Eliminator je napisal/-a:Ja, spremenilo bi se to, da bi ti avto nagravžno prdel, nekako tako kot pri tistih ljubljanskih šminkerjih, ki na svoje prestižne avtomobile s 75KW dajejo debele trojne rore, spojlerje in športne filtre, vse v upanju, da bodo morda nekega dne na semaforju nascali kakšno zmahano katrco in tako končno doživeli erekcijo.
jaz pa čakam da mi originalni zgnije in da dam širše cevi gor pa kakšen lonec stranJst imam tudi avto s turbino,ko sm ga kupil sm opazil da ima menjan auspuh(
širše cev!!) in ta prvo kar sm naredu sm naroču original auspuh in ga čakam da
pride da ga prec montiram do takrat ga pa ne ganjam avta nič!!!
Eliminator je napisal/-a:Ja, spremenilo bi se to, da bi ti avto nagravžno prdel, nekako tako kot pri tistih ljubljanskih šminkerjih, ki na svoje prestižne avtomobile s 75KW dajejo debele trojne rore, spojlerje in športne filtre, vse v upanju, da bodo morda nekega dne na semaforju nascali kakšno zmahano katrco in tako končno doživeli erekcijo.
saso mladenovic je napisal/-a:Pri svojem avtu moram zamenjat celoten sistem, pa bi vprašal če bi kaj spremenilo pri turbo motorju da bi dal debelejše cevi od kolektorja naprej??? LP
Pugi je napisal/-a:Eliminator je napisal/-a:Ja, spremenilo bi se to, da bi ti avto nagravžno prdel, nekako tako kot pri tistih ljubljanskih šminkerjih, ki na svoje prestižne avtomobile s 75KW dajejo debele trojne rore, spojlerje in športne filtre, vse v upanju, da bodo morda nekega dne na semaforju nascali kakšno zmahano katrco in tako končno doživeli erekcijo.
Smiri, pa raj kej pametnega povej, an.
saso mladenovic je napisal/-a:Pri svojem avtu moram zamenjat celoten sistem, pa bi vprašal če bi kaj spremenilo pri turbo motorju da bi dal debelejše cevi od kolektorja naprej??? LP
Voith je napisal/-a:hehe cela znanost. no nj en razlozi kako lahko sirsa cev od kolektorja do turbine "poveca" tlak![]()
![]()
tlak je tok velik kot ga proizvedejo bati, in prou nc vecji, ce je sirsa cev.
od turbine do ozracja pa sirsa cev zna pomagat, ker motor lazje diha, pol ce hoces se bolj advanced auspuh, ga se izoliras, ker bolj ko so izpusni plini vroci, lazje gredo ven, oz so bolj tekoci.
mas pa na turbini, al pa v elektroniki predpisan kdaj in kok se more bypass ventil odprt, da tlaka v turbini ni prevec.
lonce pa itak ene cimbolj propustne.
no to je moje razumevanje, mogoce se motim.
Voith je napisal/-a:hehe cela znanost. no nj en razlozi kako lahko sirsa cev od kolektorja do turbine "poveca" tlak![]()
![]()
tlak je tok velik kot ga proizvedejo bati, in prou nc vecji, ce je sirsa cev.
od turbine do ozracja pa sirsa cev zna pomagat, ker motor lazje diha, pol ce hoces se bolj advanced auspuh, ga se izoliras, ker bolj ko so izpusni plini vroci, lazje gredo ven, oz so bolj tekoci.
mas pa na turbini, al pa v elektroniki predpisan kdaj in kok se more bypass ventil odprt, da tlaka v turbini ni prevec.
lonce pa itak ene cimbolj propustne.
no to je moje razumevanje, mogoce se motim.
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov