Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
medicincko
Nov uporabnik

Renault Scenic 1.9

Napisal/-a medicincko Če avg 25, 2005 10:55 am

Zanima me sledeče:
po različnih oglasih sem videl, da imajo scenici 1.9 DCI ozr DTI motorje...

V čem je razlika :?:

ga ima kdo s foruma 1.9 (kako se obnesejo) :?:

lp, tnx
Slika

H3llAng3l
Nov uporabnik

Kraj: Poljčane

Napisal/-a H3llAng3l Če avg 25, 2005 11:01 am

dti motorji so bli prej... imeli so jih stari scenici, kangooji megani in lagune, pa tudi clio.. v cliotu in kangooju je mislim da imel okoli 80KS, v meganih scenicih in lagunah pa okoli 100KS. mislim da niso imeli vbrizga pod skupnim vodom, pa naj me kdo popravi ce se motim.
dci pa so novejsi, common-rail renaultovi motorji in imajo v scenicih 1.9 in v starih tudi okoli 100KS, v zadnjem modelu scenica pa obstajajo 1.5 (80 in 100KS) in 1.9 (120KS).
okoli zanesljivosti teh motorjev pa nebi upal kaj rect, sem pa ze marsikje slisal da renaultovi motorji, sploh dizli, niso nic kaj prida.
sam sem gledal bencince, in takoj, ko so bili 16v (1.4,..), so bili okoli 100tkm ze vsi mastni in oh in sploh. jaz ne bi.
vozijo se pa isti dizli tudi v mitsubishijih (carisma, dti) in nissanih (vsi dci, od almere do primere).

LP
Ni nam lahko.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Če avg 25, 2005 8:29 pm

tri leta vozil scenic(1) 1,9 dCi s 105 konji in 200nm navora (ki je bil takrat edini dizel). Kako se obnašajo stari dti-ji ne vem, moj dCi (common rail) je imel prevoženih 60kkm, ko sem ga prodal. Ves čas je vlekel presenetljivo dobro (kolega navajen na civica, ki je kar poskočen, je večkrat, ko sem ga vozil, vprašal, če sem siguren, da je dizel tisto, kar poganja moj avto). poraba okrog 6l/100. Z motorjem sem bil zadovoljen, res pa je, da je pri približno 50kkm začel malo bolj kazati svojo dizelsko dušo (temnejši izpuh, malo večji tresljaji, glasnejši), vendar vse v okvirih normale.

okoli zanesljivosti teh motorjev pa nebi upal kaj rect, sem pa ze marsikje slisal da renaultovi motorji, sploh dizli, niso nic kaj prida.
mislim, da tudi na tem forumu lahko najdeš kar nekaj pohvalnih misli o renojevih dizlih (no tudi kaj slabega, ampak o čem pa ne? ;) )
lp pilgrim
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov