Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Fedri in blazilniki

Napisal/-a CupraR Sr feb 05, 2003 11:39 am

Znasel sem se v dilemi, saj sm prvotno nacrtoval da bom menjal le fedre(eibach), vendar mi je fotr predlagal da bi menjal tudi blažilnike. In sedaj sm v dilemi kaj kupit?? Kupil bi namrec rad nove fedre in zamenjal blažilnike za nove športne, vendar ne nastavljive ker so predragi.

Apexov Sport kit se mi zdi najbolj ugoden, vendar ne obstaja za Hondo.Za KW cakam ponudbo od RSR-a vendar bo najbrz predrago. Opcija je tudi da bi pri Turnsku vzel fedre in njihove športne amortizerje(sam nevem ce so za kaj).
Torej ce se kdo ve za kaksno kombinacijo( koni, bilstein) mi naj prosim pove in ce tudi ve kje bi se to dalo pri nas nabavt, da se mal pozanimam.

fric
Novinec

Re: Fedri in blazilniki

Napisal/-a fric Sr feb 05, 2003 1:10 pm

Vsekakor ti svetujem tudi nakup blažilnikov (če je proračun dovolj visok)
Stvar je takšna. Doma v moji garaži predelujemo Yugota (tak bolj za tekmovalne namene). Že lansko leto sem pri A3M-u kupil Apexove vzmeti. So mi fantje tam rekli, da ni nobene potrebe za zamenjavo blažilnikov. Pa očitno ne poznajo zadev dovolj dobro. Ko smo na serijski amortizer postavili apexa, je bil teleskop predolg in vzmet ni bila trdno vpeta. Tako, da smo takoj dali skrajšat teleskope. No po slabem letu pa je prišla na vrsto spet dodelava podvozja.
Ravno včeraj sem pri Turnšku kupil blažilnike. Vse pri njih izgleda zelo profesionalno. Tam ti ne bodo samo prodali robe ampak vedo kaj delajo.
Moje serijske sem odnesel k njim, oni pa so vse predelali. Uredili so tudi homologacijo, čeprav sem zmontiral gor Apexove vzmeti. Kako se bo avto obnašal ti lahko povem v nekaj dneh, ko bomo zadevo testirali.

Glede nastavljivih blažilnikov pa takole. Ne pričakuj, da boš lahko nastavljal trdoto (vsaj v večini primerov ne), nastavljal boš samo višino avtomobila. To, verjemi mi na besedo, pa boš naredil samo trikrat: prvič, zadnjič in nikoli več. Zato je za nastavljivo varianto (za cestno uporabo, da se razumemo) škoda denarja.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr feb 05, 2003 1:29 pm

Res je najolje da se zapelješ kar do Turnška (www.amortizer-sp.si), pa ti bodo tam svetovali! Sicer so pa oni tut zastopnik za Eibache!
Po mojem mnenju z Apex-i ne boš tako zadovoljen kot z Eibach-i, je pa res, da je tudi cena Eibach vzmeti dražja! Uglavnem, zapelji se tja, oni imajo tudi svojo proizvodnjo športnih amortizerjev! Pokliči, sej zbubit nimaš kej!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr feb 05, 2003 1:38 pm

Nasatvljivih itak ne misl kupit, ker so predragi. dal bi tam cca 100-120 tisoc za komplet. Tut men se zdi od Turnska dost vredu varjanta.

Aja a mogoce kdo pozna FK firmo. Komplet blazilnikov in vzmeti se mi zdi dost pocen(cca 90000)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Sr feb 05, 2003 1:40 pm

Za FK po pravici povedano še nisem slisal, lahko pa da so OK!
Drugače po mojem mnenju najboljša izbira so H&R samo nevem, če jih ima kdo v Sloveniji!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr feb 05, 2003 2:21 pm

Pravs da so H&R vredu. Pri nas jih centra prodaja. Sm jim poslal mail, upam da mi bodo odgovoril, pa da ne bo predrago.

Tinkara
Nov uporabnik

Re: Re: Fedri in blazilniki

Napisal/-a Tinkara Sr feb 05, 2003 3:00 pm

CupraR pravi:
Pravs da so H&R vredu. Pri nas jih centra prodaja. Sm jim poslal mail, upam da mi bodo odgovoril, pa da ne bo predrago.

Uff, Centra. Me glava zapeče takoj, ko vidim to ime!

Ne kupuj pri njej, ker boš robo preplačal (cene imajo v višavah), pa še lahk se ti zgodi, da te bo nategnila (beri: naročil boš eno, dobil boš pa drugo, tako kot se je to zgodilo pri meni).

Pejd raje k Turnšku, je zelo v redu.

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a cresh Sr feb 05, 2003 4:15 pm

jst svojga megana ne bi nč dol spustu(s spojlerji je že tko nizk), ampak sam hočm da bi se držu ceste. A nej kupm tut trše fedre, ampak iste višine kot so zdej, k amortizerje sm itak mislu k Turnšku pelat.
my ride
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Sr feb 05, 2003 4:37 pm

Mislim, če je original H&R so sigurno 1 klaso pred vsemi!
Kar se pa tiče Centre je pa drugo, poglej, da boš dobil tisto kar hočeš!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

SPARCO
Nov uporabnik

Re: Re: Fedri in blazilniki

Napisal/-a SPARCO Sr feb 05, 2003 7:47 pm

BiMMER pravi:
Mislim, če je original H&R so sigurno 1 klaso pred vsemi!
Kar se pa tiče Centre je pa drugo, poglej, da boš dobil tisto kar hočeš!

Se strinjam.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr feb 05, 2003 9:22 pm

eh, CupraR, porez jih :D

btw, ce te zanima, jest mogoce skoknem v IT po Eibache ta mesec ;) sam morem se najdt kam v it... :)

rabm..za tehnicnega :D

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport Sr feb 05, 2003 9:53 pm

JO!
Po dovgem času spet na sceni!
Če ti povem kot prijatelj prijatlu obvezno vzemi Eibach.Jest jih mam na twingotu in so res BOMBA. Kupu sm jih pa pri Amortizerju.Zej mi bojo se menal amortizerje (blazilnike).Tudi to dej da ti oni ugradijo ker so res zelooo dobri. Jast sm jih mel prej na vectri njihove amortizerje.Ti jim sam rec da hoces Eibach pa športne amortizerje pa bos full zadovoln ne bo ti zal!Ne smes gledat za par tisoc glede Apx in Eibach ker so Eibach res veliko bolsa kvaliteta!

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr feb 05, 2003 9:53 pm

in kok si dal pa Armotizerju za eibache?

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport Sr feb 05, 2003 10:00 pm

Tam okol 50.000,00 sit.Mal mejn kot 50 k.
Sam so vredn tega dnara,pa se z homologacijo so mi vse zrihtal,da mi ni blo treba avta na LPP pelat.Ma znimi se da vse zment tut glede plačila al pa kakih drugih for.Zlo dobr poznam Dragota.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr feb 05, 2003 11:08 pm

Ce bi menjal samo fedre bi sigurno eibach vzel. Ce pa vzames komplet se pa ponavadi splaca oboje od ene firme vzet ker dost cnej pride. Upam da mi bodo pri centri sporocil kok pride H&R komplet, ce pa bo predrago se bom pa najbrs res do Turnska zapelu.

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Sr feb 05, 2003 11:20 pm

Sam imam zelo dobre izkusnje z EIBACH in za moje potrebe nikoli ne bi pomislil o drugih proizvajalcih. Pro-kit od eibacha naj bi bil namenjen za serijske blazilnike. Tako sem napravil tudi sam in avto je obcutno pridobil na legi (seveda z ustreznimi platisci+pnevmatikami). Na ta racun seveda precej trpi udobje, a s tem se je potrebno sprijazniti. Cena je resda nekaj deset tisocakov visja, a splaca se pogledati kje v tujini, sam sem naletel na ugodno ceno, saj sem za 4 vzmeti placal le 26.000 SIT.

[Sporočilo uredil/a gerchy na dan 05.02.2003 ob 23:21 GMT]

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr feb 05, 2003 11:27 pm

:)

Jst bom se vidu. Al do Turnska po Eibache + da mi strsa amortizerje, al pa v Italijo po kak fajn komplet ;)

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Sr feb 05, 2003 11:37 pm

Ce mas puno $$ je najbolsa kombinacija bilstein + eibach ali koni (rdeci po moznosti):) Je pa res da tale kombinacija stane...

[Sporočilo uredil/a Haby na dan 05.02.2003 ob 23:40 GMT]
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr feb 05, 2003 11:43 pm

vem da je bilstain ibr ok, dobim za nekih 720eurov amortizerje samo

sam..kaj ce mi to? :D

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr feb 05, 2003 11:48 pm

OK mal berem debato. Pa imam jaz obljubljene fedre H&R pa amortizerje KONI. A pol je to cool kombinacija, namrec jaz se na te stvari en klinc spoznam. Te vzemti bi bile za Passat 1.8T pa me zanima kolk to stane novo.
SlikaSlika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov