Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kaj je vaša prva asociacija ob omembi znamke SAAB?

Letala / aviacija
1
2%
Švedska "škatla"
6
14%
Bi imel-a, samo je predrag...
15
35%
Pojem za varnost
10
23%
Zanesljivost
7
16%
Inovativnost
4
9%

Skupaj glasov : 43

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Saab

Napisal/-a GTA lover Pe dec 23, 2005 12:07 am

Glede na to, da je znamka dokaj zapostavljena (vsaj v Sloveniji, precej pa tudi po svetu), me zanima vaše mnenje o Saabu. Sam ga namreč vozim (sicer starejši model, pa vendar). Pustimo finančne sposobnosti, objektiven pogled me zanima. Bi se odločili za nakup tega vozila (9-3 ali 9-5)? V mislih imam nove avtomobile. Kakšne so vaše dosedanje izkušnje, mnenje o nastavljenih maloprodajnih cenah v Sloveniji ipd...
Hvala za vaša mnenja!
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Pe dec 23, 2005 12:29 am

sam najprej pomislim na varnost! :) je pa saab ena moja velka želja. ko se bom postarov ga bom zihr kupu! ;) kakšnga 9-3 biturbo! ;)
sem pa zadnje čase mal gledu za saabi 9-3 okoli letnika 00, pa sem se kmal premislu, ker sem vidu da izbira na našem trgu ni ravno velka... nažalost!

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Pe dec 23, 2005 12:37 am

Poglejte na www.saabslo.com

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Napisal/-a GTA lover Pe dec 23, 2005 12:40 am

Hvala, vendar so na saabslo.com večinoma poznavalci saabov, ki so seveda navdušeni nad vozili saab - ne rečem, da neupravičeno. Mene pa zanima mnenje širše množice, tudi ljudi, ki ne vedo veliko o tej znamki in se mogoče še niso imeli možnosti zapeljati s kakim...

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Re: Saab

Napisal/-a {Grega} Pe dec 23, 2005 12:42 am

GTA lover, katerega Saab-a imaš?
Moja 2 si lahko ogledaš na: http://www.saabslo.com/index.php/?optio ... ry&catid=4

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Napisal/-a GTA lover Pe dec 23, 2005 12:52 am

@{Grega}: imaš na PM

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe dec 23, 2005 6:41 am

Podobna usoda kot z znamko ALFA ROMEO - dokler so bili samostojni so bili to avtomobili v pravem pomenu besede,z drugimi besedami pojem, legenda je njihov turbo agregat, legendarna je njihova "letalska" notranjost, armaturna plošča. Da ne govorim o famoznem 96, ki je sicer zgledal kot tank, vendar je bil pojem in obenem posebnež v rally-u, na njem so se "pilili" največji mojstri rally-a kot je npr. Stig Bolmqvist in na katerem so izumili še danes znano tehniko rally vožnje. Pa še en "cukrček" - pri tem rally SAAB-u je ročna zavora delovala ravno obratno - torej jo je voznik aktiviral s tem, da jo je potisnil navzdol - ravno obratno od navadnih smrtnikov. Danes so vedno bolj preoblečeni GM- ovi avtomobili - recimo OPEL VECTRA z SAAB-ovo zunanjostjo, značilnim "letalskim" kokpitom .... ampak v splošnem še vedno daleč od tega kar so bili predhodniki glede na konkurenco pred desetletji.
Poleg tega je vredno dodati, da je bil SABB v ZDA vedno "uradno" vozilo izobraženih ljudi - lastniki SAAB-ov, so imeli zelo velik odstotek recimo jim višjih stopenj izobrazbe. Pri MB-ju recimo je bil ta odstotek okrog 30 %.
Sicer pa je to dober nakup - seveda ob primernem primerku SABB-a, cena je nizka glede na njegov image, s kakšnim sodobnim dizlom pa je vožnja tudi primerno varčna. Čeprav je dizel v SABB-ih, tako kot v ALF-ah ali kakšnih podobnih znamkah "nujno zlo" sodobnega časa - SABB-ova posebnost, lahko bi rekli značilnost je bencinski turbo - recimo kakšen sodoben 2,8 litrski agregat z dvema turbinama.

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 23, 2005 8:11 am

Saab 95 aero je kr močna zadevca - pa ma samo 2300ccm in eno turbinco - vse skupaj pa da 272KM, z malo predelavico pa 315KM. Tko da zadeva ni slaba.
Kar se tiče pa ankete je pa tukaj varnost.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Pe dec 23, 2005 8:42 am

Takoj bi ga imel, sam je čist mal predrag :lol: .

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Pe dec 23, 2005 9:26 am

glavni problem saaba v slo je (spet)pomanjkljiva servisna mreža in posledično predrago vzdrževanje,plus to pa še precejšnja neprepoznavnost.Kar se tiže vožnje,ga sam še nisem imel prilike vozit,je pa 9-3 lepotec in pol,karavan pa je sploh po mojem mnenju daleč najlepši karavan v tem momentu.Če bi mu še dali malo bolj močan dizel bi pa sploh bila poezija.je pa res,da je pod GM izgubil precej svojih posebnosti,samo j*** ga,to je globalizacija.težava je tudi za moj občutek previsoka cena,še posebej ker je prodaja rabljenega težavna.To da ga v usa radi vozijo intelektualci,mu pa kvečjemu škodi pri imidžu,ne pa koristi

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Pe dec 23, 2005 3:49 pm

hmm, sm zdle mal gledu NCAP test saab-a 9-3 (99-02), pa sm kr mal presenečen nad tem kakšne poškodbe lahko dobi voznik. najhuje je z volanom! pa školjka je tud čist uničena. ne vem če bi se dale vrata odpret... :?
aja še link: http://www.euroncap.com/content/safety_ ... 1=6&id2=78

tud saab 900 (93-97) se je zelo slabo odrezal. dobu je *+! res pa je, da majo vsi novi modeli po 5 zvezdic! to je pa pohvalno! :)

Mat3
Nov uporabnik

Kraj: 041-967-087

Napisal/-a Mat3 So dec 24, 2005 9:08 am

Zdravo,

Varnostno gledano je bila NG900 res nestadardno slaba za SAAB. Iz tega razloga so pri SAABu že po 4 letih (kar je za SAAB zelo hitro) izdelali 9-3 v prakticno enaki obliki vendar z vec kot 1000 izbolšavami.

Po drugih testih (ne NCAP) NG900 kljub temu dosega precej visoke rezulate po varnosti (http://www.folksam.se/engelsk/trafik_en ... ar2005.pdf in se kakega bi lahko nasel)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov