Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Qmi

Napisal/-a stealth Sr maj 25, 2005 8:47 pm

Torej... pred kratkim naredim servis na stealthu ( menjava olja, svečk, filtrov ) in dodam QMI po navodilih. Takoj ko sem nalil še olje sem se vsedel in peljal kakih 100 kilometrov. Že takoj se je slišal nek neklasičen zvok, ki je prihajal izpod pokrova motorja. Sem si mislil ok, pač rabi zadeva da se unese. Vendar se zadeva ni unesla po enem tednu in v nedeljo, ko se peljem po AC tm ene 160 mi zagori lučka "check engine"...mislm si WTF :shock: Ok takoj ustavim in skor dol padem od šoka...Olja v motorju skoraj ni več (v enem tednu!!!). Tudi ko sem olje dolil se je lučka iregularno še vedno prižigala in ugašala. Naredil reset ECUja pa ni bilo nič bolje. Ker sem prej vedno tankal Castrol txt zdaj me je pa kolega prepričal da dava RSa not sem si mislil, da je mogoče problem v olju?!? Včeraj spet menjam olje nazaj na TXTja pa je bilo lepo cca. 60 kilometrov, danes pa spet. Se peljem po mestu in se prižge lučka check engine. To se vse dogaja pod zelo previdno vožnjo, saj si ga zdaj priganjat sploh ne upam (1-2000rpm). Bojim se da je škoda že prevelika da bi se še dalo kaj narest :roll:
Zdaj mene zanima s kako verjetnostjo lahko dokažem da je men ta QMI naredil to levjo uslugo ? A če se razdre motor se da vidit nove poškodbe. A ima kdo kak konkreten predlog kaj narest?
LP
Zadnjič spremenil stealth, dne Sr maj 25, 2005 9:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr maj 25, 2005 8:50 pm

Jafak.. Sam tvojo mašino it šraufat je pa največja jeba na svetu pomoje... 24 ventilčkov miljon kablov, vse razmetan.. Bogi, sožalje...

Qwa sej to zgodl ne vem točn, sam mam pa tud js sranje izkušnje s tem - pomaga 0, prej slabo nardi...
Slika

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr maj 25, 2005 8:54 pm

Jst skor dvomim da je to zarad QMIja. Jst mam sam pozitivne izkušne. Ko sem ga vlil noter se mi je poraba olja zmanjšala skor za polovico iz ene 6-7dcl na 3dcl na 15k km.
Govorim pa o F Punto 1.2 16V

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr maj 25, 2005 8:58 pm

o matr....kje so zdaj tisti ki so še pred kratkim trdili da se upajo okrog lj. brez olja ter s samo QMI v motorju furat :lol: ...pač eni nasedejo naivnosti....ampak kot pravjo osel gre le enkrat na led...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr maj 25, 2005 9:09 pm

quantum leap :)
Od servisa je minil teden in štirje dnevi :)
sorry

šmeks: kam je tvoj post zginu ? :o

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr maj 25, 2005 9:19 pm

stealth je napisal/-a:quantum leap :)
Od servisa je minil teden in štirje dnevi :)
sorry

šmeks: kam je tvoj post zginu ? :o

am v koš :D sem pol le pokapiru da si se takrat s pisanjem prenegliv,od tega do danes pa ni veliko časa minilo
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
mrt
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a mrt Sr maj 25, 2005 9:29 pm

OOO fak ej :cry: ........Sicer dvomim da je to zaradi QMI

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr maj 25, 2005 9:34 pm

Am a si pogledu ce kadi? k ce bi kadiu bi motor papcu olje tko je pa cist mozn da ga nekje scije na kakem semeringu al pa clo da je mehankar k je menju je zajebu olnji filtr ker ucas stara gumica ostane zaleplena gor in ce prisraufas filtr pusca po malo a useno pusca. Dj preglej ;)

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr maj 25, 2005 9:39 pm

PiLLLe je napisal/-a:Am a si pogledu ce kadi? k ce bi kadiu bi motor papcu olje tko je pa cist mozn da ga nekje scije na kakem semeringu al pa clo da je mehankar k je menju je zajebu olnji filtr ker ucas stara gumica ostane zaleplena gor in ce prisraufas filtr pusca po malo a useno pusca. Dj preglej ;)

Blo zdaj ko sem txtja not ruknil pregledano in zamenjano (čeprav ni puščalo nikjer, da bi bilo za vidit)
Če bi kje puščal bi moral bit na parkplacu kaki madeži ne ;)
hjaaa takle mamo :?

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Sr maj 25, 2005 9:55 pm

to sigurno ni zaradi QMI, to je bil glih slučaj .Kaj pa voda v hladilniku je kaj mastna?

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr maj 25, 2005 10:00 pm

torstorm je napisal/-a:Kaj pa voda v hladilniku je kaj mastna?

Voda ni mastna, preverjeno. Zdaj če ni qmi potem je pa zaradi olja. Malo preveliko naključje se mi zdi. Pritisk olja in temperatura je tudi ok.

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Sr maj 25, 2005 10:07 pm

tud jaz nebi reko da je qmi kriv moje izkusnje z njim so 1a.v portorozu polet mi je razgnal cev za vodo pa nisem opazo pa sem se do ankarana prpelo brez vode-pol pa se przge lucka za pregretje motorja poslusam motor tudi neki cudni zvoki(zarad muske jih prej nism cul)(,avto ugasnem pustim da se lepo pocas sam shladi popravim cev nalijem vodo pogledam olje-dovolj pa gasa na stajersko domov brez problema.avto reno 25 2.2i
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Napisal/-a torstorm Sr maj 25, 2005 10:08 pm

ne vem, samo jaz sem imel do sedaj v vseh avtih QMI pa ni mi naredilo nobene škode, pa motor je bolj mirno šel potem.Pa ko sem imel notri RS mi ga je tudi bolj žrlo, pa v RS je notri malo klora, mogoče zato.Pa QMI ne smeš vliti v vroč motor, ampak v mrzel in nato takoj narediti vsaj 50 km.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr maj 25, 2005 10:12 pm

torstorm je napisal/-a:ne vem, samo jaz sem imel do sedaj v vseh avtih QMI pa ni mi naredilo nobene škode, pa motor je bolj mirno šel potem.Pa ko sem imel notri RS mi ga je tudi bolj žrlo, pa v RS je notri malo klora, mogoče zato.Pa QMI ne smeš vliti v vroč motor, ampak v mrzel in nato takoj narediti vsaj 50 km.

Jap...sej piše na navodilih :) Sej pravim, jaz sem tudi slišal samo pozitivne stvari o qmi. Samo očitno pa to za ta motor ni. Motor sam je bil pred tem v super stanju in mi je tok žal da sem to žlavso not zlil.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Napisal/-a torstorm Sr maj 25, 2005 10:19 pm

pa to imaš ti tistega stealtha ki je pokrov ventilov na motorju bil malo počen ?
drugače pa mogoče res ni to za tvoj motor, pa belo ti nič ne kadi?olje nekam mora izginiti.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr maj 25, 2005 10:23 pm

torstorm je napisal/-a:pa to imaš ti tistega stealtha ki je pokrov ventilov na motorju bil malo počen ?

Ne, moj pokrov je tiptop. Saj olja nekam mora it. Čudno da preden sem qmi zlil not je bila poraba olja normalna, po qmi+rs olje pa olja kar nikjer ni. Dobesedno čudežno izginja. :shock:

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Napisal/-a torstorm Sr maj 25, 2005 10:31 pm

če ti je Rs že spilo tako ali tako, menjaj celo olje pa vlij notri predpisanega, ne castrola notri vlivati.Probaj z kakšnim valvoline ali pa total.

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Če maj 26, 2005 12:52 am

šmeks je napisal/-a:o matr....kje so zdaj tisti ki so še pred kratkim trdili da se upajo okrog lj. brez olja ter s samo QMI v motorju furat :lol: ...pač eni nasedejo naivnosti....ampak kot pravjo osel gre le enkrat na led...

Tukaj sem ... :D ... ja in?

Prvič se ni pisal o QMI-ju ampak o Slick50 ... in drugič, kaj bi ti jest (niko i ništa :P ) razlagu ... vpraši šefa servisa AMZS-ja, ki je test brez olja nadziru ... razen če TI ne veš več o tem kot on. :roll:

Mimgrede pa preber še to: http://www.ftc.gov/opa/1996/07/slick.htm

@ stealth, če ni olja pod mašino ... in ti ne kadi ... in je voda BP ... kam hudiča gre potem litre in litre olja :?: tuki neki ne klapa ... QMI gor al pa dol :?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če maj 26, 2005 12:56 am

Hm hm, da nis ti v narobno lukno tišov ole :roll: Če ga nker ni, se more še vedno nek po avtu pretakat...
Slika

Nicneved
Nov uporabnik

Napisal/-a Nicneved Če maj 26, 2005 5:21 am

Tudi jaz sem razmisljal o QMI-ju, imam 250kKm...Zdaj pa ne vem vec...Kje si pa kupil QMI? Ce ni bil pravilno skladiscen ali dostavljen je tudi mozno, da se je zjebu. Ceprav osebno ne verjamem, da je QMI kriv. Ti moras najprej pogruntat kam ti gre ta olje! Nemogoce da ne pusca, ne kadi in hladilna tekocina ni mastna. Ti imas zdaj v motorju ful visoko viskoznost tko, da je mozno da prodira v izgorevalni prostor in zgoreva skupaj z bencinom. Ampak tudi to se ne more zgoditi v nekaj 100Km...Pa napisi ko bos zadevo resil, da bomo se drugi vedeli.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov