Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pkucler
Novinec

Kraj: Ljubljana

Menjava swifta za felicio. DA ali NE

Napisal/-a pkucler Če jun 16, 2005 9:53 pm

Namreč zadnjič sem že nekaj spraševal kako naj prodam swifta, ker rabim en prostoren avto in da ni preveč drag računam na felicio, ki je slika tukaj, kaj pravite so kakšni veliki problemi zanima me kok porabi.
Zdej sem v neki kritični sizuaciji, ker kar naenkrat rabim prostoren avto sej kokr vem ma swift kar dost prostora čeprav ga ma felicia še enkrat več.

www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=385979#

da ali ne

Dobr je to je to zdej je pa še en avto,ki pa je sicer kar prostoren,kaj pa ta avto se ga splača.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=393362

Da ali Ne

Hvala vsem za lep nasvet,ki mi boste zelo pomagal
Zadnjič spremenil pkucler, dne Pe jun 17, 2005 9:51 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

pkucler
Novinec

Napisal/-a pkucler Če jun 16, 2005 10:02 pm

borut007 je napisal/-a:Kaj pa škoda Favorit?

je ner. in se ne splača reg.
Zadnjič spremenil pkucler, dne Če jun 16, 2005 10:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jun 16, 2005 10:03 pm

Kolega je imel takšno felicijo (mislim da je bila letnik '97) pa je bil zadovoljen z mašino. Ni imel nobenih problemov z njo.
Od drugega kolega fotr pa mat sta imela felicijo pa se ji je mašina vžgala sred mosta v Krškem. Toliko o smoli.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jun 16, 2005 10:06 pm

glede felicije....poraba je tam od 8 pa do 9 litrov...zdaj je odvisn od načina vožnje...lahko gre pa tudi krepko pod 8 ali pa čez 9.

glede motorja ni nobenih pripomb,edina slaba točka je rjavenje zadnje havbe,kar je vidno tudi tukaj na sliki da že malce cveti po sredi,če prav vidm ...tko da bi mogu to dat kleparju popravt in zaščitit.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy So jun 18, 2005 7:59 am

pri nas felicia l. 97 z mašino 1.3 50kW povprečno porabi 6.5-7 l na 100km...
z motorjem ni nobenih težav...pleh je pa res bolj bogi...
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So jun 18, 2005 8:06 am

moja mati ima felicijo 1,3 let. 95 z motorjem nobenih težav poraba 9-10l samn pleh je pa cist v k***u povozje obrobe rjavo da bi lohk rjo po kilah prodajov ne vem dobr pleh pregledat predn kupiš

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jun 18, 2005 10:45 am

Če bi imel na izbiro bi raje vzel GOLF-a. Problem je le najti dobro ohranjenega za primerno oz ugodno ceno. Poraba se vrti okrog 5 l/100 km, če je avto redno vzdrževan in ohranjen bo stroškov malo - gorivo pa redni servisi. Po mojem prepričanju je to najbolj zanesljiv, neproblematičen in za vzdrževanje poceni ter nezahteven GOLF - novejše generacije so bolj ali manj bleda senca starih dobirh časov.
FELICIA je glede na moje izkušnje manj stabilna na cesti, motor pa sicer stara in preizkušena češka zadeva, ki pa porabi preveč glede na zmogljivosti, ki jih ponuja - posebno če primerjaš z npr. SWIFT 1,3 (verjetno imaš takega). Dobra lastnost tega motorja je njegov navor (med vožnjo "količinsko" zadosten in uporaben).

LP

pkucler
Novinec

Napisal/-a pkucler So jun 18, 2005 8:08 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Če bi imel na izbiro bi raje vzel GOLF-a. Problem je le najti dobro ohranjenega za primerno oz ugodno ceno. Poraba se vrti okrog 5 l/100 km, če je avto redno vzdrževan in ohranjen bo stroškov malo - gorivo pa redni servisi. Po mojem prepričanju je to najbolj zanesljiv, neproblematičen in za vzdrževanje poceni ter nezahteven GOLF - novejše generacije so bolj ali manj bleda senca starih dobirh časov.
FELICIA je glede na moje izkušnje manj stabilna na cesti, motor pa sicer stara in preizkušena češka zadeva, ki pa porabi preveč glede na zmogljivosti, ki jih ponuja - posebno če primerjaš z npr. SWIFT 1,3 (verjetno imaš takega). Dobra lastnost tega motorja je njegov navor (med vožnjo "količinsko" zadosten in uporaben).

LP

Zdej ko smi tako lepo odgovoril na vprašanje mam pa še eno, kaj bi ti naredil v tem primeru bi obdržal swifta k mal kur in ma mal prostora al bi kupil felicio k ma velik prostora,mal več porabe in bistveno cenejše dele k jih ma swifta drage ko hudiča.

Hvala tebi za tak lep odg.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jun 19, 2005 6:53 am

Ne razumem dobro tisti "dragi deli" - če je SWIFT na kratko OK potem veliko delov ne potrebuješ. Če avto ni OK, oz so z njim same težave razmišljaj o menjavi. Enako velja za ŠKODO - ne vem zakaj ti pri odločitvi veliko pomeni dejstvo "poceni deli" - avto je v namenjen za prevažanje, ne pa za neprestano servisiranje in menjavanje delov. Ko kupuješ avto se osredotoči na ohranjenost, redno vzdrževanje, nego - kar je najlažje pri avtomobilu katerega lastnika poznaš. In slednje je več vredno kot znamka avtomobila.
Če so stroški s SWIFT-om (kar jaz razumem kot "dragi deli) potem zamenjaj. Lahko tudi za ŠKODO - če je ohranjena, vzdrževana ... na kratko OK, ali za nek drug avto - pozanimaj se pri prijateljih, sorodnikih, znancih - mogoče ima kdo kak dobro ohranjen avto, ki zadostuje tvojim pogojem vzemi slednjega, ne glede na znamko. Pa dobro izbiro in srečno vožnjo !

LP

pkucler
Novinec

Napisal/-a pkucler Pe jul 01, 2005 5:47 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Ne razumem dobro tisti "dragi deli" - če je SWIFT na kratko OK potem veliko delov ne potrebuješ. Če avto ni OK, oz so z njim same težave razmišljaj o menjavi. Enako velja za ŠKODO - ne vem zakaj ti pri odločitvi veliko pomeni dejstvo "poceni deli" - avto je v namenjen za prevažanje, ne pa za neprestano servisiranje in menjavanje delov. Ko kupuješ avto se osredotoči na ohranjenost, redno vzdrževanje, nego - kar je najlažje pri avtomobilu katerega lastnika poznaš. In slednje je več vredno kot znamka avtomobila.
Če so stroški s SWIFT-om (kar jaz razumem kot "dragi deli) potem zamenjaj. Lahko tudi za ŠKODO - če je ohranjena, vzdrževana ... na kratko OK, ali za nek drug avto - pozanimaj se pri prijateljih, sorodnikih, znancih - mogoče ima kdo kak dobro ohranjen avto, ki zadostuje tvojim pogojem vzemi slednjega, ne glede na znamko. Pa dobro izbiro in srečno vožnjo !

LP

Hvala
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov