Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Lorencing
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

FORD FIESTA Ghia PRO 1.6 16v, letnik 95

Napisal/-a Lorencing Pe okt 29, 2004 6:58 am

Ziv, v osnovi bi rabil kakšne trdne podatke, najbolje iz izkušenj in malo manj iz govoric.
Kaj je dobro, kaj slabo? Deli, kje se jih najlažje dobi? Tudi kakega lastnika bi bilo dobro slišati, kakšne izkušnje ima, seveda pa ste vsi dobrodošli, samo da je informacija uporabna. :idea:
Malo podatkov: 90km(65KW) EFI - zetec, 185/55/14, šp.izpuh, šp.sedeži, 1030 kg, ...

Hvala in uživajte, SyGorg
SyGorg ... give me that, give me that ...

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Pe okt 29, 2004 10:46 am

vprašaj na ford forumu,tam verjetno bolj znajo.

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Imel 2 Fiesti

Napisal/-a {Grega} So nov 06, 2004 10:38 pm

ce bos rabu rezervne dele: obstaja en mozakar blizu Litije, ki se ukavarja samo s kupovanjem, sraufanjem, sestavljanjem Fiest in ima en cel majhen kozolec delov. K njemu sem hodil po nove luci, ogledala, vrata, dodatke ... Njegov tel. je 041 509 002.

Drugac pa kar se tice Fiest: vsem yacne rjaveti okol kljucavnice za tankat, po 150k km zacnejo skripat koncniki (pejd cez lezecega policaja, pa ce kej skriplje, pol je to to), na obeh sm menjal volanski kriznik (zacne pokat ko valn obracas), pa na prvi sem mel menjalnik (sinhrone) zjebane. Avtocka sta mi dobro sluzila v studentskih casih ... fiestice so cist kul avtocki, poceni za vzdrzevat.

LP

Lorencing
Nov uporabnik

Svaka čast

Napisal/-a Lorencing Ne nov 07, 2004 3:37 am

---------------------------------------------------:wiihuu--------------------------------------------------

Grega, :idea: ni kej, kar nekaj problemov si opisal, ki meni belijo glavo. Saj ne, da bi bili vsi tako očitni ampak tu in tam pa kar rahlo zaškripa in tudi ta pizdarija z volanom mi je zdaj bolj jasna, ker mi pri obračanju volana nekaj, v določenem trenutku, preskoči, vendar za čisto malo, ravno prav da opazim. Rjavi mi na zadnjem desnem blatniku in okoli ključavnice za prtljažnik(oboje malenkost), ampak je bil avto ravno po tej strani butnjen v rokah prejšnjega lastnika. V podvozju vedno neke tresljaje čutim, ko peljem preko lukenj ampak so mi ma servisu povedali, da so to stabilizatorji, katerih gumice so za zamenjat vendar ni panike. Z menjalnikom za zdej še ni nič hudga. Katero fiesto pa si imel? Tudi 1.6 Ghia Pro, ker če si, bi te kar nekaj stvari okoli mašine vprašal, če si kaj sam šraufal, ker ne poznam nobenega, ki bi imel ta model, drugače se ti za odgovor ponovno zahvaljujem :D in upam, da tisti tip še vedno goji ljubezen do fiest.

Uživaj, SyGorg

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Ne nov 07, 2004 8:55 pm

Imel sem Fiesto 1.0 in potem 1.1, tko kar se tice nasvetov glede masine ne bom pravi naslov.

Mozakar iz Litije skor zihr se vedno Fieste sraufa; ne verjamem, da je ze prodal cel kozolec delov. Drugace je voznik medkrajevnega avtobusa; kar pomeni, da ti lahko del pripelje na glavno avtobusno postajo v LJ, da se ti ni treba po vaseh okrog Litije preganjat. Tud kar se tice kakega nasveta glede masin, bo najbrz vedu.

Se kar se tice servisov: sam sem vecinoma vozil na servis (pozabu sem zdej naziv); nahaja pa se v Siski; takoj za Casa del Papa prvo ulico (ce gres iz centra) zavijes desno; pol mas pa ze table. Popravijo kar solidno in cene so normalne. Imajo pa samo to slabost; da v primeru ce je kej malo bolj komplicirano, radi svetujejo nov nakup - npr. kolegu ni delalo stikalo za luci, pa so mu hoteli kar celo armaturo zamenjati. Kar se tega tice je pa totalno carski servis na Lavrici (tud pozabu naziv). Gres cez Lavrico in ob glavni cesti na levi strani imas prodajalno avtomobilov (zdej se mi zdi da tudi colnov), na dvoriscu je pa servis. Tistim res kapo dol, obvladajo, dobr zrihtajo, normalne cene.

Pa veliko prijetne voznje.

LP G.

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Ne nov 07, 2004 9:10 pm

Se nekaj - preden sem odkril modela z Litije, sem pa dele nabavljal preko oglasnika in sicer najbl easy je, da najdes en oglas, kjer ponujajo dele po narocilu. Ti jih poklices, poves kaj rabis, oni pol klicejo svje veze v Italji (na odpadih) in ti povejo kolk bi del kostal; pol se pa samo se zmenis kje ti ga dostavijo; pa se ponavadi ti znajo tud namontirat del (2x so npr. vlomili in razbili sipe, pa enkrat mi je ena banda ogledala odbrcnila ipd.).

LP G.

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Ne nov 07, 2004 9:15 pm

Ojla,

Oče je imel več fist, tako da jih bežno poznam, čeprav sam prisegam na 145QV.
Če prav poznam ta model je to edna serija, ki je imel večje bolj zaobljene odbijače z meglenkam.
Deli za Forda niso problem, tudi v Kosezah v Akvarelu, najdeš skoraj vse.
Samo nikjer pa nisem zasledel, tistih odbijačev, tako, da če je to to, se ne zaletavat.

Pa veliko srečnih km.
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

Lorencing
Nov uporabnik

Zombi ...

Napisal/-a Lorencing Po nov 08, 2004 6:54 am

...ja nč ne rečem, 145 je lep avto, sploh kak novejši QV model(odbijači oz. spojlerji v isti, po možnosti matalik barvi), tud to je res, da je to tista fiesta z meglenkami in zaobljenimi odbijači, ki pa so po mojem pri nas slabo zastopane in težko iz prve roke dobim informacije, ampak se ne dam, ma da jo zrihtam. Lep avto.

Uživaj.

SyGorg
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov