Ker čip ma bol mali efekt na bencinarjih cena je pa kr visoka

Pa če bi bil velik poseg v avto? Beri sem odvisen od njega in nemorem dolgo bit brez njega. Pa se vprasanje ki me najbolj zanima: Kolk KM bi pol blo?
10X & LP
SEVERcek je napisal/-a:Ve mogoče kdo kolk bi prišla turbina (magar rabljena) za berlingota 1.6i 16V 110KM?
Ker čip ma bol mali efekt na bencinarjih cena je pa kr visoka![]()
Pa če bi bil velik poseg v avto? Beri sem odvisen od njega in nemorem dolgo bit brez njega. Pa se vprasanje ki me najbolj zanima: Kolk KM bi pol blo?
10X & LP
greddy je napisal/-a:SEVERcek je napisal/-a:Ve mogoče kdo kolk bi prišla turbina (magar rabljena) za berlingota 1.6i 16V 110KM?
Ker čip ma bol mali efekt na bencinarjih cena je pa kr visoka![]()
10X & LP
Eni si predstavljate upgrade turbo kokr, da bi šel v trgovino po kruh,ampak se prekleto motite.
Misliš, da kupiš samo turbino, ter je zadeva rešena, si že kdaj sploh videl turbino, turbo kolektor itd..??
Pa začnemo pri začetku, najprej moreš vedet kakšno kompresijo imaš na avtu, po mojem mnenju bi mogu najprej znižat kompresijosko razmerje ali z drugimi bati ( a lot of money) al pa kot eno poceni alternativo tesnilo dihutnge na glave dat debelejše..
Potem, kdo ti bo naredil turbo kolektor za tvoj avto?
Potem rabiš tudi večje injektorje, da zagotoviš pravilen dotok goriva, originalni so premajhni.
Kdo ti bo delal piping, vse cevi od turbine skozi intercooler ter do sesalnega kolektorja..Rabis tudi intercooler, oz ni potrebno, ampak dobro pa je..
Rabis tudi kaksen diverter valve, ali blow off ventil..
In nenazdanje, kdo ti bo delal elektroniko za tvoj avto?
Eni si to res predstavljate, tako kot need for speed enostavno stage 1 upgrade turbo, gres v trgovino kupis, zmontiras in vozis..Ampak realnost je dalec od teorije..
Zato se tak poseg ne splača..
Da ne pozabim omenjat, da rabiš potem še močnejšo sklopko, zavore itd..
Plus tega, da ce bi ze sel v tak projekt, je velika verjetnost, da bi ti s casom povilo kaksne ojnice..Ker ta motor se zdalec ni narejen, beri predemenzioniran za taksno povisanje moči..
Ter se nekaj, nekdo je govoril o + 60HP, na kaksni osnovi si nasel to cifro..Vse je odvisno od denarja ki ga vlozis v avto, turbino forged internalsov itd..Za pravo ceno se da spravit iz tega motorja dosti več..Če je to smiselno delat na dostavnem avtu je pa stvar vsakega posameznika..
Glede turbine... mah turbino rableno dobis ze za par 10k!
To ni blem...
Blem je ugradnja...
Turbino poganjajo izpusni plini torej more bi vezana na izpusen kolektor...
Pol naslednje...
Vetrnico moras tudi mazati...Nekje moras potegnit olje z masine...
Pol se montaza ic-ja...
Pa tudi hladilni sistem moras bolj hladit ce motor bolj obremenis... prav tako tut olje..
Pa material, pa talenta ko ti bo to delal..![]()
Plus tega motor kaj dolg nebi zdrzal, max nekje do 0.5bara bi slo, kar pa ti pri tej masini nebi dalo niti 50km!
Po pravem je treba pri takem posegu menjati pol motorja... Ker pol je motor tut bolj obremenjen in hkrati usi premikajoci se deli... bati, lezaji, batni obrocki itd...
Viper123 je napisal/-a:SEVERcek je napisal/-a:Sn mislo da bi za kakih 300-400k se ze dalo naredit sment pa taki.
Za ta denar se da dobiti odmične in pa mogoče se izpušni in sesalni kolektor. S tem bi lahko pridobil kakšnih 20KM, morda več.
LP
SEVERcek je napisal/-a:Hmmm no ja pol se pa očitno res ne splača. Sn mislo da bi za kakih 300-400k se ze dalo naredit sment pa taki. Ja no na papirju je službeno drugač je pa moj. Je pa fajn filing ko se nekaj hrsijo z nekimi tipoti pa puntoti pol jih pa dostavno vozilo spici :P
Hvala za odgovore.
LP še naprej
iLLoGiC je napisal/-a:SEVERcek je napisal/-a:Hmmm no ja pol se pa očitno res ne splača. Sn mislo da bi za kakih 300-400k se ze dalo naredit sment pa taki. Ja no na papirju je službeno drugač je pa moj. Je pa fajn filing ko se nekaj hrsijo z nekimi tipoti pa puntoti pol jih pa dostavno vozilo spici :P
Hvala za odgovore.
LP še naprej
ideja za turbino na tem avtu je malo glupa,ampak ta misel da spicis enga z dostavnim vozilom... to me pa navdihuje!
Cinq je napisal/-a:Hm...Seveda predelava na turbo ni poceni in posegi v motor so kar obširni...Se pa da verjetno izogniti posegom V motorju s tem da voziš s sorazmerno NIZKIM pritiskom...
Angleška firma Van Aken ponuja turbo kite za 1.1FIRE motorje od fiata... Zadeva da 75HP(namesto55), laufa pa z 0.2, 0.25 bara-malo, vem)ostane pa vse serijsko, in tudi intercooler ni potreben...Za ta pravo veselico pa je potreben pritisk 0.6-0.8(pri tem motorju)...pa ustrezne spremembe...Gre tudi več...samo kako dolgo...?;)
LP
Marko
P.s. Bi pa blo zanimivo videti sporightanega Berlinga...Vsa čast pogumnim
lublancan je napisal/-a:en hrvat je predelu svojga berlingota, ga spustu pa use, sam on je mensezdi menu mašino in ma baje auto ornk pospeške, bi blo treba poiskat člank u reviji, sam k jih je tooooolk
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost