Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Moj avto

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 2:49 pm

Da ne bom za vsak avto odpiral svoj topik :oops:

Prosil bi, da mi predvsem poveste vase lastne iskusnje (ali ocetove, bratove, prijatlove) o dolocenem avtu.

Avto bo do 600k in oglas bo verjetno z avto.net.

PaNTerSan
Novinec

Mnenje - Audi 100 2.8E 128kw

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 2:56 pm

2.8E http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=156412

Kake mate izkusnje s temi masinami?

Ce pogledam ceno Audija 100 2.3E 96kw in to da me pride registracija 60k drazje je racunica sledeca:
- 2.3E = 520k+210k brez klime - s klimo je dodatnih 100k = 730k (tukaj ze tece debata o 2.3 masini )
- 2.8E = 470k (ni se zadnja cena)+270k s klimo = 740k

S tem, da ima 2.8E ze alarm (za 2.3E = 50k + 730k = 780k) in se marsikej drugega (sredinski naslon za roko mi je cist fetis 8) ) pa se 1.lastnik (no, znotraj familije je). Pa gume dobim se en paket ampak letne bo treba menjat 205/55/16 medtem ko ima 2.3E 195/65/15, ki so kao malo cenej.

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Pe sep 24, 2004 3:10 pm

ta audi ma krepko krepko preveč prevoženih KM za nakup...premisli ali ga boš vozil po cesti ali po odpadu :wink:

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 3:21 pm

Debate:
[url=http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=20033&postdays=0&postorder=asc&start=0]
Audi 100 2.3E vs. Mazda 626 2.0[/url]
Audi 2.0E

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 3:22 pm

G0lden je napisal/-a:ta audi ma krepko krepko preveè prevoženih KM za nakup...premisli ali ga boš vozil po cesti ali po odpadu :wink:

Aja :shock:

To mislis 2.8E. Zakaj pa tako mislis? A niso kao vsi audiji naceloma narejeni da zdrzijo?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe sep 24, 2004 3:28 pm

jah motor že
sam ostali deli, pa niti ne
tist morš pa redno menjavat in zdej ne vem če maš tolk dnarja da si lahk to prvoščš
pa poraba tud ni mala
ne bi kej manjšega zbrau??
podpis

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 3:35 pm

Se bom ponovil iz prejsnjih debat:
(1)
- Avto bom rabil za daljse razdalje (nad 150km/dan).
- potni stroski so povrnjeni
- Ne potrebujem moci. Potrebujem udobje.

(2)
Poraba vs. komfort se mi zdi tudi nesmiselno debatirat. Tole drzi:
1. velik avto, veli strosek
2. mali avto, mali strosek.
Ampak vse ostalo je pa subjektivna stvar vsakega posameznika. Ce se hoces tlacit v puntota, kjer vse neki ven tece in pri 180km/h (recimo da doseze to hitrost) verjetno ni najbolj udoben.
In nekdo, ki kadi porabi za cigarete 30.000 na mesec, potem ce se "malo popije" porabi se dodatnih 20k mesecno - nekateri radi jedo in jih vidis na fast foodo vsak dan - jaz se pa rad udobno vozim. Povuci-potegni je vedno vprasanje. Ampak ker ne kadim, ne pijem (vsaj redno ne) i n nisem nek nevrotik oz. pubertetni razuzdanec (ali kaj podobnega) imam pri moji placi moznost za manjsi luksuz, ki ga hocem izraziti skozi vsaj 2h voznje na dan.
Jaz potrebujem avto za relacije delat. Za kaksno leto-dve sigurno potem bomo pa videli naprej.

In ce bom vzel audija ga bom tisal na 200km/h, 5000 obratov v 5. in bo pil 15litrov - who cares...

In zdej ko sem videl, da je 2.8E cenej od 2.3E ker je registracija ustrezno drazja razmisljam tudi o mocnejsi varianti - sploh pa ker ima klimo.

_Jerry_
Uporabnik

Re: Mnenje - Audi 100 2.8E 128kw

Napisal/-a _Jerry_ Pe sep 24, 2004 3:53 pm

PaNTerSan je napisal/-a: pa se 1.lastnik (no, znotraj familije je)

Ne nasedaj laznivcem! :ne Prvi lastnik ne bo nikoli napisal "mozna menjava", ce pa ze, bo tocno napisal, kaksen avto si zeli :!: Tole je diler in teh je povsod polno :wink: Pa tudi s tem ne bi bilo nic narobe, ce ne bi LAGAL :evil: Clovek, ki ti laze o lastnistvu, se ti bo hladnokrvno zlagal se o marsicem drugem... :roll:

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Pe sep 24, 2004 4:01 pm

se podpišem _Jerry_

PaNTerSan
Novinec

Re: Mnenje - Audi 100 2.8E 128kw

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 4:19 pm

_Jerry_ je napisal/-a:Prvi lastnik ne bo nikoli napisal "mozna menjava", ce pa ze, bo tocno napisal, kaksen avto si zeli

Zeli golfa IV.

_Jerry_ je napisal/-a: Tole je diler in teh je povsod polno :wink:

Hm. Ne vem no. Zdej pride iz NM do mene v LJ. Dam mu za bencin. Decko je star 21 let in mu ga je dal oce (se vedno lastnik). Verjetno se je tudi izzivljal na tej masini ampak kdo se pa ni na prvem avtu.
Servisne in racunov nima ampak to tako ali tako nima nihce pri tako starem avtu. Se pa vidi, cuje in cuti koliko je avto res vzdrzevan. Racunam tudi na 100k stroskov v zacetnem letu (gume, vecji servis,...).

_Jerry_ je napisal/-a:Clovek, ki ti laze o lastnistvu, se ti bo hladnokrvno zlagal se o marsicem drugem...

Tud res. Sicer pa je to ze drugi tak avto, ko so napisal prvi lastni ampak vozi ga pa sin/hcerka. Oba (ta audi in zgornja mazda) sta se vedno pisana na prvega lastnika, to je oceta.

Pocakam da pridem, grem na testno voznjo, pregledam ga, se pogovorim s clovekom in bom ze videl ce laze.

450k je dal zadnjo ceno, dobim se ene gume, aradio bo vzel ven, ker je dal mastne pare za njega, pustil mi bo zvocnike (magra al neki) in da mi noter enga obicnega pionerja. Vse ostalo na oglasu je res - edino za alarm pravi, da je ze njegov oce izgubil daljinca in je samo kodno blokiran (brez kljuca ni avta).
Menjal je zadnje luci, sprednje zmigavce, sprednjo masko je strihal samo na eni strani, ker ga je v robnik - ne spomnim se vec - aha celjusti na rocni je zamenjal (baje je to audijeva hiba), klimo je napolil pred mesecem. Ima pa original navodila za za avto, kar za mazdo ne drzi (fotokopije).

Zdi se mi, da je kar vlagal v njega. b? Bom sporocil kako in kaj je slo.

Bom sel na daljso voznjo in ga bom dal tud njemu za vozit, da vidim kako bo spremenil nacin govora - laznivca ni tesko prepoznati, ce le ves kdaj govori resnico - ves kdaj laze. In resnico govori ko govori v prvi osebi (ce govori mi namesto jaz in ta pa ta je verjetno ze laz - poskusite trik: recite zeni naj si izmisli vcerajsnji dan in naj vam ga opise kolikor se le da v detajle - potem ji recite naj opise kaj se je res dogajalo).
No, zato ga povprasas kej privat (delo, punca, otroc, hobi...). Ce se mu je glas spremenil, pomiril, ton zmanjsal, razmislja - potem je to resnica. Ko ga spet vprasas kaj o avtu dvigne ton, komandira, fraze - te laze. Sploh ni panike :wink:

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 5:48 pm

Ja. Takole sem zvedel se prej od mehanika:
- nad 220k-250k je pri audijih pocas treba razmisljat o menjavi glave cilindrov, batnih obr.
- vodna in benz pumpa verjetno ze prej
- zobati itaq
- blazilniki (amomortizerji) - vsaj zadnji so kriticni ponavadi
- menjalnik

Pa 2.8E je baje boljsa masina od 2.3E in 2.6E

Potem se da pa nardit se enkrat tulk BP :D

Uporabniški avatar
beli angel
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a beli angel Pe sep 24, 2004 7:16 pm

LP! Jerry, to kar si povedau je res a v tem primeru žau ne. osebno sm dobr kolega z lastnikom audia. vse kar je lastnik povedu je res.
PaNTerSan-u pa sporočam da naj si le ogleda auto k avto je RES ohranjen za ta leta
be cool and drift!!

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 8:02 pm

Zdej ne vem kaj je to ampak vsak naslednji audi, ki ga probam me bolj ocara.
Tistemu uroku z audiji pa sem podlegel ze davno...

Nimam kej za povedat:
- masinca tece ali ce se pravilno izrazim zvizga :)
- Masina je cista (cista - ne "ociscena") - nikjer ne pusca. Ceprav zaradi dezja nisem mogel videti "mascobe", ce bi ze bila (TBD)
- karoserije niti nisem dobro videl, ker je dezevalo ampak kar sem videl je ohranjeno (TBD)
- Menjalnik dela
- Lastnik 1. let po ocetu
- Podvozje je izgleda ok (TBD).
- Izpuh je tako tako. Verjetno bo to prva investicija ampak nekje bo treba zacet (TBD).
- Avto je cist znotraj.
- za gume si nisem cisto na jasnem (TBD).
- Tesnila okoli vrat so ok
- sibedah dela (TBD).
- klime nisem cisto stestiral (TBD).
- Amortizerji so ok
- rocna dela
- elektriko je treba se sprobat (okna,...)

Glede na mokre pogoje na cesti, ga nisem pretirano teral in po ovinkih (TBD) ampak normalna mestna voznja z 20km daljse relacije daje samo dobre obcutke: pospeski, zvok,...
Mogoce ga je treba peljat 200kmh, da se vidi kaj dela v kabini takrat (TBD)
ABS dela. Tih. Masina nic cudnih zvokov ne prozivaja. Lepo civka.

Ce mislite kupovat 2.3E se ne usedat v mocnejsega audija, ker potem 2.3 ne boste nikol kupl. In resnicno se lahko 2.3 skrije - ravno tega me je strah. 2800ccm, 175HPS (128kw) - pri moji voznji.

Ne vem, a je mel kdo kdaj obcutek pri nakupu mocnega avtomobila, da si po eni strani hkrati kupuje trugo? Dobesedno tako se pocutim. Ce ze Yugota 55 nateram pa ni nic od avta...

PS: TBD = to be done

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 8:05 pm

Aha - kljub temu, da je poznal avto vec kot dobro, ga je IMHO poznal, ker se je ukvarjal z njim.

Lahko pripeljem mehanika komot s sabo, damo ga na lift.. z vsem se je strinjal, ker pomeni, da nic ne skriva.

Tudi iskren je bil - ampak kdo pa je danes iskreno 100% :twisted:

Prej sem klical en drug oglas in model niti ni vedel katera masina je (ccm,kw) in sem kar nehal pogovor.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe sep 24, 2004 8:21 pm

silver golf II je napisal/-a:LP! Jerry, to kar si povedau je res a v tem primeru žau ne. osebno sm dobr kolega z lastnikom audia. vse kar je lastnik povedu je res.
PaNTerSan-u pa sporočam da naj si le ogleda auto k avto je RES ohranjen za ta leta

OK. Ga poznas tako dobro, da lahko potrdis, da je bil oce res prvi lastnik, torej da je kupil novega? :wink:

P.S.: 128 kW je idealno za registracijo, ker je meja za zavarovanje ravno pri 130 kW... :D

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe sep 24, 2004 8:40 pm

Sorry, ce sem zatezen :oops: , ampak ce je prvi lastnik, mora avto imeti servisno knjigo (potrjeno ali ne, imeti jo mora), ker tisti izgovor: "joj, vem, da je nekje doma, poiskati jo moram, ti jo posljem cez en teden..." je stalna praksa :P Pa tudi prvi lastnik ponavadi za avto lepo skrbi in ga servisira samo na uradnem servisu, ker ce je ze odstel toliko $$$ za nov avto, mu servisiranje ni problem... Naslednja stvar, zaradi cesar ponavadi prodajalec "izgubi" servisno knjigo, je pa ta, da je v njej na prvi strani ponavadi vpisan prvi lastnik... Sem ze videl tudi primere, ko je bil tisti list iztrgan... Toliko samo o servisni knjigi. So pa se druge stvari, ki me na avtu (kolikor sem videl in prebral o njem) motijo, ceprav ne bi nikakor zelel koga uzaliti ali mu pokvariti posla... Samo imam precej izkusenj na tem podrocju... Ce je vse OK, obema, kupcu in prodajalcu, zelim uspesen posel :wink:

P.S.: To o servisni knjigi pisem zato, ker v oglasu ni omenjena :!: Iz izkusenj dobro vem, da obstajata dve vrsti "prvih lastnikov": tisti s SK in tisti brez nje 8) Le eden od obeh nastetih pa je RES prvi lastnik...

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Pe sep 24, 2004 8:48 pm

mnja - tudi jaz sem pristaš večjih in močnejših vozil (stvar okusa);

sem pa dobil občutek, da si se tko zagledal v tega Audija (priznam - lep stroj je), da boš "podzavestno namerno" spregledal kako napako; zato ti res svetujem - odpelji avto do mehanika, ki mu zaupaš, hkrati pa vzemi s seboj nekoga, ki mu zaupaš in mu po možnosti avto ni všeč (ta bo mel n alogo iskat napake);

prej si napisal, da računaš okol 100k za "nujna" popravila - bodi realen in dodaj še najmanj enkrat tolko -> jermen, gume + ziher je še kaj za porihtat, da bo avto v tip top kondiciji. ko boš porihtal to, bo verjetno mir.

če ti denarnica prenese te stroške - go for it...

PS: poglej na prometno, kje je bla prva registracija... če je vpisana druga upravna enota (npr. KR, zdaj je pa NM) -> ni prvi lastnik, če je isto - potem verjetno je (ni pa nujno).
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 8:54 pm

GorazdO je napisal/-a:sem pa dobil obèutek, da si se tko zagledal v tega Audija (priznam - lep stroj je), da boš "podzavestno namerno" spregledal kako napako;

Definitivno :wink:

GorazdO je napisal/-a:zato ti res svetujem - odpelji avto do mehanika, ki mu zaupaš, hkrati pa vzemi s seboj nekoga, ki mu zaupaš in mu po možnosti avto ni všeè (ta bo mel n alogo iskat napake);

Tud to bom probal uredit - ampak ce gre cez tehnicnega potem ne bi smel bit vecjih problemov.

GorazdO je napisal/-a:prej si napisal, da raèunaš okol 100k za "nujna" popravila - bodi realen in dodaj še najmanj enkrat tolko -> jermen, gume + ziher je še kaj za porihtat, da bo avto v tip top kondiciji. ko boš porihtal to, bo verjetno mir.

Ja - to sem ravno racunal :) se +100k.

GorazdO je napisal/-a:poglej na prometno, kje je bla prva registracija... èe je vpisana druga upravna enota (npr. KR, zdaj je pa NM) -> ni prvi lastnik, èe je isto - potem verjetno je (ni pa nujno).

Prva prometna l.1992, isti naslovi - vse stima.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Pe sep 24, 2004 9:04 pm

GorazdO je napisal/-a:zato ti res svetujem - odpelji avto do mehanika, ki mu zaupaš, hkrati pa vzemi s seboj nekoga, ki mu zaupaš in mu po možnosti avto ni všeč (ta bo mel n alogo iskat napake);

Tud to bom probal uredit - ampak ce gre cez tehnicnega potem ne bi smel bit vecjih problemov. [/quote]

na tehničnem pogledajo podvozje (recimo da še kar ok), zavore (ok), pline in luči... noben pa ne gleda motorja, jermenov, amortizerjev... potem je pa počas konc veselja... svetujem, da ga odpelješ na en servis, riskiraš 15k sit za "preventivni pregled", če ti povejo da večjih napak ni (ne se slepit -manjše napake VEDNO so) odkrataš denar, urediš prepis, prodajalec te časti kavo in pivo...
in potem mirno spiš... 8)

po tem kar sem prebral zgleda audi dober nakup... držim pesti (ampak - bodi previden).
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

PaNTerSan
Novinec

Napisal/-a PaNTerSan Pe sep 24, 2004 9:23 pm

GorazdO je napisal/-a:na tehniènem pogledajo podvozje (recimo da še kar ok), zavore (ok), pline in luèi... noben pa ne gleda motorja, jermenov, amortizerjev... potem je pa poèas konc veselja...

No, to je dobro vedeti Slika .

GorazdO je napisal/-a:svetujem, da ga odpelješ na en servis, riskiraš 15k sit za "preventivni pregled", èe ti povejo da veèjih napak ni (ne se slepit -manjše napake VEDNO so) odkrataš denar, urediš prepis, prodajalec te èasti kavo in pivo...
in potem mirno spiš... 8)

Razen tega, da si bom zivce skuril, ko me bo neslo po ovinkih res ne bi smelo biti problemov :)
Manjse napake... I want to know what God thinks - everything else are details :wink:
Dobr da vem, da me mora pelat se na cajcek - Earl Grey, njami .

GorazdO je napisal/-a:po tem kar sem prebral zgleda audi dober nakup... držim pesti (ampak - bodi previden).

Bom - verjetno bo sel en zmano na 2. ogled - ko bo suha cesta.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 21 gostov