Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Uvoz školjke

Napisal/-a {Grega} Če dec 02, 2004 10:42 pm

Imam možnost kupiti eno totalko za avto Saab 900, ki jih je pri nas (model 78-93) skoraj nemogoče dobiti. Potem bi na odpadu v Italiji kupil drug avto in ga po delih uvozil & sestavil in registrial z novo školjko, ki bi jo uvozil kot nadomestni del.

Ali kdo ve, če je možno narediti tako registracijo in če je dovoljeno za isti model avta potem registriati drug tip školjke (npr. prej je bil 5 vratni, jaz bi imel 3 vratni kupe)?

Razmišljal sem tudi o uvozu takega starega avta, vendar so baje lahko težave pri registraciji, ker ne izpolnjuje Euro2 standarda za emislije.

Če ima kdo kak nasvet, se priporočam. Hvala.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če dec 02, 2004 10:47 pm

"legalno" lahko edin uvozš auto, dbiš karamboliranga v sloveniji in prenesš št šasije

uvoza ni, iz eu lahk prpeleš skor karkol, samo registrirat ne morš
pa školjka je sicr lahk nadomestni del, sam najprej rabš auto
ti lahk auto cel al pa po delih prpeleš u slo
ko ga boš pa hotu registriat pa boš rabu potrdilo da ustreza normam euro 2, kar seveda ne bo
podpis

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Če dec 02, 2004 11:08 pm

lublancan je napisal/-a: sam najprej rabš auto

Sej jz bi kupu pri nas eno totalko ... torej bi avto imel.

Samo ta šasija je 5 vratna, jaz bi pa rad imel 3 vratni model. Bo kej problemov, če bi hotu registrirat drug tip šasije?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če dec 02, 2004 11:20 pm

Homologiras pa je.
Sploh ni blem.
SAm uprasanje kaksne papirje rabis, ce je prometna dovolj :roll:
Klici na lpp pa upras

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe dec 03, 2004 8:36 pm

Kupi nejprej ta karamboliran avto in ga prepiši nase. Pol pa v italijo po celga in ga na prikolici brez problemov pripelješ sem. Od papirjev v italiji rabš: POTRDILO O ODJAVI IZ PROMETA, KOPIJO PROMETNE, RAČUN, IZPIS IZ MATIČNE KNJIGE (al neki tazga). POl pa iz razsudga avta številke vn izrež pa z paprirji od razbitga avta pa z avtom iz italije in vsemi unimi papirji na LPP.

Pol pa samo še lepo na tehničenga. Število vrat ni pomembno. Tako je sosed golfa II sm prpelu pa registriral.

Za oldtimerje moraš it pa po neko dovoljeneje na ministerstvo za promet da ti dovolijo uvoz (vsaj tako so mi rekl na LPP)
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe dec 03, 2004 11:19 pm

Aja še to..mi smo vse papirje dobili na odpadu zastonj!!!
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g So dec 04, 2004 10:38 am

andrej777 je napisal/-a:Kupi nejprej ta karamboliran avto in ga prepiši nase. Pol pa v italijo po celga in ga na prikolici brez problemov pripelješ sem. Od papirjev v italiji rabš: POTRDILO O ODJAVI IZ PROMETA, KOPIJO PROMETNE, RAČUN, IZPIS IZ MATIČNE KNJIGE (al neki tazga). POl pa iz razsudga avta številke vn izrež pa z paprirji od razbitga avta pa z avtom iz italije in vsemi unimi papirji na LPP.

Pol pa samo še lepo na tehničenga. Število vrat ni pomembno. Tako je sosed golfa II sm prpelu pa registriral.

Za oldtimerje moraš it pa po neko dovoljeneje na ministerstvo za promet da ti dovolijo uvoz (vsaj tako so mi rekl na LPP)

Ves kaj me zanima a res velja samo kopija prometne js sem pa pri nas sicer sprasevau kako je z uvozom sasije in so mi povedali tako da morajo na tehnicnem zahtevat da je potrebna zamenjava sasije in sicer iz katerega razloga (npr. prerjavenost, totalka razbio itd) pozabil sem pa vprasat za prometno.
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov