Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

fiat_tempra
Nov uporabnik

Prodaja v tujino

Napisal/-a fiat_tempra Sr nov 16, 2005 10:40 am

Zanima me kakšen je postopek v SLO registriranega avta pri prodaji v tujino (republike bivše YU).
Do katere starosti avta se to da izvesti.
Katere dokumente je potrebno urediti.
Baje da sedaj na UE ob prodaji zahtevajo da podpišeš neko izjavo kje se nahaja avto.
Imam mogoče kdo izkušnje s tem?

imot
Nov uporabnik

:) ni problema spljoh

Napisal/-a imot Pe nov 25, 2005 11:22 pm

Takole: prodal Yugo v Srbijo.
Postopek:
Tip iz Celja pride, odpelje avto v Srbijo, nazaj pripelje tablice in prometno, ti lepo narediš odjavo in roka.

Aja, droben tisk: Tipu moraš zaupat, da ti tablice in prometno pripelje nazaj. JAz sem imel srečo.

Uporabniški avatar
ex2000
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a ex2000 Pe nov 25, 2005 11:50 pm

če ga ta drugi lastnik misli dol registrirat mora biti vozilo največ 6let staro.Če ga pa ne misli mu pa moraš zaupat da ti bo vrnil tablice.Vendar se lahko zaplete ko boš odjavljal vozilo da te bodo vprašali o lokaciji vozila .Avto pa mora biti na točno tem naslovu na katerem je prijavljen lastnik vozila.kazni visoke :!:

imot
Nov uporabnik

Napisal/-a imot Pe nov 25, 2005 11:58 pm

JAz sem na odjavo napisal 'tujina' in noben ni nič kompliciral.

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak So nov 26, 2005 8:22 pm

Zadnjič sem govoril z direktorjem podjetja, ki se ukvarja z uvozom in izvoz avtov. Rekel, mi je da izvaža vozila tudi v Srbijo in da so stvari tam malo spremenile, saj do sedaj ni bilo večjih omejitev glede let vozila. Sedaj po novem od 1.1.06 pa bodo lahko v Srbijo uvažali vozila samo po letu 01.

Zoki7
Nov uporabnik

Yugo za Srbijo!

Napisal/-a Zoki7 To dec 13, 2005 7:23 pm

Sam vozim vozila za Srbijo predvsem Yugo in Reno.Avtomobile vozim vse na avtoodpad kjer se avto kompletno razstavi na vse dele in pordajajo potem dele ali pa tudi kaksno celo karoserijo ce je dobra.Urdano Yuga nemorejo uvoziti ker je prestari.po novem letu
bodo lahko uvozili auto ,ki bo imel euro 3 motor to pa so od 2001 dalje pisem za VW Pasat za druge nevem kdaj so dobili te motorje.Ko odjavis avto povws da je v Srbiji ker jae najbolj pomembno,da nebi bil kje v gozdu (ekologija)V kolikor ga prodas se lahko obrnes name.
Priponke
y1.jpg
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov