Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

alfa fan
Nov uporabnik

mnenje o uvoženih avtomobilih

Napisal/-a alfa fan Če dec 08, 2005 9:42 pm

ok a se zdej lohk pogovarjamo.
zanima me sam zakaj imate tako slabo mnenje o uvozenih avtih

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če dec 08, 2005 9:48 pm

Sam ti res ne dojameš :roll:

Za začetek preišči forum za temami, kjer se je govorilo o uvažanju avtomobilov. Ena je ža tale naprimer: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... =uvo%9Eeni .

Pa kdo pravi da imamo slabo mnenje o uvoženih avtomobilih? To je odvisno čist od posameznika. Pa preber si bonton pa pravila foruma, sicer ne boš več dolgo gledal tega foruma ;)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če dec 08, 2005 9:54 pm

Ko sem kupoval C3 ja, sem šel na Lj - Vič k enemu švercerju in pogledal C3-ja Hdi z vso opremo. Šele ko sem začel spraševati o servisni knjigi mi je omenil da je avto iz belgije. V redu. Servisne knjige ni. Za kilometre mi je garantiral da so realni (glede na obrabo bi rekel da jih je bilo več, veliko več). Potem je rekel da lahko gremo k enmu njegovemu kolegu in bo on povedal k je mehanik. Ja v redu tut jest mam take kolege ki lažejo zame. Ko sem odprl pokrov motorja pa sem videl da motor čist ko suza mi je bilo takoj jasno.
Včeraj sem šel gledat Saxoja VTS... Podobna zgodba.
Kolegica je kupila opla vectro in nemčije in se ji je nekdo narahlo zaletel v rit. Ko smo vzeli odbijač dol... vezna zmečkana ko papir in nosilci kar na novo narjeni iz pleha.
Zakaj ne maram avtov iz tujine? Ker je v tujini drugače. Njim se j**e za avto. Ga kupjo na liziko in z njim delajo ko z karjolo. Itak ko ga razbije ali pa ko kaj crkne gre na odpad in on dobi novega. Zato pa se v tujini na odpadi dobi tako zakon avte... Pri nas je drugače. Človek špara ko nor da si kupi avto, potem pa malo bolje ravna z njim, saj ve da mi ni iz neba padel.
L.P.
P.S.
Upam da nisem kršil kaka pravila foruma ker sem človeku odgovoril na post. :P
Drager

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če dec 08, 2005 9:57 pm

Drager :tomidelej:

alfa fan
Nov uporabnik

Napisal/-a alfa fan Če dec 08, 2005 9:58 pm

Drager je napisal/-a:Ko sem kupoval C3 ja, sem šel na Lj - Vič k enemu švercerju in pogledal C3-ja Hdi z vso opremo. Šele ko sem začel spraševati o servisni knjigi mi je omenil da je avto iz belgije. V redu. Servisne knjige ni. Za kilometre mi je garantiral da so realni (glede na obrabo bi rekel da jih je bilo več, veliko več). Potem je rekel da lahko gremo k enmu njegovemu kolegu in bo on povedal k je mehanik. Ja v redu tut jest mam take kolege ki lažejo zame. Ko sem odprl pokrov motorja pa sem videl da motor čist ko suza mi je bilo takoj jasno.
Včeraj sem šel gledat Saxoja VTS... Podobna zgodba.
Kolegica je kupila opla vectro in nemčije in se ji je nekdo narahlo zaletel v rit. Ko smo vzeli odbijač dol... vezna zmečkana ko papir in nosilci kar na novo narjeni iz pleha.
Zakaj ne maram avtov iz tujine? Ker je v tujini drugače. Njim se j**e za avto. Ga kupjo na liziko in z njim delajo ko z karjolo. Itak ko ga razbije ali pa ko kaj crkne gre na odpad in on dobi novega. Zato pa se v tujini na odpadi dobi tako zakon avte... Pri nas je drugače. Človek špara ko nor da si kupi avto, potem pa malo bolje ravna z njim, saj ve da mi ni iz neba padel.
L.P.
ok mogoce je res ampak imam veliko prijateljev ki se ukvarjajo s uvozom vozil. morate se zavedat da je cist odvisno od posameznika tisti ki zelijo veliko zasluzit majo slabe avte ampak vecina moras vedet da ima dobre avte, sigurno so vsaj redno vzdrzevani ne pa kot slo ko jim potece garanciaj jih rihta ze vsak kdor ma cas. jest osebno bi se veliko rajs odlocu za nakup vozila iz tujine
P.S.
Upam da nisem kršil kaka pravila foruma ker sem človeku odgovoril na post. :P
Drager

alfa fan
Nov uporabnik

Napisal/-a alfa fan Če dec 08, 2005 10:03 pm

Spyker je napisal/-a:Sam ti res ne dojameš :roll:

Za začetek preišči forum za temami, kjer se je govorilo o uvažanju avtomobilov. Ena je ža tale naprimer: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... =uvo%9Eeni .

Pa kdo pravi da imamo slabo mnenje o uvoženih avtomobilih? To je odvisno čist od posameznika. Pa preber si bonton pa pravila foruma, sicer ne boš več dolgo gledal tega foruma ;)

ok mogoce je res ampak imam veliko prijateljev ki se ukvarjajo s uvozom vozil. morate se zavedat da je cist odvisno od posameznika tisti ki zelijo veliko zasluzit majo slabe avte ampak vecina moras vedet da ima dobre avte, sigurno so vsaj redno vzdrzevani ne pa kot slo ko jim potece garanciaj jih rihta ze vsak kdor ma cas. jest osebno bi se veliko rajs odlocu za nakup vozila iz tujine

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če dec 08, 2005 11:05 pm

Malokateri avto, ki je iz tujine pripeljan v slovenijo,ima realne kilometre pa reči kar hočeš! Kot drugo,dosti "švercarjev" kupi avto ki je malo ruknjen za male pare,ga popravi ter proda naprej..

Poznam kar nekaj ljudi ki se s tem ukvarjajo,tako da ne mislim poslušati nekaterih mnenj da to ni res kar sem napisal. Itak pa naj si vsak misli po svoje,povedu sem samo svoje mnenje.

@alfa fan: mi lahko prosim razložiš tole: jest osebno bi se veliko rajs odlocu za nakup vozila iz tujine
Po tem sklepam da še nimaš avta (itak nima veze,ampak po prejšnjih tvojih temah sodeč si mislim marsikaj) če pa imaš v namenu delati reklamo za kogar koli ki se s tem ukvarja (firmo) pa to vpiši v ta kotiček http://www.avtomobilizem.com/katalog
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe dec 09, 2005 12:28 am

alfa fan je napisal/-a:ok mogoce je res ampak imam veliko prijateljev ki se ukvarjajo s uvozom vozil...

Evo napiši jih v katalog.
V naslednjem letu sem študiral o kakem (prikrito) športnem Nissanu. Primero GT se še da dobit v SLO, Almero GTi pa ne (oba imata SR20DE motor, Primera 150 Almera 143 konjev). :twisted:
Pa ne znam Nemško, da bi se tja vozil pa se neki matral... :roll:
Skratka, v katalogu bi prav prišlo čim več uvoznikov. 8)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

darky
Novinec

Napisal/-a darky Pe dec 09, 2005 7:43 am

No, pa naj povem še jaz svojo izkušnjo!
Kupoval sem Ford Pumo in glede na to, da jih je v sloveniji bolj malo, sem začel gledat po tujini. Skratka (da ne dolgovezim). Šel sem ga izkat v Berlin in ga pripeljal domov. Kolikor sem lahko, sem ga že tam pregledal in se mi je zdel OK. Sedaj ga imam že nekaj mesecev in seveda z njim ni nič narobe in sem 99% prepričan, da so bili kilometri realni. Avto izgleda kakor nov in vse je na svojem mestu in deluje perfektno.

Posploševat stavri je neumno in vsak primer je po svoje edinstven. Verjamem pa, da razni takozvani "uvozniki" goljufajo kolikor lahko. V tujini kupijo poceni in poizkušajo tukaj na tuj račun zaslužiti. Jaz sem šel mimo takšnih "posrednikov" in sem ga šel sam izkat in sem čisto zadovoljen z njim.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe dec 09, 2005 9:40 am

darky je napisal/-a:No, pa naj povem še jaz svojo izkušnjo!
Kupoval sem Ford Pumo in glede na to, da jih je v Sloveniji bolj malo....
...Posploševat stavri je neumno in vsak primer je po svoje edinstven. Verjamem pa, da razni takozvani "uvozniki" goljufajo kolikor lahko. V tujini kupijo poceni in poizkušajo tukaj na tuj račun zaslužiti. Jaz sem šel mimo takšnih "posrednikov" in sem ga šel sam izkat in sem čisto zadovoljen z njim.

:bow
Pomoje bo to to. Cene so bolj ali manj že kar zelo podobne. Če si šel pa še sam je pa potem enako kot pri nas. Če je prodajalec OK nimaš težav. Čestitam za nakup.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

darky
Novinec

Napisal/-a darky Pe dec 09, 2005 9:59 am

Denarno nisem kaj dosti pridobil, če povem po pravici pravzaprav nič. Tja sem ga šel kupiti, ker jih pri nas skoraj ni in je bila tam večja izbira. Seveda bi lahko skoraj zastonj dobil kakšno "podrtijo", ampak dober avto ima tudi tam svojo ceno.

jranzi
Nov uporabnik

Napisal/-a jranzi So dec 10, 2005 3:26 pm

Načeloma nimam slabega mnenja o avtomobilih iz uvoza, imam pa slabo mnenje o prodajalcih takšnih avtomobilov.

Sem bil pri prvem kekcu in ima v oglasu napisanih cel kup stvari (elektronike), ki avto nima in potem kaže neke lučke na armaturi, da je to to. Če ne poznaš povsem lastnosti avta lahko plačaš nekaj, kar sploh ni v avtu...
Drugi kekec me je s sedeža "podjetja" (v bistvu delavnice) peljal nekam čisto na vas, kjer so v lužah in pod 20 cm snega stali avti in po malo kidanja sva se lahko usedla v avto. "Za vožnjo bo treba pa počakat malo lepše vreme," je rekel.

In sem nehal gledat avte iz uvoza, če jih res ne prodaja kakšen večji uradni zastopnik.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So dec 10, 2005 9:22 pm

Kot je rekel predhodnik - ni problem v avtomoblih iz tujine amapak pri uvoznikih iz tujine.
V mnogih državah so avtomobili na splošno bolje založeni z opremo, poleg tega imajo v večini primerov kvalitetnejše vzdrževanje, cene pa iz več razlogov (večje tržišče, ponudba, razne ugodnosti ... ) ugodnejše.
Moraš pa vedet naslednje - nakup avtomobila iz tujine je lahko še tako ugoden, vendar moraš pri tem upoštevati dodatne stroške, ker moraš najprej računat svoje potne stroške (gorivo, cestnina, hrana ....) da si avto sploh ogledaš + prevoz avtomobila v SLO. Pri tem se zavedaj, da je recimo do Bavarske prestolnice ali do recimo Milana "piši riši" 1000 km v obe smeri, ki pa sta razmeroma blizu, če pomisliš na kakšne severni del Nemčije, Belgijo, Dansko ...
Sicer pa kaj kupuješ ?

LP

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Ne dec 18, 2005 10:19 pm

tako kot so povedali že pred mano: ni problem v avtomobilih iz EU, problem je v preprodajalcih.
Sam sem iz DE pripeljal lani hondo CBR (motor), letos pa še hondo del sol, sicer je del solka mela malenkost zvito desno roko, samo sem zaradi ljubega miru to zamenjal. In to je to. Nobenih drugih problemov. Pri kupovanju rabljenega vozila pa sem tudi prej, preden se je začelo na veliko uvažati k nam gledal tudi na to, koliko časa je človek ki avto prodaja lastnik le-tega. To ne pomeni da če je prvi lastnik avta sploh pogledaš ne, vendar če je avto še neregistriran pri nas in je bil pripeljan z namenom nadaljne prodaje je samo ena možnost - ugoden nakup v tujini da se potem po "normalni" ceni proda pri nas. Zakaj je bil tujini cenejši je pa druga zgodba.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov