Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

smola pa taka!

Napisal/-a splash Ne maj 29, 2005 9:22 am

no zdjle grem mal ven na sonce. pa gledam bratovga cliota, im poglej hudiča. spredna šipa je čisto polna smolnatih pikic premera 1mm. jst ne vem kje ga je spet puščal pod kakšnimi smrekami, ampak ma pa srečo. čisto sam šipa in profil okoli šipe sta smolnata pa nič druzga. zdaj me pa zanima kako bi to dol spravu. a če bi z bencinom bi se kaj poznal na šipi oz bi bla kaj lisasta potem, k enkrat sm že pucal šipo z bencinom pa je bla ful lisasta, da sm pol pol ure drgnu s cujo pa šamponom da je blo ok. :?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: smola pa taka!

Napisal/-a Slide Ne maj 29, 2005 9:32 am

splash je napisal/-a:no zdjle grem mal ven na sonce. pa gledam bratovga cliota, im poglej hudiča. spredna šipa je čisto polna smolnatih pikic premera 1mm. jst ne vem kje ga je spet puščal pod kakšnimi smrekami, ampak ma pa srečo. čisto sam šipa in profil okoli šipe sta smolnata pa nič druzga. zdaj me pa zanima kako bi to dol spravu. a če bi z bencinom bi se kaj poznal na šipi oz bi bla kaj lisasta potem, k enkrat sm že pucal šipo z bencinom pa je bla ful lisasta, da sm pol pol ure drgnu s cujo pa šamponom da je blo ok. :?

Hmmm...pri meni je dovolj že potegnt ročico od brisalcev k sebi...špricanje+brisanje.press ;), je pa res da mi nad avtom raste neko drugo zelenje in ne smreka...se pa vseeno zalepi na šipo in če probaš recimo s krpo obrisat ne gre, se samo razmaže...vitrex pa učinkuje...ne vem pa kako je s smrečjo smolo
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 29, 2005 9:39 am

pa si prepričan da je smola...ker zdajle ena piz. medi tko da je lahko samo med gor
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne maj 29, 2005 9:40 am

sigurno je smola. tud z nohtom gre težko stran.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Ne maj 29, 2005 9:41 am

z alkoholom dej, unim roza po možnosti, ne bo poškodovalo nič,
edino malo več bo treba drgnit.
Slika

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Ne maj 29, 2005 9:43 am

Dobi se prav poseben sprej proti smoli. Mislim da ga držijo na Petrolu in gre z njim zlo fajn vse dol, tud kakšni madeži.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne maj 29, 2005 9:44 am

šmeks je napisal/-a:pa si prepričan da je smola...ker zdajle ena piz. medi tko da je lahko samo med gor

Pomoje tudi...ker 1mm-ske pikice od smole...ne vem no, na morju sem večkrat imel avto od smole, pa nikoli majhnih pikic, smola kar konkretno kapne na avto...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne maj 29, 2005 10:17 am

Sam res so muhe,to ni smola,je pa zanimivo da grejo tud one na velko potrebo :D ,rezultat je pikica 1mm :D
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne maj 29, 2005 10:19 am

Smolo z lahkoto s kropom dol spravš, če so pa mušji kakci, pol pa pucaaaaaj ;)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Ne maj 29, 2005 10:22 am

killah bee je napisal/-a:Sam res so muhe,to ni smola,je pa zanimivo da grejo tud one na velko potrebo :D ,rezultat je pikica 1mm :D

:lol:
sj se smešno čuje, sam to je ful nadležna stvar, men kr slabo rata ko vidim da bo treba avto glancat... :?
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne maj 29, 2005 10:28 am

borut007 je napisal/-a:Jaz bi rekel, da so ga muhe posrale. :P
Dol spraviš pa zelo zelo težko ... je treba kar fajn hrdat. Meni so ga muhe že tudi posrale, pa mi je bratranc (ličar) z neko rdečo/vijolično tekočino pošprical in samo obrisal.

Nimam pojma, kako se reče tej tekočini, pa baje se tudi ne dobi v prosti prodaji. On to v službi dobi, kjer dobivajo to tekočino v koncentratu v večjih količinah in je pol treba pravilno razredčit, sicer vse razje.

Verjetno "dekonzervans" ki se uporablja pri novih avtih za pucenje tistega mastnega zaščitnega sloja...in ja stvar požere tudi malo bolj star lak če jo hitro dol ne spereš :shock:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne maj 29, 2005 10:31 am

borut007 je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:Sam res so muhe,to ni smola,je pa zanimivo da grejo tud one na velko potrebo :D ,rezultat je pikica 1mm :D

In največji špas je takrat, ko muhe poserejo beli avto. :jao: Jaz popenim. :|

nisi edini z tem problemom,treba avto prvo napolirat pa gre pol lepo dol ko ka pokaka muha :D
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po maj 30, 2005 6:50 am

MacAudio je napisal/-a:Dobi se prav poseben sprej proti smoli. Mislim da ga držijo na Petrolu in gre z njim zlo fajn vse dol, tud kakšni madeži.

Preverjeno, sicer meni ga je dal kolega ki ga je staknil na renojevem servisu. Fajn zadeva.. pospricas smolnati flek, pocakas 5 sec in potem 1x potegnes z krpo in ni vec fleka. Testirano na pokrovu motorja, aja pa madez star par let ko hudic z nicemer ni sel dol. ;)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po maj 30, 2005 9:45 am

lenivec je napisal/-a:za smolo ni bolšega kot navadno belo kuhinjsko olje...
malo napiješ papir položiš na smolo da razmehčaš in obrišeš

To je res ja - popolnoma navadno jedilno olje in gre zadeva super dol in nič ne škodi laku, pa še poceni je ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov