Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

faks_boy
Nov uporabnik

scenic I ali picasso

Napisal/-a faks_boy Po avg 08, 2005 12:07 pm

Yeah,

kupujem rabljen avto za 2mio, tedva sta v ožjem izboru, zanima me vaše mnenje.

Moje je, da se ne morm odločit, picasso je mičkeno boljši, a je tudi za nekaj sto-tiočakov dražnji. Kupil bi bencinarja.

Zanima me tudi če ostajajo kakšni primerjalni testi med njima, sam nisem zasledil ničesar.

LP

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po avg 08, 2005 4:42 pm

tri leta sem vozil scenica, ki mi je odlično služil, najbolj njegova prostornost, kar je opisano na drugem mestu http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=35005.
Pri picassu, ki je bil ob nakupu tudi v igri, me je najbolj zmotilo naslednje:
slaba vidljivost spredaj levo in desno zaradi stebričkov,
baje moteča odsevnost svetle plastike armaturke na sprednji šipi,
ozka sprednja vrata, ki so se zelo "plehnato" zapirala...

Osebnih izkušenj s picassom nimam, nekateri ga hvalijo, drugi grajajo, npr. kolega, s katerim sva sedela ob piru pred eno uro, mi je razlagal, kako se je svak ravnokar razočaran vrnil s picassom s portugalske, da avto nikamor ne gre (resda dizel), da sta mu dvakrat že crknila displeja, da odstopajo obloge...
Sicer je to vse skupaj "baba čula, baba rekla", tako da je sigurno samo to, da sem osebno bil s scenicom - kot družinskim avtom zadovoljen.
lp pilgrim

faks_boy
Nov uporabnik

Napisal/-a faks_boy Po avg 08, 2005 5:17 pm

hvala za odgovor,

tut sam se nerad o teh stvareh pogovarjam na forumih, ker je točno tako kot si napisal, zato bom najbrž kupoval kr oba, pa tisti ki bo lepše ohranjem za pošteno ceno tisti bo moj,

še vedno pa me zanima če ostaja kakšen test primerjave teh dveh avtomobilov.

lp

faks_boy
Nov uporabnik

Napisal/-a faks_boy Pe avg 12, 2005 8:46 pm

Vidim da ni velik zanimanja za mojo temo, pa vas vseeno še enkrat prosim da mi poveste vašo odločitev med tema dvema avtomobiloma, predvsem me pa zanima kako je z sedežno prilagodlivostjo ali se v tem kaj razlikujeta?

LP

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe avg 12, 2005 8:56 pm

Kolk mladcoev v vaši vasi voz kombi? :P
Z picassom nimam izkušenj, scenica pa vozm vsak dan in ti ga odsvetujem. Ergonomija je katastrofalna, podvozje je francosko v pravem pomenu besede, sicer zelo udobno, ampak se čist preveč nagiba, motor je prešvoh, resda 1.6e, ti bi najbrž 16V, ki je pa zelo dober. Tut v picassu. Kvar se ne kej dost, razn užigalne tuljave, pa serijsko napako ma na benz pumpi (1.6e, za ostale ne vem). Zice (za odrasle neudobne) pa takoj odstraniš.
Ne vem no, jest bi raj citroena, ker zihr ni tolk kombijevski.

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar So avg 13, 2005 8:23 am

Pri frendu imajo doma picassoja (sicer HDI) in jih je že v garancijskem obdobju pustil dvakrat na cesti, lučke zelo pogosto crkujejo,..
I'll be back.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če avg 25, 2005 8:14 pm

Če bo DA za picassoja, potem nikar ne jemlji letnika 2000 in prve polovice 2001. Prvi modeli, prepolni napak. Stric ga je pred nedavnim prodal in postal veliko srečnejši. Veliko je bilo napak, nagajal je vseskozi , tudi na cesti je ostajal (verjemi mi, da sredi januarja ob treh zjutraj ni prav nič prijetno stati na odstavnem pasu avtoceste, nekje 20 km pred Münchnom, ker se picasso odloči, da ne gre več naprej).
Po drugi strani pa je mami že od nekdaj všeč senic in direktor prodaje v renojevi avtohiši nam je senica odsvetoval (sicer zaradi avtomatskega menjalnika, ki ga je mati hotla met).
Sedežna prilagodljivost ni ne pri enem, ne pri drugem preveč dih jemajoča in kakor se spomnim (v senicu se nisem kaj dosti prevozil, sploh na zadnjih sedežih ne), se mi zdi da kaj veliko razlike ni.
Licet volare si in tergo aquilae volat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov