Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Freshvictim
Novinec

SUPERFUELMAX

Napisal/-a Freshvictim To dec 31, 2002 11:21 am

Al bi tukaj kdo vedel povedati kaj vec, sm prebral v cajtngu za tole zadevo zraven opisuje tudi NITRO. vendar za zacetek tole, baje zmanjsa porabo tudi za 1/4 kar je pa zelo veliko!
je pa to nek magnet, pa bi prosu ce kdo tole pozna da malo napise!
MORE VOLUME PLEASE!!!!!!!!!! ;)

Slika

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Re: SUPERFUELMAX

Napisal/-a cresh To dec 31, 2002 11:33 am

ja, to je blo v Delu, tut mene to bl podrobn zanima
my ride
Slika

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 To dec 31, 2002 12:04 pm

Freshvictim pravi:
Al bi tukaj kdo vedel povedati kaj vec, sm prebral v cajtngu za tole zadevo zraven opisuje tudi NITRO. vendar za zacetek tole, baje zmanjsa porabo tudi za 1/4 kar je pa zelo veliko!
je pa to nek magnet, pa bi prosu ce kdo tole pozna da malo napise!

Pa nedam 15 jurju al kok je ze za en pof*** magnet.Ce hocs manjso porabo,mors furat z lahko nogo.Jz mojga skos tisim (2.0 masina) pa sm dons tanku in mam porabu 10.5 in sm zlo zadovoljen.

Ce pa res hocs un magnet,pa poklic na urednistvo od Dela in vprasaj kje se zvedeli zato oz. kje so dobili to.

lp,lost1
Slika
Opel Vectra 2.0i

------------------------------------------------
It\'s nice to be cool, but it\'s even cooler to be nice!

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim To dec 31, 2002 1:01 pm

to se bom ze pozanima kje to dobit, bi me pa zanimal ce kdo ve ali to sploh deluje..... in ali se splaca.

Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To dec 31, 2002 1:08 pm

za četrtino Slika hahahahihihihihihhohohohohehehe

Ne verjet kar vsak but'l napiše.

Sem dobil par varijant teh magnetov na test pa nikoli in z nobenim avtom ni bilo opazno zmanjšanje porabe.

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim To dec 31, 2002 2:55 pm

pa kaj potem sploh da, ali se kaj pozna?

Men drugace bol disi nitro, in PERO ko boste naredil 1 poizkus me poklici da vidim kako in kaj! Ker to si bom kupil 100% seveda ce bom imel bencinarja pri dilzu to ne pride v upostev, al pa????

Slika

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Sr jan 01, 2003 3:56 pm

pol pa kup se ABTRONIC,da bos loh ze kar med voznjo krepil misice brez nobenga truda... pocci soldi,pocca musica :D :D :D :D :D :D :D
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Sr jan 01, 2003 5:58 pm

Dj napiste o cem se gre to k nimam dela.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr jan 01, 2003 6:16 pm

Gre se o magnetu ki se ga da pred vpljinjač ali vbrizgovalni sistem.

To naj bi kao zmanjšalo porabo, povečalo moč... Stvarca je zelo majna in poceni za izdelavo. Če bi res tako drastično zmanjšala porabo nevem zakaj jo ne vgrajujejo tovarne avtomobilov ;)

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr jan 01, 2003 8:11 pm

Kaj to je nekaj takega kot mehčalec vode :D . A ma kdo kakšno sliko ???
Slika

markshark
Nov uporabnik

Napisal/-a markshark Sr jan 01, 2003 9:48 pm

Jest sem slišu, da ima ta magnet neko specialno frekvanco, in da gorivo pred vstopom, pred zgorevanjem, naelektri, nabije, neki tacga.
In to gorivo nej bi pol dost hitreje, boljše zgorelo s kisikom. To pa nej bi dalo posledično tud več moči in čistejši ispuh. Kaj se ne sliši lepo?

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Sr jan 01, 2003 10:03 pm

Patentirani neodimov magnet z magnetno rezonaco razbije verige ogljikovodikov v gorivu in tako " uredi " strukturo goriva, kar izboljša izgorevanje goriva.
Teste sem našel samo na njihovi komercialni strani , trdijo pa o do 27% zmanjšanju porabe goriva .
Seveda so proizvajalci avtomobilov trmasti in rajši vlagajo milijone v razvoj in zmanjšanje porabe za nekaj procentov , kot pa da bi uporabili magnet :D:D
Verjamem , da se da zmanjšati poraba z raznimi optimizacijami , ampak 27 % ???

Uporabniški avatar
ici
Nov uporabnik

Re: Re: SUPERFUELMAX

Napisal/-a ici Sr jan 01, 2003 11:17 pm

kdk pravi:
Patentirani neodimov magnet z magnetno rezonaco

O magnetni resonanci vem slučajno kar precej(sem medicinc-in sem to že na izpitu zagovoril z 10), in vam povem da NI OPCIJE da bo kakršenkoli magnetek povzročil "magnetno resonanco", kaj šele da bi to kej koristilo pri vegirah ogljikovodikov v gorivu-marketinška fora!
SlikaTeam Audiox...165,2 dB
Moj avtek...samo 149,42 dB

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Re: Re: Re: SUPERFUELMAX

Napisal/-a kdk Če jan 02, 2003 12:24 am

ici pravi:
kdk pravi:
Patentirani neodimov magnet z magnetno rezonaco

O magnetni resonanci vem slučajno kar precej(sem medicinc-in sem to že na izpitu zagovoril z 10), in vam povem da NI OPCIJE da bo kakršenkoli magnetek povzročil "magnetno resonanco", kaj šele da bi to kej koristilo pri vegirah ogljikovodikov v gorivu-marketinška fora!

Samo prevod marketinške fore iz njihove strani.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če jan 02, 2003 9:44 am

Sliši se lepo, ampak o magičnih prihrankih pa ni šans.

Kot sem rekel sem imel par takih magnetov na probi, ampak pri merilnih pogojih kot jih imam nisem mogel nikoli opaziti drastičnega zmanjšanja porabe. 1-2% ne morem izmerit, ampak 10-30% se pa takoj vidi!!!! Če je kdo siguren da mu te napravice lahko dajo 10% manjšo porabo pa lahko organiziramo čisto prave meritve, ampak ni šans za 10 in več%

Pa ne verjet marketinškim nakladanjem z raznimi high tech izrazi ki jih ne zastopite oziroma so kompletno napačno napisane (kot je ici omenil izraz magnetna rezonanca) ali pa razbijanje verige ogljikovodikov, patentirani magneti... in še cel kup neumnosti.

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Ne jan 12, 2003 10:10 pm

Sicer pa samo primerjava: poglejte samo, koliko povecanja moci obljubljajo izdelovalci sportnih filtrov. Prave pravljice. Sem imel priloznost izprobat in lahko povem: kolikor hitreje se je zavrtel motor v visjih vrtljajih, toliko vec je potreboval v nizjih. Ocitno je filter pomaknil krivuljo navora v nekoliko visje vrtljaje. Pri tem pa se pri pospeskih in koncni hitrosti prav nic ne pridobi (oz. se tega brez natancnih merilnih naprav ne da cutit). Vse nasprotne trditve so samo subjektivne ocene posameznikov, ki so "cutili" opazne spremembe. Kar pa se tice obljube o manjsi porabi ob nespremenjenem nacinu voznje, pa je pravi larifari. Pokazite mi nekoga, ki si je montiral sportni filter in se vedno vozi na enak nacin. To preprosto ne gre, ko ugotovimo, da se pravi glas prebudi sele nad 4000 obrati motorja ;) Sicer pa me vse to spomni na vse cudezne magnetke, ki jih prodajajo "medicinci" po raznih ropotarnicah in obljubljajo cudezne ozdravitve. Se enkrat povem: zaradi nobenega magnetka ne bom bolje spal, prav tako pa moj avto ne bo porabil nic manj goriva.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po jan 13, 2003 12:44 pm

Po pravici povedano sem imel občutek da avto ki uporablja bencin z svincem da res morda malo lepše dela. Kakšnih stranskih posledic povečanja porabe tudi ni bilo, ampak morebitina pridobitev v boljši porabi je bila pa praktično neizmerljiva. NIKAKOR pa ne 10-20-30%. To pa že znam zmerit.

---
Novinec

Napisal/-a --- Po jan 13, 2003 1:10 pm

kako lahko magnetek na cevi zmanjsa porabo?? mislim ne, kot da bo pol manj spricalo pri dizah? to je tak ko da bi na gsm dal nalepko z cudnim vzorcem ki "ustvarja energijsko polje" :D in nebi vec sevalo.
meni se zdi bedarija da nekaj namotas okoli cevi pa zmansas porabo. nekaj podobnega je mel enkrat en na servisu gor (VW polo 1.4), deda je pol se celo verjel in rekel da mu zdaj samo 7 kuri. rajsi toti dnar ko bi dal za to pretopi v bencin bos vec prisparal.

lp

orangen
Nov uporabnik

Napisal/-a orangen Sr jan 15, 2003 3:05 pm

Fantje, tole je pa za enga kemika (moja malenkost) zelo neumno in z mojega stališča pravzaprav nemogoče. Magnetna resonanca deluje predvsem na molekule kot je voda, ker imajo delno ločen naboj. Lahko naredite en čist enostaven poizkus. Vzamite plastično ravnilo in ga podrgnite ob sintetično blago , da se ravnilo naelektri (dobite magnet). Nato odprite pipo tako, da voda teče v tankem curku. Počasi približate ravnilo na 1-2 cm in curek se bo ukrivil. Poizkusite še namesto vode z bencinom in zagotavljam vam, da se kaj takšnega ne bo zgodilo, ker je bencin sestavljen iz ogljikovodikov, ki so molekule brez delno ločenega naboja.

Ker je magnetna resonanca v bistvu vzbujanje nihanja molekul z uporabo magnetnega polja, sigurno ne deluje na ogljikovodike (bencin).

Evo kratke razlage, če pa kdo hoče izvedet še kaj več, naj mi napiše.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov