No, mene isces
Mam Golfa IV 1.6 letnik 98 tri vrata, highline (brez klime

)
Kupu sem ga pred priblizno dvema letoma za 2.1m s 16" feltnami in je mel 57kkm.
Zdej ga vozim dve leti, naredu sm 50kkm. Stroskov v tem casu sem mel cca 1.8m od tega 750 k za bencin. S tem da sm 2x kupu gume kar je 250k, pa enkrat en servis po moji krivdi 120k) Ostalo pa kasko pa zavarovanje brez bonitet in redni servisi.
Avto kuri, ce ga res lepo vozis (moj rekord enga tanka) 6.6, ce ga vozis po omejitvah 7.5 - 8, ob moji "normalni voznji" (navadne ceste 90-120, AC cca 140, mesto do 20, vecinoma 10 cez omejitev) je 8 - 8.5, najvecja poraba do zdej je bla pa 9.4. To govorim na osnovi enga tanka. Ne z racunalnikom. 1.6 masina je za voznjo po navadnih cestah, ce ne gonis k utrgan zadost. Pospesek praznega do 100 je mal cez 11 sekund. Ni pa ta avto s to masino za na nemsko AC, ceprov se da kr lepo peljat 160-180 do morja, samo mam filing da pr tem masina ze mal trpi. Tko da ce vozis po omejitvah je 1.6 vredu, 1.4 ne vzet, ker je res premal, bi pa jest na tvojem mestu premislu o TDIjih. Mocni so dost, vlecejo lepo, kurjo pa kr neki manj od bencinerjev. Frend ma SDIja, pa ce ga spara nardi 1200km z enim tankom (mal vec k 50 litrov). TDI ob sparanju pomoje ne bi nc vec skuru.
Avto se men ne kvari in zaenkrat ni blo z njim se nic vecjega narobe, upam da bo tako tudi naprej. Ce bos kupil 3-vratnega ti bo dost verjetno padla sipa sprednjih vrat notr, ce ne bos pazu nanje (men sta obe), del za popravilo ene stane 13k, pa je zdej vredu, tko da se to ne bo vec dogajal. Druzga pa, po krivdi avtomobila ni blo. Zarnice pa crkujejo, ja

Men sta do sedaj obe sprednji enkrat, zadnje pa.. ne vem, ne stejem ene 3x al pa 4x ziher.
Cena za katero bi mogu dobit kej tazga bi bla pomoje od 1,9m s klimo, manj vprasanje. Glede alarma, niti ne gledat ce ga ma, rajs kupi naknadno, te ne pride velik. Klima je 400k. Kaj bi bla dejanska cena ne vem, so pa drazji od konkurence, samo meni ni zal. Jest sm zbarantal za 100k, brez problema, pa za radio (en blaupunkt, kr vredu) Je pa to cist od cloveka odvisno. Ce bi kupoval se enkrat bi zdej verjetno ze spet kupu golfa, verjetno dizla 130km pa klimo. Al pa mogoce Audija A3 ;p
Sibke tocke.. ne vem... Vprasi, ce je ze menju nosilce sprednjih sip :P Rjavijo ne, vsaj moj ni nikjer rjav, tud drugih ne vidm, za ksne druge dele tud ne vem da bi se kej izrazito kvarl. Pomoje dost vredu avto. Tak avto je pomoje pametno kupit, tezave mas lahko z vsakim avtom, za golfe pa ni slisat da bi se velik kvarl. Servisi so bli pr men tkole: 68kkm: 41k, 83kkm: 48k (mislm da so ble prednje ploscice zraven), 98kkm: 28k. To vse na rednem servisu, Avtohisa Vrtac Kranj. Redna cena je mogoce par jurjev vec, k jih poznam tm.
Jest bi rajs (tud sem) vzel par let rabljenga Golfa, kot nov mejhn avto. V par letih bos zgubu vec kot pol cene. Jest sm pa v teh dveh letih zgubil kasnih 200, 300k. Moje mnenje je, da je Golf dobra izbira.
Pa da se mal druge pokomentiram, pol bom pa nehu pisat:
Volan se men ne zdi trd. Je podobno lahek kot pri drugih avtomobilih tega letnika. Pedal za bremzo je pa zelo lahek.
Blago je res trpezno, sportni sedezi so zelo dobri, tud po 8ih urah me ni bolel hrbet. Je pa res, da ni mehko, samo me ne moti.
Menjalnik je pa trd, ja. Samo enim je to vsec, drugim ne.
Gelde desnega ogledala: na zacetku te zelo moti (vsaj mene je) zdej sm se pa navadu in mislm da nism za kej dost prkrajsan.
Tkole. Upam da ni prevec napisanga pa da ti bo pomagal pr odlocitvi. Ce te se kej zanima kr napisi, al pa poslji PM.