneje se je vse razvcetelo in odluščilo. Mesec dni nazaj gledam pod havbo in vse nekaj masno pri servo rezervoarju. GLedam zakaj pušča in jasno - en tepec je tam nalil tekočino do VRHA ČEPA, namesto do oznake med max in min in je od pritiska prebijalo ven :roll: :roll: , da bi pa ugotivili da je
olje v motorju skoraj pod rezervo pa itak da niso.
Ma tale servis na HYUNDAI AVTOTRADE je šel v 3p.m., na začetku je bil nek tip tam in je vse bilo 100%, sedaj pa kot da bi dal nekim učencem iz OŠ, da se igrajo z avtomobilom :roll:

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To apr 18, 2006 12:02 pm

men tut trese avto pr na začetku pri 50 zdej tm ene 70 km/h kr neki
k da bi se v šejkerju vozu... kar pa recimo prej z zimskimi gumami in feltnami ni delal...

uglavnem nevem kaj dogaja tem avtom.. al so to res tok ceste slabe al kaj ...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Tresenje

Napisal/-a Kritik Pe apr 21, 2006 11:41 am

Pozdravljeni. Sam imam enake probleme vsakič ko zamenjam gume. Ampak sem ugotovil da je problem pri meni samo na eni feltni. Imam ALU felge, pa me samo ena j.... :roll: In kaj naredim? Vsakič ko jih zamenjam in centriram, grem po okoli 200 km nazaj k vulkanizerju in zahtevam, da mi tisto felgo scentrira kar na avtu, tako da zavrti kolo tja do 120 km/h pol pa z neko napravo meri odstopanja. In po tem centriranju mi ne trese več, pri nobeni hitrosti, tud pri 170 km/h ne. Priporočam pa avtocenter Svetek na zaloški. Res je mal drag, ampak vedno naredi tako kot je treba.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe apr 21, 2006 12:25 pm

Poznam to vrsto centriranja, vendar je to največkrat potuha ki ne reši dejanski problem zakaj trese. No na Hyundai avtotrade so blagovolili rihtati avto 15.5 - res krasno skratka. Do takrat bom zamenjal diske in ploščice in upal da je v temu bil problem.

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Po apr 24, 2006 1:22 pm

jah pr ns je blo narobe, da so bli diski mal zviti mensezdi pa je pr ene 105 začel trest k p*****a...pol smo jih dal pa zbrusit ("DREJAT") je blo pa dobr

l.p. drsokodj
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 06, 2006 11:19 am

OK ZADEVO SMO REŠILI in nikoli si nebi mislil kako banalna zadeva je bila problem.
Lani sem namreč na HYUNDAI AVTOTRADE v Ljubljani menjal zavorne ploščice, ker so se razlepile. Diske so dali na drejanje in jih montirali nazaj gor. Dejansko je zadeva tresla od samega začetka po temu drejanju, vendar ker sem imel gor zimske balone, se ni skoraj nič čutilo. Vendar sem potem ko sem dal 16" letne z nizkoprofilnimi gumami gor začel čutiti močne vibracije. Bil sem velikokrat na servisu (Hyundai avto trade) in niso NIČ popravili, nazadnje so trdili da gre za izrabljene homokinetične in to je pripeljalo do računa preko 160.000 sit, avto je pa ostal v istem stanju. Nadalje so ponovno vzeli avto za 2 DNI na servis in baje vse premerili in pregledali ugotovili pa DREK NA ŠIBICI. No nakar mi je tip ki mi rihta gume in feltne povedal, da je možno da je kakšna umazanija med pesto in diskom in da zato tako močno trese. Meni se je zdelo malo čudno, ampak rekel je da je milimeter na pesti lahko tudi skoraj centimeter na robu gume zaradi oboda. IN ok včeraj sem menjal sklopko in kolesni ležaj pri enemu privatnemu mehaniku, nakar me človek pokliče in pove da so našli med diskom in pesto spredaj desno veliko umazanije med drugim tudi opilke od drejanja. DIsk in pesto so spucali in našraufali go in glej ga zlomka NIČ VEČ NE TRESE!. Torej so "EKSPERTI" na Hyundai avtotrade zaradi tako banalne šlamparije bili vzrok nepotrebnim računom in živciranju - da človek ne verjame. Nazadnje so mi hoteli prodati nove roke, češ da to bo pa še edina možnost -BRAVO FANTJE (NOT)!!
Tako - sedaj bom drugi teden še dal gor EBC komplet diskov in zavornih ploščic in bo KONČNO MIR! -Če ni tudi kakšna pesta šla v 3 p.m. zaradi sil tresenja.

-Direktorju HAT bom pa napisal en velik dopis, ker je še veliko drugih šlamparij katere sem moral na lastne stroške odpravljati in iskati rešitve, kjer bo dobil vse kopije računov in dokumentov. Mene pa zagotovo NIKOLI več ne bodo videli, pa tudi še koga, saj so si naredili zelo veliko antireklamo z svojim delom in bom zagotovo obvestil ljudi o temu.
Zadnjič spremenil INFINITI, dne So maj 06, 2006 2:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov