Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Moj avto leta 2010 je

Citroën C3 Picasso
21
6%
Mercedes-Benz razred E
40
11%
Opel Astra
63
18%
Peugeot 3008
10
3%
Škoda Yeti
30
8%
Toyota iQ
9
3%
Volkswagen Polo
62
17%
žal ga ni na tem seznamu
102
29%
iz principa sploh ne odgovarjam na take ankete
18
5%

Skupaj glasov : 355

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr nov 11, 2009 11:53 pm

peroRS je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Zanesljiv po 2h mesecih prodaje?! Čakaj malo. Ko pride ven nov passat, po 1 tednu prodaje, lahko vsi sproščeno rečemo zanesljiv avto!? Kaj veš o avtu? Lahko se ti točno čez 3 mesece pokvari, lahko pride do serijske napake in ne bučk prodajat. Avto ni nič posebnega, so mi pa škode zares ušeč ! Ampak yeti je dokaz vagovskega dovgcajta, razen seata. In za to kar ponuja, je avto definitivno predrag. In ne nisem je vozil, verjamem pa da je avto dobro vodljiv, ampak zaneslejivost nima veze z vodljivostjo, pojem zaneseljivost je zame: ne crkuje, ne škripa, ni čričkov, ni serijske napake, ni porodnih napak...

1) Avto ni posebej lep, je pa posebnež, tako kot Roomster in še veliko drugih avtomobilov vseh znamk.

2) ČE ga nisi vozil, kako veš da je predrag zato kar ponuja. Najprej poglej malo cenik pa boš videl, da za 21.500€ dobiš:
- Yetija 1.8TSI 160KM (že nekaj let na tržišču preverjen VAG motor, z odličnimi zmogljivostmi in za svojo moč ugodno porabo)
-4x4 pogon (z najnovejšo sklopko haldex in eLSD zaporo diferenciala, samodejno zaviranje pri spusti navzdol)
-sicer najosnovnejša oprema, a za povprečnega voznika dovolj (ESP, vsa elektrika, varnost, itd.)
-4 leta garancije

Poglej malo konkurenco pa boš videl cene.

Jaz sem prevozil 1200km z Yetijem 2.0TDI CR 140KM in opremo experience+dodatki, ki stane po ceniku ca. 28.000€, a ima avto tak luksuz, ki ga najdeš v večjih limuzinah (BI-XENON smerni žarometi, 17'' platišča z gumami širine 225, tempomat, samodejno parkiranje vozila s parkirnimi senzorji, elektronska klima, radio Bolero z zaslonom na dotik+30GB spomina+CD strežnik, kolenska zračna blazina, stranski zračni blazini zadaj, parkirna zavora.......).

In kaj pol če se prodaja samo 2 meseca, recimo Astra je komaj prišla ven pa je vseeno na seznamu. Izbor za avto leta nima veze s tem. Se bo pa sčasoma pokazalo, če so prisotne kakšne napake, o zadovoljnosti strank bomo pa tudi lahko prebrali ko bodo strokovnjaki in novinarji naredili anketo, ki jo naredijo vsako leto.

p.s: živimo v demokraciji in lahko glasujemo za tisti avto, ki hočemo da zmaga, pa tudi če drugim ni všeč. Meni je npr. novi Polo zlo hud (verjento zato ker mi je Golf VI hud) eni pa pravte dolgčas, po drugi strani mi pa npr. Astra ni oblikovno nič posebnega, Insignia je npr. druga zgodba 8)

Kaka oprema !!! :shock: :shock: :shock:

Zanjo bi odštel +40000€ :roll: Dam ti pa kot primer, pa nepoveličujem svojega vozila v višave,ampak moje vozilo je bilo 15.860€ in vsebuje: abs,asr,esp,6zračnih blazin,avt.klima,gretje zunj,ogledal, 1.6 common rail disel s 116Km, pazi 17col feltne z (pazi) 225/45 širine !!:roll: in nima več starega cd strežnika ampak ima novo tehnologijo,ki sliši na usb. Vozilo z tako opremo obstaja od leta 2007. Imam tudi zadnje senzorje. Torej tukaj je ukana, da se gre za neko 'novo' tehnologijo za dober denar. In cel špas je isti. Kdo bo pa vozil tako vozilo v blato in kamenje? kdo bo tudi imel stalno ukloplen 4X4 pogon, ko bo poraba 2l višja? Morda 5krat na leto, pa še tisto ko bo fajn sneg.

Še vedno ne kapiraš pojma zaneseljivost. Pridih ostaja: če je vag, je zanesljivo. :roll:
Demokracija neobstaja in tudi nikoli nebo. Dokler bo folk imel bmwje pred bajto z prodajanjem beuca nebo nikoli demokracije. Beseda beuc pomeni kokain.

PS: v ponedeljek testiram passata cc 170Km tdi. Da vidimo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če nov 12, 2009 12:28 am

Gosic je napisal/-a:ko bo poraba 2l višja?

ampak "ta" ne more s svoje kože ven :roll:

pa boš zmogel za nafto :?: :P

P.S ko boš s kije presedlal v passata, boš mislil, da si se v space shuttle usedel...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če nov 12, 2009 6:57 am

sašo5 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:ko bo poraba 2l višja?

ampak "ta" ne more s svoje kože ven :roll:

pa boš zmogel za nafto :?: :P

P.S ko boš s kije presedlal v passata, boš mislil, da si se v space shuttle usedel...

Da nebo kaj res. Ravno zadnič sem bral kako en omenja tukaj gor, ko ga je kupoval, kako škriple armaturka. Pa nehaj že omenjati porabo, ker si za svojo starost predvsem otročji. Če se pa že gremo tako, si pa sam guma boy. Si že zamenjal zadnjo levo na sprednjo levo!??! Pohiti, prevozila je že 3589km. :roll:

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Če nov 12, 2009 9:04 am

Kako pa so sploh izbrali finaliste?
Jaz na tem seznamu ne vidim nobenga primernega kadidata.
TIGR

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če nov 12, 2009 9:10 am

Gosic je napisal/-a:Ravno zadnič sem bral kako en omenja tukaj gor, ko ga je kupoval, kako škriple armaturka.

To je zelo strokovno mnenje o avtu. Od moje tete moža brata nečak po desetem kolenu ma iste težave. :bonk

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če nov 12, 2009 9:11 am

Čeprav se ta tema preveša v nekakšne čudne sfere, si ne moram kaj, da se ne obregnem ob določene pomisleke, razmišljanja, mnenja. Potvarjajo se dejstva in splošno znane informacije (pa ni potrebno peljati določenega modela).

Zopet se mešajo hruške, jabolke, češnje in še kaj se bo našlo. Mislim, da je vsem jasno, da se v krogu favoritov tekmovanja za avtomobil leta pač upošteva samo NOVE modele in ne preverjenih par let starih, zatorej je govor o dolgoletni zanesljivosti čista fikcija. Lahko pa se potegne vzporednice z obstoječimi modeli, če novejši model znotraj koncerna podeduje iste gene (Yeti, Polo,...).

O cenah letošnjih kandidatov (BREZ EVENTUELNIH POPUSTOV!!!) pa sledeče:
RAZRED MALIH AVTOMOBILOV (NE nižji srednji razred!!!):
VW Polo 1.4 16V oprema Comfortline (najbrž najbolj prodajan): 12.189€ - z vključenim ESP, radiem, klimatsko napravo, električnim paketom. Cena je konkurenčna, saj je potrebno pri vsej konkurenci upoštevati doplačilo za ESP. Tudi dokaj "ugoden" Hyundajev I20 postane drag s primerljivo opremo ter motorizacijo! Konkurenčna mu je sestrična Fabia, ki ponuja z isto motorizacijo ter paketom opreme Elegance za 12.993€ ogromno opreme za ta razred (PDC, usnejn volan, tempomat,...). Cenovno mu konkurira Renault Clio, katerega prodajne številke pač rešujejo enormne akcije. Opel Corsa, Ford Fiesta so na istem cenovnem rangu.

RAZRED KOMPAKTNIH SUV (NE nižji srednji razred):
Škoda Yeti pač ne ponuja iste filozofije, kot Kia Cee'd! Kupci omenjenih vozil so povečini tudi drugačni.
Cena Yetija je trenutno izjemno konkurenčna ter brez prave konkurence! Že omenjeni paket Experience ponuja za ta razred (trenutno) ogromno (Ksenon, PDC, Hill hold, HDC,...) ter je v optimalni motorizaciji (140km TDI) cenjen na 26.364 €. Konkurenca s primerljivo motorizacijo ter primerljivo opremo (RAV4, Kuga, Tiguan,...) je bistveno dražja. Ostarela Korejca v obliki Tuscona ter Sportaga sta pač že preveč v letih ter nekonkurenčna (roko na srce, tudi ne preveč cenejša od Yetija).

Čisto na koncu pa malo za šalo, malo za res (pa ne se zaradi tega spravljati name): brat, ki je bil pred cca 3 leti kupec novega Passata highline ima občutek, ko se usede v mojega Cee'da, da se je usedel v Space Shuttla :P , ker mu plastka v armaturni plošči tako škripa, da že išče čepke za ušesa (gre pač za znano tovarniško "šlamparijo", poznano z nemških forumov). Res pa so materiali v notranjosti neprimerljivi (les, usnje, alkantara,pravi aluminij) - vendar gre zopet za neprimerljivost med razredoma!!!

Upam, da nisem zavil preveč v OFF.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Če nov 12, 2009 11:58 am

Gosic ne bom quotal, ker si preveč napisal:D
Zanesljiv bo, ker je bla škoda do sedaj vedno. Res je, da tega ne mormo 100% vedt, ampak jim zaupam. Tko, da nič vroče krvi, moji argumenti so bolj subjektivni. Saj so pri glasovanju lahko kajne?:)

Glede SUV zadeve in uporabe 4x4. Ja, velik je takih k ga brezveze kupjo. Ampak vseeno. Ne gre se tle za kamenje, blato. Mogoče kdaj pa kdaj. Ampak bistven namen je ponavadi zaradi snega. Ravno tukej Yeti pride v ospredje. Dobro, gor po klancu recimo da prlezeš z vsakim. Ampak ko greš dol pa postane kriza, ker avto leze. Reduktorja itak noben nima, nadzora spusta pa tud skor noben. No Yeti nadzor ima in se pelje 3km/h. Nevem kako dela zadeva, ampak sem že prebral, da deluje zelo dobro. Všeč mi je tudi zato, ker nima tankovkse mere. 422 dolg, 179 širok. Ne pa da kupiš avto tega ranga, parkiraš pred merkatorjem in ugotoviš, da ne moreš odpret vrat, ker so parkirišča še za fičote.Prtljažnik zaradi dolžino očitno ne trpi preveč glede na podatke imajo vsi majhnega razen malo večjih(santafe, outlander,...)Itak so zdaj škatle na strehi za potovanja.

Torej pod črto. Avto je dober za v mesto, hribe in na avtocesto. Po besedah novinarjev je pa tudi skozi zavoje zelo suveren. Nudi ogromno opreme za svoj denar in če se človek hoče razvajat ima na voljo tudi ogromno dodatne opreme. Skoraj tako kot pri premium znamkah. Poraba ne mora bit tako grozna zaradi Haldexa 95% na prednja. Mogoče bo kdaj kje test 4x2 vs 4x4 v porabi pa bomo videli. Dobro pa še ena taka otročja sploh ker se gre za SUVa ampak mogoče omembe vredna. 2.0tdi doseže 100km/h v 9.9s(tiguan 10.5), kar je boljše od ceeda 2.0crdi.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 12, 2009 4:22 pm

Somebody_new je napisal/-a:Kako pa so sploh izbrali finaliste?

Verjetno istih "59 novinarjev" (prvi post) ali vsaj njihovi mediji.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če nov 12, 2009 7:23 pm

Nekateri citirate opremo, drugi ceno, tretji počutje, četrti škirpanje armature,jaz bom pa tisto o čemer vsi hočemo pa se izogibamo.

Zančakrstva oziroma imidža.

Kia je Kia, Škoda je Škoda, Audi je pa Audi.

Glede Passata CC. Največja slabost tega avtomobila je potovalno udobje, ki je katastrofalno.

Pa naj govori kdorkoli kar hoče!

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če nov 12, 2009 7:59 pm

simply je napisal/-a:Glede Passata CC. Največja slabost tega avtomobila je potovalno udobje, ki je katastrofalno.

:?: :!: :?:

Malo bolj obširno napiši, kaj te je motilo! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če nov 12, 2009 8:25 pm

Morda to, da ne sodeluje v letošnjem izboru?
:evil:

------------------------------

Tattoo-
napiši kdaj kaj v temo o VAG-u

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če nov 12, 2009 8:31 pm

ja res, ni to tema.... :roll:

No dobro, na temo nazaj: imam informacijo, da bo polo zmagal :P (čeprav sem sam glasoval za Astro)
Zadnjič spremenil sašo5, dne Če nov 12, 2009 8:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če nov 12, 2009 8:48 pm

Vidim, da nekateri ne razumete tega

esem je napisal/-a:Morda to, da ne sodeluje v letošnjem izboru?
:evil:

Če ne boste nehali s povsem OFF traparijami, bodo pač kartoni.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če nov 12, 2009 9:00 pm

Gasujem za žal ga ni na seznamu, ker od teh avtov mi noben ni dost všeč, da bi mu dal glas.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če nov 12, 2009 9:06 pm

A se komu da zbrskati koliko avtomobilov po svetu so prodali (za finaliste) :?:

rini
Novinec

Napisal/-a rini Če nov 12, 2009 9:45 pm

Novi Polo največji korak naprej. Včeraj sem se peljal mimo parkirišča, kjer sta bila parkirana Novi Polo in njegov predhodnik. Razlika je bila več kot očitna, zato sem danes opravil testno vožnjo in priznam, da me je navdušil.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 12, 2009 9:56 pm

Se strinjam, da je velik korak naprej. Novi Polo mi vsaj masivno deluje, stari pa ko neka srnca :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Pe nov 13, 2009 6:48 pm

Malo bolj obširno napiši, kaj te je motilo!

No pa ti ustrežem - avtomobil je pri firmi slabo leto in sicer ima prevoženih 50.000km. Ima dejansko vso opremo 170KM z DSG - navi, usnje, xenon, DCC, modrozobo povezavo, 18 colska platišča.

Napake :
1. Na dolge proge - več kot 600km je avtomobil pretrd - namreč gume višine 40 naredijo svoje - zdaj so gor 17 colska platišča z gumami 45 pa je enako. DCC je pesek v oči - comforta ni.
2. Pretesni sedeži spredaj in sama kvaliteta usnja - hitro se pozna umazanija
3. Problem z modrozobo povezavo pri določenih GSM aparatih, tudi tistih v katerih VWjev pdf zatrdi da delujejo
4. Prenizko sedenje - namreč vstopanje in izstopanje je katastrofalno za ljudi v letih.

Če ga primerjam z A6 3.0 TDI Tipt. ki je potovalni avtomobil v pravem pomenu besede je tale Passat CC bogo skopucalo. Seveda pustimo ob strani ceno. Moti tudi to, da dandanes ko je na trgu prenovljen Passat z novo notranjostjo ni vreden višje cene - saj je v notranjosti praktično enak - prej je vsaj noter izgledal malček bolje.

Verjamem pa, da je avtomobil zelo primeren za krajše razdalje in ovinkasto cesto - je kot prilepljen na cesto, DSG je fenomenalen.

To je pač samo moje opažanje, tako da se lahko mnenje od druge osebe močno razlikuje.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe nov 13, 2009 9:11 pm

moje izbire ni na seznamu, ker nobeden ni vreden mojega glasu.

OFF:Ni mi jasno, ampak nevem po kaki logiki lahko primerjate CCja in A6ko? A ni jasno, da gre tukaj za čisto drug koncept, drug namen? Madona že logika ti pove da športnik z gumo 40 ne more nudit udobja vrhunske limuzine, ki je zasnovana zato. Kot pa si rekel, je pa čez ovinke druga zgodba. Ne moreš pa zato rečit da je eden skorpucalo. pa predvidevam da ima cc 2.0 tdi, medtem ko je audi 3.0, kar je razlika noč in dan. A si že vozil a6 2.0 tdi? ropota ko traktor, sama vožnja, pospešek, in ostalo je izredno "slabo", medtem ko je 3.0 drugi svet. ;) se opravičujem za off, in se umikam.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply So nov 14, 2009 8:33 am

A si že vozil a6 2.0 tdi

Nisem in ti verjamem.

V službi se vozim z obema avtomobiloma in sem podal primerjavo in občutke, za kar je uporabnik foruma lepo prosil. Lepo pa sem poudaril da avtomobila nista cenovno primerljiva. Če sem ga sam označil tako - namreč skopucalo - in je le moje mnenje in ni se potrebno zgražat.

Pa srečno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov