Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jul 04, 2009 10:19 pm

Technologic je napisal/-a:To ni mogoče da nekdo tolkrat obrne cel avto po dolgem in počez. Mene bi stara od bajte nagnala da bi tolk cajta pri avtu zabiu, punca bi me pustla, šole pa itak nebi naredo.

Ne enga oba :) Pa še tretji se obeta :) No sej se dela tud vse ostalo zato pa gre tako počasi (glej temo od petke...)

Pugi : kot nadomestek teh kaj so bili sedaj gor je razlika kot dan in noč.....norim ne....nekih hard offroadov se ne grem.....za normalno uporabo so pa popolnoma dovolj....

Falco bom te verjetno res rabil.....ko bom menjaval še zadnje.....ob enem pa bom zadnjim fedram dodal še par listov da bo avto zadaj višji....za spredaj se še odločam.

Je pa trenutno nevozen ker čakam na volanski amortizer...žal brez tega gre avto samo po terenu.....za vožnjo po normalni cesti ni :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ So jul 04, 2009 10:21 pm

te pa me pokliči, saj maš cifro. ;)

dosegljiv 24/7 :)
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jul 27, 2009 11:22 am

Evo končno dočakam volanski amortizer. Ko sem starega snel je bil ( ni ga bilo :D ) , obračal se je tako kot sem ga obrnil, brez vsakega upiranja. Pri novem pa se moreš zelo orenk nardit poleg da ga sploh premakneš. No močnemu servo volanu to ni noben problem. Se pa prekleto čuti razlika....volan je popolnoma miren , v luknjah nič ne trza ampak gre lepo prek kot po ravnini....in kar je najbolj pomembno ne skače več po cesti, kajti prej je začel popolnoma nekonktrolirano skakat levo desno, gor dol....

No lepo se bohoti za jarmovim drogom

Slika

In če že ima sprednje amortizerje nove sem mu privošču še nove zadnje.
Slika
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne avg 02, 2009 10:09 pm

Spet vikend in spet nekaj novega :D
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne avg 02, 2009 10:13 pm

Vsaka čast za izvirnost, tako vgrajenih zvočnikov pa še nisem videl nikoli :lol:

Kako se obnese?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne avg 02, 2009 10:27 pm

Čist tako mimogrede, a si kaj razmišljal, da bi na jeepu zamenjal gumice na podvozju z poliretanskim bushing kitom? Preverjeno zelo dobra zadeva! Bolje kot novo in/ali guma - resno. Jaz sem to zamenjal pri mojem pick up in prva vožnja je bila, kot bi imel drugi, nov avto! Tudi nekaj prijateljev, ki imajo Jeepe je to zamenjalo in so vsi več kot zadovoljni.

http://www.suspensionconnection.com/cgi ... 2016J.html

Ta link zgoraj sem dal čist tako simbolično. Zadevo lahko najdeš na Ebayu ali pa pri kakšni drugi firmi. Malo preveriš cene in če pošiljajo v evropo.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po avg 03, 2009 6:37 am

cruiser1 tale kit ima tudi omix-ada oz. Rugged Ridge (original deli za jeepe) od koder moj mehanik naroča dele zame :) Zadaj v fedrah in pregibnih rokah imam tako nove gumice oz. puše. Spredaj v rokah in stabilizatorju bom mogoč še nekoč menjal. Verjamem , da je ratlika tud v vsakodnevni vožnji najbolj pa se tele gumice izkažejo na terenu kjer se ne uničijo tako hitro. Sicer pa se sedaj z novimi vsemi amortizerji pelje zelo spodobno tako , da o kaki menjavi gumic še ne razmišljam :)

Technologic: Verjameš ali ne tole izvirnost so si zmislili američani :) Ampak v originalu so bili not 13cm dvosistemci s papirnato membrano, ki pa je pač odstopla in treba si je bilo zmislit nekaj novega :) Pač se je luknje mal povečalo (dremelj je zakon) nardilo še luknje za visokotonce ter vse skupaj vgradilo :) Čeprav bi reku , da je volumen škatle hudo premali in pa da radio s svojimi 18timi wati RMS-a dokaj slabo dohaja 75W RMS-a koliko bi naj imeli tile zvočniki, je za jeepa popolnoma dovolj. Saj moraš tako ali tako na terenu poslušat pogone in pa kdaj boš zapel s podvozjem na kako skalo :)
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne avg 16, 2009 3:46 pm

No spet sončna nedelja in čas za jeepa :D

Tokrat težave s hidravlično sklopko. Spustil je glavni cilinder tako, da pritisk pušča nazaj v posodico in posledično popusti sklopka.

Pomožni cilinder ni delal težav saj je dostopno tako rekoč z vsemi kluči....

Problemi so se začeli ( no ne bi se, če ne bi bila nedelja) pri glavnem cilindru...
Saj se vijak nahajaja v kabini pri pedalih nad varovalkami...Finta pa je da je steblo vijaka prekleto dolgo in navadna gedora ne pride do matice....podalšanega nastavka gedore pa nimam :roll:
Slika

In ker je nedelja pač ne morem letet v Merkur po orodje....treba se je znajd :D
Slika

Vzel 13 nastavek....ga povrtal in na njega privaril še en nastavek....stvar je delovala:)
Slika
Cilindri so plastični....Fan pa bo povedal če se bodo dali obnovit.
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne avg 16, 2009 4:30 pm

:? Lisko a bi šel malo na pregled v POLJE :shock: sedaj pa je skoraj , da že šlo več za njega kakor je vreden :?: :roll: Vreden pa sigurno ni toliko kolikor si vložil :idea:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne avg 16, 2009 5:01 pm

Ivan36 je napisal/-a::? Lisko a bi šel malo na pregled v POLJE :shock: sedaj pa je skoraj , da že šlo več za njega kakor je vreden :?: :roll: Vreden pa sigurno ni toliko kolikor si vložil :idea:

Nimam ga zato da bi gledal koliko je vreden ali koliko vložim v njega....mam ga za hobi in dušo :) Toliko koliko sem dal za njega in popravila do amortizerjev so nanesla vrednost katero bi odštel pred dvema letoma za dober primerek....ampak kdo mi lahko da garancijo da bi tisti dober primerek res bil tako dober?:) Z drugimi besedami....če kupiš kao dober primerek kao ohranjen malo km itd....in daš za njega kr veliko vsoto pa ti tam kaj crkne.....spušiš na polno.....če kupiš zjahan primerek in ga lepo počasi obnoviš imaš na koncu tako ali tako vse novo če pa crkne pa spušiš dosti manj kot če bi dal več....
Do ta čas ko boš pa zjebanga obnovil bo pa oni začel crkovat :) V končni fazi vseeno če misliš imet avto do konca kot to nameravam jaz ali pa še vsaj 5 let.

Sicer pa kot že povedano....avto je za dušo in še ni prevzel mesta dayli driverja.
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Ne avg 16, 2009 6:26 pm

Ok se predam pol ga pa sam še dvigni, da bo zgledal noro :D neki naredi, da bo zažigal okol magari na terenu :idea:
Nekaj takega za plažo ali zimo :shock: 8)
Tukaj pa tisti polyuretanski silent bloki http://www.jeep4x4center.com/energy-sus ... kee-xj.htm 8) 139,99USD
Priponke
CT89JeepCherokeeXJ4D_10911.jpg
2008JeepCherokeeSUTbeach.jpg

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Ne avg 16, 2009 7:02 pm

lisko je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a::? Lisko a bi šel malo na pregled v POLJE :shock: sedaj pa je skoraj , da že šlo več za njega kakor je vreden :?: :roll: Vreden pa sigurno ni toliko kolikor si vložil :idea:

Nimam ga zato da bi gledal koliko je vreden ali koliko vložim v njega....mam ga za hobi in dušo :) Toliko koliko sem dal za njega in popravila do amortizerjev so nanesla vrednost katero bi odštel pred dvema letoma za dober primerek....ampak kdo mi lahko da garancijo da bi tisti dober primerek res bil tako dober?:) Z drugimi besedami....če kupiš kao dober primerek kao ohranjen malo km itd....in daš za njega kr veliko vsoto pa ti tam kaj crkne.....spušiš na polno.....če kupiš zjahan primerek in ga lepo počasi obnoviš imaš na koncu tako ali tako vse novo če pa crkne pa spušiš dosti manj kot če bi dal več....
Do ta čas ko boš pa zjebanga obnovil bo pa oni začel crkovat :) V končni fazi vseeno če misliš imet avto do konca kot to nameravam jaz ali pa še vsaj 5 let.

Sicer pa kot že povedano....avto je za dušo in še ni prevzel mesta dayli driverja.

Si pa že nanga tolko zmetal da bi lahko kupil en nov avto.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne avg 16, 2009 8:06 pm

north789 samo si pa smesen s takimi izjavami ne...ce je reku da ga ima za hobby...in mu je avto vsec...kaj pol?

Drugace lisko se popolno strinjam s tabo....ko avto lepo zrihtas je lahko ko nov oz se bolsi....ce pa kupis nov avto imas tolko stroskov, da pece glava

-kasko
-servisi na pooblascenem servisu (cena da pades dol)
-ce se kaj pokvari rezervni del mores kupit nov (da o ceni ne govorim)
-ce se kaj pokvari itaq sam ne mores nic sraufat
-kose itaq ne dobis rabljene....

Tako da.....zame so avti kot vino..bolj so stari, lepsi so... :)

Bravo lisko!!
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne avg 16, 2009 8:07 pm

Počasi bo samo še školjka ostala stara, vse ostalo bo novo ... z drugimi besedami, crknilo bo vse kar lahko sploh crkne. Dobra posledica tega je, da bo Lisko postal profi od profijev za popravilo Jeep-a.

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Ne avg 16, 2009 9:11 pm

lisko je napisal/-a:No spet sončna nedelja in čas za jeepa :D

Tokrat težave s hidravlično sklopko. Spustil je glavni cilinder tako, da pritisk pušča nazaj v posodico in posledično popusti sklopka.

Pomožni cilinder ni delal težav saj je dostopno tako rekoč z vsemi kluči....

Problemi so se začeli ( no ne bi se, če ne bi bila nedelja) pri glavnem cilindru...
Saj se vijak nahajaja v kabini pri pedalih nad varovalkami...Finta pa je da je steblo vijaka prekleto dolgo in navadna gedora ne pride do matice....podalšanega nastavka gedore pa nimam :roll:
Slika

In ker je nedelja pač ne morem letet v Merkur po orodje....treba se je znajd :D
Slika

Vzel 13 nastavek....ga povrtal in na njega privaril še en nastavek....stvar je delovala:)
Slika
Cilindri so plastični....Fan pa bo povedal če se bodo dali obnovit.

Lisica da nebojo drugi mislili ampak to je pač potrošni material mi smo ga mogli tudi na našem l200 menjat je bla pa cena okol 40 eur. Dajo se pa dobit samo gumice ampak mislim da je cena pri nas na servisih skoraj enaka kot pa nov iz tujine.
Clean look

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne avg 16, 2009 10:54 pm

Dariooo je napisal/-a:north789 samo si pa smesen s takimi izjavami ne...ce je reku da ga ima za hobby...in mu je avto vsec...kaj pol?

Drugace lisko se popolno strinjam s tabo....ko avto lepo zrihtas je lahko ko nov oz se bolsi....ce pa kupis nov avto imas tolko stroskov, da pece glava

-kasko
-servisi na pooblascenem servisu (cena da pades dol)
-ce se kaj pokvari rezervni del mores kupit nov (da o ceni ne govorim)
-ce se kaj pokvari itaq sam ne mores nic sraufat
-kose itaq ne dobis rabljene....

Tako da.....zame so avti kot vino..bolj so stari, lepsi so... :)

Bravo lisko!!

Pozdravljeni

X2

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po avg 17, 2009 7:18 am

Obnova takega cilindra je enostavna (bila), če imaš kaj materiala na voljo, ker je roba identična zavoram. Včasih je AC ali Volan imel vse gumice na mero in obliko, danes je po evropski regulativi prepovedano popravljanje zavornih cilindrov, smejo se samo menjati v paru. Mogoče je tako prav, ko je toliko brezveznikov, zavore pa niso hec. Fana ne poznam, včasih je pa tam na Viču delal blondinec z rdečim Jeepom. Taki mojstri bi ti sigurno lažje pomagali. Za nove dele pa vidim da Sachs dela, malo je za vprašat.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Po avg 17, 2009 3:04 pm

Saj ne govorim na pamet tale Xantia v avatarju ... :D je že prišla brez nakupa 1200€ sami servisi je pa sedaj skoraj , ko nova samo jo verjetno ne bom več registriral, ker pol se bom vozil pa bo spet kaj crknilo :evil: pač star, športen in hiter hehe, kar pa posledično rabi tudi izredne servise in več €€€ od nekih mlinčkov do 1.4 ccm :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po avg 17, 2009 7:27 pm

Poba če maš voljo šravfat pa zapravljat ti samo nadaljuj.Itak delaš zase in za svoj denar in te boli za izjave drugih.Na žalost imam tud jaz to napako da me vsak najmanjši drek na avtu moti in je treba takoj zrihtat,kot sem recimo na 13 let starem Tipotu šel delat generalno na motorju ki niti ni bila tako draga (400€-drug motor + obnova razen batov,ker so bili cilindri ko šus v bistvu najbrž tud motor na splošno ni bil slab sam sem se odločil obnovit ga pa da je 100% mir)pa skoz sem neki nanj dajal pa menjal pa kupoval,zdaj ga ma pa 2 leti punca in razen rednega servisa in sprednjih ploščic nismo rihtali nič več,na Mareo sem pa tud že nekaj vložil in sem v avto 100% siguren da bo zdržal tudi do tađikistana kadar češ.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom To avg 18, 2009 6:59 am

V Sloveniji smo sploh čudni. Povsod poo Evropi in Ameriki veliko dalj vzdržujejo avte, tako v Franciji in Italiji vidiš veterane v polni družinski formi. V Ameriki Mercedesov, Porschejev, športnih Alf in tega ko salate, nisem mogel verjeti, vse ohranjeno in zgledno vzdrževano. Pri nas pa "če nemate novga Golfa ste 1qrc urejdni". Tudi sam imam veterana s 350k km, pa mi mogoče ne bi bilo tega treba. Za vzdrževanje v lastni režiji porabim toliko kot sosed za kasko, ob vrhunskih Brembo zavorah in gumah s hitrostno oznako W ali Z ne morem zapraviti toliko, kot bi dal za redni sevis, saj je vseeno kateri. Je pa svojevrsten izziv, spopasti se z železnino in krepiti znanje. jaz sem še posebej v težavnem položaju, ker so Francoski avti svojeglavi in ponekod po nepotrebnem komplicirani. Prav prijetno se človek počuti, ko spozna še koga, ki je enako munjen kot midva z Liskotom in kar vztrajamo na vzdrževanju.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost